Nya stövlar

Jag har precis ätit lunch och tänkte nu sätta mig med boken, eller kanske syr jag igen hålet i mina nya ballerinastrumpor först.. Hm. Lägger in en bild på skorna som jag hämtade ut idag när jag var på stan. Dom är lite fodrade inuti, och det är ju bra.. Fast blir det 20 minusgrader får det nog bli kängor eller liknande.. Usch, men fötterna är bland det käraste jag har, så dom måste ju må bra i vinter! Men är det lagom temperatur kan man passa på att vara extra snygg!


Vad tycks? :)


GI dag 2

Godmorgon!

Det är inte ofta jag är uppe så här tidigt på loven, och det är heller inte ofta som jag börjar dagen med ett blogginlägg nu för tiden, men man kan ju ändra på sånt också? Jag och mamma är inne på dag 2, så just nu kokar hon kaffe åt oss som vi ska svepa, sen ska vi ut i busvädret med Disa och gå en promenad. Det ska bli härligt! Bara man är rätt klädd så..

Jag har inga stora planer än för dagen.. Jag har lite saker som jag behöver göra bara, som att diska ur två flaskor, sy igen ett hål i ett par strumpor, sen ska jag ner på stan en sväng och så hade jag tänkt komma lite längre i boken jag läste på tåget i helgen - Jag går bara ut en stund. Någon som har läst den?

Hörs senare! Nu blir det kaffe, och promenad på det!


Inga uppdateringar om ingenting

Hej!

Igår blev det minsann ingen uppdatering, men jag hinner med en kort idag! igårkväll började jag och mamma med GI och vi tog en promenad innan frukosten idag.
Idag har vi varit en sväng på stan. Jag köpte tre par mysbyxor och fick en ziptröja, även Tove och Jorunn fick lite. :) Sen har jag ätit en ruggigt god lunch med quornfärs med tacokryddor, stark sås, stekt svamp och rocullasallad. Efter lunchen åkte jag och tränade, och nu sitter jag här, nyduschad och ska snart iväg till jobbet!
Ikväll har jag inga planer än, det skulle inte skada med lite fart och fläng, men samtidigt är jag gärna hemma. Kanske baka något gott bröd med mamma? Ja, hittar jag på något kul, med mamma eller andra, så uppdaterar jag er senare! Har jag tråkigt, då lär ni märka det genom inga fler inlägg idag.. Varför skriva ''här sitter jag och har dödens trist och gör ingenting''?

Har ni haft ett bra höstlov hittills?


Stockholmsbilderna

Äh, jag som trodde att jag skulle försvinna iväg eller hamna i sängen om jag inte kom iväg.. Nej, jag kom ju inte iväg, men jag hamnade här istället så jag kan ju lika gärna ladda upp bilderna från Stockholm så har jag det gjort! :)




Det första stoppet blev på Mc Donalds för mig och Tove, så fort vi hade hittat varandra på Centralen. Jag kan säga att inga kramade ihjäl varandra så mycket som vi gjorde just då när vi sågs! Herregud, det hade ju gått tre veckor sen sist! Jag kommer nog aldrig riktigt vänja mig..




Första kvällen träffade vi Unni, Ia och Sofi och så gick vi och åt på Taco Bar. Efter vi fått mat i magen gick vi över gatan till Espresso House och myste lite, sen köpte alla godis och vi gick senare åt olika håll. Tack tjejer för en trevlig kväll!


Mysigt..


Söndag - dag 2. Vi åkte in till stan, jag och Tove, och började med en liten fika på Mc Café. Sen blev det en del shoppat för bådas del! Ännu en trevlig och mysig dag!




God mat i Kungshallen! Tove åt någon kyckling och för min del blev det falaffel.


På kvällen hade vi det mysigt med smörgåsfika, te, film och massage! Även en grön penna kom fram och vi klottrade ner varandras fötter! :)


Måndag - dag 3. Vi tog det lugnt på förmiddagen, sov ut. Efter lunch åkte vi in till stan, gick mest och kollade.. Vid tre gick vi och köpte biljetter och en timme senare satt vi i en biosalong på Filmstaden Sergel för att se Låt den rätte komma in. Jo, den var riktigt bra, lagom läskig, men slutet blev jag lite besviken på.. Jaja, den var mer än sevärd i alla fall och jag hade världens bästa sällskap!


Höstfärger på Hötorget.

Och när bion var slut drog vi oss hemåt till Tove, lagade världens godaste wok med sås och njöt av en sista kväll. Morgonen efter, idag, tog vi det lugnt, åt en stadig brunch, städade i ordning, diskade och åkte sen in till Centralen för att ta tåget hem!


Mitt bästa köp på länge! Tror ni mig när jag säger att skorna kostade lite över 200kr?! Inte bara världens bästa köp, utan världens bästa köp med världens bästa pris! Jag rekommenderar Deichmann varmt. En riktigt bra skoaffär med snygga skor, bra kvalitet och otroligt bra priser! De har även väskor och lite annat till riktigt låga priser. Jag måste fråga Tove på vilken gata affären låg, så kan jag berättade det för er senare.. Men den butiken borde alla besöka någon gång!


I'm home!

Hej bloggen!

Jag är hemma nu från Stockholm, och Tove är här också. Jag har haft världens bästa långhelg med Tove i stora staden och vi har hunnit med massor! Vi har varit ute och ätit med Unni och några av Toves klasskompisar, vi har varit på bio - Låt den rätte komma in, vi har shoppat och fikat och myst med film och haft massage och vi har målat varandras fötter med grön tusch! Ja, det är mycket vi har hunnit med. Bilder har jag, men dom lägger jag inte upp just nu. Ska se om vi har något man kan stoppa i magen, sen kanske jag drar ut eller så blir det en tidig kväll med en bra bok istället. Jag har hunnit läsa mer än halva Jag går bara ut en stund, både på vägen till och från Stockholm. Den är otroligt bra, så det gör inte så mycket ifall jag inte får komma ut ikväll.. Ja, jag märker väl senare hur det blir.

Nu ska jag i alla fall kolla genom våra skåp i köket. Hoppas ni har haft det bra och att ni har en bra kväll!
Mer från mig imorgon!


Packat och klart

Jaha, då har man packat klart det mesta. Bara necessären som inte är helt klar, men den tar jag imorgon när jag har gjort mig i ordning.. Och biljetterna, mobilen och skor har jag heller inte packat ner än, men allt ligger i alla fall framme och väl synligt så jag lär nog inte glömma något! :) Åh, det ska bli så himla kul att få träffa Tove igen, att få komma upp till storstaden, för dit åker jag annars inte alls ofta.. Och så ska det bli spännande att få se hur Tove bor och så ska vi ju ut och äta med hennes klasskompisar och förhoppningsvis så hänger Unni på! :) Unni och jag gick i Skara ihop oktober-februari (sen bytte jag tillbaka till Mariestad).. Ja, en lång historia det där. Men för att göra en lång historia kort - vi gick gymnasiet ihop ett tag, har fortfarande kontakten, hon bor numera i Stockholm och hon har även träffat Tove någon gång så vi tänkte ha en tjejmiddag ute allihopa! :) Det ser jag verkligen fram emot!

Jag tar med mig kameran upp, så när jag kommer hem i början av nästa vecka så kommer ni äntligen(!) få se lite mer bilder på bloggen. Det har varit dåligt med det ett tag, men det blir ju inte att man plockar fram kameran då man ska iväg på praktik, till jobbet eller på träning? Nej, säg någon som tar kort varje dag på sin arbetsplats? Men snart har jag nya fräsha bilder i kameran - och på bloggen!

Ha en bra helg och ett bra lov, så hörs vi på tisdag eller möjligtvis onsdag!


Det går fort nu

Bara för att jag längtar så - det är BARA 140 dagar kvar till min artonårsdag idag! :) Jag har haft nedräkning sen i början av sommaren då det var nästan 300 dagar kvar.. Snart är det väl inte ens 100 dagar kvar.. Jag kan inte förklara vad jag längtar! :) Frihet här kommer jag! Ja, snart i alla fall.. :)


Lovets första dag

Godmorgon!

Det var härligt att vakna i morses - första dagen på lovet! Vet inte riktigt vad klockan var när jag vaknade, men jag började i alla fall med att diska, dammsuga soffan (där Disa sover varje natt, vår lilla ögontjänare!) och hallen, städa mitt rum, sätta på en tvätt och duscha. Nu har jag gjort allt det + skrivit två brev - ett till Karin och ett till Cecilia, som jag ska posta senare idag. Nu ska jag ta mig lite frukost och mysa framför tv:n. Jag ska nog se klart på Mamma Mia! också. :)
Jag har inga större planer för idag, mer än en långpromenad med Disa, lite träning och dans på kvällen och så ska jag lämna pengar till Sandra på skolan.. Och så ska jag kolla på jackor på stan, och posta breven då. Men det kommer jag nog hinna med.
Nu ska jag njuta av underbara Abbalåtar och en god frukost!

Jag har fått höstlov

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag.. Igen. Ja, veckan har gått i ett i alla fall. Praktik, träningar.. Idag hade jag även jobbet efter praktiken. Jag jobbar 16.30-19.00, men idag blev vi klara halv sju, så stack och tränade lite när jag var klar! :)
Har kollat på Mamma Mia! en stund med Jorunn ikväll och mumsat lite fika.. Den filmen är otroligt rolig och bra! Har fått låna den av en av mina handledare på praktiken. Har inte sett klart riktigt hela än, men jag har ju lov från och med nu så jag har all tid i världen imorgon! Nåja, nästan i alla fall.

Nu ska jag snart tvätta bort sminket och varva ner lite.. Jag vet fortfarande inte om jag ska ut en sväng ikväll, men det hoppas jag att jag få veta snart, annars går jag väl och lägger mig med någon bok. Böcker får man mer tid till på lov!

Och, bara så ni vet.. Jag tror inte jag kommer ägna så mycket tid åt bloggen på höstlovet, för jag kommer fortfarande ha en del träningar och jobbet fortsätter som vanligt.. Och så ska jag till min syster i Stockholm i helgen och stannar till tisdag, så då är jag garanterat inte vid bloggen. Men så fort jag får tid över kommer jag såklart kika in, men räkna inte med mig under v44!

Ha en bra kväll och ett bra lov för er som har det, annars - ha en bra nästa vecka! :)


Jag spinnar på

Hej!

Igår blev det ingen uppdatering, men igår hade jag i alla fall praktik och spinning på det. En helt okej dag blev det ändå! :)

Idag har jag varit på praktiken som vanligt - min andra praktikplats. 07.30-15.30, sen drog jag och tränade lite och nu sitter jag här och hämtar mig lite. Ska städa i ordning snabbt på rummet, sen ska jag iväg på ännu ett spinningpass! :) Annars blir det nog en lugn kväll.. Ska försöka komma i säng i tid ikväll..

Ha det bra!


Lugn för en gångs skull

God kväll!

Vad har ni för planer för er lördagkväll? Jag vet i alla fall att många här i stan ska ut ikväll, men jag ska för en gångs skull stanna inne och mysa med min syster! Vi ska se på Lilla Jönssonligan på kollo och någon Beck. Båda går på tv4 plus och Jönssonligan börjar 20.20. Vi har även bestämt att sova skavfötters! Det innebär att jag kan se Beck och ändå sova lugnt och så får vi säkert lite mysigt syskonprat innan vi somnar.. Det är skönt för nu börjar vi alla tre systrar komma närmare varandra i ålder vilket gör att vi kan umgås bättre! :) Det är otroligt skönt!

Förut idag så jobbade jag och det gick jättebra.. Jag och Jessica blev klara med städet i tid. Fick med mig några muffins hem, så en av dom åt jag förut. Fick även två mackor som får bli frukost och lunch imorgon eftersom jag inte hinner äta lunch hemma. Jag ska ju på praktik imorgon igen!

Nu ska jag se om vi har något bra te, för jag vill ha något varmt i magen!
Ni får ha en bra kväll - det ska i alla fall jag ha! Det var ett tag sen jag hade en lugn mysig hemmakväll måste jag säga.. Jag tror inte ens jag minns senast jag var hemma en hel helg! Men jag tar mig några djupa andetag nu, när jag har lugnet.. Man måste ju få leva lite extra medan man kan! :)


Mys-i-soffan-kväll?

Hemma från träningen som gick bra. Vi gjorde klart en koreografi idag och började lite smått på en ny, lite mer jazzig. Det ska bli spännande att se hur det blir nästa gång då vi tar tag i den lite mer.. :)

Det ser ut att bli en lugn kväll ikväll.. Jag hade hellre varit ute med kompisar och haft det livat och kul nu, men lugna kvällar behöver man väl också antar jag.. Fast man ska aldrig säga aldrig, ibland har jag suttit innan nio-tio och trott att kvällen blir en lugn hemmakväll och så slutar det i alla fall med att någon hör av sig och så blir det festligheter eller annat skoj! Ja, man vet aldrig men jag väntar mig inte något.. Då blir man mindre besviken. :) Men imorgon vill jag ut och ha kul!

Nu ska jag hoppa i mina nya tofflor och mysa till det i soffan med te och något program/någon film!


Brådis!

Hej!

Nu har jag lite smått bråttom, men jag hinner skriva några rader innan jag ska iväg på träningen.. Det ska bli otroligt härligt! Har verkligen längtat efter den moderna barfotadansen hela veckan! :)

Dagen blev inte riktigt som planerat, men den blev bra ändå! Började dagen halv nio på Korpen. Gick på bandet i rask takt i 30 minuter, sen hängde jag med Malin till Oxen för att handla lite och senare hjälpte jag henne med något som de gjorde till idrottsmässan som är i helgen. Det blev riktigt bra, bilder har jag som jag kan lägga upp senare.. Ska bara prata med Malin så det inte är några bilder som jag inte FÅR lägga upp.. :) Men det tror jag inte det är, men man vill ju vara på den säkra sidan..
Efter det åkte jag hem och gick ut med Disa, sen tog jag mig en dusch och gjorde mig i ordning och åkte sen och mötte upp Sandra på Vadsbo och så tog vi oss till stan och tog en fika på Ströget. Riktigt mysigt! Sen blev det även en runda på stan. Vi kollade mest.

Nu är jag hemma, har precis slängt i mig två mackor och ska snart iväg till dansen då. Senare ikväll får vi se vad som händer.. Jag ska i alla fall ha en lugn kväll och jag ska lägga mig i någorlunda tid för imorgon väntar jobbet i fem timmar. Fy vad skönt att det är fem istället för sex timmar nu när det börjar bli mörkare! :) Sovmorgon får jag också - börjar elva! :)
Nej, nu måste jag verkligen iväg! Ni får ha en bra kväll så uppdaterar jag senare i helgen.. Och bilderna, ja, vi får se om jag vågar lägga upp dom! :)

Död groda på vägen

God kväll!

Oj, vilken bra dag det har varit idag! Först praktik, sen jobb och till sist träning. Nu ska jag snart hoppa ner i ett varmt bad som jag har tappat upp, men först måste jag få blogga av mig lite om dagen som varit. :)
Jag måste få med vad ett av mina barn på praktiken sa idag.. Vi satt och pratade om faror i trafiken och alla sa saker om blod, om folk som blev påkörda och dog och bilar och när man får gå och inte.. Plötsligt säger ett av barnen ''en gång såg jag en död groda på trottoaren'', och det var ett barn som jag inte alls hade förväntat mig skulle säga det.. Ja, barn kan då verkligen förvåna en på alla sätt och vis.
Jobbet gick riktigt bra idag, jag städade på fort och vi blev klara på 45 minuter! Tog en sväng förbi gymmet innan jag åkte hem. Sprang 25 minuter, lite maskiner för lår, rumpa och mage på det.. När jag kom hem blev det en macka från jobbet och en bakelse. Ibland får man lov att vara onyttig, i alla fall om man tränar så som jag gör!

Ja, som sagt. Mitt bad som jag har tappat upp.. Det lockar väldigt mycket nu. Ni får ha en bra kväll så hörs vi imorgon! Och imorgon är det träning på morgonen, långpromenad med Disa och träning på kvällen som står på schemat!
Men först, innan jag hoppar ner i badet så ska jag passa på att ringa lite folk innan det blir för sent och se ifall någon har lust med en fika imorgon också mitt på dagen.. Åh, vad det är skönt att vara ledig!

Jag älskar mitt ''lugna'' år

Nu ska jag koka mig en Cup a Soup och sätta mig och mysa framför tv:n med någon bra serie, eller så kanske jag sätter på en film.. Vi får se. :)
Idag blev det inget gym eller någon träning efter praktiken, men idag kände jag bara för att vara hemma och mysa och ta det lugnt.. Det är ju träning ikväll i alla fall! Och igår sprang jag ju i 25 minuter och gym på det och sen balett och afrikansk dans. Nej, det var nog klokt att stanna hemma idag och bara vara.. :)
Och det bästa av allt med att vara hemma och vila - det är så otroligt skönt att slippa läxor och prov! När jag åker hem från praktiken då är det verkligen vila.. Inga läxor som ligger på hög och skriker ''gör mig!''. Jag ska njuta det här låsåret, för nästa år då börjar allvaret igen.. Och jag kommer skaffa mig två extra-år, men det är bara en bonus, för jag kommer få göra det jag verkligen drömmer om och vill!

Nu blir det tv-mys!


Vår lilla ögontjänare

Våra kära lilla vovve är en riktig ögontjänare, för hon vet precis vad som gäller.. Att hon inte ska ligga i soffan, inte i min säng och inte i mammas säng.. Hon vet mycket väl vad som gäller, men på nätterna eller på dagarna då vi inte är hemma, då ''spelar det ingen roll'' för då är vi ju inte där och kan se vad hon gör.. Som idag, när jag kom hem från skolan och fick se hur soffan såg ut, full av vita hårtussar och hundhår.. Hon såg direkt vad jag såg och jag sa bara ''Disa...'' och så gick hon ut i köket och skämdes. Hon är smart, hon förstår precis vad jag menar när jag ser vad hon har gjort.. Hon vet vad som är fel, och ändå gör hon det. Så jag fick plocka fram dammsugaren det första jag gjorde när jag kom hem och passade även på att dammsuga hela lägenheten, inklusive soffan. Så nu är det inget hundhår där mer idag.. Men imorgon bitti är det väl hårigt där igen.. Och så går det runt. Men det kunde ju varit värre? Ska man kalla detta ett dagens i-landsproblem?

Känner ni igen er, ni som har hundar?


Dålig hållning = dålig bild

Jag har inte skrivit på ett tag nu, men mitt blogghumör börjar komma tillbaka.. I alla fall så tänker jag som en bloggare, för en massa ämnen att skriva om poppar upp i mitt huvud med jämna mellanrum, så nu måste jag skriva av mig lite innan jag glömmer alla mina bra idéer! :)

En sak jag bara måste ta upp innan jag kokar över är skolfoton! Jag fick hem mina igår och jag blev så himla besviken, och det är inte första gången jag blir besviken över mina skolfoton.. Jag ser inte riktigt klok ut! Visst, fotografen ska ju veta bäst hur man ska sitta för att man ska få rätt vinkel osv, men när hon ber en sitta med hakan uppåt så hela bilden blir förstörd - är det proffisionellt?! Jag blev så himla besviken, för jag sitter och ler och själva leeendet var det väl inte så mycket fel på men hela hållningen jag har på bilden gör att helheten blir förstörd, så jag ska skicka tillbaka korten.. Så det blir inga skolkort till farmor, farfar, mormor och morfar i år. De fick ju förra året, men det hade varit kul att kunna skicka nya kort till dom igen, plus att man har ju kort att ta fram när man blir äldre som man kan kolla på och se tillbaka på hur man såg ut när man gick i tex. tvåan på gymnasiet.. Jag vet inte vad jag ska säga, finns det något man kan göra åt saken? Till och med mamma såg ju hur jag såg ut och hon sa att det inte var en ''Lovisa-bild'', för det var det verkligen inte! Beställer man hem korten vill man ju också kunna behålla dom och känna sig nöjd.. Är det någon mer som känner igen sig?
Och en sak till jag har tänkt på angående skolfotografier och fotografer är: kan inte fotografen själv se, eller vem det nu är som packar korten, hur folk ser ut? Jag menar, skickar man hem kort på en tjej/kille som ser halvdrogad ut, som sitter helt galet? Tror dom ens att någon kommer vilja ha dom korten på väggen?! Nej, jag är riktigt besviken.. Alla borde kunna få en bra bild, man borde få chans att se sin bild när den tas så man kan säga att ''den blev jag nöjd med'', så alla kan få hem kort att skicka till far- och morföräldrar eller ha på väggen över sin säng..

Jag tror att alla någon gång känt sig missnöjda med skolkorten, och sånt ska man inte behöva bli missnöjd med!

Åh, vad skönt det är att få skriva av sig lite..!


Hej hå, cykla på

Hej!

Usch för regn säger jag bara, men annars har dagen varit bra! Imorgon är det nalledisco, så vi pysslade lite idag som vi ska ha imorgon och pynta med.. :) Jag fick vara pysselfröken nr 1! Riktigt kul!
Åkte och tränade en stund efter praktiken, sen gick jag på stan efter det och köpte bland annat kuvert. Jag skriver ju med både Cecilia och Karin nu för tiden så det går åt en hel del kuvert..

Nu har jag precis ätit och ska snart iväg på spinning! Det ska bli härligt!

Ha en bra kväll!


Nu blev det natten

Oj, oj! En jäktig eftermiddag och kväll med praktik där jag städade och fick skriva om 45 lappar, sen ett hårt spinningpass på det och sen blev det dusch och Parlamentet och så hann jag prata av mig lite med Sandra.

Nu är jag hemma, ska när som helst stänga av datorn och sova fem kvart i timmen, för nu blev det lite sent här.. Imorgon är det praktiken igen, sen träning och yoga! Det ser jag verkligen fram emot..

Godnatt!


Dumma CD och dumma musik!

Hej!

Just nu sitter jag och lägger över lite låtar till mobilen.
På tal om musik och överföring, jag blev så himla sur förut idag! Satt ju och försökte bränna ut en skiva, men det gick bara inte! Jag vet precis hur man gör, har ju gjort det förut! Jag la in låtar från skivor jag lånat på datorn och tänkte sen bränna ut låtarna på en tom skiva, men vad jag än la in för låtar i bränningslistan så sa den att det inte gick.. Och jag testade till och med att lägga över låtar i bränningslistan som jag redan har på skivor, men inte gick det heller! Ah! Men jag ska ta med mig årets melodifestivalskiva på tisdag i alla fall, och så kanske jag hittar någon gammal a-teens- och aqua-skiva. Det är bättre än ingenting. Något måste väl barnen känna igen?...

Ikväll blir nog en lugn hemmakväll. Jag ska snart koka mig lite te och se klart The hot chick som jag började kolla på förut, sen har jag även lagt fram Hajar som hajar och Björnbröder. Det blir nog en mysig kväll! Ibland är det skönt att bara sitta hemma och mysa med en massa filmer, barnsliga eller inte.. :)
Jag gjorde i alla fall lite nytta förut. Jag var ute med soporna, pantade och bar ner ett liggunderlag till källaren som har stått i mitt rum i evigheter! (Sen i somras, i slutet av juni, då jag var på musikläger!)

Ha en bra kväll allihopa!


11:e oktober

Godmorgon!

Idag är det lördag och jag är vaken, pigg och redo att åka iväg och träna! Det finns bara ett problem.. Gymmet öppnar inte förrän vid tolv! Jag som trodde det öppnade vid tio, så jag sitter här i ordning och klar att åka iväg, men jag får vänta en timme till innan jag åker ner till stan.. Men det är ingen större skada skedd, och nu fick jag ju tid till att bränna av skivorna jag lånade igår.. Jag ska nämligen fixa lite musik till nallediscot som vi ska ha på fritids på tisdag! :) De andra fröknarna bad mig fixa lite musik, och självklart ville jag göra det! Det är kul när de trivs med mig, och jag med dom, och när dom ger mig uppgifter och litar på mig och ger mig ansvar för både pyssel, saker som ska göras och barnen såklart.. Jag känner mig verkligen välkommen!

Nu har jag bränt över två av tre skivor. Ska nog äta lite frukost snart, för det kom jag på att jag inte har gjort.. Det blir nog en film innan jag åker ner, för att fördriva tiden.

Vad ska ni göra idag?


Kort och intensivt

Godmorgon!

Hinner bara skriva en snabbis, ska snart iväg och träna lite! Jag har hand om Disa på lunchen, så det blir väl samma runda som alltid.. Ikväll har jag inget planerat, förutom träning då, men jag hoppas på något kul!

Jag lovar att jag idag ska ta tag i era kommentarer! Nu har de fått vänta i en vecka, vissa ännu längre!...

Hoppas ni alla får en bra dag!


Äntligen en oplanerad helg

Hej bloggen!

Nu var det ett tag sen jag skrev.. I tisdags närmare bestämt. Igårkväll tänkte jag skriva lite, men det blev inte av för det blev så sent.. Kom hem strax innan tio från träningen och så ringde jag och pratade en stund med pappa och sen hamnade jag här en stund - vid datorn, inte bloggen - innan jag gick och la mig.

Idag har jag haft praktik som vanligt och vi gjorde en liten utflykt till Anitas andra jobb. Vi bakade häxgodis som vi tog med oss och mumsade på och så fick alla ballonger. Jag har haft en riktigt mysig dag idag, så jag var nöjd med dagen när jag gick hem vid halv fyra. Åkte hem, åt lite och sen vidare till mitt ''riktiga'' jobb. Jobbade 2,5 timme, sen åkte jag hem..

Nu ska jag sätta mig vid tv:n och se om det är något bra som går. Mamma och Jorunn är ute med Disa och kommer nog när som helst. Har pratat en stund med pappa även ikväll och det blir att jag inte åker med till Dalarna.. Jag bara orkar inte. Jag skulle egentligen åkt med och träffat farmor och farfar, men det har blivit för mycket planerat för min del och jag behöver andrum, en paus, en ledig helg då jag kan göra precis vad jag vill.. Och jag ska nog ha en lugn helg. Jag har ju träning på fredag, kanske på lördag och på söndag är det träning och praktik, så det är en del att göra ändå.. Men det jag menar är att jag vill ha en oplanerad helg utan jobb och utan saker som jag måste göra, bortsett från träningen och praktiken då.

Ja, nu blir det tv:n! Godnatt!


Träning x3

God kväll!

Idag började jag med praktiken vid halv åtta som vanligt. Jag är fortfarande lite snuvig, men jag är feberfri och på bättringsvägen! :) Äntligen!
Dagen gick i ett, som alltid! Efter praktiken åkte jag och tränade lite, sen hem för att äta och slappna av lite innan baletten. Sen var det dans igen direkt efter - afrikanskt! idag blev vi nog alla riktigt svettiga och varma, men det var skönt för då kunde man dra ut och pressa extra mycket!

Nu sitter jag här nyduschad och ska när som helst hoppa i säng. Jag ska bara kolla min mejl, sen ska jag sova skönt och länge.. Eftersom jag har duschat nu så sover jag ut imorgon till kvart i sju, istället för att gå upp tio över sex! Usch! Det enda jag saknar med skolan är sovmorgnarna!

Godnatt!


Åh, så härligt

Det var det härligaste passet jag har varit på på länge, så det lär jag göra om nästa gång! Poweryoga måste ni bara prova, det lovar jag att ni kommer ha nytta av! Det var ansträngande till viss del, men även avslappnande och lugnande.. Och så fick man bättre koll på sin andning. För att sammanfatta passet - en bra kombination av balans, styrka och avslappning!

Nu ska jag koka mig en kopp te och sätta mig och mysa framför tv:n. Jag känner mig piggare än vad jag gjort hittills idag så det bådar gott inför morgondagen. Jag har faktiskt saknat alla barnen, och jag byter ju grupp nu. Jag är varannan vecka, så den här veckan är jag med den andra halvan som jag inte träffat så mycket än, mer än på fritids..

Men te och tv:n var det ju! Ha det bra!


Yogadags, eller?

Hej!

Jag mår lite bättre nu.. Vaknade någon gång i natt och var helt igentäppt och hade feber.. Gick upp och drack ett glas vatten och försökte somna om, och antagligen lyckades jag.. Vaknade strax innan halv sju av väckningen på mobilen, men jag sov vidare och ringde och sjukanmälde mig. Mådde inte alls bra med febern och snuvan, och hur bra är det då med en hel dag utomhus tillsammans med en massa små barn som kanske blir sjuka av mig för att de ska vara så nära hela tiden och kramas? Nej, jag tog det lugnt idag, men ikväll ska jag allt se till att sova bort detta virus så jag kan jobba imorgon!

Jag ska åka ner till yogan snart. Jag vet inte hur mycket jag är med, kanske blir att jag bara kollar på.. Vi får se. Men jag vill i alla fall pallra mig dit och se vad det är de brukar hålla på med, så jag har lite koll om jag ska vara med nästa gång! :)

Nu ska jag byta om och packa väskan! Ha en bra kväll allihopa!


Inte på blogghumör

Hej!

Lördagkvällen blev riktigt fartfylld med fest och trevligt folk, så den kvällen tackar jag för! :)

Nu idag har jag tagit det lugnt hemma. Vid två började min praktik på dansen, var nere en halvtimme innan och hann fylla på mobilen och köpa en festis. Praktiken var från 13.45-19.45. Det var inte så mycket att göra idag, men det var lugnt och skönt.. Fick ju lite tid till att dansa och gå igenom gamla bilder på kameran. Nästa vecka ska jag ta med en bok tror jag!

Nu ska jag snart hoppa i säng. Väntar bara på att mamma och Jorunn ska komma hem.
Tove åkte förresten hem idag. Hon var med mig på praktiken fram till strax innan fyra, sen var hon tvungen att gå till tåget.. Jag saknar henne redan, men om tre veckor ska jag upp till henne istället! :)

Jag ska ta tag i era kommentarer någon gång nästa vecka och även uppdatera lite mer då.. Men alla dagar kan man inte vara på blogghumör!


160 dagar kvar

Förresten, det är ju bara 160 dagar kvar till min artonårsdag idag! Dagarna blir färre och färre! Jag längtar verkligen nu! Längtar efter att bli vuxen, myndig, att få hänga med kompisarna med ut på krogen.. Men mest efter att bara kunna säga ''jag är 18''.. Jag vet inte varför, men visst låter det bättre än 17? Som sagt - bara 160 dagar kvar!


En bild på mig när jag är.. Ja, vad kan jag vara? 1-2 år? En bild på mig när jag är liten i alla fall! :)


Kanelbullens dag

Hej!

Idag har jag jobbat, 11-16. Har suttit här vid datorn sen jag kom hem ungefär. Fikade lite med mamma, bullar och cola. Det är ju kanelbullens dag idag! Det förstod jag först när vi hade sålt slut på alla bullar på jobbet idag och folk frågade som galningar efter just kanelbullar.. Haha!

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Vi får se ifall det händer något kul ikväll, eller om det blir en hemmakväll.. Eric sa att jag fick komma förbi honom en sväng i alla fall, så får se ifall jag åker dit..
En sak jag vet säkert är att det blir tacos med familjen runt sju! Det ska bli gott!

Nu - duschen!

Har ni haft en bra lördag hittills? Ska ni ut och ha kul ikväll eller ska ni mysa hemma i soffan?


Varm choklad med grädde





Jag var på stan förut idag och tog en fika med Matilda på Ströget. Det var riktigt mumsigt! Sen tog vi en sväng på stan innan hon åkte hem, jag gick även en runda till på egen hand.. När jag kom hem tog jag det lugnt och färgade håret. Jag blev lite ljusare i håret, så jag är väl fortfarande mörkblond eller aningen ljusare.. Man kan säga att jag fyllde i den gamla färgen och gjorde det lite fräshare! :) Jag förstår i alla fall vad jag menar! Tar jag någon gång en bra bild på hårfärgen så ska jag lägga upp den på bloggen, det lovar jag!


She's back!

Äntligen är Tove här igen! Åh, jag har saknat henne något så fruktansvärt mycket! Nu för tiden ses vi ungefär varannan vecka, och då är det bara på helgerna.. Hon kommer fredag kväll och åker söndag eftermiddag så två halva dagar och en hel - två dagar. Fyra dagar i månaden.. Det är för lite! Men vi har ju lyckats skaffa Parlino hela familjen, så vi ringer alla helt gratis hem och för 0.99 kr till varandra, endast i uppkopplingsavgift. Smidigt och bra! :) Så mycket telefonkontakt har vi i alla fall!

Nu ska jag när som helst hoppa i säng, tänkte bara uppdatera lite här först.. Jag mår bättre nu, men jag är fortfarande genomförkyld. Och imorgon ska jag jobba.. Vi får se hur det går, men jobba ska jag!

Godnatt!


Jag är inte trög?!



Haha, jag har fått fem sånna i rad nu.. Först fick jag en i mitten av september och sen har jag fått fyra stycken fyra dagar i rad! Ja, det är väl bra att de inte glömmer bort sina kunder.. Men jag är inte trög? Jag förstår att mina skor ligger och väntar.. Ett kort i veckan räcker för mig, inte fyra stycken fyra dagar i rad!

Har ni också varit med om det?


Jordgubbsdoft

Godmorgon, eller god förmiddag kanske passar bättre.. :)
Det är en genomförkyld Lovisa som sitter vid bloggen idag.. Usch! Men det hade jag räknat med, att jag skulle bli sjuk efter några dagar bland sexåringar, och jag kände att det var på väg igår.. Men vem vill vara sjuk?! Men jag ska tänka positivt och göra så mycket jag orkar ändå.. Ligger man i sängen känner man ju efter hela tiden och vem blir frisk då? Nej, jag ska ta det lugnt men ändå göra saker.
Planerna för dagen är avboka yogan, som jag redan har gjort, tvätta ur hårinpackningen.. NU! Mejla min studie- och yrkesvägledare om hur praktiken varit hittills och vid ett ska jag träffa Matilda och kanske ta en kaffe någonstans. Vi har inte träffats på riktigt sen i slutet av maj eller början av juni så jag tänker inte låta en förkylning stoppa mig!

Senare ikväll är det dans, som jag tänker gå på, men jag ska bara sitta vid sidan av och titta på.. Träna är ju inget smart med virus i kroppen, men vi har ju fått höra att det är bra om vi sitter vid sidan av och kollar på (om vi inte är allt för sjuka) så vi i alla fall ser vad de andra gör, så inte det är en massa nytt nästa gång.. Vi har ju inte all tid i världen, så man vill ju dansa istället för att gå igenom extra varje gång..

Nu ska jag tvätta ur en hårinpackning som har varit i i en kvart nu. Den köpte jag på Backaplan i Göteborg när jag var där i måndags med pappa.. Haha, hela mitt rum doftar fräsht av jordgubbar av den! :)


Bytte träning mot sockerbomber

Oj, nu var det ett tag sen jag skrev här.. Igår någon gång, men man har inte alltid tid för bloggen! Igår var det min första praktikdag och det vet jag att jag skrev lite om i bloggen, sen var det gymmet direkt efter praktiken slutade vid halv fyra och sen åkte jag hem, pustade ut och sen vidare iväg på ännu ett träningspass - dans!

Idag gick jag upp strax innan halv sju och gjorde mig i ordning och var på praktiken vid halv åtta. Idag har vi bakat bröd, haft utelek, kollat på en film och smakat på bröden som blev riktigt goda! Jag fick sköta ugnen och jag fick hjälp av två flitiga tjejer som penslade alla brödbullarna! :) Åh, jag har världens bästa dagar med alla barn! Det kanske vore ett jobb för mig i framtiden? Det är ju alltid något, och det kommer se bra ut i mitt CV! Men jag gör det mest för att det är kul, och för att jag ska ha något att göra när jag inte går i skolan det här året..
På fritids blev det en hel del pyssel, precis som igår. Det som aldrig brukar klia i mina fingrar när folk pratar om tushpennor, saxar och limstift, men nu längtar jag verkligen till eftermiddagarna då jag får pyssla! :)

Efter praktiken idag åkte jag hem, Tove ringde så vi pratade lite och sen åkte jag iväg till jobbet. Jobbade till sju, sen hade jag planer på att åka och träna, men för det första glömde jag träningskläderna hemma.. Och för det andra - när jag kom hem så orkade jag verkligen inte åka ner igen! Så jag blev hemma.. Satte på National Treasure och såg en bit på den. Mamma hade även köpt lite godis, så jag kokade te och mumsade till filmen..

Matilda ringde även förut. Tack och lov att hon ringde - hade nästan glömt bort att vi ska ses imorgon! Jag har plötsligt slutat använda min almanacka.. Det är väl för att jag mest skrev läxor i den och nu är jag läxfri, men jag ska försöka skriva in i mobilen i alla fall när jag planerar saker fram över så jag inte glömmer bort saker och ting så lätt.. Men det har ju varit mycket fram tills nu, så jag skyller på det. Skönt att ha något att skylla på.. Haha!

Nej, nu borde jag sova.. Jag ska upp rätt tidigt imorgon och träna lite, det är i alla fall planen. Har även ansvaret för Disa imorgon.. Och så ska lite böcker tillbaka till skolan. Men först sängen - BUMS!

Första praktikdagen avklarad

Hej!

Åh, min praktikplats är helt underbar! Och jag har bra tider också. Idag var det 07.30-15.30.
Barn kan säga så himla roliga och ibland även riktigt smarta saker. Jag menar såklart inte att mindre barn är ointelligenta, för det är dom verkligen inte, men ibland säger dom ord eller saker som man inte kunde drömma om att dom skulle säga eller ens kunde..

Efter praktiken åkte jag och tränade lite. Sprang 25 minuter och körde resten ben, rumpa och lite armar och rygg. Nu pustar jag ut lite hemma. Har ätit mormors goda bröd och en banan. Nu laddar jag för nästa pass som är dans vid åtta! :)

Det enda jag är besviken på idag är top model.. Jag har inte följt den senaste säsongen alls mycket, eftersom jag alltid tränar när programmet sänds.. Men jag har kollat på reklamerna och en tjej, den mörka tjejen som är en av de tre bästa nu, fastnade jag för. Hennes kropp är nog den minsta jag sett på en person som ser frisk ut i en så liten kropp och hon är otroligt fin. Så när jag fick se på reklamen idag att hon är en av de tre bästa och att det är final ikväll, då blev jag faktiskt riktigt besviken! Så jag hoppades på att någon av er kan berätta för mig när ni vet vem som har vunnit? Det skulle uppskattas!








bloglovin