Glädjeenergi

Hej!

Jag satte väckarklockan på sju igår kväll och den ringde som den skulle i morses, men jag bestämde mig för att snooza till 7.45, och när jag vaknade igen så tänkte jag ställa om klockan så den skulle ringa igen vid 8.00, men jag hann väl somna innan jag hann ställa klockan på 8.00, för nästa gång jag vaknade var klockan kvart i tio. Jag blev lite stressad, jag som tänkte gymma idag innan det skulle bli för mycket folk.. Men jag hann hoppa i kläderna, äta lite frukost och sätta upp håret på 10 minuter och sen var jag nere till tio.. Det var en del pesionärer där, och jag. Haha! Bättre det än ett gym fullt av överpumpade killar.. Då är man verkligen i underläge! Nej, det kändes bra idag, men jag har blivit lite stelare över helgen.. Men ALLTING kan väl inte alltid vara på topp antar jag..

Var hemma strax innan tolv. Packade upp och städade i ordning lite snabbt på mitt rum, åt lunch och gick sen en långpromenad med Disa. Jorunn kom hem ungefär samtidigt som jag och Disa kom in.. Sen dess har jag tagit det lugnt hemma.

Senare ikväll ska jag iväg och träna. 18.40-21.00! Det ska bli riktigt skönt, och jag är taggad!
Igår införde jag ett löfte som jag ska hålla till höstlovet - minst! Ingen skräpmat, inget fika och inget godis eller annat snask!
Ni får hålla tummarna för mig om ni vill, men det här kommer jag klara galant utan några tummar alls! :) Jag är peppad, dels av mig själv, dels av min syster och dels av att jag mår bra! Livet leker och jag passar på att utnyttja så mycket av energin jag kan! Mycket beror på att allting har gått så lätt det senaste.. Jag sökte två praktikplatser, jag fick båda! Jag har varit och kollat på två skolor och nr 2 var helt klart den bästa! Jag hade en lista på ungefär 10 skolor från början, några strök jag nästan direkt.. Och så åker jag för att kolla på två och den första är riktigt bra och den andra är rena drömmen! Kan det bli mycket bättre?! :)


Ätbara bilder


En riktigt god vegetarisk lunch på Taj Mahal!


Senare tog pappa och jag en fika på Backaplan!


Bra utsikt hade vi, fast över rätt ointressanta saker men ändå..

Det blev inte så många bilder tagna, eftersom jag varje gång vi gick någonstans glömde att ta med kameran, så detta är bilder från min mobil.. Och min mobil är rätt full med både musik och andra bilder, så jag fick inte plats med hur många som helst.. Men så intressanta bilder hade det nog ändå inte blivit. Kanske några bättre bilder på det vi åt, haha!


Jag har hittat mitt förstaval

Hej!

Kom hem från Göteborg för en timme sen. Mamma och Disa mötte mig på stationen. Jag har haft ett bra dygn i Göteborg, men start igårkväll. Pappa, Jorunn och Disa mötte mig på centralen och vi sa hejdå till Jorunn och Disa som tåg mitt tåg hem. Sen köpte pappa en drickyoghurt till mig, för jag var riktigt, riktigt hungrig, och sen åkte vi hem och pappa fixade fram mat åt mig och Krister.. Sen blev det en lugn kväll i soffan med Coyote Ugly och Parlamentet. Hoppade lite mellan kanalerna medan det var reklam! :)
Vid elva somnade jag, och vaknade vid halv sju i morses.. Snoozade en halvtimme, sen gick jag upp och gjorde mig i ordning och packade ihop mina saker. Vid åtta satt vi (pappa och jag) i bilen på väg mot Långedrag för ett möte med en skola där vid 9.00. Vi kollade på två danslektioner, pratade lite med rektorn, sen åkte vi till Första långgatan och åt lunch ihop med Krister på Taj Mahal. Naanbröd är så sjukt gott! Sen åkte vi vidare till Gamlestaden och tog en promenad innan nästa möte med en annan skola.. Vi blev bjudna på kaffe av Erik (en lärare) och pratade lite med honom medan rektorn var lite försenad.. Sen pratade vi även en stund med honom och jag frågade fråga på fråga och jag fick riktigt bra svar och skolan var den bästa av dom två vi tittade på! :) Min framtid ser riktigt ljus ut! Får jag tillfälle senare i höst kanske jag gör ett besök till för att kolla lite mer på lokalerna, kanske vara med på en lektion osv.. Men det tar vi då.
Just nu har jag ett förstaval och ett ''extraval''.. Jag vill nämligen ha så många ''utvägar'' som möjligt ifall jag inte kommer in på mitt förstaval!

Nu ska jag dricka ur en kopp te som jag kokade för en bra stund sen.. Hoppas det fortfarande är lite värme kvar i koppen, jag har nämligen börjat få ont i halsen.. Det beror säkert på min dåliga sömn.. Tänk om man kunde klara sig på fyra-fem timmars sömn? Fy, vad bra det vore!

Lägger in lite bilder från dagen snart, men annars blir det ingen mer uppdatering för idag! Ha en bra kväll!


Jag är.. gäsp.. inte alls.. gäsp.. trött

Kvällen igår som jag trodde skulle sluta som världens tråkigaste kväll blev istället riktigt rolig! Louise kom hit istället för förfesten hon egentligen skulle gått på, så vi satt hos mig och bara pratade lite.. Sen kom Martin och hämtade upp oss och först blev det en sväng förbi Eric, sen vidare till Martin där vi var ett bra tag.. :) Träffade Niclas, Johan och några fler senare under kvällen och jag och Louise kom inte hem förrän vid strax efter sju i morses, så gissa om vi är trötta nu?! Men vi har haft så otroligt roligt så det var det värt, och det är ju ingen skola för mig imorgon.. Dock ska jag besöka två skolor men jag ska nog hinna sova lite på tåget ner till Göteborg idag, så det ska nog inte bli några problem att hålla mig vaken under dagen imorgon! :)

Vi har nyss ätit frukost och nu tar vi det lilla lugna.. Jag ska snart göra mig i ordning och packa, så har jag det gjort. Vet inte hur länge Louise stannar.. Jag tänker i alla fall ha en så lugn dag som möjligt och göra så lite som möjligt.

Nu ska jag duscha! Återkommer på tisdag efter lunch. Då får ni en uppdatering om hur det var på skolorna i Göteborg!


Helt slut!

Åh, ni anar inte hur trött jag är! Och hungrig! Jag som åt för knappt två timmar sen.. Men å andra sidan så var jag och tränade i 90 minuter. Sprang/joggade i 30 minuter och sen 1 timmas gym på det. Ben, rumpa, axlar, rygg, armar - you name it! Hela kroppen känns som gelé, men jag är glad att jag var där! :) En av deras träningscoacher eller vad man ska kalla dom var där idag på sin lediga tid, så han hjälpte mig lite med olika maskiner som jag inte riktigt förstod mig på.. Men jag ska ändå gå igenom några maskiner nästa vecka med en annan coach.

Det blev stekt svamp, stekt ägg, alfalfagroddar och rostat bröd till lunch, och fruktsallad på det. Nu känner jag för lite te..

Ikväll får vi se vad som händer. Louise har i alla fall hört av sig och det verkar som det blir lite fest, men än så länge vet vi inte vart, när osv. Men hon skulle ringa mig, så jag hoppas hon ringer snart!

Tror jag sätter mig vid tv:n och degar lite.. Det är jag verkligen värd!


Fredagskvällen var toppen!

Godmorgon!

Igårkväll - jag har aldrig haft så roligt på länge! Först var det träning mellan 17-18, istället för den vanliga tiden runt sju.. Och efter det så sminkade vi oss, bytte om och var levande konstverk mellan 20-21. Hur kul som helst! :) Mystiken, stämningen, allt var på topp!
Åkte sen med Louise och Petra och hämtade Petras byxor hos Mattias, sen åkte jag hem och tog det lugnt resten av kvällen..

Nu idag ska jag snart iväg och träna lite, sen får vi se. Louise ville ha med mig på någon förfest senare ikväll, men det var inget bestämt eller säkert.. Vi får se, jag uppdaterar nog senare om det är något kul på g!

Nu ska jag borsta tänderna. Ha en bra dag!


Man ska INTE vakna på vänster axel

Godmorgon!

Åh, jag har verkligen vaknat på fel sida idag! Usch! Pratade nyss med mamma i telefon och jag vet med mig att jag inte alls lät så trevlig, men hon var lugn och sa ingenting om mitt humör.. Hoppas verkligen du inte tog illa upp, mamma! Du vet att jag menar väl! :)

Jag har i alla fall pratat med Carina idag, i förskoleklassen, och jag börjar på onsdag. Ska snart ringa Carina på skolan också, men först ska jag äta en riktig frukost.. Det behöver jag och mitt hemska humör!

Jag har mejlat med ännu en skola, så nu har jag två besök jag ska göra på måndag. Ett vid nio och ett vid två. Bara jag får tag i pappa snarast, så han också får ta del av mina planer! Det hade ju varit bäst att prata med honom först, men det löser sig nog ändå.. Jag har i alla fall resa fram och tillbaka till Göteborg och två skolor att besöka. Nu behöver jag bara någon som kan hjälpa mig till skolorna.. Jag kan bara Liseberg och Nordstan, i resten av Göteborg är jag helt lost!

Men NU blir det frukost och film!


Det gick toppen!

Åh, det gick jättebra - jag får praktik i en förskoleklass! :) Det ska bli riktigt spännande! Imorgon ska de ringa mig, för de skulle disskutera lite arbetstider osv. för mig idag.. Så de ska planera klart idag och imorgon förmiddag ringer de mig, sen ska jag träffa Carina och Inge och prata lite med dom, fylla i papper osv.

Var en sväng på stan idag efter mitt möte med förskolelärarna. Köpte ett halvårskort så nu kan jag träna hur mycket jag vill! :) Det känns härligt! Har även bokat tid för genomgång av några maskiner.. Jag var med om en sån genomgång när jag tidigare tränade på gym, men det var tidig vår i nian.. Och nu har det gått snart två år så jag tror jag behöver friska upp minnet lite..!

Efter stan såg jag klart på Monsters Inc och nu har jag även hunnit prata med Peter som är rektor på en skola i Göteborg. Jag ska ner till Göteborg i helgen, så i början på nästa vecka ska jag besöka skolan och se ifall den kanske kan vara något för mig nästa höst.. :) Det ska bli roligt!

Nu ska jag bara ta det lugnt tills jobbet börjar.. Jag känner för att koka te..

Lönedag

Hej!

Sitter just nu och lägger in lite bilder som jag tog tidigare idag..
Idag gick jag faktiskt upp vid sju för att hinna duscha och göra mig i ordning innan jag skulle iväg till tandläkaren. Jag hade ingen aning hur lång tid besöket skulle ta, så det var lika bra att vara i ordning och klar ifall det skulle  ta lång tid, för vid 12tiden ska jag ju på möte med två förskolelärare, kanske fler, och prata praktikplats..
När jag sen kom till tandläkaren vid nio så tog besöket mindre än fem minuter! De kollade bara hur mina tänder satt, om jag bet ihop bra och sen sa han endast att jag borstade för hårt på tänderna i överkäken och att jag skulle ta det lite lugnare och kanske skaffa en mjukare tandborste.. That's it! Det var riktigt skönt, jag som inte alls gillar att gå till tandläkaren.. Så jag åkte och köpte lite godis och sen hem och tittade på Monsters Inc.
Haha, det är väl en bra start på dagen? Först tandläkaren och sen köpa godis? Mitt i veckan till på köpet? Äh, jag slår vad om att alla tandläkare någon gång i sitt liv har ätit godis på andra dagar än just lördagar! :) Det spelar väl ingen roll när man äter det egentligen..


Nog om det. Nu ska jag avsluta här, ska ju snart iväg! Uppdaterar senare om hur det gick för mig! :) Håll tummarna nu!


Från sisådär till toppen

God kväll!

Åh, den här dagen som började rätt så segt slutade så himla bra! Nu känns det verkligen som jag är på väg mot något bra och som att saker och ting verkligen börjar ta fart! :) Jag ringde Inger i morses när mamma fortfarande var hemma och då berättade hon att hon hade pratat med skolan där jag har sökt praktik och att de skulle höra av sig under dagen.. Och det gjorde dom också. Jag ska på möte hos dom imorgon runt tolv, så det ska bli spännande! Så runt tolv imorgon får ni gärna hålla tummarna för mig att jag får en praktikplats! :)
När mamma hade gått till jobbet satte jag mig och såg på film och åt frukost, sen tog jag mig ett varmt bad och passade på att läsa lite i Surrender.. Sen gjorde jag mig i ordning och lite efter elva åkte jag till skolan, pratade lite med Inge och lämnade tillbaka min miniräknare. Sen åkte jag till Tempo och postade tre brev och sen hem igen.. Resten av förmiddagen och eftermiddagen spenderade jag hemma framför tv:n eller vid datorn. Lagade även en god lunch - pasta och chili con carne (den var det i och för sig bara att värma) och till efterrätt gjorde jag fruktsallad på äpplen och apelsin! :)

Nu ikväll har det varit träning och den gick superbra! Jag kände mig riktigt mjuk redan innan dansen och det är ju bra, att man börjar bli lite vigare.. :) Emelie var förresten på träningen idag och kollade och var med lite då och då. Riktigt kul att se henne, det gör man inte ofta eftersom hon ej bor i stan längre! Hon var med och dansade i den gruppen jag började i när jag var 12 år.. :) Så det var hon som pratade mest med mig, som jag gick med på diagonalen osv. :)
Vi gjorde lite nya saker idag som nya hopp, och jag tyckte attitydhoppen gick riktigt bra! Sen fick vi även lära oss en ny kombination, riktigt kul det med! Så jag är otroligt nöjd med dagen!
Efter träningen pratade jag lite med Linda och hon sa att jag kanske kan få ha praktik hos henne någon dag i veckan, så jag ska prata lite mer med henne och sen ska jag höra med Inge och Carina, vad de säger.. Om hur många timmar jag ska ha i veckan och ifall jag kan vara på två ställen eller ifall jag ska vara på ett och samma ställe hela tiden.. :) Ja, det är fortfarande många frågetecken men jag har i alla fall två platser nu, troligen, och det känns otroligt bra!

Nu ska jag avsluta här på datorn, sen ska jag krypa ner och sova.. Imorgon ska jag till tandläkaren! Det är det värsta jag vet, men som tur är har jag tid på förmiddagen så jag slipper gå en hel dag och oroa mig över tandläkarbesöket!

Nog om tandläkare, attitydhopp och praktikplatser.. Nu behöver jag sova!
Godnatt!


Ännu en skolmassaker!


Mina nya benvärmare från H&M! Riktigt sköna!

Kom hem från dansen för ett tag sen.. Satte mig framför tv:n och pustade ut och såg en stund på Top Model. Sen kommer mamma in i vardagsrummet och berättar att det har varit ännu en skolmassaker i Finland, så efter Top Model slog vi över till nyheterna.. Usch, det är läskigt att sånt händer! Och det har inte ens gått ett år sen den förra skjtuningen i Finland.. Någon mer som såg på nyheterna?..

Nej, jag vill inte ha sånt i huvudet precis innan jag ska sova, då kommer jag med stor säkerhet drömma mardrömmar.. Jag hade förresten en riktigt ruskig mardröm natten till måndag! I drömmen var jag hos en kompis, vi sov i samma säng och när vi vaknade på morgonen så sa hon att jag skulle akta mig för råttan som bodde i hennes vägg, och jag trodde hon skämtade men när hon gick iväg för att göra kaffe så dök råttan upp, hoppade upp i sängen och bet mig i knäet! Jag sparkade ner den, men den hoppade upp igen och hängde sig med klorna i mina tår, sen minns jag inte mer.. Det var i alla fall riktigt äckligt och läskigt och det var min första mardröm på länge, men jag hoppas det bara var en engångsgrej..

Så, för att få något annat att tänka på så ska jag lägga mig och läsa i Surrender innan jag somnar.. :)
Godnatt!


Jag sover tungt

Godmorgon!

Jag kom precis ur duschen. Sov till åtta idag, så himla skönt! Och jag börjar sova tyngre och tyngre.. Jorunn hade varit in till mig i morses och hämtat plattången, och jag vaknade inte! Sånt brukar jag annars höra väl och ibland har jag till och med vaknat av att mamma har grejat i köket.. Men det är väl bara något positivt! :)

Ännu en ''ledig'' dag då jag inte vet riktigt vad jag ska göra.. Eller, jag har kommit på en del jag ska få gjort idag, som att diska, dammsuga lägenheten och gå med sopor, ringa Inger och Carina.. Och se ifall jag får svar på några mejl och i så fall svara på dom. Men annars har jag inget för mig.. Ingen skola, inga läxor, inga måsten (förutom att skaffa praktikplats, men det finns inte så mycket mer jag kan göra just nu..).
Jag passade på att träna lite innan jag duschade, på min stepmaskin som fungerar suveränt! Det blir även en långpromenad med Disa senare.. Men först behöver jag få något i magen!

Jag letar ju redan gymnasieskolor med riksintag och med danslinjer, för det känns bra att vara ute i tid. Då hinner jag ha en del kontakt med skolorna innan och få en inblick i hur det funkar hos dom, och kanske åker jag ner på studiebesök också.. Men min fråga till er blir - går ni på något sånt gymnasium där det är riksintag och där det finns danslinjer.. I så fall så vill jag gärna veta vad ni tycker och vart skolan ligger, vad den heter osv.. :) Jag har ju hittat 8 st, men den min syster går på fanns inte ens med på internet.. Så det kan ju finnas fler som jag missar!

Det börjar bli sent

Usch, att jag fortfarande är vaken! Men jag är ju ledig imorgon så.. Det enda jag behöver göra är att höra av mig till Inger, forska lite mer om de olika skolorna och lämna tillbaka miniräknaren till Carina.
Ni får gärna hålla tummarna för mig att jag får den praktikplats jag vill ha! :)

Nu ska jag sova - godnatt!


Te på te på te

Hemma från långpromenaden för ett bra tag sen, och jag har hunnit damma och dammsuga mitt rum, tvätta och diska och äta mammas goda vegetariska chili con carne! :)
Sitter här med ännu en kopp te och tänkte blogga lite, svara på kommentarer osv.. Sen ska jag kolla vidare på gymnasieskolor.

Är ni nöjda med det programmet ni går/gick eller skulle ni vilja ändra på något?


Jag känner mig så fri

Hej!

Jag måste bara uppdatera er lite, för nu börjar det hända saker för mig! Jag har lämnat in mina skåpsnycklar och alla böcker idag, bara miniräknaren som blev kvar hemma, men den ska jag lämna tillbaka imorgon.. :) Så nu är det avklarat och jag kan bocka av det.
Jag har även pratat med rektorn på skolan där jag gick sexan om att kanske få en praktikplats där, så vi får se hur det blir.. Ska även prata med Linda idag och se vad hon säger..

NU ska jag surfa runt lite och leta skolor. Jag har redan kontakt med två rektorer på två olika skolor i Göteborgsområdet och jag ska antagligen ner någon gång i höst och kolla in skolorna, se hur allting är upplagt osv.. Det är riktigt spännande det här, och för första gången i mitt liv är jag inte sönderstressad och känner mig vilsen vid en så här stor förändring! Jag gör framsteg även fast jag har slutat skolan för stunden! :)

Men nu ska jag återgå till att leta skolor, mejla och ringa runt.. Jag har en stor tekopp bredvid mig och mer tevatten väntar i köket. Jag ska även ut med Disa på en långpromenad, men först - surfa!

Vad har ni för er idag?


Good morning sunshine

Hej!

Jag har sovit som en kunglighet i natt. Och kvällen igår slutade bra! Jag berättade för Hanna först på msn att jag hade hoppat av gymnasiet, eller ja, hoppat av programmet jag gick.. Och hon blev aningen chockad, och så ringde vi upp varandra för det blev för mycket att skriva på msn och sen bestämde vi att hon skulle komma hit och sova, så det gjorde hon. Vi satt och pratade hur länge som helst.. Synd att vi ses så sällan, fast det är väl det som gör att vi har så himla roligt och trevligt när vi väl ses! Och det är ju bättre sällan än aldrig! :)


Här har ni Hanna i min säng i morses innan hon gick upp! :) Jag var bara tvungen att ta en bild.. Med växter i fönstret och nya persienner..

Vi åt frukost, sen gick vi ut med Disa på en långpromenad till bland annat Ekudden..

Nu har jag nyss ätit lunch med mamma och Jorunn och jag har absolut ingenting planerat för idag.. Jag ska ta en disk senare i och för sig, och så ska jag ta hand om maten som blev över.. Men annars kommer det nog bli en lugn söndag.
Nu känner jag för en film, så jag drar mig mot soffan nu!


Promenaddags

Åh, så himla skönt att ha jobbat klart för idag. Blev klara med städningen kvart i fyra. Fick även med mig en massa blommor hem, inte helt fel. Så nu har jag växter i fönstret igen! :)
Jag ska snart gå ut och gå en promenad.. Vet inte hur långt jag går, men mobilen är ju alltid med.. Kanske tar några bilder. Dock har jag bara 2 mp på den kameran, men jag orkar inte släpa med mig den digitala när jag inte går ut för att fotta utanför att motionera!

Jobbar ni extra på helgerna?


Promenadbilder


Hamnen är alltid ett mysigt ställe att gå till.. På somrarna när man vill ta en glass med vännerna, på hösten att sitta och mysa i..


Åh, jag älskar verkligen hösten! Med färgerna, med alla löven.. Jag vet inte varför just hösten, men det är min favoritårstid!

Tycker ni som jag, bäst om hösten, eller är ni som många andra är, sommarmänniskor?


Fri som en fågel

Hej!

Oj, jag vet verkligen inte vart jag ska börja.. Det har hänt väldigt mycket på endast några få dagar, men jag ska försöka korta ner det, för jag behöver sova för imorgon väntar jobbet!
Dagen började med en långpromenad till bland annat hamnen. Hittade ett jättemysigt ställe dit jag kommer gå fler gånger. Det är lugnt, inte så många är där och man får verkligen tid att tänka.. Eftersom jag har haft en hel del att tänka på så var det extra skönt att vara där, att lasta av sig en del av tankarna.
Senare i hamnen mötte jag Fredrik, vi gick hem till mig och drack te och umgicks lite. Det behövde jag, så tack.
Fredrik gick när mormor och morfar kom. Morfar satte upp persienner åt mig och jag pratade lite med mormor medan mamma gjorde våfflor åt mig. Jag hann även se en bit på Svansjönbaletten som pappa köpte för ett tag sen till oss som film. En inspelning från 1968. Riktigt bra! Älskar musiken!
Vid halv tre hade jag och mamma ett möte på skolan med Carina och vi kom fram till vad som kommer bli bäst för mig, att byta från programmet jag går nu till det individuella programmet och ha praktik i ett år och börja om från början till hösten, nästa år. Det känns väldigt skönt att ha det bestämt nu och det käns verkligen som att jag har gjort rätt beslut.
Efter mötet åkte mamma och jag och handlade, sen dess har jag varit hemma, förutom en timmas träning förut.

Nu är Tove hemma igen, äntligen! Eller, hemma för henne är väl i Stockholm nu mera, men hon är hemma där hemma är för mig och för Jorunn och mamma. Det känns hur som helst riktigt skönt, för vi klickar liksom så bra! :)
En sak som är riktigt rolig att tänka på är att hon kommer ta studenten före mig ifall allting går som det ska för henne.. Det känns riktigt häftigt, inte läskigt, jobbigt eller kränkande på något sätt.. Jag är mer lättad. Hon är min syster, vi ska båda ta studenten, men det kvittar ju vem som gör det först. Men det häftiga är att hon är två år yngre än mig och hon kommer ta studenten ett år före mig. Blir det rörigt? Hon är 93:a, går ettan.. Jag är 91:a och ska börja ettan när hon börjar tvåan. Men huvudsaken är att man får göra det man brinner för, och vi båda brinner för dansen!

Som mamma sa förut idag när hon pratade med pappa och berättade vad vi hade bestämt med Carina.. Jag sa jämt till Tove när jag var lite ''gå först du, Tove, det är inte farligt''. Ett exempel är när vi var på landet hos en vän till familjen vi hade då, och vi skulle alla tre gå upp på övervåningen och trappan var mörk och brant.. Då sa jag exakt så till Tove, att hon skulle gå först för det var absolut inte farligt.. Jag var den rädda, försiktiga och Tove var den orädda som var framåt.. Mamma trodde lite först att det var för att jag ville lära och visa Tove att det inte var farligt, men det var ju för att jag var rädd.. Nu får hon gå före mig igen, före mig på gymnasiet, men nu släpper jag förbi henne och jagar henne istället för att bli jagad, men det är inte för att jag är rädd längre.. Huvudsaken är att man når sitt mål och alla behöver vi olika mycket tid. Jag kommer nu få ett relativt lugnt år utan läxor, prov och inlämningar.. Jag kommer inte känna press med skolan utan jag kommer bara få ta det lugnt, ha en praktikplats, mitt jobb och mina träningar. Mycket egentid, mycket tid att tänka igenom ett och annat och samla krafter så jag kan börja om på nytt, i en annan stad, på ett annat program..

Nu sätter jag punkt för idag, för jag behöver verkligen sova nu! Lite bilder från promenaden i morses lägger jag in snart!
Ha en fortsatt bra kväll och en bra helg!


17:e september

God kväll!

Idag har jag haft två prov. Ett läxprov i engelska, som gick väldigt bra, och ett större prov i psykologi som jag hoppas jag gjorde bra på. Det kändes i alla fall som att det gick rätt så bra. :)
Efter provet samlades vi igen i salen och röstade om 2 timmars lektion eller en läxa tills på tisdag, och läxan vann, tack och lov! Det är ju bara 12 sidor..
När jag kom hem tog jag det lugnt, åt lite mellanmål och läste några sidor i en ny engelskabok som jag började läsa i början av veckan. Surrender av Sonya Hartnett. En aning annorlunda engelska, eftersom hon bor i Australien, men jag förstår handlingen och sambandet.. Det är alltid vissa ord man har svårt med, men bara man förstår resten runt omkring så förstår man även helheten.
I alla fall.. Vid fem gick jag ut och gick en powerwalk på en timme, bland annat ner till vattnet. Oerhört skönt, det behövde jag verkligen! Fick nya krafter! :)
När jag kom in bytte jag om till dansen, åt lite till, satte mig och pustade ut en kort stund framför tv:n innan jag begav mig mot träningen..

Nu är jag hemma, det har jag varit ett tag. Det har inte riktigt varit min dag idag, men dansen gick hyfsat bra. Ska kolla min mejl nu, sen blir det sängen med min andra engelskabok - Harry Potter and the Half-Blood Prince.
Godnatt!


Papperslapparna i mitt liv



Alla samlar vi på något.. Jag samlar på kvitton. Har alla från år 2007 och alla från i år.. Även några få från 2004, 2005 och 2006.

Samlar ni på något speciellt?


Mysig promenad

Hej!

Hinner inte uppdatera så fruktansvärt mycket idag, måste plugga och äta innan träningen.. Och jag ska försöka få lite ''egentid'' också. Men jag hinner i alla fall lägga in lite bilder från min och Disas promenad! Det blåste på rätt bra nära vattnet, men det var mysigt.. Och man får sig alltid några goda skratt (som förlänger livet) när hon ska gräva hål här och var och speciellt när hon sen ska stoppa ner hela huvudet så man bara har en halv hund.. :)





Plugga var det!
Hoppas ni har en lugnare dag än vad jag har..


Ta-da!



Det är jag som står i brygga och Julie som sitter på min mage! Jag vet inte hur bra det egentligen är, men det skiter jag i. Jag orkade henne och det kändes bara lite i handlederna för där hade jag mest tyngd.. Men det var riktigt roligt! :)


En snabb uppdatering av en fylld måndag

Hej!

Hinner med en snabb uppdatering idag. Skolan var riktigt bra. Avslappning i stort sett hela teaterlektionen, med lite massage kan man säga. Otroligt bra början på dagen i alla fall. På historialektionen fick vi en inlämningsuppgift som ska vara inne på torsdag - jag ska skriva om Birgitta Birgersdotter (och det har jag redan gjort). Dock hittade vi ingen datasal och Martin hade inte bokat någon, så jag, Sandra och Therese virrade runt lite utan reslutat så vi gick och åt istället. Ja, Martin kan ju inte bli sur nu i alla fall när jag har gjort uppgiften i god tid!
Efter maten var det dans, dagens favorit! Eric var där som publik och jag fick även tid för mitt individuella prat med Eva idag. Jag är driven, nästan lite för driven ibland? Men det är bra med den drivkraft jag har i alla fall! Use it well, som Dumbledore skulle ha sagt.
Jag ska lägga in en bild senare på en kul grej jag och Julie gjorde på dansen, så nu har ni något att se fram emot, hoppas jag. Jag tycker i alla fall att vi lyckades rätt bra! :)

Efter skolan tog jag en långpromenad med Disa på en timme, sen dess har jag pluggat. Engelska, svenska ordklasser, psykologi och historia. Nu blir det träning i 30-40 minuter, sen ska jag duscha och börja på ännu en engelskabok! Många bollar i luften, mycket att göra - det är så jag vill ha det!

Ingenting blir som man har tänkt sig

Saker blir nästan aldrig som man har tänkt sig.. Hela söndagen som egentligen skulle gått åt till att sy balettskorna, skruva åt maskinen lite, plugga och gå en långpromenad blev istället en filmdag med trevligt sällskap.
Kom hem för 45 minuter sen och har hunnit duscha. Som tur är är det ingen stor brådska med pluggandet, så det kan jag lika gärna göra imorgon, och resten jag skulle ha gjort idag kan jag även göra imorgon.. Ibland behöver man tid när man bara är och inte gör något vettigt och den tiden tog jag mig alltså idag.. :)

Era kommentarer kommer få vänta ett tag nu för i veckan är det en del att göra och jag vill inte lova att jag ska svara en viss dag och sen blir det inte av.. Så det enda jag kan lova är att så fort jag får tid så ska jag svara på dom, men just nu vet jag inte när jag kommer få den tiden. Ni får helt enkelt stå ut - bloggen blir mindre prioriterad när det är mycket med skola, jobb och träning, för det är viktigare för mig.

Nu ska jag läsa några sidor i Harry Potter, sen blir det sängen! Jag har i alla fall 30 minuters sovmorgon imorgon.. Haha. Det gör ingen större skillnad på när jag går upp tyvärr, men alltid är det något..
Godnatt!


Jobba, jogga

Idag har verkligen varit en lördag som har gått i ett. Jag började jobbet vid kvart i tio och fram till fyra var det full rulle. Men det är härligt, med bra arbetskamrater och ett bra humör, då går det som på räls! Och jag kan ju verkligen mina arbetsuppgifter, även i sömnen..

Efter jobbet åkte jag hem, bytte om och tog mig en joggingrunda på ungefär 4 km - riktigt uppfriskande och härligt! Det kändes verkligen i benen när jag kom hem att jag hade ansträngt mig, både på joggingturen och på jobbet.. Blev en lätt streching, sen fastnade jag framför tv:n en stund innan jag tog ett långt bad.. Det blev ansiktsmask, peeling, hårinpackning osv. Det var avslappnande och gav en fräsh känsla, såklart.

Resten av kvällen har jag läst en del i Harry Potter-sexan, sett på repriser av Top Model 10 och pratat med Tove.. Nu har mamma precis gått och lagt sig och det är lugna gatan här hemma, så jag funderar på sängen snart jag med.. Fast så trött är jag inte. Ja, antingen blir det sängen efter det här inlägget med en bok eller så förflyttar jag mig till Jorunns säng och ser lite på tv.

Säger i alla fall godnatt nu! Det blir mer bloggande imorgon, det lovar jag! Då ska jag även ta mig igenom era kommentarer!


Äntligen fredag

Hej!

Nu är det fredag och snart börjar helgen, och ännu mer snart så ska jag iväg och träna! Jag och syrran ska iväg och dansa, så jag ska bara byta om och lägga in de sista låtarna på mobilen, så drar vi! Senare ikväll blir det en lugn hemmakväll. Ska ta mig tid att läsa lite, lånade nämligen tre böcker i biblioteket idag, på engelska. Och sen har jag även en del läxor att ta itu med.. Men först lite träning alltså! :)

Ha en bra kväll och en bra helg! Jag ska försöka blogga lite mer i helgen, men först och främst läxorna, läsa och framför allt jobba!


Helt slut i benen

Hej!

En utmattad, men nöjd Lovisa sitter här och ska snart hoppa i säng.. Ja, vad ska man säga. Jag är nöjd med dagen. Jobbet var riktigt kul idag och det gick fort att städa, och när jag kom hem så tog jag och syrran en joggingrunda! Mycket härligt! Blev även samma runda i morses, fast då var jag själv.. Och så dans idag, så jag är rätt slut, speciellt i benen, men jag är nöjd med dagen! Och jag hann göra engelskaläxan i tid och samhällen är ju bara att läsa så den tar jag till frukost imorgon..

Jag har ingen mer ork att sitta här nu och jag behöver verkligen min skönhetssömn, haha. Förresten, bara en sak om skönhet eller, skit samma, men när vi är inne på ämnet utseende.. Vi tog skolfoto idag och man fick ta enskilda kort efteråt ifall man ville - och självklart gjorde jag det! Så imorgon ska lappen in och så får vi hoppas att jag får korten fort. Bad att få se korten hon tog och hon visade det sista, och det blev riktigt bra! Samma smile som förra året, men med ljusare hår och vitt linne istället för svart! :)

NU ska jag sova! Hoppas ni har haft en bra dag, och sov gott nu! Det lär jag göra - som en stock!


Läxor på lektionstid

Godmorgon!

Jo, jag börjar allt bli lite mer aktiv här igen.. Tur med sovmorgnar ibland! :)
Idag väntar skolfoto 9.45, sen är det engelska en kort stund och historia, dans och matte. Ingen höjdardag, förutom dansen då, men det är bara att bita ihop.
Ikväll väntar jobbet i lite mindre än 3 timmar, sen har jag engelskaläxan kvar.. Om jag inte gör den i skolan på lektionen. Det är väl lite konstigt? Att lärarna ger läxor och sen säger de att man får göra dom på lektionerna ifall man vill? Varför inte ha det som något man ska göra på lektionen istället eller få något nytt på lektionen och få med läxan hem? Jag säger inte nej till läxfritt just nu, men det är väl ändå lite knasigt med läxor som man får göra på lektionstid? Nej, men jag ska inte klaga.. :)

Nu ska jag göra mig i ordning det sista och öva på att le snyggt, haha!
Hörs kanske senare, om jag får tid över ikväll..


Lite bilder från helgen

Måste bara visa er bilderna där jag och min syster provar hennes tåspetsskor! Hon ska börja dansa i dom efter höstlovet och gissa om jag är avis? :) Men jag är även stolt över henne och glad för att hon får göra det som hon tycker allra mest om!


Jag i Toves tåspetsskor. Jag kan säga att det var inte skönt, men jag trodde att det skulle göra ondare.. Fast jag stod som sagt bara i dom och gick runt lite. Hon ska ju dansa i dom, hoppa runt, piruetta osv. Då kan jag däremot förstå varför det inte är så skönt..


Tove i sina tåspettskor! Fy vad jag saknar henne! Det är allt lite tufft att ens yngre syster flyttar hemifrån före en själv och bor typ 40 mil bort.. Och så ses man bara två gånger i månaden, på ett ungefär.. Men det kommer snart bli vardag, men just nu känns det fortfarande konstigt, overkligt och ganska jobbigt till och från.. Men jag ska visa mig stark för henne, för det kan ju inte alltid vara så lätt för henne heller! Men jag vet att hon gör så himla bra ifrån sig, har kul och hon har verkligen hamnat rätt så jag är så himla glad för henne så det går bara inte! Ja, jag älskar dig Tove och önksar dig livets bästa, vad det än är! :)

Nu ska jag göra mig i ordning för träningen! Ha en bra kväll!


Dagen började mindre bra

Ni anar inte hur seg man blir efter tre timmars psykologi. Visserligen är det ett väldigt intressant och kul ämne, för det är ju något som jag har valt själv, men tre timmar mellan 14.10-17.10 känns lite väl vissa dagar.. Som idag. Vi avslutade med en film om Clive som har världens sämsta minne. Hans minns max 15 minuter, sen har han glömt vad han har gjort.. Så han skriver dagbok hela tiden, tider och vad han gör, för att kunna kolla tillbaka på vad han har gjort.. Till varje person han träffade i dokumentären sa han ''du är den första jag känner igen sen min sjukdomstid''... Och det stämde ju inte, eftersom han sa det hela tiden, flera dagar och veckor i sträck.. Och varje gång han såg sin fru så kramade han henne och grät som om de inte hade träffat varandra på flera månader eller till och med år! Det var hemskt att se och filmen blev dessutom lite uttjatad när han sa samma saker hela tiden.. ''Jag har inte hört förrän nu, inte sett förrän nu, jag var som död förut, tills nu.''

Den enda läxan vi har tills imorgon är ett mattetal, så det känns bra. Visserligen har vi en engelskaläxa till fredag, men den tar jag imorgon, man måste ju få andas ibland!

Ikväll är det träning som gäller. Det ser jag verkligen fram emot! Hela dagen har jag varit seg och småsur. Det kan bero på att jag försov mig lite i morses. Jag kom inte sent, men jag vaknade halv åtta och glömde att få med teaterkläderna.. Jag fick stressa på mig kläderna, platta håret i all hast och hann knappt sminka mig, men frukosten stressade jag inte ner för det blir inte magen gladare av.. Jag tror min magkatarr är på väg tillbaka och det är inget bra tecken, så jag ska försöka andas mer, inte jäkta för det gör inte att man blir färdig fortare, eller så blir man färdig fortare men det kanske inte blir riktigt lika bra då..

Nu ska jag se ifall det är något bra på tv:n och lägga mig i soffan några kvartar till innan träningen börjar! :)

Blir ni lätt stressade när det är skola och mycket att göra?


Jag gör framsteg

Hej!

Jag skulle precis läsa Karins brev, men så fick en sån lust att skriva av mig lite här.. Så brevet får vänta lite. :) Jag kan ju berätta att dagen har varit lite halvseg i skolan, men idrotten var kul! Alla fick vi göra lite olika saker. Jag och Jesper sprang häcklöpning och 100 meter, sen gjorde vi lite konster i ringarna. Bland annat fågelboet, kullerbytta bakåt och framåt och hängde spik, som jag säger. (Raka armar neråt och raka ben uppåt.)
Efter skolan kollade jag igenom psykologiläxan - kapitel 21, sen åkte jag till Coop och pantade, köpte lite godis och åkte hem och hade ''en stund för mig själv'', dock utan Riesen. Vid 18.15 åkte jag ner till träningen! :) Det är så himla kul, och även fast det går åt en del krafter och energi så ger det mer energi tillbaka! Och idag gjorde jag lite framsteg. Jag kan numera gå ner i brygga från stående. Annars har jag bara lagt mig på golvet och gått upp, men nu kan jag alltså gå NER i brygga också! :) Känns riktigt härligt!

Den lilla stund av kvällen som är kvar blir till att ta det lugnt.. Jag har ätit lite apelsin och har inget mer jag behöver göra ikväll. Imorgon väntar en lång dag i skolan. 8.10-17.10 så det kommer inte bli mycket fritid innan träningen börjar imorgon kväll, men det är bara att bita ihop! Som sagt, träningen ger extra energi.. :)

Jag måste bara tillägga att jag är helt kär i låten Take a bow med Rihanna. Har ni inte hört den så håll utkik på MTV, tror den går där till och från.. :) Annars kan man ju vara busig och ladda ner den, men det kan jag ju inte rekommendera..

Godnatt!


Jag vill sitta i splitt

Hej!

Ny vecka, en kanske lite piggare Lovisa.. På att blogga alltså. Jag försöker mitt bästa. :) I morses svarade jag lite på kommentarer medan jag väntade på att tiden skulle gå.. En halvtimmes sovmorgon känns lite onödigt.. Man går ju ändå upp samma tid som om man började åtta, fast nu hinner man sitta vid datorn, det hinner man inte annars. Men det är det enda pluset.

Idag var det teater, historia och dans som gällde. Dansen var riktigt kul och vi är igång och hjular igen! Ja, högersidan går ju bra.. Men vänster är inte min starka sida någonstans, förutom när det gäller typ kast med liten boll..  I alla fall så hade vi en bra danslektion idag!

När jag kom hem, för kanske två timmar sen, blev det lite träning till, sen strechade jag och testade att böja mig bakåt i dörröppningen, för då har jag ju listen jag kan hålla i.. Jo, jag närmar mig golvet sakta men säkert. Jag vill kunna stå i brygga och ta tag i mina anklar! Och så vill jag kunna sitta i splitt, men en sak i taget..

Har precis gjort 2/3 av engelskaläxan, resten tar vi imorgon. Nu ska jag stoppa något i magen, sen ska jag nog träffa Niclas en sväng. :) Vi kommer troligtvis fastna framför tv:n och MTV.. Men även det behöver man ibland! :)

Hur ser eran måndag ut?


Söndagkvällar är sega

Hej!

Helgen har gått fort och jag har haft kalaskul på många olika sätt, med olika människor också för den delen. :) På fredagkvällen kom Niclas hit och höll mig sällskap en stund, efter att Sandra hade åkt. Sandra och jag knaprade digestivekex och drack te, Niclas och jag såg på MTV..
På lördagen åkte jag till Göteborg och träffade Malin på Centralen. Vi gick och shoppade lite, åt på Mc Donald's och hade det hur trevligt som helst. Dock var det lite upplopp och oroligheter vid Brunnsparken, och vi gick igenom där.. Lite läskigt faktiskt. Det blev bråk mellan rasister (antar jag) och de som skrek ''inga rasister på våra gator!''. Tur att poliser fanns på plats.
I alla fall.. Vid femtiden på lördagen sa jag och Malin hejdå och jag mötte pappa vid spår fyra. Då var Jorunn på plats och vi väntade på Toves tåg som var lite sent.. Sen åkte vi hem till pappa och Krister, åt god mat och sorterade kort/såg på film resten av kvällen.

Idag var det välkomstgudstjänst för pappa på hans nya jobb, så vi var såklart där. Fin musik och sång, god mat och lite annat kul.. Vid två åkte vi därifrån till Allum och åt på Max, sen var det Centralen och hemfärd för Tove till Stockholm och Mariestad för mig och Jorunn..

Nu har vi varit hemma allihopa ett tag, på olika håll. Jag har hunnit diska, göra historialäxan klar och tränat. Nu ska jag snart sova, imorgon börjar en ny vecka med massor av skola, läxor, jobb och träningar.. Det känns alltid segt på söndagkvällar..

Godnatt!


Ändrade planer - stort tyvärr

Man kommer till skolan, lite trött men kämpar sig genom dagen för man har något att se fram emot, och sen när man har en lektion kvar får man veta att festligheterna är inställda - ingen inspark! Där försvann all energi.. Vi hade ju sett fram emot det här sen i början av veckan, jag och Sandra. Men det är väl inget att hänga läpp för hur länge som helst, men besvikna blev vi båda i alla fall.. Men det kanske beror på att de gick ut ganska sent med när insparken skulle vara? Jag menar, visst, i måndags.. Det var i alla fall då jag fick syn på alla lapparna.. Man behöver kanske veta två veckor i förväg så man kan fråga ifall man får vara ledig om man jobbar, så man vet att man kan och hinner planera in festligheterna innan en massa annat kommer upp..

Jaja, lite ändrade planer.. Vad gör det om tusen år? Efter träningen kommer i alla fall Niclas hit och håller mig sällskap! :)


Full rulle

Hej!

Ännu en sovmorgon, så jag passar på att skriva lite här.. Ja, vad ska man säga.. Det känns både bra och dåligt att jag inte bloggar längre. Jag har ju knappt tid till allt annat jag vill göra, så med en blogg skulle min vardag med träningar, skola och jobb och vänner inte gå ihop! Jag saknar alla trevliga människor, alla kommentarer och hur bra det gick med bloggen i somras.. Men det kanske är lika bra att det har gått lite utför med bloggen eftersom jag ändå inte har så mycket tid till den längre.. Ödet, som vissa skulle säga.
Men idag har jag lite tid nu på morgonen, så jag tänkte berätta för er om min dag, som verkligen kommer gå i ett!

Skolan börjar 10.10 med idrott, sen samhäll och engelska. Efter det ska jag och Sandra hem till mig, packa mina saker, åka med mina saker till henne och sen ska jag träffa mamma och Jorunn en sväng - äta? Jag ska hinna förbi Niclas en sväng, sen ska jag och Jorunn lämna Disa hos Majliss och sen är det träning till halv åtta. Då ska jag fort som pilen hem till Sandra och göra mig i ordning för ikväll blir det lite festligheter! :)

Nu ska jag äta lite frukost, göra engelskaläxan.. Och se på nyheterna en sista gång, så jag är riktigt uppdaterad inför samhällen..
Ni skulle bara veta vad läxor vi börjar få nu.. Det är full rulle från morgon till kväll, från måndag till fredag och sen jobb varannan helg.. Men den här helgen är jag ledig och alla tre ska vi ner till Göteborg, till pappa och Krister! :) Men innan jag träffar pappa ska jag hinna med en fika med Malin någon stans, för det var tusen år sen vi sågs sist!

Frukost och läxor var det ja.. Ha en bra dag, en bra helg och en bra nästa vecka ifall jag inte hinner skriva nästa vecka!


Sovmorgon

Hej!

Idag hinner jag med en liten kort uppdatering på min vecka hittills. Igår tog jag en fika med Fredrik på Nya efter skolan, mycket trevligt. Träffade även på Eric, Mattias och Lisa på stan, men det var bara hastigt.. Efter fikan skjutsade Fredrik hem mig och jag bytte om till träningen, åt lite snabbt och tog sen en powerwalk ner på stan, hämtade min cykel, cyklade till träningen och det var HUR SKÖNT SOM HELST att börja igen! Extra glad var jag idag, för på idrotten i skolan lyckades jag sätta mig helt i spagat! På träningen var jag mindre varm och kom inte ner helt, men jag har gjort det! :) Terminen börjar ruskigt bra!
Blev en sväng förbi Niclas på kvällen.. Vi drack kaffe, jag gjorde delar av historialäxan och så avslutade vi med Parlamentet. Jag ser nästan aldrig på det, men jag måste börja.. Det är så himla kul ju! :)

Nu idag är det kickoff för alla ettor och vi tvåor och treor ska alltså ''sparka in'' dom. Vi övade lite igår, så jag hoppas allting går vägen idag.
Nu ska jag packa ner lite nödvändigt och äta upp yoghurten, sen drar jag! Hoppas på att sluta någorlunda tidigt idag, för jag har lite att göra.. Engelskaläxa, nyheter tills på fredag, samhällsläxa, resten av historian.. Och sen är det träning även ikväll!

Ni som har läst min blogg och speciellt följt/följer den - är det jobbigt att jag uppdaterar mer sällan nu eller tänker ni knappt på det? Jag menar, jag kan ju inte vara den enda som har massor i skolan, med träningen och på jobbet.. Eller?

Ni får ha en bra dag!



Dålig första höstdag

Hej!

Jag säger det redan nu - den här veckan har jag varken tid eller ork för att blogga. Ja, tid.. All dans drar i gång den här veckan och jag har lite extrauppgifter i skolan den här veckan - jag och Stefan ska hålla i nyheter på fredag och jag har bokredovisning imorgon. Sen är jag på lite dåligt humör.. Jag glömde ringa Skysoft idag och min mobil var jag lovad att ha senast idag, men har jag den?! NEJ! Jag blir så himla trött.. Jag blev LOVAD att ha den senast den första september. Åh, det är så irriterande. Tur att den mobil jag har håller ett tag till i alla fall.. Sen undrar jag när min tyska ska börja, för jag ska läsa ensam med en språklärare för moderna språk ingår inte i vårat estetiska program, tyvärr.. Men skolan har bara råd att hon undervisar mig en dag varannan vecka! Det är ju bättre än inget, men jag vet inte när jag ska börja.. Tur att min svenskalärare även undervisar i tyska, så hon ska fixa lite uppgifter till mig och jag ska även få tenta av hos henne. ibland har man lite tur ändå.. :)

Nu har jag precis tränat i 40 minuter, så jag ska duscha. Sen väntar bokredovisningen, jag ska förbereda mig och sen ska jag städa och senare iväg och träffa Niclas. Så är det tänkt i alla fall. Jag är bra på att planera, men jag är ännu bättre på att ändra på mig i sista minuten..
Jaja, ni får i alla fall ha en bra kväll och en bra vecka! Håll utkik här, för får jag lite tid över och extra ork, då kommer jag skriva..







bloglovin