Det gick utan Skövde

Hoppas kvällen går fort. Jag har ingenting planerat. Förutom att Eric kanske ska hit och sova ikväll.
Såg nyss på Top Model med Tove. Nu gör jag ingenting, och jag menar verkligen ingenting. Förutom att sitta här då. Med det är ju inte att göra nåt, jag bara sitter och klickar med fingrarna. Ansträngande? Don't think so.
Har lust att ut och gå lite, det är ju rätt härligt väder ute. Friskt.
Var i skolan idag. Engelskan gick bra även fast jag inte hunnit förbereda mig så bra. Jag och Jessica gjorde ett bra teamwork. Höll ett kort föredrag om Flobylägret. Haha! Och så råkade jag säga av nån anledning att det kostade 800 dollar?! Kan ju säga att det blev lite fel där, för 800 dollar kostar det verkligen inte!
Efter engelskan hade vi natur, lite intressantare än igår. Men stenar? Snälla, det är inte ens det minsta intressant. Bara jag får G är jag nöjd, när det gäller stenar.
På rasten var jag hos Britta, hon är bra. Det känns lite bättre nu.
Sista ämnet var matte. Inte dagens höjdpunkt precis, men jag ligger rätt bra till. Behöver bara repetera kapitel fyra och kapitel fem fram till 213 fram till 12/3, sen kör vi hårt igen.
Efter skolan åkte jag till stan ''bara för att kolla runt lite''. Hade ju planer på Skövde vid fyratiden för att köpa en snygg parkas jag sett på H&M's hemsida, men jag hittade en liknande jacka/parkas på Veromoda, så jag köpte den. Och ett par blå fingervantar. Och på Lindex blev det en ansiktsmask som man drar av! Ojoj, får se hur det går. Hört att den kan göra lite ont. Skriver bevis senare.
På Lindex blev det även en sjal. Hittade sist men inte minst ett par örhängen på Guldfynd. (Jo, jag tror faktiskt de var det minsta jag köpte idag, om man ser till storlek.)

Bild på mina inköp. Blev även liten godis senare, men det är typ slut nu :)

image27

Nu ska jag testa ansiktsmasken då. Blir spännande. Går det nåt bra på tv ikväll tro? Jag lär sitta hemma och dricka tekopp efter tekopp ikväll. Men det kan ju också vara mysigt.
Funderar på att rensa och slänga massa saker. Jag känner för det. Lär väl märka senare vad av all skit jag skriver nu som blir verklighet.



Ansiktsmasken var skön, näst bästa jag provat. Sauna hot är bättre, men den här känns mer som om den håller vad den lovar, rengöring på djupet. Känner mig fräshare och friskare i ansiktet. Får se hur länge det håller. Och nej, den gjorde inte ont att dra bort! Inte för mig iallafall. Dock råkade jag kladda lite i hårfästet i pannan, och det kändes lite, men inga hår försvann från mitt huvud.

Jag passade på att rensa lite i mina lådor och annat förut när jag ändå var inne på det. Man ska smida medan järnet är varmt, som Ingrid har lärt oss. Jag säger dock fortfarande Kerstin till henne, och har nu kommit på varför. Svenskaläraren jag hade på Katedral heter Kerstin. Kan ju vara därför.
Rensade iallafall. Blev en halv papperskasse. Mest papper. Skolböcker som är onödiga att spara, brev från sjukhuset och banken etc.
Det har även blivit några koppar te nu ikväll. Läste några sidor förut också, i Kennedys hjärna. Den blir bara bättre och bättre. Kanske ska läsa lite nu innan jag somnar?
Försökte ringa Eric, men han hör väl inte eller så känner han inte :) Lär nog märka ifall han ringer, har ställt in mobilen på högsta signal så jag inte missar ifall han hör av sig. Och Tove ska ju också höra av sig för den delen.

Försökte se på Den sista samurajen, men gav upp för en stund sen. Ett, den var inte superbra. Förstod inte riktigt handlingen, även fast jag läst om den. Två, jag är trött och behöver sova. Har ont i halsen också, och jag vill inte att det ska bli värre, nu när man har fått långhelg och allt!
Nu ska jag försöka sova, läsa lite först var det ja.

Over and out.
Lovisa

Thursday

Jag har precis möblerat om i mitt rum. Det blev nog bra. Måste bara köpa en ram till en affish. Sover nu vid min röda vägg, så allt det vita ser så tomt ut. Men luftigt blev det. Nöjd iallafall.
Va i skolan idag, men bara på naturen. Kändes hur febern smög sig på och huvudet dunkade. Så åkte hem till pappa och såg på talkshows och Harry Potter.
Jag hade iallafall ork att laga lunch. Blev pommes, sesamnuggets, medelhavssallad och caesardressing. Mums!
Köpte tuggummin påväg till Eric. Var där till halv sju.
Till kvällsmat blev det förresten pannkakor med grädde och hallonsylt. Mamma, du kunde inte tajmat det bättre! Precis vad jag behövde! :)
NU ska jag ta av min turban (handduk) som jag har på huvudet, stänga ner här och försöka meditera eller nåt, måste slappna av. Ska även öva lite till på musklerna, ifall jag ska göra provet imorgon.
Tända ljus och te är heller ingen dålig idé.
Det ska bli skönt med extra lång helg!

Over and out.
Lovisa

Ibland blir det bara för mycket

Tro det eller ej, men jag tog det faktiskt rätt hårt. Det var nånting som snabbt blev den högsta drömmen, och sen att få den krossad var mindre trevligt. Jag är hemskt ledsen ifall jag låter det gå ut över er, men hur skulle jag må i längden ifall jag höll allting inom mig?

Ingen dans i skolan idag heller. Och vaktis låste aldrig upp. Det fixade vi, typ. Jag har överseende med att Eva har små barn och måste vara hemma ifall de blir sjuka, men vaktis? Du ska banne mig låsa upp halv åtta så man hinner värma upp! Buuuu för sånt!
Jag körde lite armar och stod vid stången innan jag åkte till stan. In på gamla och pratade en snabbis med Johan, sen gick jag till teatern. Den var iallafall kul! Men vi blev lite slöa inför sista övningen, improvisation. Jag lyckades ta av Jennifer mössan! :) Men sen när jag försökte på Maria förlorade jag. Attans. Det var iallafall en väldigt rolig improvisationsövning.
Tog oss tillbaka till skolan, maten var okej. Och Jessica är stencool. Jag tycker faktiskt det. Hon kan säga världens osjälvklaraste sak som om det vore det självklaraste och hon säger det så himla kul, men sitter själv helt förlamad. Ja, det är coolt.
Vi säger ingenting om bilden för det räknas inte som en lektion när läraren aldrig är där. Punkt.
Engelskan var kul. Alla verkade väldigt seriösa, blev nån sur på riktigt? Vi hade iallafall en bra konversation. Speaking är bra!

Efter engelskan åkte jag till stan, hämtade ut recept på Apoteket, tog ut pengar till mamma och åkte via Tempo hem. Mitt paket hade kommit, och Mikasa Jump sitter som gjutet! Kunde inte ha blivit bättre! :) Nu längtar jag tills imorgon!
Har pluggat lite, men inte jättemycket. Musklerna siktar jag mest på, jag orkar inte just nu.
Tog ett bad förut, men det hjälpte inte så mycket. Fryser, det kliar och är fortfarande lite olugn. Får hoppas att dansen biter på det!
Har även handlat åt mamma. Jag är duktig.
Nu känner jag bara för att åka och dansa, dansa nu direkt! Över en timme kvar :(
Jag hoppas det blir bättre, det vet jag att det blir, men fort. Jag känner mig bortskämd som är nere för detta, men jag hade verkligen hoppats! Åh, jag hoppas känslan går över. Har undvikit att åka den vägen, orkar inte se nånting.

Over and out.
Lovisa

AAAAA

Jag är inte så värst nervös för provet, det känns bra det här. Men jag är inte glad på p3 idag, vad är det här för skit? Ni brukar ju kunna göra min dag, men inte idag. Skärp er och prata om sånt som folk tycker är intressant!
Har sovmorgon idag, till nio. Skönt. Har även dans idag! Det gör en glad! Dans har jag även ikväll, men innan dess ska jag förbi Eric en sväng :) Var ett tag sen nu.
Har registrerat mig på madeinlumpen.se idag. Fått mit träningsprogram som börjar på måndag nästa vecka. Vi får se hur det går.

image26
Åh, musikprov. Jag vill ha det överstökat, men får vänta till sista lektionen.
1939, 1956, 1957 ... Jag kan det!
Önska mig lycka till! Inte för jag tror jag behöver det, men för säkerhetsskull.



Ah. Det blev ingen dans idag i skolan. Skit! :(
Och magen den vill aldrig som jag vill nu för tiden, den bara bråkar. Fick gå hem idag, hade så förbannat ont. Men jag hann iallafall göra musikprovet och det gick väldigt bra! Skönt! :) Missade bara engelskan.
Har sett på Våra bästa år, jag börjar gilla det. Jag vill veta vem mördaren är!
Har precis diskat. Hunnit göra lite läxor. Pluggat en del till provet på torsdag, idrott. Styrka, träning, hälsa och alla kroppens muskler. Så svårt ska det väl ändå inte bli.
Har dock inte kollat på Ikarosdikten vi fick igår, den ska vara läst tills på torsdag. Jag känner inte för att läsa poesi idag. Poesi är endast bra när man verkligen känner nåt. Jag känner ingenting just nu, förutom magont.
Snälla p3, gör mig inte mer besviken nu. Spela lite bättre musik! Hörde en låt nyss som måste vara minst tio år gammal, ska ni gå och bli som Rix FM och Mix Megapol nu? Då kan jag ju lika gärna plocka fram skivorna som jag lyssnade på när jag var typ åtta år.

(SKIT!)

Over and out.
Lovisa

Härliga sovmorgon!

En sovmorgon sitter aldrig fel, speciellt inte på en måndag.
Hade ingen idrott idag, blev teori istället. Nu blir det plugga i veckan. Suck.
Slutade med teater 15.20. Tog en sväng på stan, sen hem. Gjorde lite inför musikprovet, åt och drog till träningen.
Det gick lagom bra. Fick beröm för några spikar, annars var det med ris, men sånt är bra på sitt sätt. Man blir peppad att göra bättre!
Kom hem för drygt en timme sen. Hunnit koka te till mamma som är lite krasslig, ätit, duschat och nu ska jag ta tag i det sista inför musikprovet. Håll vänster tumme för mig imorgon klockan ett!

Over and out.
Lovisa

Söndag

Sitter här och äter en semla. Antar att ni vill ha en uppdatering på min helg.

I fredags fikade jag med mamma och Jorunn på nya, sen fick jag en ansiktsmask av mamma och pengar, åkte till Töreboda, där Ellen mötte mig. Vi gick hem till Evelina där även Isabella var. Vi gick och köpte godis, såg lite på Pigs, även på Let's dance.
Ellen ringde efter sin mamma runt nio, för jag hade så fruktansvärt ont i magen.
Vi satt mest och pratade hemma hos Ellen och sov sen skavfötters.

Igår gick jag och Ellen upp vid nio. Åt frukost i deras otroligt sköna soffa och såg på Isprinsessan. Den var rätt bra.
Efter filmen duschade jag, sen Ellen. Delade på ansiktsmasken jag fick av mamma. Sen såg vi lite på Sunes sommar och åt lunch. Började även spela lite kort, men när Ellen fick tre nior och jag höll på fyra så kändes det som om nånting var fel. Haha! Hon hade typ 65 kort i kortleken! Ellen då :)
Vid fyratiden ville jag byta om och sminka mig, så det gjorde jag. Sen vid fem så blev vi skjutsade till Isabella.
Hon sminkade sig, Ellen och gav mig en snygg ögonskugga, sen kom Jouline. Vi sjöng Singstar och hade kul och vid åtta så hämtade Joulines pappa oss och skjutsade ut oss till Halna.
Där var festen i full gång. Träffade massa härligt folk som man annars inte ser så ofta! :) Trevligt!
Jag hade kul och mådde bra fram till tiotiden kanske, sen gick det utför. Men fram till dess hade jag det trevligt!
Vid ett-två blev vi hämtade av Ellens mamma och åkte hem. Ellen, du har varit en pärla som orkat ta hand om mig!

image25

Idag då. Jo, jag mår bra. Lite bakis, men sånt händer väl alla nån gång. Mamma och pappa tog det väldigt bra, mamma skrattade lite. Det känns skönt att de vet.

Jag har ingen aning vad jag ska göra idag. Vill gärna se Erics nya piercing, men jag orkar mig inte ut med mitt huvud och min mage är heller inte så glad. Magkatarren håller i sig. Hur lång tid tar det innan man blir av med det tro?

Over and out.
Lovisa

Inför morgondagen

Jag kollade runt lite på internet och gick in på passagen.se för att kolla min mejl. Då ser jag en bild (bilden) på Caracola, en grupp som visst ska vara med i Melodifestivalen imorgon. Först läste jag Carola, sen Coca Cola.
Hur kul är det att bli förväxlad med nån annan artist för att man heter så likt? (Och speciellt Carola? Hon börjar ju som sagt bli lite tjatig.) Eller med en aluminiumburk?
Jag har ingenting emot dem, eller, jag har inte ens hört dem. Men jag tycker att ifall man vill utmärka sig som artist så ska man hitta ett eget unikt artistnamn för sig eller sin grupp och inte ta nåt som är så likt nån annans.
Det är iallafall min åsikt.

image24

Annars får man väl bara hålla tummarna för att rätt låtar går vidare imorgon, för jag kommer inte kunna sitta och rösta som en galning den här lördagen. Jag är bjuden på 20årsfest och ska alltså vara borta hela kvällen.
Hoppas jag har en snäll vän som kan tänka sig att pipa på mig på söndag förmiddag och berätta hur det gick och vilka som var bra och inte osv.

Over and out.
Lovisa

Mavala

Idag hade jag endast tre lektioner. Engelska, naturkunskap och matte. Sen åkte jag till pappa och hämtade plattången, som jag ska ta med mig i helgen till Ellen.
Har precis duschat. Packat och klart. Nu ska jag måla naglarna, rött blir det. Madrid.

image23

Smsar lite med Eric och Tove. Gratis sms är inte alls fel. Även fast det kanske inte är världens bästa sätt att hålla kontakten på så är det kul att det då och då skakar till i fickan. (Jag säger inte vibrerar, jag säger skakar och det tycker min klass är kul.)
Ska väl laga lunch senare.
I eftermiddag blir det möta mamma på stan för lite pengar och sen ska jag vidare till Töreboda, träffa Ellen och sen ska vi se på film med några töser jag inte alls vet vilka de är, men det blir nog bra :) Bra att få träffa dem idag, så de inte är helt okända imorgon.
Sova hos Ellen i natt alltså. Det ska bli mysigt. Var ett tag sen. Sist jag var där hade de valpar, tror det är så nu med. Hoppas! De är ju så söta! :)

Over and out.
Lovisa

Svullen hals

Vaknade halv sju. Svullen i halsen. Ont i halsen! Var redan lite svullen igår innan dansen, men jag tänkte ''det går väl över'', men icke sa Nicke.
Nu måste jag bli frisk tills imorgon. Då ska jag ju träffa Ellen, men hur och var och när har jag ingen aning om. Det tar vi ikväll :)
Och festen! Den får jag heller inte missa!
Iallafall. Lite Proviva och rostade gott&gräddat. Jag ska inta Toves säng med morötter och Wallanderfilmer så fort alla har åkt till jobb och skola.
De är kvar, därför sitter jag här och fördriver tiden och informerar er om mitt just nu inte alls så roliga liv, men jag hoppas kunna komma med nåt skämt senare idag, så ni slipper läsa grått hela tiden.

Nu blir det Wallandermarathon!

image21



Sitter här och andas ut, eller vad man ska säga. Lite skakis blir man i vissa scener, men åh, vad Wallander är sjukt bra!
Har sett Täckmanteln, Mastermind, Mörkret och Blodsband idag. Mastermind är fortfarande min favorit. Har två kvar, får se ifall jag tar dem idag eller inte.
Ska iallafall snart ta mig ett skumbad och läsa lite. Rensa tankarna och försvinna från verkligheten ett tag. Inte för att verkligheten är nåt jobbigt, inte alls, men det är skönt att få sväva bort i tankarna och förvandla alla läxor och alla bollar jag inte kan fånga till nåt helt annat.
Henning Mankell är inte dum.



Alltså, iiiii! Min mamma är bäst. Hon vet precis vad hon gör. Hon kom hem rätt nyss, handlat med Jorunn. Hon hade med sig godis! Malaco Truly Juicy! Mums säger jag bara! :)
Nu ska jag se på ännu en Wallanderfilm. Nu blir det Jokern.

image22

Over and out.
Lovisa

2 år och 1 dag

Det hade ni säkert ingen aning om, men igår så var det två år som vegetarian för mig. Det glömde jag skriva igår, så det blev idag.
Nu vet ni det. Och ja, jag trivs. Jag vill aldrig mer äta kött. Och nej, det är inte för djurens skull. Min mage sa nej, och jag tappade smaken för kött. Torrt, salt, hårdsmält! Tacka vet jag FISK!

Idag, jo. Gick till skolan lite tidigare. Hade danssalen för mig själv från halv åtta till tio i. Gick igenom olika steg från baletten som var lite krångliga, körde dansen. Sen kom Jessica, Julie och resten av klassen.
Det blev afrikanskt idag också. Det är så kul! Inget liv utan dans!
Efter dansen var det hoppa i skorna och cykla till teatern och såklart ha teater. Cykla tillbaka till skolan, äta fort. Sen hade vi bild.
Jo, tack. Jag vet att jag fick ett litet utbrott. Men jag tar ingen skit. Blir jag arg då visar jag det, säger ifrån. Jag tänker inte hålla inne på det!
Jag pratade med Lars och slapp engelskan. Åkte till Åkes och köpte lite godis, sen hem. Såg två Wallander med Jorunn, kokade nudlar. Tove kom hem, mamma kom hem.

Åh, jag glömde en liten detalj med stan idag. Jag blev påkörd! Japp, av en himla cyklist som visst hade bestämt sig för att köra på ena sidan av cykelbanan vid teatern. Jag körde åt sidan för en barnvagn med hund och en tant som backade ut sin cykel, och vi såg varandra, hon och jag. Men hon kunde visst inte tänka sig att byta sida, så hon körde rakt in i mig, jag klarade mig, men min cykel blev inte glad. Mina bromsar var redan lite knasiga, men nu är de värre än nånsin! Ah! Jag förstår mig inte på folk ibland? Sen blev det en buckla på mitt stänkskydd i fram också. Suck.

Iallafall, lugnade ner mig med ett varmt bad. Läste några sidor i Henning Mankells Kennedys hjärna, den är bra.
Nu sitter jag här. Det är dans ikväll och jag längtar.
Ska bara smsa pappa lite så har jag ingenting mer på axlarna sen. Jag är fri som en fågel resten av kvällen!



Jag hatar att stressa. Jag vet att det är dumt, att det är onödigt. Ingenting går ju fortare för att man stressar sig igenom allt?
Jag försöker hitta olika saker som gör mig lugn. Jag försöker verkligen, jag vill inte leva ett liv som bygger på press, stress.
Pressen kommer endast från mig, och det måste jag också jobba bort. Jag kanske inte kan bli bäst i volleyboll, jag kanske inte kan gå ner i alla olika splitt och spagat, men vem bryr sig? Egentligen, inte ens jag. Jag ska inte bli världsmästare i varken dans eller volleyboll. Just nu känner jag bara för att gå lumpen och sen se vad som händer. Det låter nog vettigt.

Over and out.
Lovisa

GE MIG KOFFEIN!

Sitter här. Kom hem från dansen för lite mer än en timme sen. Tove är fortfarande kvar, men kommer väl hem snart.
Mitt högra långfinger blöder, märkte det nu, är så torr. Blod på enter-tangenten.
Ska snart ta itu med engelskaläxan. Det var inte mycket. Man skulle förbereda sig att prata om nån som betyder nåt för en, eller en sak man inte kan vara utan. Jag kör på en person som betyder nåt för mig, nån som jag beundrar. Jag vet precis vem jag ska ta.
Måste ta disken. Vill inte lämna den till mamma.
Ringde Amanda ganska nyss, hon fixar filmerna tills imorgon. Yes! Då kan jag och Jorunn se en imorgon då.

Så. La precis på. Nu vet Jorunn om filmerna. Och pappa vet lite mer om fredag. Bra. Då är det klart.
Nu ska jag som sagt ta tag i engelskan, och disken.

Dagen har varit bra. Musikprovet blev flyttat (för mig och två till) till nästa tisdag. Skönt! Det behövde jag, nu när jag fick veta att jag inte fått all information som jag borde ha fått. Det gick lite väl fort när jag fick provet förklarat för mig, men flyttat är bra.
Dansen idag (i skolan) var hur kul som helst! Vi dansade afrikanskt. Det gillar vi verkligen!
Har även haft klassisk balett idag. Mm! Det gick rätt bra idag. Var bara lite trött. Seg. Jag ska sova i tid ikväll.
Eric var förresten här också, innan baletten. Det får jag ju inte glömma. Men en sak han glömde, igen, var sina papper.

Jag får bli bättre på att ta kort. Jag var kung i höstas!
Jag behöver koffein. Det blir te.

Over and out.
Lovisa

Måndag

Hm. Skola igen då. Jo, men det var en bra dag att börja med. Inte måndag alltså, hade hellre börjat med en fredag och haft veckan avklarad. Nej, jag syftade på schemat. Sovmorgon till 09.05, började med idrott och vi hade mångkamp! Mm, sånt gillar jag! Hopprep, spänsthopp, 5stegshopp, basket, volleyboll. Det är säkert nåt mer, men det har jag glömt.
Matte är inte kul och maten var inte god. Svenskan var väl okej. Läst min dikt nu och har det överstökat. Har även gjort naturkunskapsprov. Det gick inte alls bra! Jag hoppas verkligen att jag får ett G, annars vet jag inte vad jag gör. Gör om provet?
Sista lektionen var teater. JA! Vi gjorde lite lekar, övningar. Dansade, jag och Jennifer råkade nästan pussas i vår sammarbetsövning, impulser.
Åkte förbi stan innan jag åkte hem. För några dagar sen såg jag ett jättefint halsband på Veromoda, så tänkte, att nu när jag har en liten slant kvar så kanske jag ska köpa halsbandet, innan det försvinner. Det hängde nämligen på rean, för bara 25:-! Såklart att jag skulle ha det! Så, jag köpt det. Det fanns två röda kvar. Mm, jag hade tur och jag är nöjd. Det ska jag nog ha på mig på lördag.
Kom hem, åt mellanmål, såg på tv, tittade på musiken och halv sex började träningen. Moa är med nu! :)
Jag och Nadia ska nog inte köra uppvärmningen ihop nåt mer, vi kan inte koncentrera oss ihop. ''Nu kör vi hyllning mot solen''. (Björnbröder.)
Kom hem för en stund sen. Druckit lite fil. Lägger in lite bilder. Ska snart ta tag i musiken igen, och ta mig ett bad!
Jag kommer sova gott i natt, det kan jag lova.

image20

Over and out.
Lovisa

Verkligen!

image19

Jag svarar JA!
Snälla Carola. Du har haft dina glansdagar. Du har stått på scenen, du har varit med i Melodifestivalen ett antal gånger, du har släppt x antal skivor. Nu får du väl vara nöjd?
Nån gång borde man väl få nog av att stå i rampljuset. Eller?
Du är över 40 nu. Låt några ny stjärnor få ta över, du har fått tillräckligt med uppmärksamhet. Det du gjort betyder fortfarande mycket för de som har gillat dig, och jag har gillat dig, det kan jag lova. Men nu räcker det väl ändå?
Andreas, kör ditt eget race nästa gång!

Så. Behövde bara skriva av mig lite. Jag har ingenting emot Carola, hon är bra. Jag har en skiva med henne, vi har en julskiva hemma med bara Carola, men hon har varit 25 år i branchen och det säger rätt mycket! Nån gång måste man sätta stopp.

Over and out.
Lovisa

Sista sportlovsdagen

Åh, den sista sportlovsdagen. Nu dröjer det ett tag innan vi får lov igen.
Jag fyller år den 14 mars, det är en fredag, och veckan efter det är det påsklov. Hm, jo tack för den presenten, tyvärr blir det ingen överraskning.

Vaknade av mobilen i morses. Behövde väl sova ut. Nio ringde den iallafall. Tog en mörk baguette från jobbet och satte mig vid tv:n. 8 simple rules, det gillar vi. ''Nu har gud börjat vända sig ifrån oss''.
Jag ska plugga nu. Börjar med Herakles så jag har det överstökat. Vill få ner honom från det dumma berget, men det har bara gått er år än.



Kommit längre i boken. Läst drygt hundra sidor idag. Heja mig! Nu har hans sex år på berget gått, men det slutar aldrig hända hemska saker. Nu säger jag inte mer, ifall nån av er håller på med boken.
Var nyss och handlade med mamma. Det blev ProViva till mig, för magen, naturgodis (ananas i yoghurt, ni måste bara prova det!) och två burkar med Aloe Vera och Rosenrot. Blev såklart annat till kylskåpet, men det är inte intressant för er.

image17

Har förresten skaffat gratis sms i 30 dagar! Det är härligt, men det börjar tryta på kortet.
Har skänkt lite till WWF idag, och alla andra dagar jag handlar med mitt kort. Känner mig snäll mot naturen och alla djuren. (RIM!)
Nu ska jag ta itu med musikalerna. Hm. Blä säger jag, inte för musikalerna, men för prov!

Ikväll ska jag och Tove se på Wallander på fyran, eller jag ska iallafall se den. Bröderna är det.
Tove skulle visst göra färdigt nåt skolarbete, men hinner hon hem är hon välkommen att sitta i sin egen säng och hålla mig i handen.

image18

Over and out.
Lovisa

Jobba jobba jo-obba

Vaknade 07.38. Idag mår jag mycket bättre! Det var bara falskt alarm igår. Skönt. Lite ont i halsen fortfarande bara. Påminner om när jag var nyopererad.
Ska jobba 10-16 idag. Sen får vi se. Melodifestivalen ikväll! Måste ses! :)

Förra veckan hade några bra bidrag. Amy var såklart bäst. Röstade på henne två gånger.
Christer, mja, han var helt okej. Alla bara klagar på honom? Eller så hyllar de honom? Det är antingen eller, varför finns det inget mellanting?
Jag säger att det är bra att Christer vann, då har vi en (enligt mig) som inte är en vinnare, men som är helt okej. Det gör det lättare (?) för bland annat Amy att vinna.
Christers låt var faktiskt charmig, det måste jag säga. Om 20 år finns den säkert på en schlagerskiva som kommer heta ''Schlager - Det bästa från 2000-talet''.

image16



Kom hem från jobbet rätt nyss. Ätit en pariserbulle. Fick med mig lite hem.
Har antagligen fått magkatarr också, nåt i den stilen. KUL! Har haft ont i magen i två dagar nu.
Det kan vara stress, för dåliga matvanor har jag inte.
Får ta hand om mig själv resten av helgen nu och ta det lugnt.



Ännu en deltävling i Melodifestivalen. Det är få bidrag som är pang-bra, men min favorit i även denna deltävlingen gick direkt till Globen! Nej, inte Sanna, RONGEDAL! Deras låt och uppträdande bara skrek glädje, energi, puls! I love it! MEN, ni slår inte Amy.
Carola och Johnson, jag vet inte vad jag ska säga. Till en början bra, men det blev rätt tjatigt och Carola fick mig att tänka på Lejonkungen i hennes gula klänning.
Och Razborka? Snälla Sverige! I alla år som Melodifestivalen har gått och jag haft nåt att komma med förutom ''hon är fin, hon ska vinna'' så har det varit något jag alltid saknat, nåt exotiskt! Vi behöver det! Alla länder nere vid Medelhavet, de har samma musiksmak och röstar därför på varandra. Och, jag måste tillägga, de är vädligt många länder där nere! Hur många grannländer har Sverige? Två som vi sitter fast emellan, och så Danmark.
Vi måste verkligen skaffa lite mer utländskt i våra låtar ifall vi ska komma nånstans, eller så skickar vi någon som verkligen kan ta hela Europa med storm!
Men, Razborka? Jag sa Medelhavet! Inte Ryssland. Visst, klänningen var söt, men det är sången, rösten, HENNE vi ska skicka. Nej, jag är glad att hon kom sist.

Tyvärr så har jag slut på åsikter om allas uppträdanden och kläder nu. Men om en vecka, då? Vi får se.
Nu ska jag lägga över lite nya låtar till mp3:n, sen funderar jag på att sno Toves tv och se Brottskod: Försvunnen, eller så ska jag sova.

Tack förresten, mamma, för den goda kvällsmaten! Min mor kan laga mat! :)

Over and out.
Lovisa

Väskor kan man aldrig ha för många av!

Jag måste tipsa er om en väldigt bra sida jag hittade för ett tag sen, www.klaeder.nu. Där finns länkar till många sidor som säljer kläder, skor, accesoarer, t-shirts med tryck ... You name it!

Klickade mig vidare till www.nelly.com och hittade några snygga väskor, på rean.
1 27,5 cm hög, 38 cm bred, SADDLER, 250:-
2 Friis & Company, 200:-

image12 image13

3 SADDLER, 170:-
4 CHEENA CHANDRA, 140:-

image14 image15


Over and out.
Lovisa

Vårens

Sökte på google.se på Mode. Klickade mig runt lite och hittade vårens nio viktigaste.
Tänkte, jag kan ju nämna det här, så sprider jag vårtrenderna vidare ...

Det är mycket accesoarer. Men det är det ju alltid. Bara i olika form, färg och storlek.

Vårens nio viktigaste

1 Sjalen!
2 Skor, såklart. De ska synas! Klackar, extra mycket färg!
3 Väskor! Men sattsa inte på svart, det ska vara färg här med!
4 Halsbanden ska vara stora! Sattsa på färg och form.
5 Broscher är helt rätt.
6 Armband med budskap.
7 Färgglada skosnören!
8 Läderskärp. Det är nånting jag måste införskaffa.
9 Stora ringar på fingrarna.

image10

(Byxorna finns på JC och kostar 499:-)

Det är väldigt mycket färg. Det är det väl varje vår? Jag undrar hur nästa års mode kommer bli.
Nu är vida ben på byxorna inne!
Jag kommer ihåg vad jag sa för ett år sen ungefär, när det började lite smått bli mode med hög midja. Aldrig i livet, jag skrek det. Men kan ni gissa vad som befinner sig i min garderob nu? Två par höga midjebyxor.
Vem vet, innan året är slut kanske jag har ett par byxor med vida ben? Jag kan inte tänka mig det nu, men man dras med i modesvängarna, man blir mer påverkad än vad man tror.

Over and out.
Lovisa

Flitig myra

Vaknade halv nio. Ingen idé att ligga kvar en halvtimme för att få höra ett otrevligt ringande, så stängde av väckningen och gick upp.
Åh, fullt av disk i köket! Den tog jag mig an. Dammsög köket och hallen när jag ändå höll på.
Nu ska jag sätta mig med lite natur, musik, svenska x2 och matte. Sen ska jag väl göra mig i ordning, i guess.
Ingen aning vad som händer idag. Får se hur jag känner senare, ifall jag vill hitta på nåt eller om jag bara ska sitta och pösa här hemma.



Har ont i magen. Inte kul. Vet inte vad det beror på.
Sitter här, vattnade precis mina blommor. De ser rätt vissna ut och solen ligger på mitt fönster så bra, så de har blivit hälften gröna, hälften gula. Jag måste komma ihåg att ta med ''solskydden'' från pappa nästa gång. Tre stycken som han inte använder längre. Min pappa är så bra! Inte bara därför, såklart. Men han är bra! :)
Kravbananer is the shit. Det blir allt mer ekologiskt och krav- och fairtrademärkt hemma hos oss. Det är bra, HEJA OSS! (Heja mamma!)



Har läst ut Flyga drake nu. Skrivit uppgiften till boken as well.
Är på sida 36 i Herakles. Den var väldigt mycket enklare att fastna i. Jag har bestämt att den ska vara slut, iallafall nästan, innan skolan drar igång igen.
Ska ta något att äta nu. Tove drog precis till stan. Jag lånade ut mitt USBminne! Jag är bra!



Sitter här och mår illa. Klockan är 22.41. Har känt mig illamående och haft ont i magen hela dagen, men ingenting händer.
Nu har jag ont i halsen också. Kul.
Hoppas det går över snart! Annars ...

Dagens outfit.
Vi kör på slappt idag!
(Rätt dålig bild dock, men solen är ju överallt!)

image9

  • Jeans, Gina Tricot
  • T-shirt, Bi Pop (Madeira)

Over and out.
Lovisa

Bevis på kladdkaka

La in ett recept tidigare. Testade att baka kladdkakan idag och den blev mycket lyckad.
(Bortsett från att jag trodde att vi hade varmluftsugn, så den stod inne 10 minuter för länge, men allt förutom kanterna var ätbart.)

image8

Over and out.
Lovisa

Kladdkaka

Ingredienser
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
Ströbröd

image5

Gör så här
1 Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
2 Smält smöret och låt svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
3 Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
4 Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
5 Servera kladdkakan med grädde eller glass.

Lycka till.
Lovisa

Ansiktsmask

Tvätta av ansiktet noga innan du tar på en ansiktsmask. Ett ångbad öppnar porerna.

Koka upp 2 liter vatten
Häll vattnet i en hink
Sätt dig med en handduk över huvudet över hinken
(Se till att handduken bildar ett tält för dig över hinken)

Ånga så i 10 minuter. Torka sen av ansiktet med en mjuk handduk. Finns det nåt att klämma så gör det. Kläm med papper på fingrarna så det inte kommer in smuts i de öppna porerna, och kläm inte med naglarna!

Ansiktsmask för oren hy
Koka upp en halv deciliter vatten
Häll vattnet över en matsked gröna teblad och låt svalna
Sila bort tebladen
Rör ner en halv deciliter vetegroddar och en matsked honung
Massera in masken i ansiktet och låt verka i en kvart
Skölj med ljummet vatten och torka ansiktet med mjuk handduk

image4

Lycka till.
Lovisa

Alla hjärtans dag

Idag vaknade jag faktiskt av min mobil för en gångs skull. Gick ut och sprang i 20-25 minuter, perfekt väder för en <3s dag.
Kom in, tog en dusch och åt frukost. Drack även te och gjorde Jorunn sällskap när hon åt frukost.
Nu tänker jag sätta mig lite med läxorna, få det överstökat för idag.
De pratade förresten om Flyga drake ganska nyss på p3. Så nu vet ni det. Väldigt bra bok.

Ska träffa Eric idag :) Hur, när och var märker vi senare.



Eric är här nu. Jag överraskade honom med kladdkaka och grädde förut, precis när han kom.
Gick ut senare och tog lite kort. (Ni som har lösen http://lolovovisosa.bilddagboken.se/).
Kom in, spelade lite spel. Nu ska vi ta en macka, sen ska mamma göra smoothies till oss! Mums!



Körde en omgång Familjegeni med barnfrågor, en omgång med vuxenfrågor. Vi körde även en gång med Jorunn, barnfrågor. Den försvunna diamanten körde vi också. Nånstans däremellan han vi äta lite macka och te.
Han gick precis hem. Klockan är 00.30, ungefär.
Imorgon (idag) har jag ingen aning vad som händer.
Det har varit en väldigt bra alla <3s dag iallafall! :)

image6

Dagens outfit.

image3
  • Jeans, Vermoda
  • Tröja, JC
  • Cardigan, Veromoda

Over and out.
Lovisa

12 februari

Åkte hem till Eric igår och sov där, så alltså vaknade jag där också. Mysigt. Hjälpte han lite med nån skolgrej. Tittade igenom tre väldigt tjocka fotoalbum på honom som liten. Fruktansvärt söt på varenda bild!
Iallafall, idag. Han fixade te och vi satte oss och såg på Barnkanalen. Det var Trillingarna. Ett program som jag ÄLSKADE som kanske 10åring.
Hemma nu. Åkte från Eric vid 12. Lagade brunch ihop med Jorunn när jag kom hem. Blev avokado och laxbullar.
Nu sitter jag och väntar på att klockan ska gå. Den är 14.25, alltså är det 35 minuter kvar innan pappa ringer. Vi ska ut och jogga och jag ska även få övningsköra lite. Det gillar vi! :)
Jag har varit duktig idag. Dammsugit hela lägenheten, förutom toaletterna och Toves rum. Diskat har jag också.
Måste plugga ikväll.. Det är BU! Har lite natur och musik jag har prov i nästa vecka. Hm. Håll vänster tumme för mig!

Lyssnar på p3. Åh, en så onödig disskution! IBLAND BLIR JAG TRÖTT PÅ'T.



Pappa och jag sprang 2,5 km. Det var så lerigt, annars hade vi nog tagit 5 km-spåret. Körde halvvägs hem. Jag är rätt bra.
Kom nyss ur duschen. Orkar inte sminka mig. Hanna kommer hit snart :) Det blir att köpa godis, sen massa skitsnack och spel.
De pratade precis om den försvunna diamanten-spelet på p3. Det kanske man ska plocka fram då.



Hanna gick precis. Vi spelade Familjegeni, jag vann. Vi spelade Rummikub, jag vann.

Hanna: Vad hette Ryssland mellan åren 1917 och 1991?
Lovisa: Sovjetunionen.
Hanna: *Säger ingenting*
Lovisa: Ja, men då tar jag en plupp då.
Hanna: ROUMBA!!

Lovisa: Vilken är årets ljusaste månad?
Hanna: Januari.

image2

Hon är för skön Hanna. Åt godis och tacochips. Såg ett avsnitt av Vänner innan hon gick.
Jag har precis hängt en tvätt och nu ska jag sätta mig vid tv:n igen. Jag behöver vatten!
Åt lite för många surisar, min tunga gör ont.

Over and out.
Lovisa

11 februari

Idag vaknade jag väldigt tidigt. Jag ställer väckning på mobilen runt halv nio-nio, men vaknar alltid en timme före.
Den enda anledningen till att jag ställer så tidigt är för att jag har läxor över lovet som jag behöver göra och det är lika bra att ha det avklarat när dagen sätter igång, annars blir jag bara stressad över att jag inte har gjort någonting.
Idag blev det mest att läsa i en bok vi har på svenskan, Flyga drake. Har väl läst en 5-6 kapitel idag, om inte mer.
Vid kvart i ett mötte jag Mathilda och vi hyrde filmen Oskuld och såklart blev det lite godis till den. Såg den hos Mathilda. Slutet var det enda som var dåligt med filmen. Det gick för fort och man fick inte ens en liten vink om hur det skulle gå för alla. Synd.
Kom hem strax innan fem. Sitter med en kopp te, fast nu är klockan en minut i sju.
Ellen och jag försöker ta reda på lite om nästa helg, men vi kommer ingen vart just nu. Hoppas jag sover där.

Känner för att dra mig utåt, men jag vet inte vad jag ska göra ute, eller med vem. Ute ensam vill jag inte vara nu.

Jag längtar tills nästa gång jag och Mathilda ses, när det blir vet jag inte, för då ska hon få hjälpa mig att snygga till min blogg lite! Jo, jag har försökt, men förgäves. Jag är inte så oteknisk, men jag bara fattar inte blogg.se.
När man var mindre, för kanske två-tre år sen, kanske fyra, så var man ju väldigt snabb på att göra om sin Lunarstorm-sida, det gick hur fort som helst, även fast man inte hade PRO. Men nu? Jag är helt vilse.

Har ingenting mer att skriva för stunden. Ska dricka mitt te innan det svalnar.

Dagens outfit.

image1

  • Jeans, YAP
  • T-shirt, JC
  • Kofta, Vermoda
  • Örhängen, Glitter

Over and out.
Lovisa

Första inlägget

Det har varit lite knepigt med blogg och sånt för mig det senaste dygnen, jag startade en ny blogg för bara några dagar sen, tror bestämt det var den 12/2, men det är inte viktigt. Det blev massa strul med den bloggen och den visade samma inlägg fyra gånger efter varandra, med mera. Så jag skrotade den och startade en ny.
Uh, det är inte ofta jag har mycket fantasi när det gäller att komma på bra namn till tex. en blogg, men idag var hjärnan full. Men såklart så var alla de namn jag testade UPPTAGNA. Med lite hjälp av ett annat språk än mitt modersmål så kom jag på ett bra namn. Koffeinmissbrukare. Fast på engelska då.
Okej, jag dricker inte mycket kaffe, men det händer. Speciellt på jobbet. Men te, det kan jag dricka över 2 liter vissa dagar!

Eftersom jag bloggade på två dygn och lite till innan min förra blogg blev knäpp, så hann jag ju skriva lite. Jag lägger in de inläggen här. De hamnar ju inte på rätt dagar, men det är skit samma.Vill ju bara att de ska läsas ändå.

Over and out.
Lovisa






bloglovin