Linda och Agnes!

image62

Oj, jag är redan trött. Fast jag har ju jobbat, så jag har ju en anledning att gå och lägga mig. Skönt.
Såg på körslaget med mamma och Tove, men jag orkade inte se klart. Såg han Joacim Cans, sen gick jag därifrån. Hade varit kul att se resten, men jag ska sova för jag är trött.
Självklart så hejar jag ju på Linda för hon kommer ju från Gullspång, och det ligger ju inte allt för långt härifrån. Men inte bara därför. De sjöng bra, bra låt och Mårthen och Emil syntes ju lite också! Haha! :) Kul program!
Måste även tillägga att Agnes var väldigt bra med sin kör. Nog bästa ikväll faktiskt (av de jag såg). Men som sagt, jag har svårt att inte heja på Lindas kör, så heja Linda, och Agnes!

Nu ska jag sova. Det är en dag imorgon också! (Mogen nog att prata pension? Lite tidigt för mig kanske.)

Over and out.
Lovisa

Nätshoppat!

Jag har ganska nyss skickat iväg en beställning till H&M. Den kommer nån gång nästa vecka. Härligt! Och lite mer pengar på måndag, fast en del ryker ju när beställningen kommer, men ändå.


image60

Det svarta linnet ni ser, det kommer ett lika dant fast i vitt också, men en bild på ett vitt linne med vit bakgrund, det blir inte så mycket mer än vitt av det, så jag struntade i att ta nån bild på det.

Over and out.
Lovisa

Lovisa silar yoghurt.

Kom hem från jobbet för kanske en halvtimme sen. Nästa gång är det Carros tur och det är skönt. Har haft fyra av fem helger nu i Mars. Det har både varit roligt och slitigt, men nu är jag lite ledig då.
Magkatarren har nog satt igång igen. Skit. Inte vad jag ville direkt. Hoppades på att den skulle försvinna för gott, men icke sa nicke.
Frågade mamma vad jag skulle äta, för jag vet inte om jag är hungrig eller inte, jag har bara så ont hela tiden. Mamma föreslog vaniljyoghurt, för de hade hon minsann köpt idag. Hon hade även annan yoghurt, på burk, men jag äter inte bitar. När jag öppnar vaniljen så visar det sig att det är vaniljyoghurt med bitar från hjorton och äpple, men då kom mamma på att man kunde sila yoghurten så bitarna försvann. Så det gjorde jag.
Och Tove är ju bara för kul. Hon lånade mina mysbyxor idag för hennes var i tvätten, och jag är väldigt noga med att man frågar mig först innan man lånar och det vet hon, så när jag kom hem så hade hon köpt en Loka åt mig som kompensation. Hon är söt hon! Tack Tove!

Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt. Lär ju inte hända nåt speciellt ändå.

Over and out.
Lovisa

Osynliga myror?

Åh, så himla typiskt. Var tvungen att åka hem mitt under en ''föreläsning'' eller vad man ska kalla det för mitt histamin gick i topp och sen kändes det som om det sprang omkring pyttesmå myror och bet mig över hela kroppen! Läskigt! Det började klia som attans, så åkte hem. Fick inte smaka på den goda maten vi höll på att laga och jag fick heller inte säga hejdå till alla på riktigt, men några träffar jag ju på söndag, vi ska ju sjunga! :)

Har precis tagit ett bad och en tavegyl, så hoppas att det kan lugna ner sig tills jag ska sova, annars kan det bli jobbigt. Vill ju inte klia sönder mig.
Ska läsa lite i nya boken också, så jag kan komma ikapp mig själv och snart få läsa nåt nytt. Long story, läs mitt förra inlägg.

Over and out.
Lovisa

Kennedys hjärna för sista gången.

Nu ska jag sluta ''tjata'' om min urbra bok, Kennedys hjärna av Henning Mankell. Jag har läst ut den nu och den ska vidare till pappa. Han kommer älska den! Och om ni vill läsa en bra bok så kan jag inget annat än att rekomendera den varmt. Ni kommer också att älska den, den är otroligt bra!
Nu ska jag börja göra reklam för en annan bok, haha! Skymningsbarn av Torey Hayden. Jag började läsa i den för lite mer än ett år sen, men jag kom bara en fjärdedel in i boken innan mamma sa att hennes jobbarkompis dotter skulle utomlands och ville låna den, så, den tog en tur till Malta. Men nu är boken i vår ägo igen och nu ska jag äntligen få läsa om den och avsluta den! :) Det är också ett bra boktips. Torey Hayden är barnpsykolog och skriver om sina patienter och man fastnar väldigt lätt i den!
Så, nu ska jag koka mer te och börja lite smått.

image59

Over and out.
Lovisa

Härliga sol!

Var nyss ute och gick i 45-50 minuter. Jättehärligt väder!

Slutade skolan 11.05, också jättehärligt. Naturprovet gick bra! Yes! Nu är det överstökat.
På matten satt jag och ritade en cirkel i varannan ruta och ett streck i varannan ruta. På måndag drar vi igång med sidan 221. Då är det även idrottsprov, så det blir att plugga i helgen.
Nu ska jag försöka läsa ut min bok, så pappa kan få den sen! :) Till boken behöver jag te.

Over and out.
Lovisa

Det går åt ungefär 100 liter vatten när jag ska plugga!

Jo, det är faktiskt sant. Iallafall om jag ska kunna plugga bra. Jag brukar ta mig ett bad och i samband läsa lite till ett prov eller bara läsa i en vanlig bok. Jag slappnar av som bäst i ett bad, det gör nog de flesta, men annars har jag väldigt svårt att komma igång med att plugga och göra instuderingsfrågor med mera. Men det är inte så att jag inte vill plugga, för man vill ju göra bra ifrån sig på proven? Jag har bara svårt att börja, jag vill göra allting på en gång! Men nu har jag pluggat en del ikväll och jag är rätt nöjd. Jag behöver fortfarande läsa sidorna 98-103, men annars är jag i princip klar! Heja mig! :)

Over and out.
Lovisa

Ibland så orkar man bara inte.

Åt nyss våfflor. Mammor är bra att ha! :)
Jag hade planer på att gå ut och gå, men jag känner inte för det. Nånting jag däremot måste är att plugga! Så det ska jag snart sätta igång med.
Idag hade vi dans istället för idrott, mycket kul! Alla andra lektioner var som vanligt.
Svenskan spårade ur lite, och allting började med en kul grej Julie sa. Sen flippade en efter en ur, men det är sånt som händer. Vi hade iallafall kul! :)
Efter teatern, som var sista lektionen, tog jag en sväng på stan och hittade presenter till Krister och Jorunn. Toves present fixar jag på måndag, då kommer mer pengar!
På tal om pengar. Jag fick ännu en flaska att panta idag, från Jonas. Och sen hittade jag en flaska. Så, två kronor rikare, snart. Såg även tre burkar på stan, men det kändes inte så vidare fräscht att gå där och plocka äckliga burkar, så dom struntade jag i.
Köpte även nytt brevpapper till mig själv, så nu kan jag fortsätta skriva.
Har förresten hoppat av volleybollen nu, tror jag. Jag orkar bara inte! Det känns inte seriöst, inte ens om tränarna bara funderar på att sluta. Så, jag slutar innan tränarna slutar, om dom nu gör det. Jag har inte sagt till att jag slutar, jag bara gör det. Jag orkar inte gå dit, det kanske inte var min grej. Visserligen var det den enda bollsporten som jag nånsin gillat, men jag ska nog hålla mig till dansen.
Så, nu vet ni det.

Nu ska jag plugga.

Over and out.
Lovisa

Panta, panta, panta mera!

Alltså, jag ger snart upp! Jag har försökt uppdatera ett inlägg (detta inlägget) flertal gånger, men jag bara loggas ut. Är det nån som hackar min blogg eller är blogg.se bara allmänt dumt just nu? Jag har blivit för sur nu, så jag orkar inte försöka skriva ett seriöst inlägg idag. Kan bara säga att skolan var helt okej, men Eva och Lars hade tagit fel på oss ettor och tvåorna så vi ska inte få en dag mer dans i veckan, utan det ska tvåorna få. Jag dör inte, men lite besviken blev man ju allt.
Har hittat och fått pantburkar för 3,50:- idag. Tack till er som hade burkar i skåpen och tack till er som ställer burkar på skåpen. Ni har gjort mig lite rikare och ifall det fortsätter såhär så lär jag vara rikare än Krösus sork på nolltid!

Blev inget Mathilda idag, hon är sjuk. Det blir nästa onsdag istället.
Nu ska jag plugga.

Over and out.
Lovisa

Ännu ett brev.

Skrev precis ett kort och kanske lite slarvigt brev, men ändå ett brev, till mormor och morfar. Ska skicka en av de bilderna som Jessica och Julie satte upp över hela skolan då jag fyllde 17 år. Jag visade mormor och morfar en bild jag tog med mig hem den dagen och de sa ''åh, en sån vill vi ha som minne'', men jag hade ju bara en. Men, idag i skolan så satt fortfarande två stycken kvar på estettalvan, så jag tog en och nu ska den alltså postas till mormor och morfar. Måste alltså iväg igen nånstans för att köpa frimärken, men inte idag. Det får vänta till imorgon eller så. Nu är jag trött och ska snart lägga mig och försöka få nåt läst i Kennedys hjärna. Jag har ju inte läst nåt idag!

Over and out.
Lovisa

Nybadad och ren, men fryser som en gris.

Har varit frusen nästan hela dagen. Mest nu.
Kom nyss upp ur ett varmt bad. Passade på att läsa lite natur medan jag badade. Ni som läste testet jag la in igår, ni vet varför. Haha! :)
Ska snart ta tag i naturen igen. Tänkte bara ta en liten paus, får se hur liten den blir, och skriva lite här, prata med folk och kolla lite bilder. Kanske hinner jag läsa lite i Kennedys hjärna också. Pappa är pigg på att läsa boken så ska skynda mig klar med den så han också får njuta av boken! Den är urbra!
Sitter och myser i mormorströjan. En naturvit tröja hon stickade när jag var 11 år, tror jag. Den passar perfekt nu, men den sticks lite. Funderar på att ta på en långärmad tröja eller nåt under, så slipper jag klia så. Tog min klitablett i morses förresten, men den funkar inte och jag får inte ta fler än en på 24 timmar. Antar att jag bara får stå ut och försöka att inte klia.
Mitt histamin (det som gör att det kliar) i kroppen är rätt högt väldigt ofta, för ofta, så jag äter tabletter som gör att histaminet lugnar ner sig. Lorathadin Ratiopharm tror jag tabletterna heter, dom gör susen iallafall. Förutom nu.
Jag byter tröja nu, så jag inte kliar mig.
Nu, med en grå kofta på istället, ska jag avsluta här och kolla en snabbis på bilddagboken innan jag tar tag i naturen igen.
Förresten, dansen är inställd ikväll. Usch! Jag som hade sett fram emot den så. Men det är bara att acceptera och ett krya på dig till Linda! Hoppas vi kan dansa imorgon iallafall! :)
Och när jag ändå är inne på dans, så kan jag passa på att berätta att i April så kommer vi ha dans istället för idrott på torsdagar för vi har för mycket idrott och för lite dans på schemat. Så, i april kommer det vara dans tisdag, onsdag, torsdag! Wieho! Plus dansen utanför skolan! Det kan inte bli mycket bättre! :)
Åh, engelskaläxan var det också ja. Nu måste jag ju göra den, för jag kommer inte kunna säga att jag inte hade tid imorgon, eftersom jag har en tom kväll ikväll. Blä ...
NU sätter jag punkt.

Over and out.
Lovisa

Nåt att fördriva tiden med, haha.

Vad är ditt fullständiga namn? Anna Lovisa Lindström.
Hur gammal är du? 17 år.
När fyller du år? 14 mars.
Vart bor du nu?
Mariestad.
Har du bott där du bor nu hela ditt liv?
Nej. Föddes i Lidköping, bodde i Ardala tills jag var 1,5 år, sen flyttade vi till Falköping och därifrån flyttade vi när jag var 9,5 år. Sen dess har vi bott i Mariestad.
Tycker du om någon just nu?
Nej.
Vad gör du om sex månader?
Jag har precis börjat tvåan.
Vem ringer du när du är ledsen?
Jag brukar inte ringa nån speciell, det är olika. Om jag orkar ringa nån. Jag pratar kanske med mamma, men henne behöver jag ju inte ringa till.
Gillar du golf?
Minigolf är alltid roligt.
Vad gör du på fritiden?
Jag dansar, spelar volleyboll och gör läxor. Fikar gärna om jag får tid!
Vad vill du bli när du blir stor?
Jag har ingen aning, men kanske inredningsarkitekt.
Hur tror du ditt liv ser ut om tio år?
Jag har en utbildning, en bostad, förhoppningsvis bra ekonomi och ett jobb.
Vilken tid gick du upp idag?
08.30, då ringde alarmet på mobilen.
Har du sovit i din egen säng i natt?
Japp.
Har du sovit ensam i natt?
Japp.
Vad har du för strumpor på dig just nu?
Ett par slitna ljusblå som det närsomhelst går hål på.
Hur svarar du i telefon hemma?
Lovisa.
Hur svarar du i din mobil?
Lovisa eller Hallå.
Vad ska du göra ikväll?
Jag ska plugga och se på tv.
Vad ska du göra imorgon?
Förutom skolan, så ska jag gå en sväng på stan.
Var vill du bo när du blir stor?
Göteborg är ju fint, men jag vet inte. Jag vill inte bo längre upp i Sverige och jag vill inte flytta utomlands iallafall.
Är det okej att gråta?
Det är klart det är okej!
När grät du senast?
Idag tror jag, men jag var inte ledsen, jag var arg.
Vilken årstid tycker du om mest?
Hösten.
Vilken årstid tycker du minst om?
Vintern. Jag hatar snön och alla lyktstolpar man kan fastna på!
Laddar du ner musik och film från internet?
Nej, men jag har laddat ner några låtar då och då förr.
Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Spara en del, ge bort en del till familjen och skänka en del till cancerforskning eller fattiga barn.
Har du glasögon eller linser?
Varken eller.
Tycker du att det är viktigt att ha märkeskläder?
Nej!
I vilka affärer handlar du helst dina kläder?
H&M och Vero Moda.
Är du piercad nånstans?
Japp. Två ''vanliga'' hål i öronsnibbarna och en piercing i tragus.
Vill du gifta dig?
Ja.
Vill du ha barn?
Ja!
Hur ofta dagdrömmer du om din framtid?
Väldigt ofta. Iallafall en gång i veckan.
Hur ofta solar du solarium?
Det är inte ofta, men det händer. Kanske en gång varannan månad.
Är du bra på att laga mat?
Nja, jag kan väl grunderna, men jag är ingen mästerkock. Baka börjar jag däremot bli bättre på!
Gillar du att dansa?
Oja!
Är du vig?
Jag är alldeles lagom vig. Jag närmar mig sakta men säkert spagat.
Vilken är din favoritglass?
88:an.
Tror du på ett liv efter döden?
Jag vet inte.
Bor dina föräldrar tillsammans?
Nej. De skilde sig när jag var 7 år.
Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Lite av varje. Jag är uppe med tuppen, men jag kan vara vaken med ugglan också.
Vad har du för ögonfärg?
Ljusblå. (Många säger isblå.)
Vilka hårfärger har du haft?
Jag fick mina första hår på huvudet vid 1,5 års ålder och då var det blont, sen blev jag mörkare och till sist brun. Har även varit mörkröd och nästan svart.
Vad har du för hårfärg nu?
Jag har min naturliga bruna färg och jag har inga planer i världen på att färga om mitt hår!
Är du beroende av något?
Godis är väl alla lite beroende av? Annars är jag beroende av att ha ordning överallt.
Röker du?
Nej.
Snusar du?
Nej.
Vilken är din favoritlåt just nu?
Vincent - Miss Blue.
Gillar du att läsa böcker?
Ja, ibland, men det blir inte så mycket läst under vardagarna. Jag läser allra helst när jag badar eller på lov.
Vad brukar du göra på helgerna?
Jag jobbar ju varannan lördag, men om jag inte jobbar så kanske jag träffar nån kompis över en fika, tar en tur på stan, tar en promenad med mamma eller själv, tar en joggingrunda, sitter här, latar mig. Det finns ett brett utbud på vad jag gör under en helg.
Brukar du bädda sängen?
Alltid.
Vem pratade du senast med?
Mamma.
Vad sa ni?
Mamma frågade ifall jag ville ha te, och det ville jag. Sen började vi prata om snön som blåser runt här utanför som stora bomullstussar! Usch!
Vem kramade du senast?
Jag minns inte ifall jag gav mamma en kram igår, annars var det Emil.
Saknar du någon nu?
Mm. Det finns alltid någon att sakna.
Vem ringde du senast?
Pappa.
Vem ringde dig senast?
Pappa.
Brukar du sminka dig?
Normalt så brukar jag ha lite lätt med smink när det är skola, men på helger är jag sminklös, om jag inte ska gå ut och göra nåt speciellt då.
Känner du dig värdelös?
Absolut inte!
Vad ska du göra nu, när du har svarat klart?
Jag ska gå ut till mamma i köket och så ska vi dricka te. Sen blir det att se tv och göra lite natur.

Over and out.
Lovisa

Nu vet jag säkert att jag har massor av nerver.

Var precis ute och övningskörde lite med pappa. Jag kör i 50 km/h och jag kan växla till ettan, tvåan, trean och fyran utan att titta. Har även kört lite i backar idag, usch! Nerver, det vet jag säkert nu att det har jag massor av. Men det var samtidigt lite kul att få prova på nåt annat än raka vägar. Hoppas det blir en nästa gång väldigt snart!

Har postat kortet och breven nu. Gamla prix hade inga frimärken, men pappa och jag tog en sväng förbi Tempo och där fanns det frimärken. Hoppas kortet kommer fram på rätt dag! :) (Farmor fyller 84 på onsdag.)

Jag har betalat av det sista av min ''skuld'' till mamma, så nu är vi kvitt. Det känns skönt. Jag var med och betalade lite på vår Madeiraresa och sen var jag skyldig lite för min cykelreparation, men nu är allting betalt och som sagt, det känns skönt!
Nu har jag en skuld till pappa istället att betala av. Oj, detta låter inte bra. Tro nu inte att jag lever på mina föräldrar och inte kan hantera pengar, för det kan jag, det ska ni veta. Men vissa saker klarar man inte själv, och jag bor ju fortfarande hemma och jag är under 18 så mina föräldrar ska ju hjälpa mig, ifall de kan. Men jag brukar klara allting på egen hand (förutom maten då, haha).

Nu blir det väl tv eller nåt. Jo, det blir det. Och i reklampauserna blir det att läsa lite natur.

Over and out.
Lovisa

Det gick inte länge.

Försökte hålla mig, tänkte låta röran ligga. Men till slut kunde jag inte med att se det längre, haha! Så nu är det städat och snyggt på mitt rum igen. Och jag har duschat, så jag är väl rätt snygg och fräsch jag med. Men jag borde dammsuga min matta, den är vit och gillar att samla på sig hårstrån. Ingen höjdare, men den är snygg, när den är vit.

Ska iväg och köpa frimärken så jag kan posta alla kort och så nu.
Det blir köra bilen runt tre-fyra. Blir bra.

Over and out.
Lovisa

Rekord!

Den Lovisa de flesta känner till är en Lovisa som alltid har städat på rummet, som är väldigt pedant och inte klarar av stökigt osv. Okej, håll i hakorna, för dom kommer ni tappa, jag lovar!
Igår kom pappa förbi med massa galgar till oss, dom la jag bara på sängen. När jag skulle sova la jag dom på golvet i en hög tillsammans med kuddar och överkast och tygbitar. Allting ligger fortfarande kvar i samma hög och klockan närmar sig ett! Idag vaknade jag vid halv nio av mobilen (jag hade ställt den med flit), och i samband med att jag går upp så brukar jag bädda sängen, men idag så gjorde jag inte det. Varför vet jag inte. Det är ju jätteskönt att få ha lite stökigt har jag märkt! Har även samlat en liten klädhög, fast inte på golvet då, utan på kistan. Jag kan alltså vara stökig! Wieho!
Jag funderar lite, lite på att göra nåt åt ''röran'', men jag tror faktiskt jag skiter i det. Jag låter allting ligga. Ibland måste ju även jag få ha lite stökigt, speciellt nu när jag precis har lärt mig! :) Haha!

Nu i morses så sydde jag en, ja, jag vet inte riktigt vad det är för nåt. Jag tänkte på en portmonä när jag sydde, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Men den blir nog hållbarare än tygkassen jag sydde lite i all hast igår iallafall.
Bildbevis.

image58

Ska snart ta en dusch. Sen behöver jag köpa frimärken till mina brev och kort som ska postas, och sen tror jag det blir lite övningskörning med pappa.

Jag börjar med duschen.

Over and out.
Lovisa

Att välja, det är svårt!

image57

Sitter och drömmer mig bort till sommaren. Den kan vänta lite, jag vill ha vår först, men lite plusgrader skulle inte sitta fel.
Det blir en ny bikini i år, men vilken vet jag inte. Hittade fem rätt snygga, från H&M. Vet inte om nån lockar. Vill kolla vad affärerna har för utbud innan jag köper. Man ska ha så mycket som möjligt att välja på, och god tid ska man också ha. Därför börjar jag redan nu.

Over and out.
Lovisa

Den är klar!

Då var alltså tygkasse/bärkasse nr 1 klar. Har planer på att göra en till, fast större då. Och i ett annat tyg.
Jo, jag blev ganska nöjd. Orkade inte sy handtagen så jag löste det på mitt sätt. Blev mest nöjd med dom faktiskt.
Hade tyvärr ingen grön tråd, så den svarta syns allt för väl. Större delen av högstadiet hade jag trä, för jag var inte så förtjust i syslöjdsläraren, så mina dagar med stygn ligger långt bak i tiden, men jag gjorde ett försök och jag hoppas den håller sig iallafall. Hur stygnen ser ut hoppas jag ingen bryr sig om, men syns, det gör dom.

Måste ju lägga in en bild på Toves nya och mycket snygga vägg. Hon är inte dum alls. Hon kan! :)

image56

Nu ska jag gå och kolla hur det går för mamma i köket. Tror hon bakar!
Hoppas på nybakt och varm choklad till kvällsmat.

Over and out.
Lovisa

Lite lagom estetiskt.

Pappa och Krister var här precis, hämtade Jorunn. Nu är mamma, Tove och jag själva. Oj, vad själva vi är, vi tre.
Tove målar sin vägg, spännande. Blir säkert jättebra! Mamma ska snart hjälpa mig med lite överföringar via internetbanken. Det hade blivit lite strul med pengar, men det ska mamma alltså lösa med mig snart.
Jag själv ska snart börja att sy på en bärkasse, efter mamma har hjälpt mig. Det blir spännande. Symaskinsnålen är trasig, och det är ju synd. Men även fast den hade varit hel så hade jag nog sytt för hand ändå, maskiner är inget för mig. Har ju, som ni kanske vet, ganska nyss lärt mig använda elvispen. Men nu kan jag det!

Sy var det.
Karro har inte ringt än. Men hon skulle ju ringa när hon kunde, men jag dör inte ifall hon inte kan. Nu när jag har kommit på massa kul saker att göra här hemma så kan jag lika gärna stanna hemma. Med det menade jag inte att jag inte vill träffa Karro, det vill jag väldigt gärna! :) Men det innebär inte döden för mig ifall hon har fullt upp.

Jag har gjort lite läxor. Tolkat myten och skrivit lite om den, gjort det jag fattade som stod på pappret. Resten tar jag med Ingrid i skolan, när vi nu har henne nästa gång. (Jag brukar ha koll på schemat, och det har jag också, förutom svenskalektionerna. Fråga mig inte varför.)
Har även läst lite natur, men det ska jag göra mer sen. Efter jag sytt osv.
Tror jag ska ropa på mamma nu, så hon kan hjälpa mig så jag får ro att sätta mig ner och sy. Jag vill ha klar bärkassen imorgon, så jag kan visa pappa resultatet. Visade honom tyget när han var här för en stund sen.

En sammanfattning för er som inte orkar läsa: Jag ska ropa på mamma, vi ska fixa med överföring över internet, jag ska sy en bärkasse och plugga, kanske vara med Karro.

Over and out.
Lovisa

Alldeles strax, jag ska bara.

Sitter här och överväger ifall jag ska ringa nån som jag antar vet, eller ifall jag ska fortsätta söka på google, eller ifall jag ska skita i bloggen just nu och plugga lite istället. Jag behöver ju plugga, men jag blir så arg när bloggen inte vill som jag vill!
Jag försöker nämligen lägga in en kalender, men det går inte så bra. Och jag vill byta teckensnitt på ''CAFFEINEADDICT'' som står överst på min blogg, och jag vet mycket väl var jag ska skriva det nya teckensnittet. Mitt problem är bara att jag tycker inte det finns några snygga teckensnitt, inte på word pad iallafall, och på google när jag söker så fattar jag noll. Google verkar också fatta noll, för den visar inga sidor som passar mitt sökord. Åh, jag blir galen på alla dessa tekniska prylar och sökmotorer och allting! Allt det nya, det drar bara med sig ännu mer problem än man hade innan.
Jag överväger starkt att sätta mig med myten och stenarna nu istället. Och musklerna? Äh, det löser sig. Det är inte det viktigaste nu. Och då menar jag musklerna.

''Fikat efter en gudstjänst kan ses som en belöning för att man orkade sig igenom det''. Nåt jag kom fram till idag, kanske inte jätteseriöst men ändå. Det var lite smått kul.

Har precis lagt in bilder från igår och idag. Ska alldeles strax sätta mig med läxor och sånt trist. Mamma och Jorunn försvann ut precis. Hm. Jag vill också ut!
Jag kanske, kanske ska va med Carro sen, men det märker vi senare. Hon skulle bort på lunch hos farmor tror jag, och lunch hos en mor-/farförälder innebär inte bara mat, utan efterrätt och kopp på kopp med kaffe. Men när hon kommer hem ringer hon, och ifall vi kan så ska vi ses och kanske blir det baka den här gången med.
Annars tar jag mig en promenad, om solen fortfarande skiner då, när det nu blir, om det blir. Åh, vad jag tjatar.
Dagens höjdpunkt, hittills: Snön som kom i morses har försvunnit! Om det är nåt kvar så ligger det vid vägkanten och det stör mig inte allt för mycket.

Over and out.
Lovisa

Påskfest!

image54


Kom precis hem från påskfest hos Ernviks. Det var såå kul! :) Måste lätt göras om nästa år! Synd att det bara är påsk en gång om året.
Vi lekte massa lekar, sjöng, hade knytis och åt massa god mat och efterrätt såklart. När mamma, jag och Jorunn skulle gå hem fick vi med oss Lydia och Rebecka också. Nu ska de tre sova över. Jorunn och dom alltså.
Linnea är också här, men jag tror inte hon ska sova över.
Jag själv sitter och lyssnar på p3. De pratar väldigt mycket, och väldigt seriöst. Kan vara dokumentär. Äter upp det sista påskgodiset medan jag väntar på bra musik. NU kom en låt! Ja! Nu är min kväll räddad.
Ska ut på msn och se ifall nån har lust att prata med mig, helst på nåt annat språk.

Det har varit en urbra dag! Tack alla som har medverkat till att min dag har varit bra! Ni har gjort mig en stor tjänst.
Sängen får vänta.

Over and out.
Lovisa

Glad påsk!

Det är så himla skönt att ha jobbat klart nu! Jobbade 9.45-14.30. Kom hem strax innan tre. Tog en sväng in på Åkes efter vi stängt för att fylla på gratis sms, sen åkte jag hem och duschade!
Nu är jag snygg och snart ska vi iväg till Ernviks och ha påskfest! Lär blir kul! :)
Jag tror jag har satt rekord i att göra sig i ordning idag, iallafall för mig. Duschade, fönade håret, plattade håret, valde kläder och sminkade mig; allt på mindre än 25 minuter, men mer än 20. Nånstans där. Det tycker iallafall jag var snabbt!

Nu drar vi. Ska bara svara på alla dessa sms som ramlar in. Det är kul.

Over and out.
Lovisa

Aningen lugnare.

Jag har lugnat ner mig lite nu. Skönt. Har fått prata av mig lite här och var på msn. (Oj, det låter inte alls bra, men jag har mest pratat vardagligheter och på så vis fått tankarna på annat.)

Nu ska jag stänga av p3 och hoppa i säng, medan jag är på bättre humör.
Jag orkar inte bry mig mer ikväll. Jag ska sova gott och sova ut!
Imorgon kommer det vara fullt ös, så jag kommer inte hinna tänka. Jobb, påskfest .. Och sen, då är det kväll och dags att sova för ännu en ny dag. Uj, jag måste verkligen sova och få lördag nu! Det är ju påsk imorgon också. Det betyder leta ägg! :)

Förresten. Med lite hjälp av Mattias grejade jag kruxet på msn och nu kan jag skriva å, ä och ö igen! Vet inte om jag nämnt det innan, men jag kom åt nån dum knapp och bytte språk, så kunde inte skriva smileys och å, ä och ö då. Men Mattias visste hur jag skulle lösa det och, jag löste det! Så nu kan jag skriva normalt igen.
Under tiden jag inte kunde skriva å, ä och ö så skrev jag på engelska för det blev enklare. Skrev bara med Olle, men ändå. Det var kul och vi kom verkligen in i det :) Han försökte byta till tyska, men där gick gränsen, för jag har tappat så himla mycket tyska bara för att Vadsbos estetiska program inte erbjuder ett modernt språk på schemat. Visst, kan ju alltid välja tyska som i-val, men jag vill göra nåt annat på mitt i-val! Vill kunna, som estet i Skara, och alla andra program på Vadsbo; läsa ett modernt språk utan att behöva välja det som i-val!
Nu håller jag på att trissa upp mig igen, och för en så liten sak! Skärpning Lovisa! Nu blir det sängen.

Over and out.
Lovisa

Är ni blinda, eller?

Jag vet inte om jag överreagerar nu, men det är iallafall så det känns för mig just nu.
Jag blir så arg, varför är det alltid jag som ska höra av mig? Ni vet ju vart jag finns, men det är väldigt sällan jag får telefon och det är ni som ringer. Hur många gånger har inte jag ringt och frågat? Sen att få ett nej, det kan jag ju inte bli sur för. Kan ju inte alltid räkna med att ni ska kunna då jag vill och kan osv. Men det känns piss när man mår lite si och så och ni bara skiter i mig? Förlåt, ni kanske inte skiter i mig, men det är så det känns.

Och sommarplågorna (låtar) gör bara saken värre, men jag behöver musiken just nu.
Jag behöver er som mest nu, och då finns jag inte för er. Är jag osynlig eller är ni bara * närsynta? Jag blir så trött på allting.
Nu ska jag inte lyfta ett finger, ni får höra av er, så får vi se hur lång tid det tar innan vi ses nästa gång. Jag bara orkar inte. Det är inte ett enmansjobb att vara vän.

Hello, Goodbye. Den är som värst nu. Jag tänker inte säga varför, känner ni mig så fattar ni säkert.
Jag vill bara ha skola, jag vill inte ha lov mer. Jag har fått för mycket tid med min hjärna.
Ska lära mig riktig meditation eller yoga eller nåt. Jag måste lära mig hur man kan fly iväg.

Over and out.
Lovisa

Chokladmousse!

Tror det stavas så. Iallafall. Mamma fixade precis chokladmousse till efterrätt! Det var gott, men usch vad jag blev mätt nu. Till kvällsmat var det förresten tortillas med tapenade och ost. Mums! Prova gott folk, ni lär inte ångra er!

Just nu gör jag ingenting. Åt precis upp efterrätten. Har lust att gå ut och gå, prata av mig lite med nån. Lär inte hitta nån, man måste boka in sig flera år innan. Ta inte illa upp, kära ni, men det är så det känns. Mm.
Jag blir väl inne med naturen och myten, men de kan inte få mig att jobba, inte nu. På tal om jobb, jag ska jobba imorgon. Jag vet inte om jag känner för det, men man kan ju inte direkt skolka. Ja, jag ska jobba. Pengarna skulle sitta fint nu. Förresten är det rätt skönt att jobba, man hinner inte tänka så mycket.

Disa gick hem idag förresten. Efter lunch. Fast mamma och Jorunn gick ju med henne. Hon kan inte gå hem själv ju :) (Hon är en hund fortfarande, för er som inte vet.)

Jag är helt virrig nu. Hjärnan, alla tankar, ALLT är en enda röra. Måste göra av röran nånstans!
Jag är väldigt osäker.
Hoppas kvällen kommer fort. Jag vill bara sova, slippa tänka.

Over and out.
Lovisa

Promenad på promenad.

Var nyss och handlade med mamma. Påskmust, godis, mjölk och tapenade. Och massa mer.
Innan dess var jag och Lisa Kindbom ute och gick med Disa en sväng, men hon var nog inte van att gå den vägen vi tog och då och då stannade hon och protesterade, om en hund nu kan göra det. Iallafall. Vi kom överrens och kom hem. Jag och Lisa gick en sväng till. Gick bland annat längs Tidan och tog kort på änderna.

Just nu sitter jag och äter godis. Disa grymtade lite nyss. Det är väldigt nytt för henne, hon ska nämligen sova över här i natt. Vi ska få henne till sommaren så det är lika bra att börja vänja henne vid vår miljö en bit innan, så hon hinner bli van innan hon ska hit och bo på heltid.
Hon är så himla fin, så därför måste jag lägga in en bild på henne.

image52

Nu ska jag gå och göra jag-har-ingen-aning.
Jorunn och Lydia kom precis innanför dörren. Nu ska jag ur datorn.

Over and out.
Lovisa

Mer sol!

Kom nyss in från en långpromenad med Jorunn. 45 minuter var vi ute! Och härligt väder är det också! :)
Hängde nyss en tvätt. Nu är tvättkorgen helt tom!
Ringde precis Carro, men hon var lite upptagen idag. Får bli en annan dag! :)

Jag ska egentligen inte klaga, men nu för tiden så verkar det som att man måste boka in alla sina vänner flera veckor i förväg, annars får man aldrig tid att ses.
Tack för att alla hör av sig så ofta.
(Jag är inte på världens bästa humör idag.)

Nu blir det spel på hamsterpaj och burkar, för idag har jag inget liv. Iallafall inget kul liv.

Over and out.
Lovisa

Ville bara säga ..

MAMMA ÄR HEMMA NU! :)
Och Tove med såklart. Hoppas det gick bra idag!

Ska sova strax, bara avsluta här, och läsa en bit.

Over and out.
Lovisa

Men in trees

Har aldrig sett serien förr, men den är faktiskt rätt kul.
Jag och Jorunn har tvkväll. Mysigt. Vi har sett 2,5 män, sjukhuset och nu Men in trees. Vid nio är det Top Model 9, som vi ska ses! :) Mysigt har vi det iallafall! Har även gett varandra fotmassage. Ska föreslå te när jag är klar här. Tog en paus för att ''bara'' skriva blogg, men det blev även lite annat. Jag ska skynda mig till henne så hon inte tröttnar och hittar på nåt annat! :) Haha!

La för övrigt en ansiktsmask förut. Den andra och sista jag fick från mamma. Mm, det var skönt. Tog mig ett varmt skumbad strax före. Det behövde jag. Var så frusen.

Nu blir det te och tv!

Over and out.
Lovisa

Storstädardagen!

Oj, vilket tempo det har varit idag. Filip gick härifrån vid halv ett. Då höll Jorunn och jag på med storstädning. Jorunn diskade och städade på sitt rum. Jag tog toaletterna, handfaten, badkaret, kaklet .. Sen dammsög jag hall, kök, vardagsrum, mitt rum, båda toaletterna och Jorunns rum. Sen gick vi ut med sopor och tog paus med lunch. Tagliatelle, mums! Sen fortsatte jag med att tvätta och det håller jag fortfarande på med. Kör min tredje maskin nu. Den borde vara klar närsomhelst, och då ska jag hänga den. Sen får vi se.
Ringde Hanna för nån timme sen, men hon kunde inte ut och gå som var min plan. Skit.
Lägger in lite bilder just nu. Har ont i huvudet. Kanske druckit för lite, får gå och ta ett blått glas, snart.
Mina gratis sms gick ut idag också! Usch, det gillar vi inte. Får ladda på när jag får lön, dvs på tisdag. Och dit är det långt kvar!
Förresten, imorgon kommer jag vara med i tidningen! Wie! Ska bli kul att se hur det blir :)

Går det nåt bra på tv ikväll? Får kolla upp det, för jag lär inte komma ut idag. Alla är ju upptagna hela tiden. Och Matilda är inte ens i Sverige!

Har gjort lite skolarbete idag och svarat på Karins brev. Var nere och hämtade posten i samband med att jag och Jorunn slängde soporna, och då hade jag ett brev från Karin, ett från Cecilia och ett från Korpen. Sa upp mig där idag, som medlem alltså.
Tyvärr har jag inga pengar alls (jag är back 50 öre till mamma och har 80 öre på banken) förrän på tisdag, då jag får lönen. Men då ska jag posta breven minsann! Kanske ska svara på Cissis nu så jag har det gjort. När jag fortfarande kommer ihåg det :)
Skolarbetet var det ja. Jag har skrivit lite på myten, men att tolka den blir lite svårare. Kanske borde sitta med sånt istället för att sitta här. Och musklerna, naturen och matten, det borde jag också ta tag i. Tror jag gör det, snart. Ska bara bli ''klar'' här först. Haha! :)
Jorunn vill ändå intill datorn, men hon kan vänta lite. Hon har suttit mer än mig idag. Jag har verkligen slitit må jag säga. Men hon har ju såklart också varit duktig! :)
Nu blir det hänga tvätt, sen ska jag ta tag i skolskiten.

Over and out.
Lovisa

Mandelkubbar

Receptet som jag och Carro använde när vi bakade kubbar.
Det blir ungefär 25 st (om man följer instruktionerna till punkt och pricka), men vi tyckte det var svårt att forma den kladdiga degen till en rulle, så vi formade bulle för bulle, så vi fick bara 12 st, men de blev väldigt stora! Och goda, och det är ju huvudsaken! :)

Ungstemperatur 225 grader, varmluft 200 grader.

Ingredienser:
5-10 bittermandlar
100 g margarin
1,5 dl socker
1 ägg
2 dl gräddfil (det går även bra med vanlig fil)
2 tsk hjorthornssalt (det går även bra med bakpulver, men då ska det vara 4 tsk)
5-6 dl vetemjöl

Garnering:
pärlsocker

Gör såhär:
Riv eller mal mandeln.
Rör matfettet och sockret poröst. Tillsätt ägget, gräddfilen, hjorthornssaltet, mandeln och mjölet.
Forma smeten till en rulle och skär den i bitar. Lägg dom på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Forma ev. till bullarna så att de får lätt rektangulär form. Strö på pärlsocker och ev. mandel.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Lycka till.
Lovisa

Hemma från Skövde.

Vid 12.40 kom Kamilla, Carro och Hanna och plockade upp oss. Och så bar det av till Skövde.
Vi började med att äta på Mc Donald's, sen gick Hanna och Jorunn för sig, Kamilla själv och jag och Carro ihop. Jag hittade ett par vita vårskor, ett vitt linne, en sjal och 10 färgglada hårsnoddar.
Vid tre strålade vi alla fem ihop på H&M och tittade en sista titt, sen gick vi till GAME och Hanna fick ett spel, sen åkte vi hem.

Har precis diskat. Sitter här och är lite smått arg, eller ganska mycket smått arg, på bilddagboken. De har en ny desgin och själva designen är snygg, men alla texter man skrivit förut med radbrytningar, de texterna flyter ihop till en enda gröt. Och när man ska skriva svar på ett gästboksinlägg man själv fått, när man trycker upp rutan man ska skriva i, då ser man inte vad personen skrev och man kan inte flytta runt rutan som man kunde förut.
Sammanfattning: Designen är supersnygg, MEN många saker har försämrats. Ändra på det, TACK!

Snart kommer Filip. Han smsade för ett tag sen och då gick han från stan.
Får se vad kvällen har att bjuda på. Kanske nån film? :)

Over and out.
Lovisa

Ska inviga en av fyra idag.

Jorunn blev precis klar i duschen. Nu ska jag in. Inviga en av mina fyra nya rakhyvlar. Håll tummarna för mig. När jag var kanske 13-14 år så lyckades jag alltid skära mig på rakhyvlarna, på till exempel knäna, när de var nya. Så, jag hoppas jag klarar mig ifrån det nu. Om ni undrar varför just när jag var 13-14 år så beror på det på att det var då jag använde Venus rakhyvlar. Nu har jag inte haft dom på flera år, och nu, nu är dom tillbaka i min ägo.
Håll tummarna! Haha! :)

Sen blir det frukost.
Och bara så ni vet, jag har spelat årets melodifestivalskiva om och om igen, sen jag köpte den för två dagar sen. Det blir ungefär tre dagar, när idag är slut. Jag tröttnar inte! :)
Men nu blir det duschen.

Over and out.
Lovisa

Femman

Klockan är 21.34. Förut, tidigare under kvällen, bestämde jag mig för att se CSI, men jag ångrade mig då jag såg reklamen. Usch.
Såg på världens största barn med mamma och Jorunn vid åtta. Det var intressant. Läkaren trodde att barnet (som var 7 år och vägde 100 kg!) gick på anabola steroider, men alla kvinnliga läkare som medverkade i programmet vågade inte prata om den möjligheten, de vågade inte säga nånting. De verkade rädda att nån skulle ifrågasätta dom eller anklaga dom för dittan och dattan, så de knep ihop istället. Kanske inte så bra, det handlade om en sjuk sjuåring. Och mamman insåg inte att hennes ena son var för stor för sin ålder och att hans hjärta inte orkade med riktigt. Hon påstod att han motionerade bra, men det gjorde han inte. Han kunde inte ens sitta på huk den stackaren. Jag hoppas för hans eget bästa att hans mamma ser det farliga i hans övervikt och att han får den hjälp han behöver för att gå ner i vikt så att hans hjärta kan orka längre. Alla har rätt att få leva länge, och hjälper ingen honom lär han få ett kort liv.

Just nu sitter jag och tar en paus. Har spelat spelet Carro visade mig igår flera gånger idag, men jag kommer inte vidare från den gula och den gröna bollen. Jag bara dör och dör och fastnar. Ska ge det en sista chans, sen ska jag sova.
Imorgon ska jag och Jorunn med Carro, Hanna och Kamilla till Skövde under dagen och på kvällen kommer Filip. Lite att se fram emot :)

Over and out.
Lovisa

Ni måste bara prova!

Carro visade mig ett kul spel igår! Ni måste bara testa! :)
Jag kanske är barnslig, men jag tycker det är urkul!

http://www.hamsterpaj.net/onlinespel/skjutspel/bubble_trouble.html

Over and out.
Lovisa

Onödigt med snö.

Iallafall nu. Februari är helt ok, då är det fortfarande vinter. Men Mars? Åh, det var inte kul att ta sig till stan i snö/regn.
Intervjuen gick bra. (Stavade jag rätt?) Det var lite kul. Nu är jag jättepirrig, att jag ska bli konstig på bilden, att jag ska ha sagt nåt knasig (fast det vet jag ju egentligen själv att det har jag inte, men känslan finns ändå där) och att de ska ta en bild jag förbjöd. Haha. Men jag litar på Koda och Pontus, att de gör ett bra jobb.

Jag har verkligen ingen fantasi just nu. Vad ska man göra? Jag har absolut ingen lust att plugga, ingen lust att läsa nån bok, ingen lust att se på tv. Det gick inget bra, inte när jag tittade nyss iallafall. Fast, börjar inte Våra bästa år 12.50? Ska kolla det, för isåfall ska jag se lite :)
Jo, det går nu! Började för två minuter sen, nu springer jag!

Over and out.
Lovisa

Det är spännande, jag är lite nervös.

Ska iväg vid 11.00 och fika med Koda. Hon ringde igår och ville ha en intervju med mig. (Hon jobbar på tidningen!)
Hoppas det går bra och att det blir bra! :) Lite pirrigt är det allt!

Over and out.
Lovisa

Kubbar!

Carro kom hit sju minuter i sex. Vi satte på melodifestivalskivan och började baka direkt. Kubbar. Mm, det är så gott! Och det blev våra, verkligen! Det gjorde vi bra :)
Vi hann även fika då, prata om skolan, se på bilder från Madeira (då jag och mamma var där) och spela lite spel på datorn. Sen åkte hon hem vi nio, och då började min film så jag satte mig i Toves säng.

Bevis på våra kubbar.
(Receptet lägger jag in i ett eget inlägg.)

image48

Nu är filmen klar och jag ska snart sova. Bara spela lite spel som Carro visade mig förut. Nästa gång vi ses ska jag slå dig! :) Hehe!

Over and out.
Lovisa

Dakota Fanning

Såg precis Hide and Seek. Usch, ruggig film, men bra gjord. Dakota Fanning spelar otroligt bra i den.

image47

Over and out.
Lovisa

Och så gör vi hyllning mot solen!

Kom nyss hem från en promenad i solen med mamma och Jorunn. Ska stänga av pang prego och sätta på min nyköpta melodifestivalskiva! :) Ett måste-ha ju!
Behöver stoppa lite fika i magen snart, har gått bort lunchen. Fisk och potatis och spenat. Kan inte bli bättre.
I morses var det kyrkan, kyrkfika (såklart!) och Jorunn letade pantburkar på vägen dit, på vägen hem och under vår promenad som vi kom in ifrån rätt nyss då. Hon har tjänat 26,50:- idag. Det är bra jobbat. Ändå hittade vi fler burkar än så, men alla har inte pant på sig. Skärpning Sverige! Finns det pant på alla burkar tror jag fler kommer till återvinning.
Ikväll runt sex kommer Carro hit och vi ska baka kubbar. Mums! :) Hoppas det blir gott! Sen vid nio är det Hide and Seek på trean. Den måste jag se! Jag har sett den förr och den är läskig, men jag vet på ett ungefär vad som väntar. Oroliga nätter i nån vecka får man ta, det är värt när filmen är bra!

Tog lite kort på änderna påväg hem förut.
Tyvärr fick jag inga jättebra bilder på den vita anden, men åh, så fin den är!

image46

Nu ska jag ta mig lite fika. Och så ska jag ju sätta på melodifestivalskivan! :)

Over and out.
Lovisa

Dubbeltrubbel

image45


Kom nyss hem från Ylva. Lovisa och Alexander (?) var så snälla och gav mig skjuts både till och från Ylva. Tack! :)
Vi fikade smörgås och te innan melodifestivalen satte igång. Sen blev det mina bullar, Elins kladdkaka, chips, godis! Ojoj, det känns nu, men ibland får man lov att festa till det lite. Själva melodifestivalen var rätt bra. Jag hejade ju på Amy Diamond och hon fick en dyr och en billig röst av mig. Som nr 2 hade jag Rongedal, men ingen av dom gick ut i Europa. Hero, jag får väl lära mig gilla den. Alltså, den är inte dålig, men det är ingen höjdare i mina öron. Ingen favorit. Men visst, hon kan nog ta oss längre än vad The Ark kunde iallafall.

När vi skulle gå hem så blev det ungefär såhär ..
Alexander: Lovisa, jag kör hem Lovisa nu! Ska du med?
Lovisa: Ja, jag ska med när du kör hem Lovisa.
Jag: Vi får inte glömma Lovisa nu!
Lovisa: Nej, och inte Lovisa heller. För det är ju Lovisa vi ska skjutsa hem.
Jag: Sant, men det är ju två Lovisor som ska med i bilen.

Uj, det lät rörigt, eller hur? Det är rätt kul faktiskt att ha lika dant namn som nån annan. Men det är klart det finns fler Lovisor än oss två.

Förut när jag ringde och letade efter Lovisa lät det såhär ..
Lovisas pappa: Hej.
Jag: Hej, det är Lovisa, är Lovisa där?
Lovisas pappa: Nej, Lovisa är inte hemma. Testa ring till hennes mobil.

Och såklart så sa vi hejdå. Så, då testade jag att ringa till Lovisas mobil och då lät det såhär ..
Lovisa: Lovisa.
Jag: Hej, det är Lovisa.
Lovisa: Åh, jag pratar med mig själv!

Ja, det var kul. Nu kommer ni aldrig glömma våra namn. (Ett namn.)

Snart ska jag sova. Jag ska bara berätta en sak till, för det var så kul. Lovisa ville ha ut Christer Sjögren i Europa för hans låt var ju faktiskt lite kul, men den skulle nog aldrig vinna. Iallafall, innan tittarrösterna hade räknats så sa Lovisa ''om man tänker sig att det är minigolf så skulle Christer Sjögren vinna''. Klyftigt. Men nu kör vi inte minigolf i melodifestivalen, tyvärr Lovisa :)
Nu, nu ska jag sova. Godnatt.

Over and out.
Lovisa

Nu gäller det!

Har jobbat mellan 9.40-15.45 idag. Slitigt var det, men det är skönt att ha det gjort. När jag kom hem tog jag ett bad, läste lite och fick en massa sms då jag satte på telefonen.
Snart ska jag äta tacos. Hinner inte äta med familjen och hinner inte träffa Jorunn ikväll heller, för jag ska iväg med Lovisa (några fler?) och se melodifestivalen hos Ylva! :) Ska bli mysigt!
Mamma får leverera bananbakelserna till pappa, han blir nog glader :)

Jag har inte tagit tag i varken myten, musklerna eller stenarna. Det skjuter jag upp till imorgon, eller måndag. Jag tänker ha helg! :)

Over and out.
Lovisa

Nalle Puh

En djärv idé

Om en flaska kan flyta, så kan en burk också flyta,
och om en burk kan flyta, så kan jag sitta på den,
om det är en mycket stor burk.
- Alla båtar måste ha ett namn, sa han, jag kallar min
Den Flytande Björnen. Och med de orden släppte han
ner burken i vattnet och hoppade själv efter.

(Ur Nasses lilla tapperhetsbok.)

Min dag blev en bra dag!

Mamma diskar. Jag borstade precis tänderna. Ska snart sova, ska bara skriva av mig lite och lägga in några bilder, sen ska jag sova.
Amanda var här från halv fem till halv sju. Jag fick ett fint kort och en jättesöt ask med ett innehåll av värde. Blev jätteglad! :) Tusen tack!
Halv sju åkte Amanda och precis då kom mormor och morfar, så alla möttes i hallen och hälsade och kramades. Sen försvann Amanda tillbaka till Skara och vi satte oss i köket och jag fick mina presenter. En påsklilja i en korg som var fint dekorerad, och sen fick jag en blå kaffekopp med fat till min samling. Det var nämligen så att när jag var liten, ungefär 6-7 år och uppåt till 10 år så samlade en vän till familjen som hette Per en serie porslin åt Jorunn, Tove och mig. Min är ljusblå, Jorunns är ljusgrön och Toves är mörkblå. Några år senare gifte han sig med min gamla NOlärare och nu bor de i Borås, tror jag, i villa med barn och bil och hela paketet. Har inte kontakt med honom längre, men mormor och morfar ska alltså börja samla på serien till oss nu och det känns kul :) Att få den mer komplett så att säga. Blev mycket glad för det jag fick, så det tackar jag också för! :)
Sen blev det glasståg och mina vaniljbullar och maränger och chokladsås, och kaffe såklart.
Visst blir ni lite sugna? :)

image44

Det var mysigt. Och vi satt och pratade länge, Tove hann komma hem och åt glass efter oss, men med oss. Vi pratade lite till, till kvart i nio. Då kände mormor och morfar att nu ska vi dra oss. Så vi bar ner till bilen och sa hejdå, och nu sitter jag alltså här.
Jag är trött. Dagen har varit bra. En bra födelsedag, helt klart! :)
Nu ska jag sova som en prinsessa, imorgon är det dags att jobba igen. Jobbar tre helger på rad nu. Känns både på gott och ont, men det lönar sig ju. Det är det som driver mig lite, tror jag. Men vem skulle inte jobba för en slant? :) Jag gillar mitt jobb iallafall! Bra arbetskamrater, bra chefer. Jag är lyckligt lottad.

Och nu ska jag sova. Jag sätter punkt nu, det blir ändå bara en massa döskrivande. Men, jag måste bara tacka alla som kom ihåg min dag. Tack, det värmer att folk tänker på en. Och tack Malin för kortet! Blev jätteglad! :) Bra tajming, kom precis på rätt dag.
Nu blir det sängen. Punkt.

Over and out.
Lovisa

Äntligen 17!

För er som läste mitt inlägg igårkväll, när jag hade svårt att sova för jag var så pirrig, jag somnade till slut. Kanske vid kvart i elva. Och i morses vaknade jag tio i sex, 25 minuter för tidigt. Hann svara på lite sms som jag fått under natten. Några grattis :) Man tackar!
Duschade, gjorde mig i ordning, ni vet. Vid frukosten runt sju fick jag mina paket. ''Jag undrar såå mycket vad det kan vara i det häär paketet''. Haha. Jag visste precis vad jag skulle få, men det var ändå kul att få öppna paketen och se vad man fick! :) Tack mamma för allting! Och tack Tove för din present! :) Det var superbra!
Jag fick 90:-, en klänning, 5-pack strumpbyxor (matt nylon), knäskydd, två ansiktsmasker, fyra skålar i olika färger och ett jättesött kort, en nalle som håller i en röd ballong. Fick mig att tänka lite på Nalle Puh, när han flyger med en blå ballong upp till en bikupa.
På tal om Nalle Puh förresten. Mamma kom in till mig igårkväll med tre små böcker av Nalle Puh och Nasse, klokböcker och annat att tänka på. Minns speciellt en lite berättelse eller hur man ska säga.

Från små hållon växer stora saker.

- Jag planterar ett hållon, Puh,
för att det ska växa upp till en stor ek,
så jag får fullt med hållon alldeles utanför stora dörren
och inte behöver gå miltals, förstår du, Puh?


Av Nasse.
Åh, jag tycker den är så söt!

Skolan idag var bra. Hade engelska, sen natur. När vi satt vid datorerna på engelskan sjöng hela klassen för mig. Man blir nog alltid lite generad när folk ställer sig upp och sjunger en sång riktad till just en själv, men det är samtidigt lite mysigt också. Att ha en ''egen'' dag. Det är kul att fylla år. Det ska firas senare idag och ikväll! :)
Efter naturen skulle vi egentligen ha haft matte, men eftersom inte alla hade gjort matteprovet så skulle de som hade det kvar göra det då, och vi andra fick sluta tidigare.
Hade tid hos B vid 11, så gick dit. Sen satt jag med Julia och några ur hennes klass och pratade lite. 12.10 stötte jag på Lovisa i Akorr och vi gick upp tillsammans med en annan tjej (jag vet inte ens vad hon heter, glömde fråga, men hon var snäll iallafall) och hade ett litet möte. Det var mysigt, och rogivande. Jag lär gå dit fler gånger! :)

Efter mötet åkte jag förbi gamla prix för att kolla på nåt att köpa för pengen jag fickav Tove, och jag hittade också det jag letade efter. Ett 4-pack rakhyvlar, men jag saknade tre kronor, så fick åka hem utan rakhyvlarna. När jag kom hem kollade jag spargrisen, där hade jag 2,50:-! Ibland är livet lite surt, men inte så farligt surt. Jag får en peng imorgon av farmor och farfar (pappa levererar), så då kan jag köpa rakhyvlarna :)

Jag sitter vid datorn. Åt precis två frallor utan nånting på. Det är godast så. Lyssnar på p3, och musiken duger idag. Amanda slutade för 12 minuter sen, så får se när hon dyker upp. Det lär jag märka! :)
Har dammsugit köket, hallen och vardagsrummet någorlunda idag. Diskat har jag också gjort. Ska ta tag i tvätten nu.
Uppdaterar senare ikväll när kalaset är över, jag ska ha mitt sista barnkalas! :) Haha, ska bli urkul!
Bilder kommer förresten också ikväll! :)

Over and out.
Lovisa

Sista timmarna som 16 år

Det känns inte lika speciellt som dagen innan julafton till exempel, men visst känns det. Jag kommer nog ha ganska svårt att somna i natt.
Lyssnar lite på p3 och ska kolla lite på H&M's hemsida igen, innan jag somnar. Mamma böjd på godis förut. Och så handlade vi massa glass! :) Mums! Imorgon lär bli en bra dag, det känner jag på mig! :)
Efter vi handlat såg jag på film. Ni kan aldrig gissa vilken. Harry Potter såklart! Den nya, den jag fick i lördags av pappa och Krister. Jag tröttnar aldrig! :) Börjar lära min replikerna nu, dock har jag nog inte helt rätt uttal, men jag kan repliker iallafall.

Man kanske ska sammanfatta vad man har gjort som 16åring?
Det började då med att jag fyllde 16 år.

2007
Mars: Färgade håret för sista gången och var på kurs för att få börja övningsköra med pappa :)
April: Var funktionär på volleyboll SM i Töreboda, Tove och Jorunn fyllde år, började spara ut mina ögonbryn, åkte till Sävare med Töreboda på påskfest, Oscar och Fredrik kom på besök i några dagar, blev även en sväng till Kungälv och shoppade med pappa och Krister och Malin var på besök den sista april :)
Maj: The Ark gjorde bort sig i Melodifestivalen och jag gillade dom inte, mamma och pappa fyllde år, jag började jobba, Jorunn vann Springtime, Filip fyllde 18 år och det var en liten fest hos honom, Tove konfirmerade sig, Helga och Annika var på besök från Malmö och vi spelade upp Shit happens i skolan.
Juni: Malin var på besök igen, Tuna vann Dreamschool och klassen var på klassresa på Brommö, var på Beachpartyt, slutade nian och Tuna 15/6, midsommarfest i Valles stuga, började mitt andra sommarjobb på Bäcken och åkte på Flobylägret! :)
Juli: Tove åkte till Malta i tusen år, träffade Mathilda för första gången, beställde en nya kamera, åkte med mamma till Göteborg, beställde även en mobil, fick min mobil och min kamera och åkte en sväng till Ludvika :)
Augusti: Var på Liseberg med pappa, Krister, Jorunn och Tove :), var på bio med Mathilda, Amanda och Linn piercade mig i tragus, klippte ny frisyr och blev ihop med Emil i några veckor och började på gymnasiet.
September: Min tragus åkte ur, så beställde tid och piercade mig på riktigt på Smycka, var på bio med Jennifer, mamma och Jorunn åkte till Spanien och jag började spela volleyboll!
Oktober: Bytte gymnasium till Skara, målade en vägg i mitt rum röd och åkte en sväng till Falköping till Sandra och Frida! :)
November: IKEA med pappa, Jorunn och Krister, lite fest hos Oscar och jag och mamma beställde en resa till Madeira! :)
December: Firade jul hos pappa dagen innan, Oscar och Fredrik kom på besök under jul hos mamma, var på Decemberfesten i Töreboda med Frida och firade nyår hos Moa :)

2008
Januari
: Åkte till Ludvika i några dagar, åkte till Madeira med mamma en vecka :), var på balett med pappa, Krister och Erika och slutade i Skara och började i stan igen.
Februari: Blev ihop med Eric och var på fest hos Patrik och Fredrik.
Mars: Hade en mysig hemmakväll med mamma och gjorde slut med Eric.

Oj, vad mycket man hinner med på ett år. Och detta var ändå bara ett urval av vad jag har gjort och varit med om under mitt år som 16 år. Så, nu när jag har skrivit ner det så kan jag lämna det året bakom mig på gott och ont. Jag glömmer det som varit (en del iallafall) och hoppas på ett ännu bättre år som 17 år! :)
Ni har säkert inte ens orkar läsa hälften av vad jag skrev, men jag förstår er. Jag skrev mest för att kunna lämna året bakom mig, men har ni klarat er igenom det så är jag imponerade, och glada att ni faktiskt läste det! :)
Nu ska jag krya till kojs och hoppas att jag somnar fort, för jag vill ha en ny dag. Min dag! :)
Åh, jag är så pirrig! Hur ska jag kunna somna? Min sista födelsedag som barn ju! Ska man skratta eller ska man gråta? Jag bestämmer mig för att inga göra nåt utav det, jag ska sova! Och imorgon är jag 17 och då kommer jag inte bry mig om det längre, utan njuta av ett sista år som ett stort barn!

Over and out.
Lovisa

H&M

image42


Sitter just nu och kollar runt på H&M's hemsida. Jag är inte direkt i behov av kläder, men det är alltid kul att drömma lite :)
Mamma pratar med mormor. När de har pratat klart ska vi skriva en handlarlista och sen ska vi ut och köpa det som behövs imorgon. Typ glass, kakor, räkor (till pastasåsen). Jag fyller år imorgon och jag är faktiskt lite pirrig! :) Min sista födelsedag innan jag blir myndigförklarad, så jag ska ha ett sista barnkalas imorgon. Men, mer om det imorgon. Inte ens jag vet allt.

Dagen har varit okej. På teatertiden pratade jag med Embla. Hon är bra. Och innan teatern började pratade jag med Embla och Roger. Jo, jag är väl medveten om att jag måste sluta pressa mig så himla mycket i allt hela tiden, men jag vet inte riktigt hur jag ska tänka, då är det skönt att få prata av sig. Dela den tunga stenen med nån annan. Jag vet vad jag är bra på, men jag ser bara det jag är halvbra på och måste förbättra. Det ska bli skönt att få prata med B imorgon.

Fick bara G+ på Herakles. Huh? Jag blev förvånad. Eller, jag svarade ju inte på alla frågor, men vad kan det bero på, va? Jag läste ju ut boken på sportlovet! Det var över tre veckor sen när vi skrev Herakles. Åh, ibland blir jag så arg. Jag läste ut den fort och det blir jag typ straffad för? Och de som precis blivit klara, de fick ju såklart bättre än mig? Det är inte rättvist. Hade jag varit segare med boken hade jag fått bättre. Punkt. (Jag måste ju få peppa mig lite.)
Min svenskauppsatts jag skrev i måndags fick jag tillbaka idag. Jag ska disskutera den med Ingrid antingen imorgon eller efter påsklovet. Jag blev inte nöjd. Jag hade typ inga grammatiska fel och styckesindelningen var det heller inga fel på. Jag hade några enstaka fel. Ett var så töntigt. Lite slarvigt. Jag hade råkat skriva mamma med stort M mitt i en meningen. Och sen hade jag bytt ut tillbringa mot spendera i en mening, och det blev ju fel. Men annars var den ju rätt, så, var den dålig? Jag siktade på VG+, fick iallafall VG. Men, jag är inte nöjd!

Ikväll är det match mot Skövde, men eftersom jag inte var med i måndags och fortfarande inte kan tigerspång så blir det inget för mig. Jag tänker inte ens gå dit och kolla. Nej, faktiskt inte. Det är ingen lag på det. Jag tänker träna igen efter lovet. Ikväll ska jag bara ta det lugnt, ha lite egentid med mamma (handla) och kanske läsa lite. Tv:n borde jag inte sitta mer framför, har legat där sen jag kom hem från teatern. Men ibland får man ha slappa dagar, lata dagar. Jag bara orkar ingenting.

Over and out.
Lovisa

Grattis Tove och mamma, du är bäst!

Mamma och Tove kom nyss hem från Stockholm. Mamma hade köpt en bas till Tove och en kofta till mig. Tack! :) Det hade du inte behövt, men man tackar ju inte nej direkt! :)
Har ingen bild, fixar inom kort. Den är vit för det mesta med röda ränder som går vågrätt. Mm! :)
Jag själv kom ganska nyss hem från dansen. Det gick bra idag och jag fick beröm för mina ''snurrar''. Ni estet vet säkert vad jag menar när jag säger ''tänk er att ni håller i en tunna, och sen när ni vänder er om så stänger ni den''. Såg säger Eva, på ett ungefär. Jag kan inte skriva på franska, men jag vet vad det heter att göra så.
Iallafall. Har hunnit äta, duscha och läsa ett kapitel i boken. Jag har läst mer än hälften nu.
Jag var förbi hos pappa förut också, det glömde jag inte av. Jag funderade inte ens på att ge upp när det började mer än duggregna. Såg förresten Paula när jag närmade mig pappas. Såg senare på dansen och hon fick mig lite motiverad så jag gjorde några situps och rygglyft innan vi började.
Nu är jag verkligen helt slut. Dagen har gått i ett. Jag är sliten. Fast egentligen borde jag inte klaga, det finns folk som har haft det värre än mig idag. Tove har haft mycket press på sig, men hon klarade sig utmärkt och jag håller alla tummar jag har nu för att du ska komma in! Jag är stolt över henne! :)

Nu ska jag lägga mig och försöka sova. Kanske läsa några sidor till, kommer ändå inte kunna somna bums, för Tove tog precis duschen och den är vägg i vägg med mitt rum. Uh, det är inte alltid så kul. Men några sidor till låter bra. Ja, så gör vi.
Godnatt.

Over and out.
Lovisa

Ibland går humöret automatiskt ner när det regnar.

Det bara är så. Jag ska nämligen förbi hos pappa innan dansen för att vattna hans blommor. Pappa, Krister och Jorunn är ju i fjällen tills på lördag, så nån måste ju ta hand om hans blommor. Så det fick bli jag. Ska iallafall dit, men har verkligen inte lust längre. Det började precis regna, precis när jag loggade in. Typiskt. Men det är bara att bita ihop och göra't. Hoppas det slutar regna tills dess, annars lär jag bli dränkt om jag ska cykla flera rundor över stan.

Inställd dans, inställd teater, inställd bild. Kul dag. (Jag var ironisk där.) Matteprovet gick väl rätt bra. Det kändes som att det gick super, för att vara mig alltså. Jag brukar oftast inte få mer än G på mina prov, matte är inte nån stark sida. Men idag räknade jag på alla tal och bara det är jag stolt över. Hoppas nu bara att jag har räknat rätt också, det är det klurigaste. Håll vänster tumme för mig!

Fick ett kort från Cecilia igår. Wie! Kul att höra från henne. Men Thailandsposten var då väldigt sen. Cecilia, duktig som hon är, hade skrivit datum då hon skickade kortet. Gissa vad det stod? 19 februari! Men som man brukar säga ''bättre sent, än aldrig''. Kul att få post iallafall :)
Åh, på tal om post. Jag fick en sån lust att skriva brev nu, men jag vet inte till vem. Jag har pengar till frimärken, men jag orkar inte ta mig till affären. Kanske kan ta en sväng förbi när jag ändå ska till pappa, men det beror på ifall jag kommer på nån att skriva ett brev till. Det är kruxet.

Kortet jag fick från Cecilia.

image37

Sitter just nu och dricker te. Ska snart ta tag i naturen. Och musklerna, en sista gång. Hoppas jag får göra provet imorgon, eller på måndag. Antingen prov eller träna på tigersprång. Prov måste jag göra, tigersprång är nånting jag inte måste, egentligen, men jag vill kunna det. Skulle kännas så mycket bättre och roligare då. Och friare. Jag skulle kunna klara av så mycket mer genom att bara kunna tigersprång.
Det kommer, det säger alla. Men när? Ska det ta så himla lång tid? Jag är otålig ibland, men det här är banne mig droppen. Ja, ni hör rätt, jag är lite smått arg.

Några kort jag tog lite hastigt, ganska nyss.

   

Over and out.
Lovisa

''Kräm med allting''

Dansen var riktigt svettig idag. Övade två olika steg i säkert en halvtimme efter uppvärmningen och sen i slutet körde vi Ray Charles. Det är riktigt synd att lärarna har satt matteprovet från 8-10 imorgon, för det betyder att vi missar dansen och inte har nån teater. Skit. Vi har missat många danslektioner det sista, en teater (imorgon) och flertal idrottslektioner. Och när ska jag egentligen göra mitt idrottsprov? Va?

Idag märkte jag hur starka viljor och envisa många i klassen är. Och delade åsikter har vi i allting och ingenting och alla älskar att disskutera runt allas åsikter! Det är bra att vi har kommit varandra så nära och kan disskutera i stort sett om vad som helst, men ibland slutar det i att nån tror att den andre har blivit sur. Men det löser sig alltid. Ingen blir ju sur på riktigt. Det har iallafall aldrig jag blivit :) Det är bra drive i våran klass!

Kom nyss hem. Postat brev nu till Cecilia. Ska skriva på Billy Elliot nu så jag har det gjort, sen ska jag titta lite på matten. Kan jag ens få in mer i huvudet just nu? Det märker vi.

Over and out.
Lovisa

Sovmorgon!

Sitter här med turban på huvudet, idag igen. Jag vet, jag duschade igårkväll. Men jag kände mig inte fräsh när jag vaknade, så det blev att tvätta håret igen. Nu är det iallafall jätterent :)
Ska snart ta lite frukost och sen sitta och dega framför Montel show tills jag börjar. Matte det första :( Idag ska jag verkligen kolla på alla formler så jag kan dom rätt bra, även fast vi får ett papper imorgon med dom på så vill jag ha ett hum om hur de funkar. Kan ju vara bra. Åh, matte är verkligen min sämsta sida! Näst efter kemi. (När det gäller labb.) Gud vad jag hatar kemi, men eftersom vi inte har kemi just nu så är matte det värsta ämnet. Till och med naturkunskap är roligare! (Och det är inte alls så kul.)

Frukost var det ja. Hoppas ni får en bra dag. Det lär jag nog få, bara vi inte ska spela upp vår låt för alla på musiken för jag hatar trummorna.

Over and out.
Lovisa

Jag kan inte släppa att mamma bara var tre när den gjordes.

Jag och mamma var för en stund sen förbi gamla prix för att införskaffa lite småplock som behövdes i bland annat kylen. Jag passade på att köpa frimärken. När jag köpt mitt och mamma sitt kommer jag på att tops behöver jag ju ifall jag ska kunna få bort mitt nagellack. Ett, jag vill ha nån annan färg är brunt på fredag och två, jag får inte jobba med nagellack på lördag.
Så jag gick in i affären igen och letade, men hittade inget, så mamma fick hänga med in och längst ner på en hylla låg topsen, så jag köpte ett paket och fick tillbaka 28 kr, trodde jag. Sen gick vi hem och jag tänkte inte att det kanske var nåt lurt med ett av mynten jag nyss fått.
Vi hinner bara komma innanför dörren när jag märker det. Eller, börjar märka det. Jag kollar nämligen alltid årtal på mina pengar, varför vet jag inte, kanske en av mina tvångstankar, men jag gör det iallafall. Kollade på femman jag fått, och sa till mamma ''kolla, det är ju fel kung på pengen'' och mamma kollade närmare och såg att årtalet var 1964! Jag tog tillbaka pengen och kollade ännu närmare och då står det inte 5 kr, utan 2 kr! Hade jag kunnat hade jag hoppat minst 2 m! :) Jag har aldrig i hela mitt liv sett en 2krona, men det som jag tycker är mest häftigt med 2kronan är att mamma var bara tre år gammal när den gjordes, och även fast den har varit med om så mycket så såg den nästan lika fräsh ut som en tia från 2005 gör.

Det känns lite spoky. För igår gav Lovisas pojkvän mig en 50lapp och jag kunde verkligen inte acceptera den, men varken han eller Lovisa ville ha tillbaka den så jag såg det som en gåva och tog emot den. Och kom då på att jag kunde nu köpa frimärken i veckan, för det hade jag inte kunnat utan pengen, för jag hade endast 1 kr hemma. Så den tackade jag djupt för. Och inte bara det att jag fick frimärken för pengen, jag fick även en 2krona! Det måste Lovisa få höra! Får inte glömma det ifall jag springer in i henne i skolan i veckan :)

Så, nu ska jag sova för nu har jag skrivit av mig. Det var rätt stort det här, för mig. Coolt.
Har förresten postat tre kort idag. Ett till mormor och morfar, ett till farmor och farfar och det tredje till en som märker det snart ändå :) Och så har jag precis skrivit klart ett brev till Cecilia som jag ska posta i veckan, hoppas det kommer fram fort.

Nu ska jag krya ner med min Kennedys hjärna. Och nallen såklart :) Han lämnar aldrig min sida på nätterna.
Han fick jag förresten av mormor och morfar i konfirmationspresent. Grejen var den att jag fick en liknande (dock inte lika mjuk) nalle när jag döptes, men den försvann när jag var åtta-nio år, och jag var så himla slarvig. Jag glömde stackars nallen i en gunga och sen tog väl nån annan den! Den personen blev säkert glad, för det var en mycket trevlig nallebjörn, men jag blev ju såklart inte glad och jag grät i flera år efter den nallen. Men så på min konfirmation så hade mormor och morfar hört min lilla snyfthistoria och då köpt mig en ny nalle! :) Samma bruna färg, ett rött sidenband om halsen! :) Han lämnar som sagt aldrig min sida på nätterna. Och på dagarna sitter han och väntar på natten, snällt på sängen.
Så, nu ska ni inte behöva stå ut med mina knäppa historier om nallar om nätterna och om 50lappar som ger 2kronor. Hoppas ni kan sova gott utan mardrömmar :) Det vet jag att jag kommer göra!

Over and out.
Lovisa

Regn är faktiskt något bra!

Igår när jag var på ungdomsmötet så stängde jag av min väckning på mobilen och sen stängde jag även av mobilen i sig, jag var så rädd att den skulle börja ringa under mötet och störa folk. Jag ville inte göra bort mig första gången. Men när jag kom hem så tänkte jag ''jag behöver inte sätta på mobilen, alarmet är ju redan på'' och så gick jag och la mig i lugn och ro.
I morses vaknade jag av att mamma tog duschen och jag förstod att klockan var runt halv sju. Jag låg kvar och väntade på att alarmet skulla ringa och väcka mig, men mobilen låg helt still och tyst. Satte på mobilen till slut och klockan visade då fyra minuter över halv. Hjälp! Kollade väckningen och den var av. Då kom jag på mig själv. Men vilken tur att jag vaknade av mamma, eller vaknade jag av mig själv? Jag vaknar bara av mig själv när jag verkligen behöver och har glömt alarmet, fast det gör jag väldigt sällan. Man har nog en klocka i sig som väcker en ifall man mot all förmodan skulle börja försova sig.

Började åtta i Tunas aula med att skriva uppsatts. Gick jättebra. Ämnena, iallafall ett, passade mig perfekt och jag skrev i två och en halv timme. Wie! Hoppas bara att Ingrid tycker att den blev lika bra som jag tycker! :)
Efter lunchen var alla lektioner som vanligt. Sist ut var teatern. Som alltid på måndag.
När jag ska gå ut till min cykel så ser jag att det ösregnar. Första tanken var ''skit, jag vill inte bli blöt''. Men vad för annat val hade jag än att gå ut till cykeln och cykla ner till teaterstudion? Inget. En tanke slog mig på vägen ner, jag har tur som iallafall bor i stan och kan ta cykeln till teaterstudion och på så vis komma dit fortare, och det är en fördel när det regnar. Men det är ännu värre när det snöar, för då kan det vara halt, och då måste man ju ta det lugnt. Men idag var jag nere på nolltid.
Regn är ju faktiskt en bra sak. Då kommer vi nog få en grönare vår fortare, och det är precis vad jag vill ha. Vill se träden bli gröna, små krokusar och snödroppar. Då är sommaren närmare, det känns så iallafall när man ser att det växer. Då växer jag.

Ska snart ta av mig turbanen jag har på huvudet. Låg i badet för kanske 30 minuter sen och läste lite. Behövde koppla av. Koppla bort alla dumma tankar.
Senare ikväll ska jag och mamma iväg och handla lite smått. Jag behöver frimärken så jag kan posta lite brev. Kan inte säga det för mycket; brev är så himla mysigt att få! Kort lika så! :)

Ska gå och koka mig lite te nu. Antingen sätter jag mig med matten, men det är nog mer troligt att jag tar boken, och mest troligt är väl att jag slår mig ner i soffan. Kanske bredvid mamma, ifall hon sitter där. Hoppas det är Dr.Phil idag! Han är grymt bra!

Over and out.
Lovisa

Jag har hittat hem.

Jag har äntligen hittat hem, inte hem till mamma eller pappa, utan hem. Jag har hittat ett tillhåll där jag mår bra, där jag kan vara jag och ingen annan. Jag är välkommen precis som jag är, från topp till tå. Alla där förstår mig, alla har vi nåt gemensamt. Jag kommer hålla till där oftare nu. Speciellt fredagar. Hoppas på fler ungdomsmöten! :)

Nyduschad är jag. Och har precis pratat klart med Amanda i telefon. Härlig tjej! Skönt att du förstår mig, och jag dig :)
Ska snart nanna. Ska bara kolla runt det sista innan dess, och ta i lite .. Ja, jag vet faktiskt inte vad man ska kalla det, men det är nån slags cremé som man ska ha i håret. Den gör att håret glänser mer. Ska iallafall ta i sånt, japp.

Kan inte tacka nog för den här dagen.
Jag är fri nu. På alla möjliga sätt och vis.
Jag har hittat hem.

Over and out.
Lovisa

Bullbak på g!

Jag och mamma ska alltså baka bullar. Eller, hon säger hur jag ska göra och så gör jag allting. ''Man lär sig inte genom att bara titta på''. Jag har en klok mamma :)
Jag har gjort själva degen i assistenten och just nu ska degen jäsa, till tjugo över tre. Sen ska jag göra det man ska göra sen :) Haha! Efter det här bullbaket borde jag nog klara det på egen hand! Ni ska få se.
Det ska bli vaniljbullar förresten. Hoppas dom blir goda! :) Då har jag nåt jag kan bjuda på på min födelsedag och skryta lite lätt om! :)

Uppdaterar när bullarna är i ugnen.

Recept för er som vill prova göra min mammas goda vaniljbullar:

1 påse torrjäst (för söta degar)
1 tsk salt
1 dl socker
100 g smält margarin
6 dl mjölk
1 ägg
15 dl mjöl (ev. något mer)

Häll jästen, saltet och sockret i assistenten. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt allting få ungefär 40-45 grader innan det hälls i assistenten. Kläck ägget och sätt igång assistenten. Häll i mjölet allt eftersom, vänta ett tag tills degen släpper bunken. Låt sen jäsa i 30 minuter.
Kör degen nån minut efter jäsningen för att få ut luften ur degen. Dela degen i två delar och börja med den ena. Baka ut degen på en bänk och kavla den avlång. Bred smör på hela och häll sen på valfri fyllning. Eftersom jag gör vaniljbullar så blandade jag strösocker och vaniljsocker i en skål och strödde sen det över hela degen.
Rulla degen till en avlång korv. Skär den i 24 bitar och lägg sen bitarna i formarna på en plåt. Låt jäsa ungefär 15 minuter. Gör lika dant med andra halvan av degen.
Vispa ett ägg (så gulan går sönder) och pensla sen det över bullarna när de jäst klart. Åh, skjuss in i ugnen! :)
Glömde ju skriva att man ska ha pärlsocker på bullarna, såklart :) Och de ska vara inne i ugnen i ungefär 8 minuter. Och ungstemperaturen ska vara 250 grader på över- och undervärme.

Här kommer bevismaterial.
Jag lyckades och dom smakar gudomligt gott! :)

image35

Lycka till.
Lovisa

Jag börjar få ro i själen.

Vaknade av mobilen halv nio. Hörde mamma ta duschen. Tog den efter henne. Sen satt hon med när jag åt frukost, det var mysigt. Jag börjar få ro.
Hängde med till kyrkan. Lite speciell gudstjänst, men det gav mig några nya tankar att bearbeta. Efteråt var det fika, som vanligt. Goda bullar och kokosrutor. Och kaffe såklart. Fick ett papper med frågor att disskutera, så det gjorde vi. Vi var ett bra gäng som satt där, och det sades en hel del kloka saker. Och roliga också. ''A, B, C, katta satt på sne''. Jag börjar få ro.
Pratade lite med Lotta efter disskutionen och fikat, och fick ett papper om tider och datum för ungdomsträffar. Jag kanske ska börja pallra mig dit, det kan nog ge mig ro.

Kom hem för en stund sen. Lyssnar på most wanted 2003. Black Eyed Peas just nu, where is the love. Jag gillar den låten. Det görs väldigt många låtar om kärlek, men kärleken och alla känslor i den här låten är något alldeles speciellt, det är starkare än andra låtar där de bara sjunger om förlorade kärlekar. Visst, det är starkt för dom, men den här låten rör så många olika kärlekar, problem.
Här är första versen och ett stick.

What's wrong with the world, mama
People livin' like they ain't got no mamas
I think the whole world addicted to the drama
Only attracted to things that'll bring you trauma
Overseas, yeah, we try to stop terrorism
But we still got terrorists here livin'
In the USA, the big CIA
The Bloods and The Crips and the KKK
But if you only have love for your own race
Then you only leave space to discriminate
And to discriminate only generates hate
And when you hate then you're bound to get irate, yeah
Badness is what you demonstrate
And that's exactly how anger works and operates
Now, you gotta have love just to set it straight
Take control of your mind and meditate
Let your soul gravitate to the love, y'all, y'all

I feel the weight of the world on my shoulder
As I'm gettin' older, y'all, people gets colder
Most of us only care about money makin'
Selfishness got us followin' the wrong direction
Wrong information always shown by the media
Negative images, it's the main criteria
Infecting the young minds faster than bacteria
Kids want to act like what they see in the cinema
Yo', whatever happened to the values of humanity
Whatever happened to the fairness in equality
Instead in spreading love we're spreading animosity
Lack of understanding, leading lives away from unity
That's the reason why sometimes I'm feelin' under
That's the reason why sometimes I'm feelin' down
There's no wonder why sometimes I'm feelin' under (so ask yourself)
Gotta keep my faith alive till love is found


Jag gillar den iallafall. Tuff, men vacker.

Mamma hänger tvätt. Snart ska det nog bli mat. Fisk pratas det om. Efter det ska jag och mamma göra en handlarlista och sen kanske det blir bullbak eller nåt i den stilen :)
Behöver titta lite på matten sen, framförallt. Men även naturen. Jag måste ha det mesta klart för mig innan jag ger mig på stenarna, för det lär ta ett tag och då kan jag inte sitta sen och bara kunna stenarna och sen lära in allt annat. Då kommer det inte finnas plats för stenar i mitt huvud.
Jag tänker hänga med på ungdomsmötet ikväll. Vore faktiskt mysigt :) Och rogivande.

Over and out.
Lovisa

Peeling och glittrande naglar

Tänkte ge ett litet tips på en bra peeling som man kan göra själv.
Det som behövs är:

1 dl mandlar
1 apelsin
2 tsk vatten

Gör så här:
1 Mal mandlarna fint i en skål.
2 Riv skalet av apelsinen på rivjärnets finaste blad.
3 Ta två tsk av mandeln, två av apelsinskalet och blanda med 2 tsk vatten till en grynig massa.
4 Massera in peelingen försiktigt i ansiktet och på halsen.
5 Skölj med ljummet vatten och badda med en mjuk handduk.



Man behöver alltid förbereda sina naglar innan man lägger lack på dem.
Här kommer ett litet tips på en bra bas för naglarna.

1 Börja med att ta bort ev. gammalt nagellack med acetonfritt borttagningsmedel.
2 Borsta med nagelborste både under och ovanpå naglarna.
3 Tvätta händerna.
4 Fila naglarna. Dra filen från nagelns ena sida till den andra, inte fram och tillbaka eftersom det ökar risken för att naglarna ska splittras eller skiva sig.
5 Blanda en tsk honung med en tsk olivolja och rör massan smidig.
6 Peta ner nagelbanden, försiktigt.
7 Massera in honungsoljan i naglar och nagelband. Låt verka över natten.
8 Tvätta av händerna. Dina naglar är redo att lackas.

Lycka till.
Lovisa

När jag äntligen kan sova ut vaknar jag tidigt.

Vaknade för 13 minuter sen. Fick några sms när jag satte på mobilen. Har börjat stänga av den helt på nätterna, och inte bara ljudet.
Ställde alarmet på nio, för Jorunn ska bli hämtad vid tio av pappa och Krister, så vill vara i ordning till dess, men det lär jag ju vara nu ändå. Långt kvar innan nån ens vaknar i detta hus.
Jorunn ska med pappa och Krister till fjällen. Jag vill också med, men jag har redan tagit ledigt i år. Fast, inte från Vadsbo. Haha, bara från Katedral. Så egentligen skulle jag faktiskt kunna ta ut fem dagars ledighet från Vadsbo utan problem. Det var ett plus jag kom på nu. Men det lär jag nog inte göra. Inga resor innan sommaren inte, om ens det blir att resa då. Men det märker vi på jobbschemat till sommaren.

Jag lyssnar lite på p3. Igårkväll när Filip hade åkt satte jag mig och lyssnade och då var det typ Bob Marley och jag tror det är han eller nån liknande fortfarande. Lite mysig att lyssna på faktiskt. Ingen stress-musik iallafall :) Nästan alla låtar nu för tiden, som inte är ballader, går faktiskt i rätt högt tempo. Då är det skönt att ha folk som Bob och andra som skriver klassiskt osv, annars skulle jag nog inte överleva. För musik måste jag ha, varje dag. ''Ett äpple om dagen ..'' Byt ut äpple mot nån timme musik. Minst!
Han som sjöng nu hette visst Jelloman eller Yellowman, nåt i den stilen. Då vet jag och ni det.

Idag ska jag och mamma ner en sväng på stan. Hon har lovat mig nya knäskydd, du är en ängel mamma. Sen ska jag köpa örhängena jag la undan igår. Vid kvart i två nån gång ska jag fika med Jessica och Mikaela. Det var länge sen man såg den tjejen, Mikaela alltså. Floby sist. Jessica ser jag ju varje dag i skolan :) Det är faktiskt rätt kul att vi har varit på samma läger i flera år och sen plötsligt hamnar vi i samma klass. Alltid trevligt.
Ikväll ska jag och mamma stråla ihop igen och laga god mat. Fyllda tomater i ugn! Can't wait! Jag vill ha kväll NU!

Ska försöka smyga mig ut i köket nu utan att väcka nån. Vill ha vatten och lite Proviva :)
Nej, men vad är det jag hör NU? Nån är uppe! Wie, då kan jag smyga lite mindre lätt, fast jag gissar att Tove kommer sova minst en timme till.



Kom ganska nyss hem från stan. Lämnade Jessica på busstationen, en kvart innan hennes buss gick. Sist jag fick sms från henne så satt hon i en bil påväg hem från Boterstena. Hon är bara så härlig. I like her!
Vi tog en fika på nya, semla och jordgubbsbravo för min del. Det är lätt att prata med den människan. Människor som är lätta att prata med är bra. Det är bra när människor kan prata lätt. Jag kan hålla på så här i evigheter :)
Det var vid ett jag gick till dansen och satt en halvtimme innan Jessica var klar. Synd att Mikaela inte hängde på fikan. Kul att se henne iallafall :)
Jag tänker inte ta dagen bakifrån, så jag börjar med klockan halv elva ungefär, då mamma och jag åkte ner till stan. Först köpte jag örhängena jag hängt undan, sen köpte jag och mamma 10 vykort var för 10:-. Vilket klipp! Sen köpte mamma nya skor och mamma köpte en present till mig. Jag vet allt jag får av alla (förutom Jorunn). Pappas och Kristers presenter fick jag faktiskt idag, och jag fick öppna dom idag också. Harry Potter 5, filmen och ett par nya hörlurar till mp3n :) Wie! Tack! <3
Iallafall. Sen gick vi vidare till Lindex, men jag hittade inget jag önskade mig där för tillfället, så vi gick vidare. Hittade en sak på Vero Moda, sen två saker på Lindex. Jag vet, mamma vet, men ni får inte veta förrän på min dag.
Sen kom Tove, mamma och jag köpte lite ätbart på gamla och vi gick alla tre till Shell och hämtade ett paket. Sen till second hand, jag hittade en rosa spargris. Urgullig! Nu står den och tittar på mig medan jag sitter här och skriver. Det kan nog vara bra, alltså att den står och kollar på mig. Speciellt när den får nåt innehåll, då kan den stirra argt på mig ifall jag börjar nätshoppa eller nåt i den stilen .. Den får helt enkelt hålla koll på mig :)
Efter second hand gick alla tre till stan. Mamma gick in i nån blomsteraffär och jag och Tove gick då till dansen.

Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem med glass och mys. Myset är till melodifestivalen, men glassen ska jag ha till min nya film. Can't wait! Har faktiskt sett den, på bio och allt, men jag är ändå lite pirrig :) Harry Potter är en av mina idoler, eller hur man ska säga. Inte han som spelar Harry, utan ''riktiga'' Harry. Jag har alltid varit lite svag för trolleri och sånt, mystiska saker. När första boken och filmen kom ville jag också gå på den skolan och vara kompis med Harry, usch vilka fantasier man hade då. Nästan lite pinsamt nu, men så var det. Men jag ångrar det inte, jag skulle inte tacka nej att för en dag få leva i Harrys värld. Fast kanske inte hemma hos Harry, men att vara med en dag i skolan vore inte fel :)

På tal om ingenting, jag har lite tråkigt när jag sitter här och väntar på glassen, så har jag tappat en tia idag. Hittar nån en tia på gatan så är den min! Punkt.
Nej, nu börjar jag filmen utan glass. Jag blir galen snart! Den kan ju inte ligga och damma igen! Nu ska här ses en bra film! :)



Oj vad mycket jag har skrivit idag. Men det är kul. Har nyss sett melodifestivalen. Inte helt glad över vinnarna som gick till Globen, jag tyckte att både Ola och Sibel skulle gå vidare, men måste jag välja så skulle jag sagt Ola. Men jag kan inte styra valet tyvärr. Inte mer än att ringa, men det gjorde jag inte. Lämnade beslutet åt svenska folket och när man inte lägger sig i så får man väl vänta sig nåt man kanske inte vill helt och hållet.
Nu hoppas jag bara att Amy kommer ut i Europa, och ifall hon inte gör det så ska banne mig Rongedal iväg! :)

Maten blev förresten jättegod!
Bevismaterial kommer här.

image34

Nu gott folk ska jag snart krypa ner i sängen med min härliga Kennedys hjärna. (Det är en bok ifall ni inte visste det.)
Hoppas alla får sova gott! Det lär jag göra! För jag börjar lugna ner mig igen.

Over and out.
Lovisa

Idag känner jag för att köra

Mamma ringde och väckte mig halv sju. Hade precis vaknat av mig själv och minuten efter vi la på så ringde alarmet på mobilen. Efter allt ringande kunde man ju bara inte vara mer än vaken.
Idag gick det rätt fort att göra sig i ordning. Satt vid datorn från sju till tjugo i åtta, sen åkte jag till skolan.
Engelskan var väl kul, eller vad gjorde vi? Det står still i mitt huvud just nu .. Nej, juste! Vi höll ju på med det där pappret, och så disskuterade vi ifall föräldrar har rätt att snoka i sina barns rum eller inte. Det har de verkligen inte, men ifall de vill kolla så att allt är okej på internet så är de välkomna att bli medlemmar överallt, bara de uppger sig för att vara MAMMA, 40 år, istället för att låtsas vara PELLE, 17 år. Tack på förhand?
Efter engelskan hade vi natur och avslutade med matte. Sen gick jag till B och vi pratade iallafall i 30 minuter. Känns ibland som jag tar andras tid när jag sitter där och vi pratar vardagliga saker, men sen kommer jag på hur fånigt jag tänker och då njuter jag bara av att prata med en vettig människa om vardagliga saker. Det är skönt, att inte bara riva upp jobbigheter.

Åkte till stan efter skolan. Hittade en rosa topp på Vero Moda och en ljusgrå kofta, också på Vero Moda.
Bild på mina fynd.

image32

Sen gick jag förbi den nya affären som ligger där Funny Shop brukade vara, men jag vet inte vad den affären heter. Lilla Ting, kanske? Skit samma. Hittade iallafall ett par jättesöta örhängen, som jag la undan tills imorgon. Jag har pengar, men bara på kortet, och deras kortläsare hade inte kommit än! Attans!
Gick till Åkes, köpte mig en liten påse och åkte hem.
Hoppade in efter en reklam i Våra bästa år. Spännande, spännande! :)

Pappa ringde nyss. Vi ska ut och övningsköra så fort han är klar på jobbet. Men oroa er inte för att ut och köra, jag är väldigt lugn på vägarna. 50 km/h är lite väl fort, men det går. Jag gillar krypkörning, men jag vill inte bli tagen för en 80åring, så får väl trycka lite på gasen idag.
Uppdaterar kvällen när kvällen är.



Kom hem för en timme sen. Körningen gick bra. Tränade på att få i trean och det kan jag nu. Kan också ratta bra. Huhu, det går framåt! Och, jag körde i lite, lite mer än 50 km/h! Heja mig!
Nu har jag diskat och dammsugit köket, mitt rum, vardagsrummet och hallen. Mamma är hemma och snart ska vi iväg för att ut och äta! :) Det ska bli mysigt!
Resten av kvällen blir slapp hemma. Kanske kommer jag ta tag i min bok. Vem vet. (Som man säger på engelska, God knows.)



Filip är påväg hit. Maten var otroligt god. Tog ut lite pengar innan vi gick hem. Tack för en mysig stund, mamma, Tove, Jorunn! <3

Over and out.
Lovisa

Nationellt?

I morses hade jag väldigt ont i ryggen. Speciellt vid skulderbladen och axlarna. Funderar på att ringa sjukhuset och prata med en sjukgymnast. Skolsyster rekomenderade det ju till mig, så det kanske man ska prova på. Medan sjukan inte kostar nåt för mig!
Iallafall. Mamma gjorde varm rättvisemärkt choklad till alla i morses. Mysigt! Och väldans gott!

Började dagen i skolan med natur, det var väl rätt kul. Jobbade med Jessica och Julie. Jag börjar lära mig lite stenar nu. ''Marmor, oh ha ha!'' (Om ni sett Hitta Nemo.)
Går utevägen när jag ska till naturen, det är så härligt väder! Visst, det är väldigt kallt, men solen skiner, det blåser inte, det regnar och snöar definitivt inte! Så skönt att snön som kom igår har försvunnit! Skulle ha blivit väldigt arg annars!
Efter naturen hade vi matte. Vi började vi med att fylla i två enkäter på Vadsbos hemsida, sen pratade vi om något, men det minns jag inte nu. Sen hade vi genomgång och räknade det sista. Räknade faktiskt på idag, men det är inte kul. Men jag stod ut, för Jessica hade lovat mig massage, så jag hade nåt att se fram emot! Haha!

Min klass är en väldigt härlig klass på alla sätt och vis. Speciellt att alla är väldigt massagevänliga. Jag ger gärna massage, men får ännu hellre. Ingen frågar mig nånsin ifall jag vill massera dem, de kanske inte vågar? :) Jag frågar runt så fort jag har ont i ryggen! Som idag, jag vaknade ju med ont i ryggen. Så, Jessica var snäll och tog bort lite av det onda, sen gick vi till musiken och Jessica och Julie framförde deras (bland annat) låt för mig. Vi gör nämligen egna musikallåtar på musiken. Den var bra!
Mitt naturgodis tog slut under framförandet av deras låt. Sen drog vid med Therese till maten och åt. Det var inget vidare gott, soppan smakade bara kanel. Och pastasalladen var full av majs som jag satt och petade bort i säkert 10 minuter. Synd att majsen och pastan har ungefär samma färg.

Vår idrott blev inställd och svenskan hann vi inte med, för vi hade engelskaprov. Nationellt pratade några om, men det var aldrig nån som sa det (lärare alltså) så till oss. Men jag antar det. Såg precis ut som de proven vi fick göra i nian. Utsidan alltså.
Teatern hann vi iallafall med allihop. Vi såg klart Billy Elliot, pratade om filmen, fick läxa och sen slutade vi.

Nu är jag hemma. Diskat. Ätit ananas. Ska ta lite mat innan jag ska iväg och träna. Ska snart plugga lite, typ natur, matte och idrott. Ska ha provet på måndag, då vet jag det.
La precis in bilder från mobilen och kameran. Har varit dålig på det på sista tiden. Ska bättra mig.
Lägger in bilder på mina fynd på second hand igår.

image30

image31

Nu ska jag plugga. Träning senare ikväll. Har missat två, men tror inte jag ligger så efter. Det är ju inte lika farligt som ifall man missar två danslektioner. Då är man efter ska jag säga er. Men visst, det lär nog göra lite ont i armarna innan jag är riktigt uppvärmd.

Over and out.
Lovisa

Estetisk dag

Jo, estetisk dag kan man lugnt säga. Schemat för dagen var dans, teater, bild och engelska. Men, engelskan var inställd för Lars är typ i London, tror jag. Han är iallafall borta hela veckan, så vi fick klara oss utan engelskan. Jag lovar, det var bara jag som blev lite besviken.

Har nyss varit och handlat med mamma. Duktig tjej är vad jag är. Haha. Köpte mig lite naturgodis, men jag vet inte när jag ska smaska det. Snart blir det pannkakor med grädde, sen blir det titta lite till på natur och matte, och idrott. Sen ska jag iväg och dansa loss och sen är det sent!
Idag går allt i ett. Det är rätt skönt, man hinner inte tänka på så mycket. Men en sak har jag faktiskt kommit fram till. Jag tänkte inte göra det officiellt än, för man kan faktiskt ändra sig. Men jag tror inte jag lär ändra mig på den här fronten, men jag håller det hemligt för internet ett tag till. Däremot fick några ur klassen veta idag. Sa de inte i hemlighet till dem, men alla hörde nog inte.

Bilden var väldigt kul idag. Satt med Jessica och Julie. Åh, jag gillar dom starkt! Härliga människor. Vi startade också en egen klubb, för bara oss tre? :) GSK. Jo, den kan ni ju klura lite på.
Klurat klart? Gratis Sms Klubben. Inte alls så fyndigt kanske, men det var kul, tyckte vi. Jessica har gratis hos Halebop, men skickar gratis till alla. Jag har gratis hos Telia, men skickar också gratis till alla. Julie har gratis hos Telia, men av nån anledning skickar hon bara gratis kvällar och helger, så efter sex terrar jag och Jessica henne! :)

Nu blir det pannkakor!

Men ojoj. Jag glömde ju berätta det viktigaste för dagen!
Eftersom vi slutade tidigare idag så åkte jag förbi second hand för att kolla runt lite. Hittade en kofta för 40:-, men det visade sig att jag hade turen på min sida, för idag var sista dagen de hade halva priset på alla kläder, förutom de med blå lapp. Så, jag fick koftan för 20:-. Sen hittade jag en svart t-shirt för 17:- (efter rabatt) som jag ska lämna in nästa vecka för estettrycket! Kollade runt lite till, hittade en snygg svart väska! Såg inte ens använd ut. Sist men inte minst hittade jag en ikea-grej, en korg i grönt nät med en blomma som lock. Jag tänkte ''wow, en sån ville jag ju ha för typ två år sen, vilket klipp!'', och det var det ju lite. Men när jag kom hem (tanken slog mig redan i butiken att fråga ifall den var trasig, men bestämde mig för att de inte skulle sälja trasiga saker så struntade i att fråga) så märker jag ett ganska stort hål i nätet. 4 cm stort kanske, men eftersom jag inte gav mer än 25:- för den så vände jag bara hålet mot väggen och kommer från och med nu glömma hålet och låtsas som ingenting. Ett hål? Vad gör det om hundra år? (Om hundra år lär färgen inte ens vara kvar.)
Bilder kommer nån annan dag, för nu ska jag äta!

Over and out.
Lovisa

Marathon!

Kom nyss hem från dansen. Lärt mig lite nytt idag, bland annat (inget danssteg) hur man sitter skräddare och rullar runt. Urkul! Visst, det känns i ryggraden, men åh så kul det var! Så fort jag får tillfälle när jag är på ett stort golv ska jag rulla runt så, that I promise! :)
Iallafall. Dansen var kul idag.

Igår eftermiddag åkte jag hem till pappa. Kände för att vara lite ifred ett tag, det behövde jag. Blev faktiskt av med mitt halsont under natten.
Bestämde mig för att se filmer! Många filmer! Började med en lite väl stark film. The Passion of the Christ. Usch! Den var verkligen hemsk, grät mig genom hela filmen. Den var hemsk, äcklig, men jag rekomenderar den ändå till ALLA! (Fast det var 15årsgräns, så håll er till de!) Kan vara bra att se den. Den öppnade mina ögon lite mer. Men jag tänker inte se om den, iallafall inte i första taget.
Efter den lugnade jag ner mig med Forrest Gump, sen Adam & Eva. Och nej, inte 11åringarna som har kompisar som heter Annika och Alexander, som blir ihop och är ihop i hundra år och som sen slutar i fyra födelsedagar och ett fiasko! Nej. Detta är en svensk långfilm från typ 1996. Väldigt gammal iallafall, men bra! Förutom barnflickan. Jag trodde nästan hon var dubbat, för de såg så fejk ut när hon pratade. Den var iallafall kul :)
Tänkte se ännu en film, Father of the Bride, men jag fick bara i skivan, sen tappade jag intresset och började slösa på mina gratis sms istället. Gick sen och la mig vid elvatiden och somnade BUMS. Inte sovit så tungt och skönt på länge. Det behövde jag.

Imorses såg jag på Alexander och den var lite äcklig på sina håll, men den var bra. Krigsfilmer som utspelar sig f. Kr går hem, oftast. Iallafall Alexander och Troja, Ben Hur, Spartacus. Jo, det var fyra. Rätt många. Fast annars är inte krigsfilmer det första jag väljer när jag ska se en film! Ge mig drama, romantik, svek!

Vid ett visste jag att det var Våra bästa år på g på trean, så slog på det och satt sen kvar och såg de program som kom och gick.
Vid fyra ringde pappa och sa att han var klar, så åkte ner till hans jobb och gick sen och fikade på nya. En golfboll och Söder grön. Fick ta med nästan hela Söder grön i en take-away-mugg för jag hade väskan på pappas jobb och han var tvungen att åka iväg.
Tog mig till Åkes, tänkte köpa frimärke. Men de hade de inte. Dåligt, brevlådan är ju precis utanför Åkes! Skärp er!
Träffade Paula, gick till dansen. Sen dansade jag.

Nu ska jag duscha. Sen ska jag läsa, tror jag. Får se vad jag känner för. Behöver äta lite också. Kanske läsa musklerna en sista gång? När ska jag ens göra provet? Bra att veta. Får kolla upp det imorgon.
Duscha var det ja.

Over and out.
Lovisa

Långhelg blev ontihalshelg

Vaknade kvart i nio. Stängde av alarmet och satte på mobilen. 9 nya sms. Man tackar.
Har bara degat idag so far, men klockan är ju inte så mycket. Har druckit några koppar te och min dagliga dos av Proviva. Bra för magen.
Har hängt en tvätt, maskin nummer två är snart klar. Sen är det bara gul/rött kvar.
Tove diskar. P3 har inga bra låtar idag. Bö, jag behöver ju lite uppiggande musik nu.
Halsen har blivit sämre. Jag har ont som om det vore halsfluss, men bara på högra sidan. Tur att mandlarna inte finns längre iallafall, för då skulle jag inte kunnat andas.

Dagens låt
Veronica Maggio - måndagsbarn
Tyvärr är det Robyn på radion nu, men de pratade precis om måndagsbarn så jag hoppas att jag hör den inom en snar framtid.

image29

Jag är ett torsdagsbarn. Född en regning torsdag. Typ ''änglarna grät när jag föddes, för de förlorade en ängel'' eller nåt. Nej, det funkar nog inte så.

Over and out.
Lovisa

500 gram gorilla, fryst går ännu sämre

Eh? Ja. Jag sitter här. Ganska nyduschad och lyssnar på P3. Vet inte vilket program som började nu, men inledningsorden var rubriken. Haha! Nån ''icke-svensk'' som sa't. Och jo, det lät rätt kul.
Iallafall, har jobbat idag. Lite mer än sex timmar. Är rätt seg och sliten nu. Har lite småont i halsen, vill inte bli sjuk nu när man är ledig!
Ikväll blir det mysig hemmakväll med tv, ifall det går nåt bra vill säga.
Tove är sjuk också. Ska försöka att inte pussa henne, för jag vill som sagt hålla mig frisk och kry! Men krya på henne iallafall :)
Ska försöka laga nån slags kvällsmat nu, ifall jag orkar. Annars blir det väl lite fil och flingor :)

Eric skulle visst iväg på maskerad idag/ikväll. Så, ikväll ser jag honom inte. Och inte igår. Men söndag är han min!
(Lägger in en bild på honom, 'cause i miss him.)

image28



Melodifestivalen är slut. Jag och Tove ska gå över till trean och se Om en pojke. Den är inte dålig den!
Men först måste jag dela ut lite ris och ros till deltagarna i Melodifestivalen.

Björn Gustavsson - (eller stavar han med f i efternamnet?) YOU ROCK!
Linda - ingen var (iallafall såg) gladare ut än vad hon gjorde ikväll! :)
Sibel - kan nån snälla berätta för mig vad hennes ålder är? Hon sjöng helt otroligt, men klänningen? Såg ut som en femåring hade valt den. Och nallen. Fast egentligen ska jag inte klaga, för jag har världens gosigaste nalle i sängen. Men ifall jag fick chansen att vara med i Melodifestivalen så skulle jag försöka få folk att få en bra uppfattning om mig som en mogen tjej, inte som om jag vore MAX FEM ÅR! Men, hon sjöng otroligt bra!
Nordman - visst, ni funkar i Sverige. Och i Norden. Men ärligt? Varför ens ta med sånna bidrag när vi vet att de aldrig har en chans i Europa? Man ska aldrig säga aldrig, men jag tvivlar starkt på att de ens kommer ut i Europa. Och eld på scen har vi sett allt för ofta. Kom på nåt nytt.

Annars har det varit en mysig kväll med Tove. Ätit lite mys har vi gjort. Och skrattat åt Luukovic och Björn!
Såg förresten på A Cinderella Story på femman innan Melodifestivalen började. Den är rätt fjantig, tjejig, för söt. Men den funkar! Är på bra humör idag!
Nu ska vi se Om en pojke.

Over and out.
Lovisa






bloglovin