Slit och svett - pengar och shopping

Hej!

Jag och syrran kom hem från Göteborg för någon timme sen, eller två.. Vet inte riktigt, men det är ändå inte relevant. Jag har minns sagt shoppat hur mycket som helst! Det blev två tjocktröjor, tre t-shirtar, två linnen, fyra par trosor, tre par örhängen, en halsduk, två par skor, ett par strumpbyxor och en klänning. Men jag handlade för bra priser, för jag fick allting för lite över 1700:-! Och tro mig, jag brukar inte storshoppa alls.. Och aldrig för så stora summor, för ja, jag tycker nästan 2000:- är mycket pengar! Men jag har slitit hela sommaren och jag kände att jag var värd att göra precis vad jag ville för mina pengar! Mitt slit och min svett blev värdefullt papper, och har nu tagit en massa plats i garderoben! :)

Här kommer bilder på mina fynd!


Klänningen var i världens mysigaste tyg! Perfekt för höstdagar då man vill känna sig bekväm men ändå snygg..


Tjocktröjor kan man inte få för många av, speciellt inte under hösten!






Jag blev helt kär i de glittriga skorna. Dom fick mig att tänka på något asiatiskt.. Typ tofflor, och dom var riktigt härliga att ha på sig! Två par skor för under två hundralappar - kan det bli bättre?!

Nu behöver jag verkligen inte shoppa på år och dar! Men jag behöver samla krafter inför imorgon, för nu är jag helt slut.. Det tar på krafterna att springa runt i affärer och att prova plagg.. Tålamod måste man också ha när man inte hittar det man vill ha eller när saker inte passar.. Det finns inget värre! Ja, jag försöker väl säga att jag ska sova nu..
Godnatt!


Lättare att imponera nu

En kort uppdatering..
Jag färgade håret igår, blonderade, och det blev hur bra som helst! Jag är inte platinablond eller gulaktig i håret utan jag hör väl till de mellanblonda människorna. Alldeles lagom med andra ord. Nu kan jag äntligen säga som en av mina barndomskompisar Cajsa sa en gång - med så låga förväntningar är det lätt att imponera! :)

Idag har jag jobbat åtta timmar, sen när jag kom hem tränade jag i ca 40 minuter. Efter det var jag rätt död, men det var ändå härligt att ha jobbet gjort och träningen var faktiskt bara avslappnande och härlig! :)
Satte mig vid nyheterna med mamma, Jorunn och Disa och stretchade lite, sen såg vi början på Masjävlar.. Vi satt och pratade under filmens gång så vi kom aldrig riktigt in i handlingen..

Nu ska jag snart sova. Imorgon ska jag och syrran åka och shoppa! Ni hör nog från mig imorgon när jag är hemma med alla fynd! Här ska handlas!

Ha en bra kväll!


Håll tummarna för mig

Ni anar inte hur nervös jag är just nu.. Jag sitter med blonderingsfärg i och väntar på att tiden ska gå så jag kan få skölja ur håret.. Jag hoppas verkligen att resultatet blir bra, jag ska ju jobba imorgon och på söndag ska jag vistas bland folk i Göteborg och då vill man ju se bra ut! Håll tummarna för mig!

Någon som har testat Schwarzkopfs blondering? Och i så fall, fungerade den bra för er?


Lovisas fredag

Hej!

Idag gick jag upp så där tidigt igen, även fast jag kan sova länge.. Jag började 10.10 idag, men gick upp 6.25, väckte Jorunn och gick sen ut med Disa, först en kort runda, in och åt en nektarin och drack lite vatten, sen gick jag ut igen på en långpromenad som tog ungefär en timme. När jag kom in tränade jag lite, åt frukost, gjorde mig i ordning, gjorde engelskaläxan.. Och sen hade klockat närmat sig 10.00 och jag åkte till skolan. Idrotten var slapp och det var väl halvbra.. Trist att vi inte sprang spåret, som det var tänkt. Ännu mer trist är det att halva klassen aldrig är med, känns så i alla fall.. Och halva klassen som är med hade inte med sig skor, men badminton duger ibland. :)
Efter idrotten hade vi i alla fall lunch, sen var det samhäll i teaterstudion och det gick riktigt bra för mig med aritkeln! :) Jag fick en del bra kritik, så det var en bra lektion. Till nästa fredag ska jag och Stefan hålla koll på nyheterna, för vi ska då berätta för klassen om vad som hänt i världen under veckan, från och med idag.. :) Tur för mig att jag lyssnar på P3s nyheter varje dag.. Det gäller bara att vara beredd med papper och penna när nyheterna sätter igång!

Som sista lektion hade vi engelska och äntligen fick vi en läxa som inte bara är över en dag.. Vi har läxa från idag tills på onsdag - då är det lättare att hinna med.

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen. Jag har inga planer än.. Jag tar kvällen som den kommer. Stan kommer väl bli rätt tom eftersom alla ska till Matfestivalen i Skövde.. Jag har faktiskt aldrig varit där och det lockar heller inte speciellt mycket.. Fester utomhus lockar aldrig, hemmafester ska det vara! :)

Nu ska jag se vad som går på tv:n!


Yr och illamående av film

Hej!

Idag har jag haft en halvstressig dag, men jag har, som ni märker, överlevt!
Jag gick ju upp extra tidigt för att hinna blogga lite och svara på era kommentarer.. Sen började skolan 9.40 med engelska. Vi såg början på Saving Private Ryan, något sånt hette film tror jag.. Den var i alla fall riktigt hemsk med tanke på att det som hände i filmen har på ett eller annat sätt hänt i verkligheten.. Så efter tio minuter blev det för mycket blod och annat så jag gick ut för att få frisk luft. Jag var yr och mådde illa, senare kom även Sandra ut och hon var också yr och svimmade nästan.. Men efter ett tag mådde Sandra och jag bra igen, men blodiga andra-världskriget-filmer är nog inget för oss..
För er som inte har sett filmen så handlar den om slaget vid Normandie, 6 juni 1944. Hemsk film, den rekommenderar jag INTE!

Efter engelskan hade vi historia och sen slutade vi, för Bibbi ställde in matten. Vi har ju haft matte ihop med byggtvåan hittills men nu verkar det som att alla byggkillarna ska hoppa av matte B så vi kommer bli bara klassen igen. Det känns rätt skönt faktiskt.

Jag stannade kvar ett tag i skolan och passade på att prata lite med Matilda, för vi har inte hunnit ses så mycket på sista tiden.. Vi hann ju inte ens ses på sommarlovet, så vi hade en del att ta igen.. Sen åkte jag till Karlssons och köpte små lådor och färgpennor. (Det är mycket roligare att fylla i almanackan med färgpennor, eller hur?!) Sen blev det en sväng hem, vila, äta.. Sen blev det stan igen. Den här gången köpte jag två frimärken, postade ett kort och ett brev, bytte ett linne mot pengar och köpte en sportbh. Bild på den får ni senare i veckan! Efter min lilla shoppingrunda väntade jobb 17-20. Det gick bra, var relativt lugnt så vi slapp stressa.. :)

Nu har jag varit hemma ett tag, hunnit äta, träna och göra engelska- och samhällsläxan. Nu ska jag lägga mig med Harry Potter någon kvart, sen ska jag sova fem kvart i timmen för imorgon har jag ansvar för Disa på morgonen, och så ska jag väcka Jorunn..
Ibland är det faktiskt härligt när allting går i ett - då sover man som bäst!


Nominerad!



Jag har blivit nominerad av Mumari! Det var några dagar sen och hon har hunnit uppdatera många inlägg sen dess.. Men jag hittade till slut inlägget. Hon skrev bland mina kommentarer att hon hade nominerat mig som en av 6 bloggar hon gillar att läsa! :) Det var kul att få veta - min blogg är uppskattad!
Mumaris blogg är riktigt mysig att läsa, och hon tar så himla fina bilder! Hon har känslan!


Jag skippar sovmorgonen

Godmorgon!

Idag har jag sovmorgon till tjugo i tio, men jag tänkte utnyttja tiden innan och bland annat hinna sitta lite här, så nu har jag gått igenom alla era senaste kommenaterer, och svarat såklart. Det känns skönt att ha det gjort. Eftersom jag inte är lika aktiv som jag var i slutet av våren och början av sommaren så har det blivit färre läsare, så det blir inte lika många kommentarer och då behöver jag alltså inte gå in varje dag.. Vilket också känns skönt. Jag bloggar mest för att jag tycker det är kul och för att folk faktiskt läser det jag skriver, men jag har aldrig tänkt tanken att bli Sveriges nästa bloggdrottning! Så mycket kraft och energi och tid som ska läggas ner för att man ska bli det, nej.. Det är inte min grej.

Idag väntar en dag med tre lektioner - matte B, historia A och engelska B. Sen ska jag iväg och jobba 17.00-19.30.. Sen när jag kommer hem väntar väl träning och läxor antar jag..

Nu ska jag göra mig i ordning, men först frukost!

Ha en bra dag!


Shoppingbilder

Hej!

Idag har jag gått i skolan 8.10-17.10. Usch, kändes riktigt segt de sista två timmarna.. Psykologi är riktigt roligt och intressant, men det är precis att man orkar med onsdagarna..
Efter skolan åkte jag till stan och skyndade runt lite innan butikerna stängde. Jodå, jag fick allt med mig lite hem.. Två brottarlinnen, två t-shirtar, ett par skor och ett par mysbyxor! :) Jag letade även efter en speciell sportbh, men den fanns bara i XS och XL.. Det var precis att jag inte fick på XS, så himla störande! Men de sa att sportbh:n skulle de köpa in fler av, så jag hoppas dom får in fler snart..




Hur gosiga som helst inuti!




Jag blev kär i de skorna!

Passar på att lägga in bilder på det jag köpte igår, när jag väl sitter här..


Köpte även ett par svarta med lila kant, samma modell som de vit/röda.


Köpte en Dream Matte Mousse Foundation. Tänkte testa ifall den är så bra som den verkar. Hade på mig den idag och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med mitt köp av den! :) Ni som har testat den, håller ni med mig?


Till sist men inte minst så köpte jag två par söta strumpor! Visst är dom söta?

Nu har jag precis ätit, ska snart hänga en tvätt och sen ska jag träna!

Har ni någon dag då ni går alldeles för länge i skolan?



Jag kanske behöver en paus

Hej!

Jag borde inte lova bilder när jag ej får tid att ta dom eller lägga in dom.. Men innan helgen är slut ska jag banne mig ha ute en bild på min söta träningsmaskin. Tills dess får ni fantisera om hur den ser ut! :) Är ni riktigt nyfikna kan ni kolla på Julas hemsida, Jula.se, och kolla runt där.. De har inte så fruktansvärt många små träningsmaskiner..

Idag gick jag i skolan 8.00-15.20, sen åkte jag till stan och tog en fika med Emil på Ströget. Han bjöd, så det tackar jag för, och det var riktigt trevligt också. :) Vid kvart över fem gav vi oss, han hemåt och jag stannade kvar tills stan stängde och hittade lite småplock. Tre par trosor, två par jättesöta strumpor, smink, två block och en magnet. Bild på mina inköp får ni så fort jag får tid!

Nu ska jag träna lite och läsa ett kapitel i psykologin.
Jag funderar faktiskt på en bloggpaus, för jag känner mig stressad att jag har en blogg när jag får så lite tid att skriva och engagera mig.. Jag ska försöka med något litet inlägg om dagen, men det är ju kommentarerna att svara på också.. Det är färre nu än det var i maj-juni, men ändå, det är ju en del.. Ja, jag ska försöka, men ni får var beredd på en passiv Lovisa i bloggen tills jag har en ledig helg, en ledig dag eller ett lov då jag får tid att andas ut! Skolan, vännerna och träningen går i första hand!

Ha en bra dag - och en bra vecka!


200 dagar kvar!


Här är en bild på hur mit hår såg ut när jag kom hem efter frissan. Hon som klippte mig lockade även mitt hår med plattången.. Visst blev det snyggt?! Det gjorde ingenting att hon tog 3 cm av mitt hår.. Jag har en snygg frisyr och snygga slingor! :)

Idag firar jag inte bara att det är min namnsdag utan även att det är 200 dagar kvar till min 18årsdag! Nedräkning till min 18årsdag finns till vänster i menyn.. :) Jag har inte firat jättestort, förutom att snygga till mig lite.. Men bara tanken på att det kommer vara 199 dagar kvar imorgon, det känns bra! Klockan tickar på i rätt riktning!


Det gick bra!


Hårfärgen och en kräm som ska skydda håret mot plattång och hårfön. Någon som vet om krämen funkar bra?


En liten namnsdagspresent från farmor och farfar!

Jag har testat min nya träningmaskin och den är helt underbar. Jag har hållt på i kanske 20-25 minuter och jag känner redan hur det känns i benen. Jag har gjort ett bra köp med andra ord! Och slingorna blev jättebra. Jag har bestämt mig för att ha det så som det är nu ett tag, men senare i höst vill jag göra fler och ljusare slingor.. Blont är snyggt! Jag har haft alldeles för många mörka hårfärger..

Nu ska jag krypa ner och sova fem kvart i timmen! Jag är helt slut! Jag somnade till och med i bilen hem från Skara förut.. Så trött var jag. Jag som i vanliga fall är rätt åksjuk av mig och måste sitta och ha ögonen på vägen hela resan.. Men tröttheten tog väl över! :)
Godnatt på er!


Snart har jag slingor

Nu är jag hemma och jag har äntligen en träningsmaskin som fungerar. Jag har dock ingen bild på den än, men det kommer senare ikväll! Ett stort tack till Amanda som har kört ungefär 20 mil idag för att jag skulle få min maskin! Tack! :)

Åt nyss kvällsmat och snart ska mamma färga ljusa slingor på mig. Det blir säkert bra, men jag blir alltid nervös innan jag ska färga håret, är så rädd att det ska bli fel, inte som jag tänkt mig.. Men jag litar på att färgen håller vad den lovar och på mamma, för hon slingade ju faktiskt Jorunns hår för någon/några veckor sen och det blev ju jättebra! Fast nu har vi ingen hätta, utan en applikatorkam.. Men det ska nog inte bli några större svårigheter.

Förresten så blev jag jättenöjd med hur jag blev klippt! Jag toppade 3 cm och klippte sen en kortare snelugg och uppklippt. Bilder på mitt hår ska jag försöka fixa imorgon, så ni får se slingorna också! Ska även ta förebilder så ni får se hur jag har det nu..

Och en sak till, innan vi ska slinga mitt hår - jag har ju namnsdag idag, så en liten slant från farmor och farfar kom i brevlådan idag! Det tackar jag för, och kort ska jag skicka till dom så fort jag får tag i ett!

Nu ska vi slinga, sen ska jag inviga min nya träningsmaskin! :) Ha en bra kväll!


Lovisadagen

Hej!

Just nu sitter jag hemma, vi har lunch och jag har nyss varit ute och rastat Disa. Jag har även hunnit äta lite lunch hemma och nu ska jag alldeles strax tillbaka till skolan så jag hinner värma upp innan dansen. Efter dansen ska jag till frissan - jag undrar hur mitt hår kommer se ut då?! - och sen ska Amanda hämta upp mig, vi ska åka till Skara och fixa med min träningsmaskin som det har varit lite strul med. Jag får se ifall jag hinner med bloggen ikväll, jag har ju artikeln att skriva om också..
Förresten, det är min namnsdag idag! :) Grattis alla Louise och Lovisa!

Vad har ni för er idag?


Bio



Kom nyss hem från bion. Jag såg Arn - Riket vid vägens slut med Linnea. Filmen var minst lika bra som den första, dock blev vi båda lite smått besvikna på slutet.. Men den var riktigt bra! Och speciellt roligt var det ju att se Johanna som var med i bröllopsscenerna! Henne har jag dansat med.

Har ni sett den andra Arnfilmen? Vad tyckte ni om den?


Min kommande vecka

Nu börjar snart en ny vecka och det kommer vara lite att göra..
  • Jag ska klippa och slinga håret
  • Jag ska till Skara med Amanda och fixa med min träningsmaskin
  • Jag ska jobba två dagar
  • Jag ska skriva om en artikel om Georgien-Ryssland
Det är det jag vet nu att jag ska göra, men det blir säkert mer. Jag kan i alla fall förvänta mig mer läxor.. Även lite egen träning ska jag trycka in då och då, när jag får tid..

Har ni mycket för er under veckorna?


Två veckor är en lång tid

Tro det eller ej, men det var riktigt jobbigt att säga hejdå till Tove på stationen. Självklart började jag gråta, för jag gråter lätt, och hon är ju min syster! Alla kan inte bo på samma ställe hela livet ut, det förstår jag, men när ens syster är 15 år och flyttar hemifrån.. Det är jobbigt!
Vi ses i alla fall näst nästa helg när vi ska ner till pappa i Göteborg, och sen kommer Tove hem någon gång innan höstlovet. Och på höstlovet, då ska jag ju upp till henne!

Åkte hem till Hanna och såg på Step up 2 efter att jag hade sagt hejdå till Tove.
Nu sitter jag hemma, ska snart göra mig i ordning och äta lite. Ikväll blir det bio!

Ha en bra kväll allihopa! Jag ska försöka skärpa mig med bloggandet..


Baby, don't go

Hej!

Idag kommer bli en riktigt seg dag. Jag ska träffa Emil, ifall han hör av sig. Annars ska jag påbörja samhällsläxan och städa, för det är dammigt överallt i mitt rum och jag klarar inte av att leva med damm.. Det är en grej med lite saker på golvet och en obäddad säng, men när det är dammlager på hyllor och dammråttor under sängen, nej, då måste det städas!

Jag tror jag ska göra mig i ordning och laga lite lunch. Jag ska ju följa Tove till tåget sen. Det känns knäppt, vi har ju precis träffats och nu ska hon åka igen! Men jag ska upp till henne på höstlovet, det bestämde vi igår. Då ska vi shoppa och jag ska lära mig åka tunnelbana, haha! :) Okej, jag har åkt tunnelbana, men det är inte ofta jag gör det.. Jag vistas ju aldrig i huvudstaden så jag har aldrig behövt kunna det..
Ibland känns det knasigt att Tove har hunnit flytta före mig, när jag är två år äldre.. Men vi vet ju båda varför - gymnasiet.

Spegeln, sen lunch!


Beslutsångest



Okej, jag målade lite snabbt i paint för några dagar sen.. Det är så här mitt hår har sett ut de senaste åren. Fram till hösten 2006 hade jag aldrig gjort något extremt med mitt hår. Jag klippte mig varannan eller var tredje månad, men jag toppade mig mest då, ibland blev det lite uppklippt.. Och jag färgade aldrig håret heller. Men hösten 2006 klippte jag upp håret rejält och fick en hellugg, som var sne, och så började jag med att färga håret mörkbrunt, senare mörkare.. Sen gick jag över till rött några månader.. I December 2006 klippte jag page och färgade håret riktigt mörkbrunt igen, nästan svart. Under våren 2007 fick jag för mig att jag ville ha tillbaka min vanliga hårfärg så jag lät håret växa ut, men jag fortsatte med page.
Nu är det snart höst 2008 och jag har mer än axellångt, inte uppklippt och min vanliga hårfärg. På måndag får jag min lön och då ska jag göra ljusa slingor och så ska jag klippa mig, men jag vet inte vad jag ska göra med håret.. Jag behöver lite tips. Jag vill i alla fall behålla längden, men jag vet inte ifall jag vill göra uppklippt eller bara ta topparna..

Hur skulle ni ha gjort?


En suverän helg

Hej!

Har ni haft en bra helg hittills? Det kan jag säga er att det har i alla fall jag haft, och det är min ursäkt till att jag inte har bloggat. Igår träffade jag Niclas efter skolan över en kaffe. Vi såg bland annat på MTV. Sen var jag även hos Niclas delar av kvällen, mycket trevligt! :)

Idag har jag jobbat 10-16. Sen jag kom hem har jag städat i ordning lite på mitt rum, duschat, rakat benen och gjort hårinpackning, peelat osv. :) Jag ska förbi Niclas senare idag igen, men först ska jag äta kvällsmat med familjen för Tove är hemma över helgen! :) Vill även få tag i Sandra innan Niclas, men hon svarar varken hemma eller på mobilen.. Men jag får försöka på nytt.

Nu ska jag göra i ordning mitt hår..
Ha en bra kväll!


Gott om tid

Godmorgon!

Idag är jag vaken, uppe och färdig i god tid! :) Jag har hunnit packa i ordning allting; böcker, teaterkläder och bikini - vi ska bada/simma på idrotten idag! Det ska bli riktigt kul faktiskt, för vi är nog den enda klassen som ska dit vid vår tid och halva klassen ska gå, så vi kommer kanske vara runt 6-7 stycken i bassängerna. 6-7 stycken ensamma i en hel bassäng, det kallar jag bra lektion och gott om utrymme! Vi kommer ju nästan få varsinn bana ifall vi ska simma längder! Det finns många fördelar med att vara en liten klass..

Nu har jag precis ätit klart frukosten och ska sätta igång med engelskaläxan. Igår hann jag inte, för när jag kom hem från skolan vid halv fyra så behövde jag något i magen och en paus, sen åkte jag och jobbade i tre timmar, efter det hem till Hanna och hämtade min skjorta och sen var jag ute resten av kvällen.. Ja, jag kunde ju gjort lite läxa då, men det var ingen stor läxa vi fick så då bestämde jag mig för att gå upp tidigare idag för att göra den. Jag vet inte vad min mamma eller min lärare eller ni anser om min planering just nu, men jag ser till att få det jag ska göra gjort, men jag gör det på mitt sätt! :)

Så, nu blir det läxa!
Hörs när jag har slutat skolan, som jag gör vid 15.00!


Lovisa-info

Jag måste väl förvarna er, för jag inser att jag kommer få rätt lite tid till bloggen.. Jag har ju en del i skolan nu och det lär bli mer och sen har jag jobb en eller två dagar i veckan + träning tre gånger i veckan, ibland oftare även där.. Så hör ni inte från mig någon dag så beror det antagligen på mycket i skolan, jobb och träningar som gör att bloggen kommer i kläm, men jag ska försöka uppdatera er i alla fall en gång per dag! Det är säkert fler som får mindre tid till bloggen när vardagen blir som vanlig igen.. Eller?

Däremot på helger då jag inte jobbar eller dagar då jag inte har saker i skolan och på lov, då kan ni räkna med mer uppdateringar! Imorgon kommer jag i alla fall, som det ser ut nu, kunna blogga lite mer och svara på era kommentarer.. För det prioriterar jag inte nu när jag behöver sömn först och främst.

Godnatt igen! :)


Jag passar på att förlänga sovmorgonen

Hej!

Har inte hunnit sitta här än idag. Jag började dagen så bra man bara kan, jag försov mig! Jag vaknade 9.30 och vi började 9.40.. Så jag hade massor att göra på ingen tid alls! Började med att ringa Sandra och be henne hälsa Lars att jag skulle bli lite sen, men jag hann till 9.55 och jag är faktiskt riktigt imponerad på mig själv. Jag hann fixa håret, sminka och klä på mig, packa väskan och göra i ordning en macka som jag senare åt i skolan.. Fast stress är aldrig bra, så imorgon ska jag gå upp i tid så jag hinner allt och lite till. Jag har sovmorgon även imorgon! :)

Vi hade vårt första danspass idag och vi körde igång direkt och bara efter uppvärmningen, isolations och svingar så flåsade alla rejält. Det märks att man har slappat till över sommaren, men vi ska nog komma i form rätt fort om vi fortsätter som vi gjorde idag. Efter alla övningar körde vi en del situps och magövningar och avslutade med den keltiska dansen.
Som sista lektion (för vi har bara tre på torsdag) så hade vi matte, och det har vi ihop med alla från byggtvåan, för vi är en för liten grupp.. Det funkade ju, men varken jag eller Sandra har fått någon miniräknare än.. Det är lite surt, och när jag frågade Bibbi om vi kunde få varsinn så lät det på henne som att det inte fanns fler?.. Jag hoppas hon skojar, för jag ska ha samma rätt som alla andra till en miniräknare. Först ingen tyska och nu ingen miniräknare?!..

Nu ska jag snart dra mig mot sängen för att försäkra mig om att jag vaknar i tid imorgon! Sov gott!


G för godnatt

Hej!

Det var riktigt skönt att komma tillbaka till skolan idag, det måste jag säga. Dock ser jag inte fram emot matten.. Det kommer bli lite att bita i, men annars var det skönt att träffa klassen igen och alla andra på skolan.. Jag och Sandra möttes i Alhagen vid halv tolv för att hinna se estetettorna, men alla ettor slutade innan 12, så vi hann aldrig se dom.. Men detta var ju bara första dagen, vi har imorgon och ett helt år framför oss..

Efter skolan blev det en kort runda på stan, delvis med Sandra, delvis själv. Efter stan åkte jag hem och slappade lite framför tv:n, senare på kvällen blev det film. V for Vendetta. Ruggigt bra, men jag tror jag måste se den en gång till för att verkligen få ihop all handling, för den är lite svår att förstå ibland.. Men bra, det är den!


Nu ska jag läsa några Harry-sidor, sen ska jag krypa ner och sova som en stock.. Jag börjar imorgon med sovmorgon! :) Kan det bli bättre?

Godnatt!


Klassfesten!


Jag på klassfesten, med Malins snygga hatt på!


Alla fyra killarna var där och stod för grillandet.

Jag tog inte många bilder, och det var ännu färre som blev riktigt bra.. Men det var fler som tog bilder, så jag ska försöka få tag i fler, men tills dess så är detta allt som bjuds.
Det var i alla fall en otroligt trevlig och rolig kväll!


Skolstart

När börjar/började ni skolan?
Vilken klass börjar/började ni?
Var/är ni nervösa?


Första dagen i tvåan

Godmorgon!

Jag fick tillbaka min kamera igår, så snart lägger jag upp lite bilder från klassfesten, dock har jag inte så många, och inga bilder tog jag under min och Christoffers fika eftersom kameran fortfarande var hos Sandra då. Men några få bilder är ju bättre än inga alls? :)

Idag börjar syrran sjuan! Jag börjar 12.00 idag, men gick upp vid halv sju för att äta frukost ihop med henne, och det var tur att jag gick upp för jag fick noppa hennes ögonbryn och vara smakråd när hon tog på kläderna. Jag blev nästan lite nervös jag med, men det var nog mest för att jag minns hur pirrig jag var när jag började sjuan.. Det är nog det året jag minns bäst från högstadiet - sjuan. Tur att jag inte har några fjärilar för att börja tvåan i alla fall, det är det väl ingen som har?..
Det som kommer bli bäst idag är att träffa klassen igen, speciellt de som inte kunde komma på klassfesten och det som kommer bli näst bäst är att få se alla nya ettor - speciellt esteterna! :)

Sitter och lyssnar på p3. Vill att de ska spela Rihannas nya låt. Jag har hört den säkert två gånger varje dag på radion och jag har inte tröttnat än - tvärtom. Jag är helt galen i den låten! Disturbia heter den förresten, så ifall ni inte har hört den så håll öronen öppna..
Nu ska jag slå mig ner framför tv:n..

Förresten, behöver jag ha med mig en väska första dagen?


Krånglar en sak krånglar allt..?

Hej!

Ännu en dag som jag är oaktiv på bloggen - hoppas ni står ut!
Igår kväll var en mycket trevlig och rolig kväll ihop med alla förutom tre från klassen! Vi dansade, pratade, grillade och hade det riktigt mysigt. Så det tycker jag vi gör om snart! :)

Idag, på förmiddagen, åkte jag till Skövde och träffade Christoffer och vi tog en fika på Rådhuset. Deras Caffe Latte var riktigt god, och snygg!
Jag var hemma i stan igen vid fyra och då kom Stefan förbi för att låna ett papper till bokrecensionen.

Nu ska jag städa i ordning på rummet, sen ska jag träffa Sandra och få min kamera som jag tyvärr har glömt hos henne, och min mobilladdare!

Undrar ni varför jag inte svarar på era kommentarer eller skriver mycket i bloggen så är det dels för att jag har haft mycket för mig de senaste dagarna och jag har knappt varit hemma - och till råga på allt så har maskinen jag har köpt krånglat för mig. För det första så kunde jag inte identifiera skruvarna med skruvarna på bilderna i bruksanvisningen som följde med.. Så bara det var ett problem. Sen stod det ej hur många av varje skruv och mutter osv. jag skulle ha och sen fanns det med saker som ej fanns med i bruksanvisningen och sen var det skruvar som var med i bruksanvisningen, men som jag ej hade fått med.. Så jag har ringt x antal gånger till Jula och försökt lösa detta. Jag blev kopplad hit och dit, till en växel och till butiken, men deras nät hade det visst varit krångel med idag, så jag fick prata med en på postorder. Han löste det till slut för mig då jag frågade ifall jag kunde få byta varan och få pengar tillbaka, och det gick så bra så nu är alla delarna tillbaka i kartongen och så fort jag och Amanda kan ses igen så ska hon hjälpa mig att lämna in den, få pengarna tillbaka och så ska vi köpa med oss ett annat träningsredskap vi såg när vi var där, som vi även provade! Jag vet inte vad den heter, och jag kan heller inte förklara den, men så fort jag har den i min ägo ska ni få se bild på den! Jag ska be personalen skruva ihop den åt mig i affären så det inte blir mer krångel för mig..
Mobilen jag har beställt har det varit krångel med också. Det står 3-7 dagars leverans på Skysofts hemsida, men det har snart gått en månad för mig - 31 dagar! Jag fick tag på dom igår och de hade inte ens mobilen i lager, även fast det står så på sidan.. Så bara det blev jag sur för, men killen jag fick prata med kallade mig ''lilla gumman'', bad mig vara lugn och sa att de hade så många ordrar varje dag så de hann inte alltid med allting.. Nej, det kan jag förstå. Men lova då inte kunder på sidan 3-7 dagars leverans när det tar 31 dagar!
Ja, nu skulle han se ifall mobilen hade kommit in på nytt och så skulle han lägga mig på högre prioritet och han lovade mig mobilen innan första september. Jag hoppas jag får den innan dess..

Nu ska jag inte klaga mer - jag ska städa i ordning lite på mitt rum, som sagt..
Hoppas ni har haft några trevligare dagar än vad jag har haft!
Återkommer när jag har nya krafter.. En positiv Lovisa skriver mycket trevligare!


TA-DA!



Vad tycks?! :)


Snart får ni veta mitt hemliga inköp

Hej!

Ursäkta den dåliga uppdateringen, men igår så sov jag hos Sandra och sen i morses åkte jag till Skara och Amanda. Vi åt lite hos henne till att börja med, sen åkte vi och köpte mitt hemliga inköp och så var hon gullig och körde hem mig och ''grejen''.

Ja, nu är den allt i mitt rum, men i tusen delar och jag har varken orken eller tiden att sätta ihop den nu, för jag ska snart iväg på lite festligheter! Jag har precis kommit ur duschen och ska iväg och träffa Sandra nu. Vi hoppas på en härlig kväll med klassen - JA, det ska bli klassfest! Den första jag är med på, men absolut inte den sista! :)

Ni får ha en bra kväll, för det ska jag ha! Och en bra morgondag också! Imorgon kommer jag inte ha mycket tid här heller tyvärr, för jag ska bland annat sätta ihop ''grejen'' och även hinna med en fika med Christoffer! Men jag lovar att uppdatera er med bilder från ikväll och fikan imorgon så fort jag får möjlighet! Tills dess får ni ha det så bra! :)


Life's a party - Crash it

Hej!

Idag har jag inte varit så himla aktiv på bloggen, jag njuter av de sista dagarna som ledig! Jag har bland annat sett på film. Idag blev det Wedding Crashers. Den filmen har jag sett ett flertal gånger, och ser man den inte allt för ofta så är den lika kul varje gång man väl ser den!
Jag vill inte säga för mycket om den, den är hur lätt som helst att hänga med i och det är nog många som skrattar med när de ser den.. Så jag lämnar all info om filmen åt sidan, så får alla ta reda på hur den är helt själva. Jag rekommenderar den varmt i alla fall! Riktigt kul och ibland lite pinsam - det är allt jag har att säga! :)



Resten av kvällen får jag se hur den blir.. Jag ska i alla fall träffa Sandra och Therese en sväng! :)


JAG VILL LÄSA DET - INTE FÅ DET BERÄTTAT FÖR MIG!

Snälla ni, säg inte vad som ska hända i Harry Potter-böckerna! Det förstör totalt min läsning när ni skriver och berättar vad som ska hända.. När jag säger vilken bok jag läser så har ni ingen aning hur långt jag har kommit? Om ni verkligen måste fråga vad jag tycker om vad som händer osv. så kan ni väl kolla med mig hur långt jag har kommit innan ni börjar berätta både det ena och det andra? Jag kanske överreagerar, jag vet inte.. Men de här böckerna är de jag tycker allra bäst om, jag gillar hela Harry Potter-samlingen, älskar filmerna, böckerna, allt! Då blir man faktiskt riktigt förbannad när folk berättar i för väg vad som ska hända.
Ja, nu går det inte att göra detta ogjort.. Men jag är riktigt besviken, faktiskt.
Jag tänker absolut inte skriva här vad jag fick veta för då förstör jag säkert läsning för andra också, men det var en riktigt stor grej jag fick veta.. Nej, jag är inte sur personligen på någon, för jag känner inte de jag skriver med på bloggen på det sättet, i alla fall inte den här personen.. Men jag blir besviken att folk inte tänker sig för..

Över 600 sidor tar ett tag, det har jag märkt

Jag har inte uppdaterat så mycket idag, men jag har tagit det lugnt, haft en kort paus från bloggen.. Jag har kollat på film, jag har läst en del i min bok - den sjätte Harry Potter-boken på engelska - och så har jag varit ute med Disa.
Annika har även varit här, min fadder. Hon kom ju hit för att träffa mamma i första hand, men när vi åt kvällsmat och fikade efteråt så fick jag vara med på ett hörn. :) Vi ses inte så ofta, men det är trevligt när vi väl gör det!

Jorunn är hemma nu förresten. Det känns fortfarande ovant att Tove inte bor vägg i vägg med mig längre.. Att hon bor typ 30-40 mil bort. Men nu har jag Jorunn på andra sidan väggen istället, och det är inte fy skam! :) Som tur är så ses vi nästa helg, och den 6-7 september!

Nu ska jag läsa vidare! Ha en bra kväll!


Slappardag

Godmorgon!

Idag har jag inga som helst planer för dagen.. Jag ska bara ta det lugnt, ta dagen som den kommer. Händer det något så blir det säkert jättekul, men jag ser faktiskt fram emot en slapp dag hemma. Jag har redan ätit lite frukost, och nu ska jag dra mig mot tv:n och se någon film!

Vad har ni för er idag?


Harry Potter nästa

Det blev varken film eller bok för mig, för mamma kom hem och vi tog en sväng tillsammans med Disa.
Nu ska jag lägga mig och läsa resten av kvällen! :)


Dagens I-landsproblem

Jag vet verkligen inte vad jag ska hitta på resten av kvällen.. Jag har sett halva Som hund och katt, och den är riktigt kul, men jag vet inte ifall jag har lust att se klart hela filmen. Jag har även plockat fram Så som i himmelen, men jag vet inte om jag orkar se hela den heller..
Jag skulle kunna läsa vidare i Harry Potter-sexan, men det är så trögt precis när man börjar läsa, men så fort man kommit igång så flyter det på och jag kan sitta och läsa i timmar.. Men då ska man orka börja läsa och ta sig igenom det tröga..

Ja, det är ju bara för mig att bestämma mig.. Så jobbigt är det egentligen inte. Jag har tre val. Två filmer, en bok. Men jag skulle hellre vara ute med kompisar och ha kul, eller i alla fall slippa se film själv.. Kanske prata med någon i telefon, men jag orkar inte vara den som jämt ringer andra.. Vilka problem jag har va?

Förlåt, nu får ni sitta här och läsa om allt jag klagar på.. Men man kan inte vara på topp varje dag. Vissa dagar vaknar man på fel sida, vissa dagar är man grinig.. Okej, det kanske inte är kul att läsa om.. Men det är min blogg och jag kände för att skriva av mig lite, så nu har jag det ur mig.. Jag tror jag läser senare när jag ska sova och tar en film nu istället. Det blir nog Så som i himmelen..

Snälla, säg att jag inte är ensam om att känna så här och vara så här ibland.. :)


Tisdag, onsdag, torsdag


Vi gick ut och åt lunch på ett mysigt ställe. Pastan jag åt var hur god som helst. Tomatsås med feta!



Efter maten stannade vi en stund vid bron som är med på flera bilder för jag skulle fotta lite. Sen åkte vi vidare mot Smögen, jag fick ett linne av mormor, vi köpte med oss lite mat till kvällen och sen åkte vi hem till deras stuga igen..






Den här blev jag riktigt nöjd med!








På kvällen lagade morfar en god räkrätt.


Jag var bara tvungen att ta kort på getingen..
Jag börjar få bättre kontroll på mig själv i närheten av getingar. För bara några månader sen sprang jag iväg så fort jag såg en och skrek gjorde jag ofta, men jag har fått bättre kontroll på mig själv.. Och tur är väl det. Hur kul är det att lägga sig på stranden och vara rädd för att skämma ut sig så fort en geting kommer i närheten?


Här är tubtopparna jag köpte i Torp samt linnet jag fick av mormor. Tubtopparna kostade otroliga 29:-/st! Det kan inte bli mycket bättre!


Här är min härliga samling av kvitton. Alla från i år, förra året och några från 2004, 2005 och 2006 finns också..

Vad samlar ni på? Någon som känner igen sig med getingarna förresten?


Grönt rabarber/grädde

Hej!

Kom nyss hem. Har varit en sväng på stan med Louise. Vi började med en fika och senare gick vi och kikade lite i affärerna.. Och som det oftast blir när det är rea och man har en slant över så blev det lite småshoppat för min del. Jag fick ju dessutom återbäring ganska nyss, så de pengarna satt bra den korta stunden jag hade dom! Haha! :)

När vi var och fikade provade jag ett te jag aldrig smakat förut.. Ett grönt te, rabarber/grädde. Urgott! Jag måste fråga vart de köper sina teer ifrån för alla jag har provat hittills har varit mums filibabba!
Två andra goda teer jag provat är hallon och något mer.. Och min favorit - grönt champange cream! Jag måste verkligen ta reda på vad det är för te-märke..


Ca 120:- för ett skärp och en t-shirt! Det är så det ska vara!


15:e augusti

Godmorgon!

Jag hinner inte blogga så mycket nu, för jag har fullspäckat schema nu på förmiddagen. Jag ska ringa Skysoft och se hur långt min mobil har kommit, för jag har inte fått någon avi än om att jag kan hämta ut den, alltså är den inte fraktad än.. Synd att det ska ta så lång tid, fast jag har ändå inte pengarna precis nu, men det är väl för att det fortfarande är sommarlov och semester för många.
Jag ska även träffa Louise för en fika, och Patrik med ifall han kan! Patrik flyttar till helgen, så jag vill hinna träffa honom innan han åker..
Men ikväll har jag inga planer än så länge, så då kommer jag hinna sitta mer här. Så ikväll kommer bilderna jag tog på tisdagen, onsdagen och torsdagen! :)

Ha en bra dag, så hörs vi senare!


Måndagsbilder

















Fler bilder kommer inom kort!


Hemma igen

Hej!

Nu är jag hemma igen, efter några dagar i västra Sverige - jag har bland annat varit hos mormor och morfar på kusten, men även i Uddevalla, Lysekil, Smögen och Vänersborg. Det har varit några riktigt bra dagar, dock inte så mycket sol.. Men jag har inte klagat! Jag har fått slappna av och ha tre trevliga dagar med mormor och morfar, vi har ätit ute, handlat, jag har fått sommarpeng och ett linne och så har vi turistat lite i bland annat Smögen! Igår satte jag mig på tåget i Uddevalla och åkte till Vänersborg. Där mötte Markus och Peter mig på stationen och resten av dagen och kvällen spelade vi kort, åt mat och såg på film!

Borta bra, men hemma BÄST!

Jag håller på att lägga in bilderna som jag har tagit under mina dagar i väst, men jag ska prioritera lite annat innan jag lägger in bilderna.. Så ni får stå ut, men jag lovar att bilder är uppe innan 23.59 ikväll!
Jag sitter med en ansiktsmask på och den ska snart av.. Sen har jag fått lite Wasabinötter av mamma och dom tänkte jag njuta av till en bra film.. Jag ska ta det lugnt, för jag kom inte i säng förrän vid fem i morses, så jag är rätt trött. Men så fort jag fått tillbaka mina krafter så ska jag uppdatera er lite om veckan!

Vad har ni gjort de senaste dagarna? Har ni haft regn och åska, som jag har haft, eller har ni haft lyxen med solstrålar?


Lisebergsbilder

Här kommer några bilder till, från Liseberg.




På Liseberg får man göra ett undantag och äta lite skräpmat, för det sitter så himla bra i magen och det hör till när man är på en nöjespark!




Även glass är ett måste! Fast den här glassen var alldeles för stor för min mage, märkte jag när jag hade slukat den.. Men gott var det!


Första gången på flera år som jag inte åkte Uppskjutet.. Det fanns så mycket annat kul att åka!


JAG ÄR EN ÅKMES. Jag har åkt Höjdskräcken, och då var jag väl 13-14 år, och det gör jag ALDRIG om! Att jag har höjdskräck säger rätt mycket om varför jag inte gillade den..




Godis är också ett måste!






Detta var dagens höjdpunkt - att träffa Amanda på Liseberg och åka lite ihop! :)


Jag, pappa och Tove åkte Kaninresan. Den var riktigt mysig faktiskt! Den tycker jag alla borde åka, speciellt om man har åkt någon attraktion som var riktigt läskigt och behöver varva ner lite..


Även Farfarsbilarna är ett bra sätt att varva ner efter en häftig åktur! Även den åkte pappa, jag och Tove. Vi hade otroligt kul i dom bilarna, och självklart var det pappa som satt vid ratten eftersom jag inte har körkort och Tove inte får övningsköra än! :)



Det var de bilderna jag hade! Nu får ni vänta några dagar på resten, för Tove tog en del bilder med sin kamera, men idag hinner vi inte skicka dom över msn och nu åker jag ju bort, men den som väntar på något gott..! :)


Bloggpaus 11-14 augusti

Så typiskt. Igår kväll när jag tänkte ladda upp fler bilder från Liseberg, då fungerade inte blogg.se för mig. Jag kom inte in, så jag ska försöka hinna lägga upp lite bilder nu innan jag åker till kusten!

Jag är på kusten 11-13 augusti och då kommer jag tyvärr inte ha tillgång till någon dator, så det blir ännu en bloggpaus.. Men det får man nästan räkna med när alla har semester! Det känns både bra och dåligt.. Det som känns dåligt är ju att jag inte kan blogga från plats. Man vill ju skriva och berätta om så mycket som möjligt, för man kan omöjligt komma ihåg allt man gör i detajl, och då är det skönt ifall man kan blogga från plats.. Men jag får njuta av dagarna utan bloggen då jag inte behöver tänka på något annat än mig själv, mormor och morfar.. Och tro mig, jag kommer njuta!
Det jag tycker är bra med en bloggpaus är att jag hinner tänka igenom mycket, jag slipper tänka på bloggen.. Att jag ska uppdatera varje dag. Det är ju faktiskt inget måste, jag har ingen press på mig så sätt, men det blir ändå att man vill skriva något varje dag eftersom det finns de som läser och vill läsa mer. Men nu ska jag koppla bort allt som har med internet, bloggen och datorer att göra och njuta av några härliga dagar i naturen, vid vattnet, med mormor och morfar!

Nu ska jag packa ner det sista, stoppa något i magen och sen drar jag!
Ni får ha några bra dagar! Jag är tillbaka på bloggen på torsdag kväll!


Spegel, spegel på väggen där

Jag har så många bilder jag vill lägga in, så jag tar några i taget.. Jag börjar med bilderna jag tog på mig, Tove och Jorunn i spegelhuset!















Nästa inlägg med bilder kommer inom kort!


Hemma och vänder

Hej!

Äntligen är jag hemma och har en stund över att sitta här! Det är verkligen ett tajt schema jag har nu för resten av lovet, så det kommer tyvärr inte bli alls mycket tid till bloggandet. Men jag lovar uppdateringar emellanåt - och bilder såklart!

I fredags åkte Tove, Jorunn och jag ner till pappa, åt god mat och myste med film. På lördagen gick vi upp rätt så tidigt, gjorde oss i ordning och satt i bilen redan vid tio. Vi parkerade kanske vid tjugo i elva och var vid Liseberg innan det öppnade. Vi sprang in, till åkbandsluckorna och sen ställde vi oss i kön till bergbanan! Vi brukar alltid börja med den. :)
Vi hade jättekul hela dagen på Liseberg! Det blev en hel del skräpmat och godis, men där är man en gång per år, så det är det värt. Pandavision såg vi på eftermiddagen. Det är rätt avkopplande, även fast man håller för ögonen typ hela tiden! Något helt annat än Balder i alla fall, där man skriker halsen av sig! :) Det hör till att skrika, även fast man inte är superskraj..
Men dagens höjdpunkt var nog att träffa Amanda i kön till Spin Rock! Jag såg henne inte först, men hon såg Tove och Jorunn, så de sa åt mig att vända mig om, och där stod hon! Blev superglad! Så vi pratade lite och senare framåt kvällen så hördes vi av och träffades och åkte bergbanan, Kanonen och Kållerado ihop med hennes kompisar. Tack, det behövde jag! :)

Just nu sitter jag och lägger in mina bilder, Toves bilder får man vid tillfälle över msn, men jag har 195 bilder så några bra har jag säkert att visa er!
Men först ska jag hänga en tvätt, packa och vara lite social med mamma som jag inte har träffat på riktigt på ett bra tag.. Jag åker ju till mormor och morfar redan imorgon!

Ha en bra kväll allihopa! Jag ska försöka svara på så många av era kommentarer som jag bara orkar..


Bloggar i Kungälv

Hej!

Jag och Tove har precis målat naglarna, svart blev det. Jag kände mig naken, för jag brukar ha nagellack, men när jag jobbar får jag inte ha det, om det inte är laserbehandlat.. Men jag går aldrig och fixar naglarna hos någon, jag målar hellre själv. I alla fall, nu känner jag mig inte så naken längre! :)

Sitter just nu hos Krister, pappa har precis bäddat i ordning och nu ska jag krypa ner.

När vi kom med tåget mötte pappa oss på stationen. Det var så kul, Jorunn började vinka, för hon såg pappa.. Och jag och Tove tittade på varandra och sa ''det är för att hon är lång'', för vi såg verkligen inte honom! Inte då i alla fall..
När vi kom hem gjorde pappa hemlagad pizza med ostbågar på! Det åt vi när vi var små, jag var väl nio senaste gången vi åt det. Okej, det luktade inte speciellt gott när de var i ugnen, men det smakade gott! :) Fast det var nog godare när man var mindre..

Vi har kollat på John Tucker must die ikväll, fast hela har vi inte sett. Vi har inte hunnit, för alla var tvungna att duscha ikväll, för alla hinner inte imorgon bitti.. Vi vill vara så tidiga på Liseberg som möjligt, så vi är där när det öppnar!

Nu ska jag byta om och krypa ner, jag är rätt trött.. Det tar på krafterna innan man får ledigt! Nu har jag i alla fall tid att vila upp mig igen innan skolan börjar, thank god!

Ni lär inte få någon uppdatering från mig imorgon, för jag tror inte jag hinner det.. Innan vi drar hinner jag i alla fall inte och när vi kommer hem, ja, när det nu blir, det vet jag ju inte nu.. Och vi brukar gå från att det öppnar till att det stänger, alltså kommer vi bli sena.. Och då kommer jag inte orka sitta och blogga, utan det blir nog film eller något i så fall. Så ni får hålla tummarna för att alla attraktioner håller imorgon, så hörs vi på söndag!
Godnatt!

Göteborg, här kommer jag!

Hej!

Nu är jag äntligen ledig! Det är otroligt skönt! :)
Jag ska hoppa in i duschen en snabbis, sen ska jag packa och göra mig i ordning.. Sen blir det ''Göteborg nästa''! :)

Jag säger det igen - ha en bra helg!


Visibly Clear

Jag måste bara tipsa er om en jättebra produkt för ansiktsrengöring innan jag försvinner hela helgen.. Det är Visibly Clear från Nutrogena. Den är en daglig ansiktsrengöring men fungerar även som ansiktsmask, en gång i veckan. Jag gjorde precis en mask som ska sitta på i fem minuter och jag känner redan hur min hud har blivit mycket renare!


(Bilden är från google.)

Är det någon som har använt den eller kanske till och med använder den? Vad tycker ni om den?


Vår årliga augustitradition

Godmorgon!

Åh, jag missade Benknäckargänget igår! Jag som tänkte se den, men jag fastnade först en stund här, och på msn.. Och sen ringde jag Emil och vi pratade längre än jag hade planerat så tiden for iväg och filmen tog väl slut någon gång mitt i vårat samtal.. Jag hoppas den går någon mer gång på tv, för ni som har kommenterat om filmen, ni sa ju att den var bra! :)

Nu idag väntar fem timmars jobb, sen bär det av mot Göteborg! Det ska bli riktigt kul, att få träffa pappa och Krister igen, att få träffa Tove igen, att få gå på Liseberg igen! :) Vår årliga augustitradition.

Nu ska jag nog göra mig lite frukost och göra mig i ordning. Den sista packningen tar jag hand om efter jobbet.. En sak i sänder.

Jag vet inte om jag kommer få tid att blogga där borta. Det finns ju dator och internet, hela kittet, men frågan är om jag vill ta tid från min helg med pappa, Tove, Jorunn och Krister och sitta vid datorn.. Nja, jag tvekar där. Men håll utkik, jag kanske uppdaterar lite kort om hur det var på Liseberg! :) Men bilder och längre uppdateringar, det får ni på söndag!

Ha en kanonbra helg - det ska jag ha!

Benknäckargänget

Jag har kollat vad tv har att erbjuda ikväll och jag hittade en film som har pågått i snart 25 minuter. Benknäckargänget, den går på sexan.Jag hoppas jag kan hoppa in nu och ändå hänga med..

Ni som har sett den - är den bra?


Fat 'n skinny



Nu är jag hemma och äntligen klar med min näst sista dag, så det är bara fem timmar imorgon, sen är jag ledig tills skolan börjar! Det känns underbart, jag kan nästan röra vid ledigheten nu!

Jag har sett på Supersize vs Superskinny ikväll. Det är riktigt lärorikt faktiskt. Man ser hur illa det kan gå för folk som testar olika dieter och man förstår verkligen att det enda som är mest hälsosamt och som fungerar är att äta rätt och lagom och motionera! Kära television - ta aldrig bort sånna program!

Nu ska jag se ifall tv:n har mer att erbjuda ikväll, annars blir det väl någon film..
Jag är riktigt trött och slut nu, så jag lämnar er här för ikväll. Ha en bra kväll, sov gott, så hörs vi imorgon!


Näst sista dagen

Hej!

Nu blir det ett snabbt inlägg, för snart ska jag till jobbet och innan dess ska jag hinna göra mig i ordning det sista och även påbörja morgondagens packning.. Imorgon åker Tove, Jorunn, Emil och jag mot Göteborgstrakterna! :)

Förresten, jag och Emil tog en långpromenad med Disa i morses, det var alldeles lagom utomhus och Disa var pigg och på bushumör, så vi fick oss några goda skratt när hon skulle hoppa efter insekter längs vägen! Hon skuttar som en hare ner i dikena efter de små krypen.. Det är en syn!

Idag är min näst sista dag på jobbet, sen är jag ledig i en och en halv vecka! Förstår ni hur skönt det ska bli?! Jag längtar så det är inte klokt..! :)

Ha en bra dag!


Jag hade rätt!

Förresten - jag hade rätt! Pappa hade National Treasure, första filmen! När han flyttade så fick vi en del filmer av honom som han inte ville ha eller som han hade skaffat på dvd, och en av dom filmerna var just National Treasure. Så vilka såg den i morses om inte jag och Jorunn? Den var riktigt bra, men Book of Secrets (tvåan) är bättre måste jag säga! :) Men bra var den, det tyckte både Jorunn och jag..


Släkten är värst


Har nyss sett klart en film med Jorunn. Det blev att vi såg Släkten är värst. Jag fick välja film, och den är ju rätt kul.. Den kan man lätt se om några gånger, men inte allt för ofta bara. Jag tycker lätt synd om folk i filmer, i alla fall när de vill så väl och allting går så fel! Så jag måste få pauser då och då.. :)

Emil är på väg hit nu. Det blir nog att sova rätt fort när han kommer, för jag är trött.. Och det tror jag han är med, efter att ha börjat jobba vid sex och sen jobbat några timmar och så träning på det. Jag skulle vara helt död i alla fall!

Godnatt!



Danskar och grönt kanske inte går ihop?

Hej!

Kom nyss hem från jobbet. Har köpt med mig lite godis hem, så nu ska jag och Jorunn sätta på någon bra film och gotta oss lite! :)

En sak jag har tänkt på nu ett tag är detta med sallad och danskar.. När en dansk vill äta på jobbet, då vill de aldrig ha sallad! De säger ''bara pyttelite'' och så lägger man på lite, och då är det för mycket! Så farligt är det ju inte.. Nyttigt är var det är! Men de kanske inte gillar grönsaker?..
Nu undrar ni kanske hur jag resonerar.. Och det är klart jag förstår att det finns danskar som älskar sallad, det finns ju svenskar som hatar sallad också! Men att just så många danskar har kommit in och alla har sagt ungefär samma sak, ''pyttelite sallad'' eller ''nej, ingen sallad för mig''. Det är inte ofta någon svensk har sagt det, i alla fall inte när jag har varit framme.. Det har ju inget med vart man bor eller kommer ifrån att göra, men visst är det rätt kul när man tänker efter?

Nu beger jag mig mot tv:n och stannar där hela kvällen! Ha en bra kväll!

Pratar du SMHI?

Godmorgon, eller god förmiddag kanske passar bättre..

Hej i alla fall. Jag har varit vaken ett tag nu, men än så länge har jag inte gjort så mycket vettigt.. Jag har ätit frukost, tagit in posten och ska snart göra mig i ordning och åka och handla lite vi behöver, sen väntar jobbet i fem timmar och efter det ska jag ha en slapp kväll hemma - det är mina planer i alla fall! :)
Förresten, vädret har blivit bättre! Här är det sol och moln, om vart annat. Växlande molnighet heter det nog på SMHI-språk. Hur är erat väder idag? Regnar det fortfarande?..

Nu hinner jag inte sitta här mer - mot spegeln!

Two badgers in town

Har varit ute och gått en sväng ikväll. Vädret är alldeles perfekt att vara ute och gå i! Men ni kan aldrig gissa vad jag såg?! Det hade jag aldrig kunnat tänka mig.. Det var två i en trädgård och sen sprang de över cykelbanan, precis efter att vi hade gått förbi.. Och ner i ett dike!



Två grävlingar! Jag blev helt.. Ja, jag vet inte! Det hade jag aldrig trott att jag skulle få se. Jag har aldrig förr sett en grävling, och de bor ju i gryt i marken.. Och mitt i stan, vad gör de mitt i stan? Antingen är de inte riktigt friska eller så har de drabbats av hybris (övermod).. Eller så var de bara vilse. Det var häftigt att få se dom i alla fall! :)

Nu ska jag se klart King Arthur - den är faktiskt riktigt bra! :)
Ha en fortsatt bra kväll!


Mamma löste sladdproblemet!

Guess what? Jag har precis pratat med mamma och hon och Tove hade gått igenom alla sladdar Tove hade - och min fanns ingenstans! Jag har letat här hemma också, men förgäves.. Så jag blev ju lite deppig, för det är ingen hit att behöva köpa nytt, men då säger mamma att hon har ju en kamerasladd, så jag provade ifall den passade och det gjorde den! Så den fick jag. Mamma sa att hon ändå aldrig hade planer på att lägga in bilder i datorn, hon vill hellre ha vanliga pappersbilder. :) Today is my lucky day!

Så här kommer lite bilder från de senaste dagarna..


Presenten från pappa - en insektdödare! Hoppas jag vågar mig på den, haha.. Jag hatar insekter, men jag hatar även elektriska saker! Önska mig lycka till!


Mormors otroooooligt goda bröd!


En nyhet i mitt rum! Det är Jorunns, men nu när hon har flyttat in i Toves rum så har hon inte plats för den - så den är inneboende hos mig tills hon vill ha tillbaka den! :)


Jorunn var ju så söt igår kväll och dukade mysigt åt oss! :)


Smoothies på g!


..Och här är dom klara! Det gjorde vi bra!


Dagens kvällsmat.


Jag sa till Jorunn att ett ägg tål rätt mycket press, speciellt på topparna och så tryckte jag lite försiktigt för att visa henne att ägget inte går sönder i första taget.. Sen fick hon prova, men hon tryckte inte bara på topparna, så hon mosade hela ägget! Så hon fick äta ett mosat ägg.. Fast ägg som ägg!

Ni förstår inte hur lättad jag är nu när jag har en sladd igen! Dagens I-landsproblem..

Ha en bra kväll - nu ska vi se på King Arthur!


King Arthur

Hej!

Jag och Jorunn har precis ätit kvällsmat. Vi kokade ägg, gjorde tortillas med tapenade och kokade te - och allt satt bra i våra magar! :)

Efter jobbet idag åkte jag och handlade lite. Eller, när jag hör ordet handla så tänker jag på när mamma handlar saker som mjölk, frukt och bröd osv. Jag köpte en hårspray, hudlotion, ansiktsrengöring och rakgel - men jag handlade i alla fall! :) Och cykeln har jag hämtat. Imorgon behöver jag handla ''på riktigt'', för vi har slut på både möjlk, frukt och pålägg.

Nu ikväll har vi gjort smoothies igen, men idag skippade jag glassen och gjorde med frysta jordgubbar och fil istället! Vi ska snart sätta oss i soffan och mysa med våra smoothies och en film - King Arthur. Snart har jag sett båda filmerna jag köpte för någon vecka sen! Hoppas att King Arthur är minst lika bra som Casanova var, så jag slipper bli besviken på mina köp. :)


Jag har pratat med Tove idag förresten, och hon har inte sett till någon sladd till min kamera, tyvärr. Jag bad henne kolla en gång till, för här hemma har jag gått igenom mina korgar och lådor, och här finns den inte! Jag hoppas den kommer fram, för jag har en del bilder att visa er.. Som jag skrev med en annan bloggare för några dagar sen - inläggen blir mer intressanta och roligare att läsa om en bild bryter mitt i! :)
Håll tummarna för att min sladd kommer fram - var den än är!



Segt med regn

Godmorgon!

Jag är riktigt seg idag.. Men det var i alla fall skönt att vakna i ett nystädat rum, med nya lakan! :)
Idag väntar fem timmars jobb, sen får vi se vad jag hittar på. Hoppas regnet inte håller i sig hela dagen.. Någon som vet om det har regnat hela natten?

Vad gör ni om dagarna när det regnar? Några bra tips?


Urbra och urgott

Hej, alla ni som fortfarande sitter uppe och ugglar..

Snart ska jag hoppa i säng, för jag ska upp och jobba imorgon. Det blir dag två och sen är det bara tre dagar kvar! :) Jag räknar ner nu, för jag längtar så till ledigheten!

Filmen, Casanova, som jag och Jorunn såg var hur bra som helst! Rolig, romantisk, galen! Det var en riktigt bra film och våra smoothies blev också bra! :) Så vi har haft en jättemysig kväll.

Nu ska jag krypa ner och försöka läsa lite innan jag somnar, för det var ett tag sen jag läste.. Boken lär ju hänga med mig när jag åker till kusten, för då kommer jag nog få tid att läsa vidare i den! :) Jag har verkligen haft sommarlov nu, förutom jobbet då.. Jag har bara ägnat min tid åt pojkvän, vänner och jobbet - ingenting annat!
Nu ska det bli ändring på det.. Jag ska trycka in lite släkt, resor och böcker också! :) Vad sägs som det? Sista veckan till på köpet.. Jag kommer vara minst sagt upptagen nästa vecka, så jag säger det redan nu.. Jag ska till mormor och morfar på kusten första dagarna, sen ska jag träffa lite vänner som bor i de trakterna och sova över. Sen pallrar jag mig hem, kanske tar en tripp utanför stan under helgen? :) Sen ska jag vidare och träffa Amanda och hon ska hjälpa mig med mitt hemliga inköp! :) Men mer om det när den veckan närmar sig..

Sängen och Harry Potter-sexan var det ja! Godnatt, och sov så gott!


Casanova och smoothies



Det var riktigt skönt att få komma hem från jobbet idag, och nu känns vädret plötsligt mysigt istället för världens jobbigaste! :) Det är ju en bra vändning..
När jag kom hem hade Jorunn dukat jättemysigt med tända ljus och hon hade satt på ugnen, så vi gjorde klyftpotatis och till efterrätt hade jag en krämbulle till henne! :) Sen erbjöd hon sig att ta disken, och vem säger nej till det? När man själv har diskat hela dagen.. Så jag gjorde smoothies till oss, och nu ska vi se på Casanova, se om den filmen är något att ha och dricka goda smoothies! :) (Vi gjorde dom på mjölk, glass och tinade jordgubbar.)

Hoppas ni får en minst lika mysig kväll som jag ska ha! Uppdaterar nog lite senare, när jag har ett betyg till filmen..


Städardag

Hej!

Snart drar jag till jobbet. Jag märkte för en knapp timme sen att min regnjacka är kvar på jobbet, för hemma är den inte! Så jag får väl ta vårjackan, fast den tål inte så mycket regn.. Eller så tar jag mammas regnjacka, men den tål heller inte allt för mycket regn! Aa, jag löser det på något vänster.. Jorunns kan jag i alla fall inte ta. Tur att vi fick iväg cykeln innan regnet i alla fall!

Jag och Jorunn har knogat lite här hemma under förmiddagen. Jag har dammsugit alla rum förutom Jorunns och toaletterna, diskat och plockat i ordning på mitt rum. Har dessutom kört två maskiner, en ligger fortfarande i och den hänger jag ikväll.. Sen har jag gjort plats för mitt hemliga inköp som sker om exakt två veckor idag! Mer säger jag inte nu, det får ni veta sen när hemligheten står fint och i ordning i mitt rum! :) Är ni nyfikna?

Ni får ha en bra dag i busvädret! Jag längtar till kvällen, när vi ska laga god mat, jag och Jorunn! :)


Sladdstrul

Igår flyttade Tove upp till Stockholm och nu är mamma snart hos henne och ska hjälpa henne att installera sig osv. Och igår var jag ju inte hemma på hela dagen och i förrgår packade Tove det sista, och fick antagligen med sig min USB-sladd till kameran, så bilderna jag lovade er igår kan jag inte få in nu på ett tag.. Mamma kommer hem senare i veckan och sen i helgen åker ju jag, Emil, Jorunn och Tove mot Göteborg. Men jag ska försöka få in bilderna innan helgen! :) Tills vidare får ni stå ut med bild-tomma inlägg eller inlägg med gamla bilder, men det dör ni nog inte av!

Jorunn hjälpte mig att få cykeln till verkstaden förut, så tack för det. Har precis ätit lite brunch och ska snart göra mig i ordning. Senare idag väntar fem timmars jobb, och jag måste medge att jag är inte alls peppad för jobb idag.. Det känns tungt, jag orkar inte jobba mer, men å andra sidan är det bara fem dagar kvar med idag, sen är jag ledig en och en halv vecka innan skolan börjar igen. Jag får försöka se det från den ljusa sidan..
Ikväll blir det i alla fall klyftpotatis och fisk till kvällsmat - och smoothies till efterrätt! :)

Vad ska ni göra idag? Har ni lika mulet som jag har det, eller har ni lyx med sol?


Book of secrets

Ibland kan man ha helt fel om en film. Jag väntade mig en kass film, en riktigt dålig film när Emil och hans vänner sa att de skulle se National Treasure. Jag hade nämligen för mig att pappa hade en sån film stående i bokhyllan när han fortfarande bodde i stan. Han har antagligen kvar filmen än, men jag fick aldrig för mig att se den.. Den stod ihop med några filmer jag hade sett och inte alls gillat, så jag vågade mig aldrig på den. Så fel jag hade! Den hör nu mera till bland de bästa filmer jag sett! Ibland är magkänslan inte att lita på, i alla fall inte när det gäller filmer.. Det är mer än bilden på framsidan och namnet på filmen - det är själva filmen!



Den rekommenderar jag varmt! Ni lär inte ångra er! :)


Nighty night

Kom hem för någon timme sen och har suttit här sen dess. Ska snart krypa ner i sängen.
Kvällen slutade bra, hos Martin. Vi värmde blåbärsmuffins som hans mamma hade bakat och så kom Malin förbi och vi såg på Room 401, Scarred och lite andra knäppa program - men det var trevligt ändå!
Emil var gullig som alltid och följde mig hem.

Ni får ha en fortsatt bra natt/morgon, så hörs vi senare idag när jag har fått min skönhetssömn! Då ska ni få se en bild på vad min käre far har köpt till mig.. Men nu är det godnatt!


Kvällsdopp

Hej!

Jag får väl be om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men jag har inte haft tid eller tillgång till dator direkt. När jag bloggar vill jag sitta i lugn och ro och inte ha en massa folk runt omkring mig, så jag har ej kunnat blogga.
Igårkväll var jag med Emil, Wibbe, Martin och Malin. Vi såg på National Treasure - book of secrets, den var riktigt bra! :) Efter filmen tog vi det lugnt och vid halv tolv hade alla åkt och det var bara jag och Emil kvar. Vi somnade någon gång efter tolv.

Idag vaknade jag vid halv elva och hela förmiddagen tog vi det lugnt. Wibbe och Martin kom någon gång runt ett och vi åkte mot stan. Köpte med oss lite smått och gott hem och såg på Playa Del Sol - den är riktigt kul den filmen!

Nu sitter jag hemma själv. Emil och gänget ska jag snart möta upp igen, jag ska bara ta något i magen först. Vi har varit och tagit ett kvällsdopp och nu ska vi hem till Emil igen!
Alla era kommentarer får vänta tills ikväll och imorgon bitti. :) Jag ska försöka svara så fort som möjligt!

Ha en bra kväll!


Snabb uppdatering

Hej!

Ikväll blir ännu en kväll med Emil, Wibbe, Malin och Martin, så jag hinner bara uppdatera snabbt! Era kommentarer får faktiskt vänta tills imorgon - jag är ledig då! :)

Nu ska jag bara sminka mig, så ska jag iväg och möta upp dom sen!
Ni får ha en kanonkväll - det siktar jag på att få! :)

Bombay Dreams


Igår, hos Wibbe, efter att vi hade ätit maten så satte vi oss vid tv:n och zappade runt lite. Vi fastnade vid Bombay Dreams och vi såg nästan hela filmen. Tror bara vi missade lite i början. När den var bioaktuell ville jag så gärna se den, för den verkade riktigt bra! Men när vi såg den blev jag lite besviken, för jag hade förväntat mig en bättre film. Men den var godkänd i alla fall! :)

Just nu sitter jag med frukostdisken kvar vid skrivbordet, ska snart gå med den till köket. Idag väntar ännu mera jobb, men imorgon är jag ledig och sen har jag bara fem dagar kvar - sen är jag ledig tills skolan börjar igen! :)
Det är väl bara att bita ihop och stå ut - jag får tänka på hur många dagar jag har klarat och att det bara är fem dagar kvar, sex dagar med idag.

Ni får ha en bra dag! Hoppas ni har något roligare för er än att jobba idag..


Glasklart!

Okej, nu vet jag! Emil ringde precis och han är hemma, så nu ska jag bege mig bortåt! :) Wibbe och Martin tränar fortfarande, men de lär nog vara hemma till sju i alla fall, så jag står mig på juicen tills det blir mat! :)

Ha en bra kväll!


Pago



Bland de godaste juicerna jag vet!

Jag sitter och pratar lite med Malin på msn. Ingen av oss vet när ungefär det blir tacos.. Jag minns inte vilka tider Emil sa till mig igår och de tider Malin har fått från Martin stämmer inte överrens med det jag tror jag minns Emil sa igår. Det är lite rörigt just nu och antingen så jobbar Emil eller så tränar han, så just nu lär jag inte få fatt i honom.. Jag hoppas att han ringer som han lovat, och snart, så jag får veta hur kvällen blir! Det vore ju snopet ifall jag äter lite hemma nu och kommer mätt till Wibbe sen, men å andra sidan så är det jobbigt att sitta hungrig här i två timmar till och vänta på att de ska ringa.. Jag får en sockerkick av juicen nu i alla fall! :) Det står jag mig ett tag på!


Nyss hemkommen

Kom precis hem från jobbet. Har jobbat sex timmar i denna hettan, så jag är lagom fräsh.. Ska ta mig ett skönt bad och skrubba lite! :)

1:a augusti

Godmorgon!

Idag är jag aningen piggare, så idag ska jag jobba järnet! Ska alldeles strax åka.
Ikväll blir det tacos med Emil och några av hans kompisar! :)

Jag uppdaterar lite när jag mellanlandar hemma efter jobbet. Ha en bra dag!








bloglovin