Jag bara måste!

Hej!

Ja, jag har fortfarande bloggpaus, men jag bara måste berätta lite hur det är. Med mig är det bra, praktiken och skolan går bra, att ha både och alltså och allt med flytten och kärleken och vännerna och träningarna går också bra!

Nu packar och städar vi för fullt. Ingen kvällsmat, orkar inte laga, ingen lust med fin middag.. Kaffe, chips och godis! Det håller en igång och pigg, haha! Tur att jag har alla mina träningar!

Ska återgå till städet, packandet och bloggpausen. Härda ut, jag är tillbaka på måndag! Och då är det vår och mars, min månad!

Bloggpaus

Jag tror jag behöver en bloggpaus. Dels för det har varit högt tempo ett tag, jag har svårt att hinna med allt jag ska och nu ska vi ju flytta så jag kommer behövas mer hemma bland skurmedel, moppar och lådor än vid datorn. Och jag har en del att göra bortsett från flytten också.

Min att-göra-den-här-veckan-lista
Fixa klipptid
Hjälpa till att städa klart här hemma
Fixa pappersbilder från mormors 70årsfest till mormor
FLYTTA!
Färga håret
Sen har jag även lite inköp som jag behöver göra..

..Och även hinna med mig, familjen och alla andra nära och kära!
Så det blir en paus och hur länge vet jag inte. Får jag verkligen tid och ork i veckan skriver jag såklart, men annars räkna med mig på måndag igen!
Måste hinna ikapp livet. Bloggen betyder mycket för mig, men den får vila när jag inte hinner med det jag ''måste'' och måste.

Ännu en otursdag

Åh, min mamma är bäst och sötast! När jag och Tove kommer hem från dansen har hon först köpt lite godis, bland annat bilar! Och så har vi även fått varsin burk med body butter - jag fick med apelsin och grape-doft! Inte för mamma är bäst bara för hon köper saker, men hon är så mysig! Små saker som sånt är nästan det bästa!
Kärlek visas faktiskt via materiellt ibland. Men såklart har vi bra och mysiga dagar och bryr oss om varandra utan att ge en massa, men visst blir man glad? Och det var verkligen rätt dag hon valde att göra det på också. På något sätt lyckas det alltid bli så, att man har en halvbra dag och då har mamma hittat på något. Som om hon kunde känna av hur jag mår och hur allt ligger till även fast vi inte hunnit säga hej till varandra under dagen.. Men hon är ju min mamma så! :)

Fast dagen har inte varit helt åt skogen. Dennis var här, vi var ute med Disa och hann dricka lite kaffe innan han skulle hem och jag till dansen! :) Och dansen gick bra, jag klarade det där supersvåra steget som det var för mig förra veckan, men nu är det inte så svårt eftersom jag klarade det ;)

..Ånej! Nu kliade jag mig så det började blöda i huvudet.. Jag kanske har en otursvecka den här veckan? Nio har aldrig varit ett otursnummer för mig men heller aldrig ett turnummer.. Hoppas morgondagen går vägen!
Ja, borde kanske sova nu då, börjar ju åtta imorgon bitti så. Praktikdag imorgon.
Godnatt på er! Och hoppas eran vecka har fått en bättre start än min!

Sno eller få?

Vad hade jag mer på hjärtat, eller i hjärnan, att skriva? Jo, Tove berättade en så kul sak för mig förut!
En tant i Stockholm hade varit på stan och gått förbi typ såna som står och säljer mobiltelefoner osv. En man hade då gått fram till henne och börjat med att säga ''du får den här gratis..'' och då hade tanten tagit mobilen, tackat och sprungit därifrån. Dom har väl inga riktiga mobiler på plats utan mobiler som dom bara visar upp liksom, som inte funkar? Ja, tanten fick en mobil, om den funkar eller inte vet jag inte, men det går väl inte att anmäla något sånt liksom? Så som han började.. Men riktigt kul att höra i alla fall! Och detta S Å G min syster. Ibland känner man sig lite lantis när hon kommer hem och berättar sånt från the big city.

Och till sist.. Jag är så trött på alla små små miniutgifter som ihop blir så himla mycket pengar! Som tex. hårfärg, hårspray, värmespray, lotion, deos, smink.. Sånt behöver jag fylla på med den här månaden, får lön imorgon, men jag har även andra utgifter och jag kommer inte ha mycket pengar kvar när jag har köpt det som ska köpas.. Såna månader är aldrig poppis!!

Vad jag behöver? Jo..
Skinnjacka, klippa mig!, ladda mobilen, hårspray, värmespray, ansiktskräm, strumpor, hårborste, sminkborttagning, rakgel..
Små utgifter som inte blir så billigt när man lägger ihop allt.. Suck.

Veckorevyn

Första numret av prenumerationen har kommit nu! Och en stor intervju med Blondinbella är med också, inte fy skam! Ska bli intressant att läsa.


Bild lånad av Veckorevyn.com

Så typiskt, första dagen

Jag har flertalet saker att blogga om idag. Börjar med min dag.
Alarmet på mobilen ringde inte som det skulle, men som tur var vaknade jag av att syrran gick in i rummet i morses.. Jag skulle ha börjat skolan 9.40. Gissa när jag vaknade? 9.40!!! Men Anette blev inte sur eller något och jag hann sätta igång med mitt arbete som var att läsa Låt den rätte komma in. Jag hann lite mer än 50 sidor på två lektioner idag. (En och en halv lektion) Innan 24 mars ska jag skriva en tidningsartikel om händelsen i boken och läsa ut boken, på en månad. Det ska jag nog klara av. Bad att få en deadline, mycket lättare att prioritera det man ska göra om man har ett datum allt ska vara klart.
Passade på att hälsa på Sandra då jag ändå va på skolan, och så blev det lunch med estettreorna för Sandra hade lektion då jag hade lunch.
Träffade även Dennis när min dag var slut, vid ett. Han ska hit när han har slutat :)

Har nyss dammsugit lite i mitt rum och torkat listerna under fönstret samt elementet. Får se om det duger.

Fick mitt lönebesked igår. Var inställd på aningen mer, så blev besviken. Men jag får en lön i alla fall, inte alla som får det..

Bara att inse

Jag bara måste få det ur mig!
Jag är trött på att bli sviken, komma i sista hand, att inte känna mig prioriterad. Och vem kan man lita på egentligen? Och när man väl börjar inse vilka som är ens riktiga vänner och inte, att sen bestämma sig för att släppa taget om dom som inte kommer vara där, det är ju inget lätt att göra, men det är nog det jag borde göra. Släppa taget lite och se vart det leder. Försvinner ni, då är det meningen. Jag orkar inte ödsla energi på folk som ändå inte har tid med mig. Vad är det för mening med det liksom?

Man får vara glad för dom man har. Jag tänker fokusera på allt positivt. Jag orkar inte älta och försöka göra saker bättre, jag har försökt och duger inte det så får det va!

Märks att Stockholm har lov

Något jag märker på Bloglovin' nu är att Stockholmarna har lov, för dom uppdaterar ju, både dom större bloggarna och dom lite mindre, stup i kvarten! Hur ska jag orka läsa igenom alla bloggars inlägg, alla jag prenumerar på?! Följer säkert 30 bloggar om inte mer.. Och hälften tillhör väl Stockholmstrakterna.. Puh! Jag kommer få att göra den här veckan, och just den här veckan har jag inte tiden.. Men tur att inläggen inte går någonstans ;)
När vi har flyttat kommer nog tiden komma tillbaka! Nu är det tajt schema dag ut och dag in, men vad skönt det ska bli att komma härifrån!!

Daniel Powter



Tror den här låten beskriver min dag bäst! I alla fall när han sjunger ''bad day''. Orkar inte förstå mig på resten han sjunger, men alla har vi ju bad days så. Det är inget man är glad för bara eller något man längtar efter.. Men förhoppningsvis dröjer det tills jag får en bad day igen!

Hur har eran dag varit - bad eller bra?

OTURSFÅGEL

Åh, vilken bad day detta har varit! Jag har bara haft otur hela dagen!
Jag hade det i och för sig bra på praktiken, men jag gjorde illa fingret. Fick en låda med tungt tvättmedel på fingret då jag hade det på hyllplanet och det är som stringbackar, hyllplanen alltså, så jag fick en vass kant mot nagelbandet och så en tung tung låda på det.. Fyyy vad det gjorde ont! Sånt får mig att må illa, kändes som jag skulle svimma, men det slapp jag som tur var. Jag svimmar nog inte så lätt, men det kändes som att jag kunde ha gjort det..

Träningen ikväll gick rätt bra, men passet var inställt så jag fick kämpa på bäst jag kunde i gymmet istället. Ingen favorit direkt, men Dennis var i alla fall där så lite bra var det allt :)

Jag välte precis ut två kaffekoppar, så nu är jag trött och SUR.. Men jag lyckades packa två lådor med porslin och vinglas utan att göra sönder något, men annars har detta varit en riktig otursdag! Hoppas bara imorgon blir bättre!!!

Nu ska jag lyssna på musik, dricka kaffe utan att välta ut den här koppen och sova ut imorgon, för jag börjar inte förrän 9.40! Sköönt! :)

Award från Sara

Tack tack!



Måndag igen

Hemma och vänder. Kom hem från praktiken för ett tag sen. Har ännu lite fler lådor hemma nu, men vad har vi kvar att packa ner egentligen? Fast jag kan nog behöva en låda till, till smink, smycken, parfym osv som jag fortfarande har kvar framme - såklart!!!

Vaknade hos Dennis i morses. Fick skjuts av hans mamma till praktiken, jättesnällt!

Nu idag är det bara träning kvar vid sextiden. Får se hur länge jag kör idag. Har ett pass bokat, kanske blir lite träning innan och efter också om jag orkar.. Skulle behövas. Annars blir väl kvällen lugn :)

Jag har haft en äckligt bra helg, så nu har jag massa krafter att klara av veckan med! Och imorgon går jag tillbaka till skolan och ska vara där alla tisdagar och torsdagar, så det blir tre praktikdagar och två dagar i skolan i veckan, och då ska jag läsa klart svenska A. Hinner jag klart kanske jag tar mig en titt på matte B, men en sak i taget.

Nu behöver jag packa och göra mig i ordning! Hörs sen!

Otroligt bra helg!

Igår var en sjukt bra kväll med mycket dans och bra folk! Och grattis till Linda som fyllde 18 år! :) Bra bra kväll! Och kvällen avslutades hos Dennis.
Vaknade såklart där idag. Gjorde oss i ordning, åt frukost och fastnade vid youtube i någon timme? och kollade på en massa klipp från Parlamentet. Varför har jag inte tittat på det förut? Bra ju!

Gick ner mot stan vid halv två för att möta mamma och tillsammans möta Tove på stationen. Sen gick vi och åt pizza!

Är hemma nu. Ska städa lite, sen ikväll blir det träning och sen sova hos Dennis! :)

Otroligt bra helg!
Enda minuset är att någon jävel har attackerat min by och utrotat mina nybyggare och mina trupper! Aaaa! Ska man lägga ner eller ska man ge igen? Nu lär jag få sitta ett tag om jag ska bygga upp trupperna igen.. Piss för det, men endast det.

Party party!

YES YES YES! Det har löst sig! Jag har skjuts ikväll! Ååh vad härligt! Har inte festat sen nyår, alltså åtta veckor sen så det ska bli riktigt riktigt härligt! Träffa folk jag inte har sett sen Decemberfesten/Carlströms fest för ett år sen! :) Ser jag fram emot!

Nu idag ska jag hjälpa mamma hemma. Vi behöver bland annat köpa en ny telefon (den vi har nu dog igår), städa, flytta lite möbler osv. Vi ska ju måla om lite för vi har gjort så mycket hål i väggarna, haha!
Nu har jag extra bra med energi till det för jag vet att kvällen blir bra! :)

God? morgon

Jag som hade planer för den här dagen, i alla fall förmiddagen.. Vad händer nu?

Igårkväll blev jag bjuden på fest idag. Synd bara att man fick veta det så sent, nu måste jag fixa skjuts.. Hem har jag skjuts, jag har sovplats, jag har kläder, jag har humöret men ingen skjuts!

Hoppas det kommer något gott ur den här dagen, annars blir det i så fall droppen på en halvbra vecka..
Några ljuspunkter har det ju varit, men när något dåligt dyker upp då ser man bara det dåliga och inte det bra. Varför måste det negativa väga tyngre?

Inte ens tre veckor



Nu gott folk är det baaaaara 20 dagar kvar! Jag är snart vuxen! Wiiie! :)

Favoriter just nu



Lääängtar

Sitter på youtube, lyssnar på festmusik och drömmer mig tre veckor framåt då jag fyller år (myndig!!!!) Det är sjukt vad jag längtar!
Jag har hunnit bjuda lite folk, får se vilka som kan komma, men jag vet i alla fall hur jag vill ha eftermiddagen och kvällen (och natten!) ;)
..Synd bara att inte alla kan fylla på samma dag, då hade det varit tusen gånger enklare att bjuda folk!



Vad för musik är bäst på fest? Dela gärna med er av partylåtar, dom kan man aldrig få för många av!

Nu får det vara nog!

Åh, bara TA BORT Petra Mede från Melodifestivalen! Läste i en tidning på jobbet, om det var GT eller Aftonbladet minns jag inte, men där stod det i alla fall att Petra hade kommit in under EMDs repetition och förstört, skrikit och velat ha all uppmärksamhet! LÄS - hon skrek att hon ville ha uppmärksamheten, att hon bara inte kunde få nog!
TA BORT TA BORT TA BORT! Hon är ju bara för mycket, för hemsk, kass! Hon drar ner Melodifestivalen!

Vad tycker ni? Om ni fick bestämma - skulle hon ersättas eller skulle hon få stanna?



Äntligen helg!

Hej!

Det blev inte mycket bloggande för mig igårkväll, men det berodde dels på att jag tränade från 17-19 och dels att Dennis var här :)
Tränade först lite i gymmet, värmde upp. Sen ett aerobicspass på en timme och på det, crosstrainer i en kvart och sen ytterligare lite gym. Jag var allt bra trött efter det, men det var trött på ett skönt sätt.
När jag och Dennis kom hem hade mamma fixat god quorngryta till mig och köttfärssås till övriga, och pasta! Pasta är så himla gott efter träning! Annars känner man sig ju rätt uppblåst om man äter pasta utan att åstakomma eller redan ha åstakommit något i träningsväg.. Eller är det bara jag som känner så?

I morses höll jag på att glömma mina jobbkläder. Tog hem dom för tvätt i onsdags och sen när jag åkte hemifrån vid kvart i åtta hann jag halvvägs till praktiken, sen kom jag på att kläderna var kvar hemma så det vara bara att vända cykeln och hämta kläderna. Kom max fem minuter sent, men det var ingen som sa något så.. B R A!
Annars har praktiken gått bra idag. Skar mig inte på några lådor alls! :) Framsteg!

Kom nyss in. Har varit och köpt en ny balettdräkt till mig och en till Jorunn. Plus ett midjeband till mig. Ser fram emot att få inviga den på tisdag!

Nu ska jag bara ta det lugnt? resten av kvällen.. Har inga planer för tillfället i alla fall..

Hela 3 år

Idag har jag varit vegetarian i tre år! Det låter lite, men det är ändå rätt mycket.. 1096 dagar låter mer. Eller 26304 timmar, fast det lät nästan mindre? 1 578 240 minuter? Eller 94 694 400 sekunder? Är det inte MER? Eller har jag räknat helt fel nu?
Ni mattesnillen kan gärna på rätta mig om jag har fel. Men tre år är jag säker på är 1096 dagar i alla fall! (Förra året var ju skottår + två vanliga år)



Har ni någon matallergi eller har ni något speciellt ni inte äter?

OBS OBS OBS! Jag äter fisk och jag har fått lära mig att det heter semivegetarian då. Men jag säger vegetarian, lättare så för då fattar alla vad jag inte äter. Sen frågar många ''men du äter väl fisk?'' så jag tror det finns fler vegisar som äter fisk än de som inte gör det..


Vakna med The Voice

Nu säger dom på Vakna med The Voice att det är en bluff, det där med den unga pappan? Att tjejen visst var med barn men inte med honom, utan hon hade vart runt bland större killar.. Det säger i alla fall en nära vän till familjen att så ligger det till.
Så.. Vad ska man tro?

Dåliga dagar

Ja, alla har vi dåliga dagar. Jag hade en ruskigt dåligt dag idag.
Praktiken överlevde jag, men övervägde ett tag att gå hem. Jag bara orkade inte egentligen, men jag var kvar tiden ut. Vill ju bli tagen på allvar, jag vill detta, jag vill kämpa på tills det är dags för skola igen, men det var inte mycket positivt med den här dagen, så ikväll efter träningen rann bägaren över. Imorgon ska jag fixa tid med Inge och så ska jag se ifall jag kan få skära ner på praktiktid och börja läsa klart några ämnen, så jag har det gjort tills jag börjar skolan till hösten.

Fast det finns väl alltid något positivt med alla dagar? Jag hade i alla fall en jättebra eftermiddag hos Dennis med Tv-spel! :) Körde bland annat Fifa och något bilspel där en är tjuv och en är polis, och ja, ni fattar resten :) Sjukt kul i alla fall! Så DET var bra.
Men träningen gick åt skogen av olika anledningar, så jag är riktigt sur och förbannad och vet inte var jag ska ta vägen med allt just nu.. Men det lugnar sig väl när jag får sova sen.

Får ni den känslan ibland att all ork och energi bara rinner av er?
Att ni vill så mycket men inte har kraft eller ork till något?


Ekorrn satt i granen

Fick lite sällskap hem idag, av en Ekorre! Nej, inte riktigt så var det, men när jag cyklade hem så kollar jag åt sidan och då springer en ekorre precis bredvid mig och den springer med några meter innan den hittar ett träd. Hoppas den inte blev allt för stressad, stackarn.. Kan ju inte vara kul att vara ett så litet djur och ha en stor cykel och en människa bredvid sig.
Och nu lät jag nästan som Nasse - ''ett litet djur''.


Sitter och äter tonfisk. Ska iväg och träna senare ikväll, men ska ladda om batterinerna lite först.

Vad har ni för er idag?

Bra vänner jag har

Åh, Louise är så söt! Hon både hämtar och skjutsar hem mig idag! :)
Hon kommer om en stund och då blir det dans! Om jag längtar! Har inte dansat ''på riktigt'' sen i början av december!



Jobbiga, dumma baksida lår!

Har varit hemma ett tag. Blev erbjuden skjuts hem men valde att gå. Inte så himla skönt att gå med en sträckning i baksida vänster lår men man ska ju röra lite på sig när man har sträckt sig, så promenad är alldeles lagom.. Men jag hoppas verkligen det inte sitter i länge för jag vill kunna stretcha! Får komma på varianter av de övningar jag brukar göra så jag kan behålla vigheten i det högra benet.. :)

Nu ska jag bara ta det lugnt tills träningen ikväll. Sköönt! Jag har inga måste-göra just nu..
Ska passa på att sköta om mina byar när jag har tid ;)

Balett och modernt

Om en halvtimme bär det av mot ännu en praktikdag.
Jag fryser, jag är lagom trött.. Hoppas kaffet påverkar både humöret och kroppstemperaturen.
Lär nog frysa ännu mer när jag går ut sen.. Brr!

Hinner nog skriva lite innan träningen ikväll. Eller dansen kanske jag ska säga. Balett och modernt ikväll! :) Och Lousie är så söt så hon har lovat mig skjuts hem, så det tackar jag för :) Skönt att slippa gå/cykla i kylan! Fast dit får jag ju ta mig på egna ben.. Men men :)

Nu ska jag kolla till mina byar lite och packa väskan..
Ni får ha en bra dag!

TVkväll

Fastnade framför tv:n och Lipstick Jungle. Första gången jag ser den serien, verkar rätt bra. Vill mest åt programmet efteråt - Plastikdrömmar - tonåringars snabba väg.. bla bla. Kommer nog inte orka se hela, för det börjar 22.00 och håller säkert på en timme, men början ska jag i alla fall se.

Någon mer som ska se Plastikdrömmar?



Säger godnatt nu! Lär inte sitta här mer idag efter 22.00-programmet..

Laddar batterierna

Hemma och laddar inför träningen med lite fil och rågfras.
Dagen har varit bra och Sandra hjälpte mig hem med lite lådor som vi kan packa i. STORT tack!

Förutom träningen blir kvällen lugn.

Har ni lov nu eller har ni gått tillbaka till skolan? Eller ska ni ha lov ännu senare?

Akrobatik med Beck-Gamen

Inte ens en timme kvar på sportlovet. Jag ska snart i säng. Det kommer nog ta något dygn eller två innan jag har ställt tillbaka tiden till vardag med tidiga kvällar och tidiga morgnar.. Men så blir det ju alltid.. :)

Blev ingen Beck för mig ikväll. Tänkte se Mia och Klara först, men det missade jag.. Och även Beck då. Men Gamen som gick ikväll har jag redan sett, och på tal om Gamen så måste jag skryta lite om att han som spelar Gamen, Viktor Ström, har jag haft som teaterlärare i några veckor i bland annat akrobatik! :)

Har ni träffat någon kändis någon gång?
Nu menar jag träffat eller hälsat på - inte sett. Då kan jag ju skryta? med att jag även stötte på Bubbles på Gotland när jag var 12, men det var inte träffa eller hälsa, det var mest se..

Nej, nu måste jag sova..
Det är väl bara att ta tjuren i hornen, ta tag i veckan som kommer och göra det bästa av den. Jag ska njuta av alla bra tillfällen som ges och bortse från det som kanske inte blir som jag tänkt mig.. Det kan ju inte alltid bli så..
Godnatt!


Svaren i panelen



Klicka på bilden för att komma till inlägget!

Sista timmarna av sportlovet

NU ska jag iväg och träna! Ser jag verkligen fram emot. Haft två lediga dagar nu med en del godis och pizza, så träningen kommer sitta som handen i handsken - om jag får på mig handsken vill säga! ;) Gud vilken dålig humor jag har, men jag skrattar i alla fall.. :)

Ha en bra kväll hörni så hörs vi imorgon kväll innan eller efter morgondagens träning!
Imorgon är ju mitt sportlov slut så då börjar praktiken 8-16 igen..

15/2

Godmorgon på er!

Jag har varit vaken sen tio, men jag har inte varit hemma förrän nu. Har spelat tv-spel och sett film under förmiddagen!
Nu ska jag snart hjälpa mamma med lite städning. Ska torka ur alla skåp vi har tömt.
Ikväll är det träning, annars blir dagen lugn! :)

Panelen

Okej, nu har det bara gått sex minuter på det här dygnet, men kolla in Marcus blogg lite senare idag! Är med i hans panel och svarar på veckans tre frågor. Läs mer i hans blogg!

Trodde det var en olycka



Jag trodde först detta var ett skämt, men det är verkligen sant? SICK SICK!
Jag hyrde film, fick syn på framsidan till en kvällstidning och tänkte direkt att det måste varit en olycka. Att pojkens föräldrar fick ett barn och dog direkt efteråt båda två, hur nu det skulle hända, och så blev han ''pappa'' eftersom ingen annan fanns där just då. Men han blev verkligen pappa, på riktigt!
Sex är vackert när det är två mogna personer som har det. Visst, dom fattar säkert båda två att man kan bli med barn om man har sex, sjukdomar, att man måste skydda sig, men jag tyckte sex var äckligt när jag var 12! Jag lekte fortfarande med barbies emellanåt, jag hade precis fått min första BH och jag hade inte hånglat än, och de här barnen har sex - och är nu även föräldrar.. Jösses..

Läs mer här

För råa för mig

Ja, jag kan inte säga att jag är något vidare imponerad av Petras insats den här veckan heller, men lite plus ikväll var i alla fall att båda Måns och Amy gick vidare! Amy faller jag för som förra året, då var hon i guld, i år i silver. Och Måns hade en riktigt bra låt, bättre än sist! :)
Men varför ska Petra skämma ut sig en vecka till? Råa skämt om alla folkgrupper man kan komma på. ''Alla som kollar på Melodifestivalen är homosexuella''. Det kanske är så vissa människor tänker när det har med glitter och glamour och dans att göra, men vanliga straighta killar kan också klä sig glamigt, snyggt och dansa utan att vara bögar och även fast man tänker så så behöver man inte säga allt man tänker! Skärpning! Blev riktigt irriterad.

Vilka bidrag ville ni skulle gå vidare?
Blev ni lika glada som jag blev då Amy och Måns gick vidare? :)


Blä för Melodifestivalen igen?

Andra gången gilt? Jag ska i alla fall slå mig ner med mamma och syrran i soffan, och Disa på golvet ;) och se Melodifestivalen nu.
Godiset vi köpte förut idag slukade vi då vi packade och städade, men det behövdes extra mycket då! Men jag räknar inte med så många goa låtar ändå och då är det inte värt att äta socker och fett om det suger som förra gången!

Ska ni också se eller har ni dissat Melodifestivalen sen förra fiaskot?


Aja, kvällen blir väl bra ändå. Filmen vi såg förut, Tur och retur, var riktigt rolig, söt osv. Jag ska inte låta en dålig programledare förstöra min kväll!
Tar tag i era kommentarer när programmet är slut!

Filmmys ikväll

Nu ska här packas! Gardiner ska ner, jag har en disk, tvätta, dammsuga. Men ikväll blir det alla <3s dag-mys med mamma och syrran - vi har hyrt film! :) Tur och retur! Någon som har sett den?

Frågor

Jag fick en fråga igår från en Linnea som undrade om jag hade några sommartips. Jag antog att det handlade om träning och sommarkroppen som alla börjar sträva efter efter nyår då man ger löften osv.
Nja, sommartips. I inlägget jag skrev tidigare gav jag en del tips på kost och träning, men jag tror inte på att träna inför ''beachsäsongen 2009''. Ska man bara ge upp efter sommaren då, lägga på sig några kilo under hösten/vintern och sen börja om på nytt? Jag tror mer på att hålla en balans mellan snask, träning och bra mat året om. Det håller bättre, i alla fall för mig.
Så mitt tips är att hitta en kost som passar en, träning som man tycker om och unna sig godsaker då och då, typ på helgen.

Fick även en fråga om vad jag tränar, och det skrev jag i förra inlägget, men det blev långt så skriver även här ifall ni inte orkar plöja igenom allt.
Jag tränar step, core, aerobics, balett, jazz, spinning och så tränar jag även i gymmet de dagar jag inte har pass. Promenader blir det ibland och jag har två vilodagar i veckan, för det behöver kroppen.

Kost och träning

Jag börjar med regel nr ett  - träna för att det är kul, ät så att du känner att du mår bra!
Efter ett pass tex. Tänk inte ''jag orkade bara si och så mycket, jag tog inte i så mycket jag hade tänkt''. Hur peppad blir man att fortsätta? Vad glad över det du fick gjort istället. Alla gånger, även fast man har viljan, så kanske man inte har orken att prestera max. Man kan prestera max för dagen, men max är olika från dag till dag.
Kosten då. Hårda dieter och hård träning går INTE ihop. Tränar man mycket måste man äta mer än man kanske gör de dagar man inte tränar - piece a cake, det fattar ju alla.
Dieter över huvud taget verkar inte alltid så roliga, men man ska äta mat man mår bra av. Big mac och godis ibland är bara bra, man måste få njuta ibland, men man kan även få njutning av nyttig mat. Riktigt grovt bröd lockar aldrig mig på morgonen, men det finns nyttigt bröd som är lite ljusare. Man får hitta sina favoriter. Allting måste inte vara fettsnålt eller enligt GI som är den metoden jag främst går efter.

Ni ska få lite tips på bra sidor där ni kan få svar på frågor, tips på recept och en lista över mat med lågt GI.
I en av listorna står det i början att vitt bröd har GI 100. GI står för Glykemsikt Index och det är ett mått på hur snabbt blodsockret höjs när man äter olika livsmedel. Ju lägre desto bättre.
Så länge GI är under 50-55 så är det riktigt bra, bäst är under 40 om man verkligen vill köra hårt och få resultat. I början kan man hålla sig till livsmedel med GI under 40 men sen när man ska plana ut och lägga till långsamma kolhydrater så kan man hålla sig upp till 55 och stanna på vikten man har hamnat på.
GI-metoden går ut på att ta bort snabba kolhydrater, en del tar bort alla i början, och sen lägga till långsamma kolhydrater. Fullkornspasta istället för snabbmakaroner är ett bra tips.
Kör man riktigt riktigt hårt så får man inte ens äta frukt för att bli av med sötsuget. När man tar bort kolhydraterna ur kosten gör kroppen först slut på kolhydratsreserven som alla har, det tar ungefär 2 dagar, och då försvinner även mycket vatten ur kroppen. Sen när kroppen inte får några kolhydrater börjar kroppen bränna fett för att hålla igång hjärnan som annars går på pasta, bröd osv. Det är då man går ner i vikt.
Efter 2-4 dagar med GI är sötsuget borta, men jag brukar aldrig ta bort frukten. Däremot dricker jag inte juice. Bättre med en apelsin till frukost istället för C-vitamin blandat med onödigt mycket socker.

Här är en bra sida där det står en del om vad olika livsmedel har för GI. Även den här sidan står det en del om det på.
Frågor och svar hittar ni här och på den här sidan står det en del bra fakta om just GI, rätt fetter som man ska få i sig med mera.

Träningen då. Börjar man med GI-metoden och kör stenhårt helt utan kolhydrater rekommenderar jag inte hårdträning i gymmet, utan långa promenader. Promenader över 25 minuter är bra då kroppen börjar förbränna bättre än om man bara går i en kvart. Man hjälper kroppen med förbränningen men man kör inte slut på sig själv. Man får naturligtvis känna efter vad som passar en bäst, men man ska nog vänja sig vid dieten först och lägga på kolhydrater innan man sätter igång med den tunga träningen.

Jag tränar 8-9 pass i veckan, några pass är 90 minuter, andra 60 eller 30 minuter. Jag varierar träningen så gott jag kan för att få igång så många delar av kroppen som möjligt. Step, core, aerobics, balett, spinning och gym. Även promenader de dagar då jag inte tränar, för oavsett om man är och tränar på toppen eller är nybörjare så ska man helst vila två dagar i veckan så kroppen hinner med.
Har man inte råd med danslektioner eller gymkort kan man alltid leta upp övningar på internet. Det är ju lättare att gå på gym och pass, men det finns alltid övningar man kan göra hemma med bara kroppen. Situps är visserligen inte så kul, men man tager vad man haver.

Några snabba tips!
- Ha gärna pressad citron eller lime i vattnet, för det sänker GI.
- Jag dricker Gainomax efter de träningspassen som är extra tuffa för att få tillbaka de kolhydrater och proteiner jag behöver och på så sätt få ut så mycket som möjligt av träningen. Gainomax med chokladsmak smakar precis som Oboy och är därför godast, enligt mig. Rasberry (hallon) är god även den.
- Skaffa en egen träningsdagbok på internet. Jag blir peppad av att se hur mycket jag tränar och man kan sätta upp egna mål. När man ser i ett diagram hur mycket man tränar i månaden och i veckan så ser det mer ut och då blir man mer peppad! Sidan hittar ni här.

Hoppas ni har fått några tips! :) Lycka till!


Billiga handdukar och pizza

Glad alla <3s dag till att börja med! :)

Kom nyss hem från stan. Var nere med mamma och syrran och handlade lite av varje. Fick 200:- som alla <3s dag-present av mamma, så blev några småsaker till nya rummet.
Mamma fyndade handdukar för 750:- som egentligen skulle kostat 3000! Inte dåligt! Vi åt även ute. Pizza för min del. Det är gott när man äter det sällan.
Bra start på den här dagen, speciellt pizzan, jag som ska blogga om träning och nyttig kost snart, haha! ;) Men det är väl bra om man äter onyttigt och så ibland. Är man för nyttig blir även det onyttigt. Men mer om det snart.
Vi har även valt ut färg till våra rum när vi flyttar, och rollers, maskerinstejp och papper? får vi också! :) Tjiho!


Färgprover jag tittade på. Det blev färgen Grädde till mitt rum! Vad tror ni om det?


Smart grej!


''My sweetheart'' var ju gulligt, men det andra - haha, jag var bara tvungen! ;)

Flitig bloggare

Vissa dagar känner jag mig verkligen som en flitig bloggare, som värnar om sin blogg. Jag menar, jag sitter med bloggen mer eller mindre varje dag. Ibland blir det flera timmar, och då räknar jag med tiden jag lägger på kommentarer och inte bara inlägg.

Jag har fått höra mycket positivt från er läsare när det gäller min träning, hur jag orkar hålla igång som jag gör (tränar 8-9 pass i veckan) och hur jag orkar äta nyttigt, för det är ju hur lätt som helst att falla för frestelser, men ibland måste det vara okej.
Men jag tycker att det är något man kan prata mer om, det är ju mycket snack om ätstörningar nu tex. Blondinbella vs Katrina och vem mer det nu var.. Jag var inte så insatt i vad som hände, mer än det som stod på löpet och i tidningarna då. Men ämnet är omtalat, hett, det går att skriva sjukt mycket om mat, träning, alla olika dieter och ideal. Och jag har nu fått frågan om jag kan hjälpa en tjej och komma med tips om hur man ska äta och träna balanserat för att gå ner i vikt eller få en mer ''slimad'' kropp.
Jag blev inte ombedd att ta upp det i blogginlägg, utan jag blev frågad om hjälp i en kommentar, men jag valde att svara via msn. Men varför inte dela med mig av det jag berättade för henne till alla? Det kan säkert fler ha nytta av, lite tips kan ju alltid vara bra :)

Så - imorgon bloggar jag om balansen mellan kost och träning, så som jag har gjort, det som har fungerat för mig.

Om ni har några frågor om kost och träning ni vill ha svar på så skriv in dom så svarar jag på dom imorgon!

Nytt i klädväg



Nu är grejerna äntligen i våra händer! Ett grått långt linne, en svart väst och ett par örhängen till mig.
Vill ni se bättre bild på vad jag beställt så kolla in det här inlägget jag skrev precis efter vi hade beställt, syrran och jag.

Prenumeration



Lite härlig läsning på g hem till mig! :)

Beställde via GratisBio och fick därmed 60 poäng! Gå med ni med och få antingen 50 poäng eller 75 poäng att börja med!
Det är gratis så länge man vill att det ska vara det. Värva kompisar och få poäng. Handla kläder, beställ prenumerationer, som jag precis gjort, på tex. Veckorevyn, köp en dator eller låna filmer och få poäng. Byt poängen mot Nellypengar, presentkort eller biobiljetter!

Tomorrow

Hur ska ni fira alla hjärtans dag imorgon?
Ska ni fira med någon speciell person?
Om ni fick önska er precis vad som helst att göra på alla hjärtans dag, vad skulle ni då vilja göra? Och med vem?



Bilder på g

Hej!

Det blev ingen träning för mig ikväll som jag hade tänkt.. Men någon dag ska man ju vila, och igår trampade jag in något vasst i foten, som jag visserligen fick ur, men det gör fortfarande ont att stödja för mycket på just det området på foten, så träning skulle nog inte gått något vidare ändå..
Så hela dagen har jag ägnat åt hemmet. Jag har packat tre lådor till, så nu är det inte mycket mer i mitt rum man kan packa ner. Garderoben blir väl det sista jag packar ner och det är i stort sett alla som går att packa ner. Känns skönt. Snart smäller det - snart flyttar vi och det ska bli så himla härlig! :) Imorgon ska vi välja ut färg till våra rum, jag och Jorunn. Yes yes yes!
Förutom packat idag då, så har jag tvättat lite, vädrat. Rensat en sista gång, nu är jag ganska säker på det,  i garderoben och hittat lite till Tove, lite till Jorunn och lite till second hand. Ska försöka ringa hit dom någon dag så dom kan ta det sista. Ihop med mitt skrivbord kanske? Men det får vi nog ta det sista vi gör, var ska jag annars ha datorn stående liksom? :)

Ska iväg och hämta ut mitt paket någon gång ikväll. Bilder på mitt får ni sen! :)

Jag ska ta det lugnt ikväll, bara slappa. Sugen på te, har levt på kaffe senaste tiden och inte druckit te på över två veckor och mamma köpte ju hem rabarber och grädd-te för inte så länge sen, så det borde jag prova!


Fredagen den 13e



Snöbrottning

Godmorgon!

Ursäkta för att jag inte uppdaterade er mer igårkväll, men jag hade precis kommit hem från träningen, sen åkte jag iväg och köpte lite mys till kvällen och precis när jag, syrran och hennes kompis hade satt oss i soffan för Beck med chips så får jag sms. Några kompisar ville ha med mig på bastubad, så jag valde det istället. Det var riktigt trevligt, aldrig fel med bastu. Och emellanåt gick vi ut och brottades eller rullade oss i snön. Kvällen där avslutades med filmen Nina Frisk. Riktigt bra film, rolig framförallt! :)

Kom hem runt tre-fyra. Somnade någon timma senare.

Nu har jag precis lyckats spilla ut en kopp kaffe över köksbordet och slå huvudet i skåpsluckan som är över kylen. AJ räcker väl att säga för att få er att förstå att det inte var skönt.
Ska i alla fall äta frukost och dricka en annan kopp kaffe. Ser även på film - The jewel of the Nile.

Ni hör från mig senare!
Och by the way, det jag och syrran beställde från H&M i slutet av förra veckan går att hämta ut idag så det ska jag göra någon gång under dagen. Ha det bra så länge!

Fräsh, inte uppiffad

Har inte mycket tid här idag..
Hittills idag har jag hunnit se en film - National Treasure. Somnade till de sista 20 minutrarna och vaknade till menyn där National Treasure-musiken spelades om och om igen.. Sov gott i alla fall. Powernap!
Var och pantade lite flaskor innan filmen och köpte godis för pengarna. VARFÖR ska det ALLTID vara så att man blir sååå sugen på godis tills man har ätit det och känner hur det vrider sig i magen? Jag har ätit nyttigt ett bra tag nu så magen blev verkligen inte glad. Har riktigt ont emellanåt, men det försvinner nog när jag börjar träna. För det är dit jag är på väg nu, ska bara packa, äta och göra mig i ordning klart.
Tro nu inte att jag sminkar mig och piffar till mig innan gymmet, sånt ser bara fjantigt och osäkert ut. Nej, men man vill ju komma fräsh dit och inte se ut som man precis klivit ur sängen eller redan kört ett pass.. Fräsh och uppiffad är två helt olika saker.

Så ni hör väl från mig ikväll. Kommer bo på gymmet idag. Härligt med lov då man får extra mycket tid till sina intressen! :)

Kommer somna gott och fort

För första gången på jag vet inte hur länge så kunde jag se klart en hel film och bara ligga och mysa i soffan utan att bli rastlös, men det berodde nog på att jag tränade så pass hårt ikväll och att jag redan innan var lite småtrött.. Skönt när man kan ligga och känna hur man nästan blir ett med soffan. Haha! :)
Låg och mös i mitt överkast (en stor pläd egentligen, jättegosig!) med glass. Och mitt tips på god glass - vanlig vaniljglass, kakao och kokos. Har ni inte provat det så har ni inte levt ännu! Prova prova prova! :)

NU blir det sängen.
Imorgon ska jag upp tidigt. Ska iväg och träffa B-I, sen blir det träning runt eftermiddagen/kvällen. Däremellan blir det väl slappt hemma, tvätt och disk och kanske lite rensning i någon låda eller garderoben IGEN? Jag ger mig aldrig med min garderobsrensning.. Men det är så kul att ge bort och bli av med och se hur det får plats LUFT i garderoben för en gångs skull, haha!
Nej, jag skriver för mycket, som vanligt. Godnatt på er!

Yours, mine and ours

Guuud vilka härliga pass jag har varit på ikväll! Först spinning mest som uppvärmning i 30 minuter, sen härlig härlig step och dans på det! :) Nästa vecka blir det ännu mer dans efter första danspasset, men då ska jag nog inte spinna. Är helt slut efter ikväll, men helt slut på ett helt underbart sätt!
Blev stretch, dusch och bastu efteråt och nu är jag hemma. Ska se vad kylen/skaferiet har att erbjuda.
Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt. Ska se på film bland annat. Yours, mine and ours blir det! (Dina, mina och våra.) Någon som har sett den? Sjukt bra film, så den rekommenderar jag till alla som gillar amerikansk komedi! :)
Visst kan svenskar också skoja till det, men svenskt och roligt är buskisar för mig, Stefan och Krister - typ Två ägg i högklackat. Amerikanerna gör komedi och roliga tonårs- och även barnfilmer som ingen annan kan! Hur kommer det sig? Alla resurser och pengar kanske?.. Men spela roll vem som gör filmerna, huvudsaken är att man kan få textat ifall man har svårt med typ engelskan :) Fast jag gillar att se engelska filmer utan text. Då får man ju träning på det engelska språket :)
Aja, ni får ha en bra ikväll! :)



Hemma och vänder



Nyss hemkommen från stan. Blev en snabb sväng i butiker med Louise. Jag hittade ett par beiga chinos för mitt tillgodo på Vero Moda. Efter bara 20-30 minuter i butiker, efter några provade plagg var så blev det en fika! Nästan det bästa med att gå på stan, shopping osv. Fikan som avslutar allt, eller om man börjar med en fika - det spelar ju ingen roll. Men det är i alla fall det bästa med en sån dag! :)
Två glas kaffe för mig, två glas te för Louise. Vi satt i nästan tre timmar och pratade konstant. Urmysigt, så det får vi göra om - och det får inte gå nästan ett år tills nästa gång vi ses ;)

Hemma och vänder ja. Ska snart iväg och träna, ska bara få i mig något först. Blev en halvtaskig lunch förut, och frukost innan det. Men lite stekt ägg, en liten lunch och kaffe kan man inte träna 90 minuter på! Ska se vad vi har i kylen..

Har ni haft en bra dag?


Rensar garderoben IGEN

Godmorgon!

Håller på och städar garderoben just nu. Eller rensar ur kanske man ska säga. Har i alla fall hittat en del jag ska göra mig av med, antingen slänga (typ träningskläder som jag har använt en del), skänka till second hand eller ge till syrrorna. Skönt om jag kan bli av med allt som går att bli av med innan vi flyttar, så man slipper börja rensa när man väl är på plats och ska packa upp istället.

Idag blir det en sväng på stan med Louise. Antagligen en fika också, så man får tillbaka krafterna efter att ha sprungit i affärer. Hur kan man bli så otroligt hungrig och trött av att gå på stan och kolla på kläder?..

Nu är plattången varm, så ska fixa håret, sen blir det väl någon slags lunch innan jag drar.
Ser fram emot en bra dag på stan. Det var nog 9 månader sen vi sågs senast, så vi har en del att ta igen om man säger så! :)

Ni får ha en bra dag ni med! Ni hör mer från mig senare idag.

Bra start, dåligt slut

Hej!

Kom nyss hem från gymmet. Testade ett nytt pass idag och det var verkligen inte vad jag hade tänkt mig. Jag hade höga förväntningar och blev rätt besviken faktiskt, men jag hade inte mage att gå ut från passet efter tio minuter så va kvar och gjorde inte mitt bästa men lite i alla fall.
Jag har ju egentligen all rätt av avbryta ett pass som inte känns bra, men på något sätt så känns det som jag kränker ledaren när jag går ut, för det säger ju direkt att jag på något sätt inte uppskattade passet och sånt skulle jag ej vilja känna som ledare om folk skulle gå ut från mina pass efter tio minuter. Fast man har ju all rätt och passar inte passet måste man ju få tid på sig att göra något annat.. Men jag var alltså kvar timmen ut..
Fick lite tid efteråt att dansa av mig i alla fall och så hann jag bli varm så fick lite stretchhjälp av Dan idag innan jag gick hem.
Är inte alls hungrig nu, har ju knappt gjort något i dag så blir väl bara någon liten sallad ikväll.

Men förut idag hade jag kul! Åkte till Skövde och gick en snabbis på stan innan jag mötte Elin vid bion. Jag hann köpa två par vårskor från Race Marine, ett par rosa och ett par vita - så orginellt men ändå så snyggt.
Vi sågs 45 minuter innan bion började så vi hann prata igenom en hel del om hur vi har det idag, för vi har ju inte setts på ganska exakt ett år! Det hinner hända mycket på ett år, det fattar ju alla.. :)
Bion vi såg var I taket lyser stjärnorna och den var väldigt bra. Enda besvikelsen var att boken och filmen kändes som två olika historier. Grunden var den samma. Jenna, Ullis-Knullis, Susanna, Jennas mamma med cancer och ''jobbiga'' mormor. Lägenheten de bodde i var precis som jag föreställt mig den när jag läste boken, vilket var lite läskigt!.. Men annars var det så mycket som blev nytt för mig även fast jag läst boken 15 gånger. Ska inte nämna vad som var med från boken och inte, men det var en del tillagt och det kändes.. konstigt..
Men som sagt - annars var filmen riktigt bra!

Nej, nu blir det sallad.
Sitter och ältar, är så arg på mig själv. Jag som stressade från bussen och hem, sprang hela vägen för att hinna upp och packa väskan till träningen och åka iväg till träningen, byta om.. Men jag hann. Och till vilken nytta då? Kunde lika gärna stannat hemma för så mycket fick jag inte gjort..
Hoppas det går något kul på tv ikväll, för jag behöver få tankarna på annat.

Men jag kanske ska avsluta med något bra - TACK ELIN för en toppendag med biomys och prat! :)

Rastlös

Ska snart iväg och träffa Elin. Vi ska gå på bio - I taket lyser stjärnorna! Äntligen säger jag! :)

Har plockat lite på mitt rum idag, diskat, ätit både frukost och lunch. Nu sitter jag bara och väntar på att snart få dra. Rastlös.

Ikväll blir det nog lite träning som vanligt! It's good to be back! :)

Ugglar

Haha, nu är jag uppe igen fast jag redan sagt godnatt för kvällen! Men det är ju nytt dygn, kanske godmorgon skulle passa bättre?
Äh, varför bry mig om jag redan sagt godnatt? Det är lov, jag är frisk, jag är uppe någon timma extra om jag vill. Sitter och har så roliga konversationer på msn så stannar nog uppe ett tag till. :)



Mina små problem

Jag måste på toa, så går väl efter inlägget.
Mitt kaffe är kallt, men jag kan inte micra det nu för mamma sover.
(Jag har hela dagen mejlat och letat efter en adress, men nu har jag fått hjälp av Moa, så kan posta min anmälan imorgon.)
Mitt ''plus'' gick precis ut på Speedservern..

''Oj, vad det är synd om mig..''
Nej, jag bara klagar för ingenting. Ska snart sova! Kan behövas.. :)

Godnatt på er!

Snabb uppdatering

- Har fortfarande lock för örat. Har fått lock för andra nu också, men inte lika mycket. Men det är fortfarande jobbigt!
- Har varit och tränat ikväll. Tränade förut runt lunch också. Härlig dag, stretchen har gått riktigt bra efter båda passen och kvällspasset var urhärligt! Fick ur mig mycket! :)
- Cykeln är lagad och hemma hos mig igen.
- Jag har lämnat tillbaka byxorna jag köpte. Det var väl för fikan dom satt uppe för när jag provade dom hemma åkte dom av - knäppta! Men eftersom det var en reavara fick jag bara tillgodo. Men om jag köper något som ej är rea och sen vill lämna tillbaka den, får man pengarna tillbaka DÅ? Funderar på att göra så. Fult kanske men jag vill ha pengarna. Brukar inte hitta mycket på Vero Moda ändå..

Efter passet fick jag först stretchhjälp av Marcus, sen tog jag även hjälp av Emma med en övning som känns lite fel att fråga en kille om. Jag sitter nämligen och stretchar splitten, med benen isär och då behöver jag någon som sitter likadant med fötterna på insidan av mina vrister och sen krokar vi armar och så drar hon mig fram och ner. Förstår ni hur jag menar? Den hjälpte i alla fall Emma mig med. Sen satte vi oss ett bra tag och snackade i bastun. Aldrig fel med bastu! :)

Har sett lite på Familjen Annorlunda med mamma. Ätit lite.
Nu ska jag leka resten av kvällen med mina byar ;)

Frukosten

Bild på min frukost förresten. Är såna bilder kul att kolla på? Ja, kanske någon får tips om vad de ska äta till frukost..
Äter mycket apelsiner och vitamintabletter nu så jag ska hålla mig frisk.



Fridas trend

Godmorgon!

Har varit vaken sen nio. Började med frukost, sen har jag uppdaterat mina byar lite och nu vankas det film och sen ska jag försöka läsa ut sista Harry-boken. Jag får inte tid då det inte är lov, men nu är det ju lov igen så nu kanske jag kan få slut på den boken. Har flera pocket som ligger och väntar som jag fick i julklapp. Vore kul att få börja med en i högen.. :)

Vad kan det vara, fjärde dagen med lock för ena örat? Trodde det var något som skulle gå över med sjukdomen, men icke. Sitter nu här med lock för ena örat och det är sjukt irriterande. Någon som vet hur man lättast får bort lock för öronen? Något knep som går att utföra hemma? Jag har redan testat det enda jag vet - hålla för näsan och ''blåsa'' ut, men det funkade inte. Kändes som allt bara blev värre då..

Hakar på Fridas trend för jag blev lite inspirerad och så kan man ju fördriva tiden en dag som denna, för jag har inte mycket planer för min dag.. Förutom film, boken och lite träning senare då. :)
Haka på ni med? ;) Haha!





Dock kör jag utan solglasögon, för mina ligger nerpackade som alla andra saker i någon låda och jag orkar inte rota varje gång jag kommer på att jag vill ha något..
Det ska bli skönt att flytta, så man kan få upp allting igen! :)

Nu blir det film!

Beck

Kom precis hem. Har varit hos Johan med lite folk och kollat på Beck. Även lyssnat på lite musik, småprat. Småtrevligt.

Nu är jag riktigt trött, så blir sängen inom kort.
Och jag uppdaterade visst en gång till idag ;) Hade jag inte planerat, men det är väl mitt nya jag som är på väg att växa till sig.. Jag ska ju ha mer stökigt, inte alltid planera allt osv. Tycker jag lyckas rätt bra.

Godnatt!



Träning igen!

Har varit och tränat första gången sen jag blev sjuk. Härligt! Tog det liiite lugnare än jag brukar, men det kändes bra. Fick stretchhjälp efteråt.

Har varit hemma ett tag nu. Hunnit duscha, göra mig i ordning. Nu väntar fisk och spenat i micron.

Ha en bra kväll, vi hörs imorgon! :)

Mamma jagar mig :)

Hej på er!

Dagen började slappt med kaffe, frukost, en halv film (två ägg i högklackat) och sen tog jag mig ett bad.
Efter lunch har jag hjälpt mamma att röja en del, vi ska ju flytta, någon som inte förstått det än? ;)

Nu sitter jag här, andfådd. Mamma jagade mig upp för trapporna ;) Haha! Vi har våra stunder!
Smsar lite med Louise nu. Blir nog att ses på onsdag, lite shopping bland annat. Ser jag fram emot!
Bio på onsdag vet inte jag inte om det blir, eller senare i veckan.. Ville ju se den nya Wallander men alla är så uppbokade på lovet, även jag, fast inte alla dagar.. Och de dagar och tider jag kan passar ju inte alla, förstår jag ju. Sen när jag fick tag i Louise som hade tid på onsdag, när jag också kunde, då har hon sett alla nya filmer som går ;) Otur! Men vi får säkert trevligt ändå!
Kan ju alltid hålla i min gratisbiljett tills ännu nyare filmer dyker upp på duken.

Nu ska jag.. Jag vet inte? Kolla om något är öppet i stan? Borde det ju vara. Vill ha gainomax! Mitt lager har tagit slut!

Mycket skriverier

Det sista från mig ikväll - var precis inne på bloggportalen bara för att se om fler höll med mig eller om jag var den enda som inte såg hur bra alla var ikväll osv. Nästan alla bloggar jag har läst (och det är några stycken) har bara skrivit negativt om Melodifestivalen!
Jag undrar just, och fler här hemma, vad det kommer stå på löpsedlarna imorgon..

Kvällens roliga var att sitta med mamma i soffan och mysa samt ha sms-kontakt med Stockholm (Tove och Lotta) och Göteborg (Jorunn, och pappa och Krister).

Nu ska jag göra mig i ordning, kolla till mina byar i Travian och sen blir det sängen. Jag kommer nog somna gott trots besvikelsen!

Ironi



''Det kommer säkert bli modernt med gröna gummistövlar till alla outfits nu i vår'', så många som ville ha fram Snälla, snälla.

Ja, jag ska väl ge mig? Men jag får utlopp för min ilska.. Fast besviken är nog mer the word för vad jag är.

Dåliga första deltävling

Det var som jag läste var-det-nu-var, Melodifestivalen har verkligen blivit mer och mer nerskitat och i år är det väl ändå droppen! Ingen rolig pausunderhållning, en HEMSK programledare som bara gör bort sig och förstör och när Snälla, snälla gick vidare som vald av juryn av alla bra artister med riktiga slagerlåtar, glitter och glamour, då blev jag riktigt förbannad! Skrek i soffan, mamma hade som tur var en telefon över örat närmast mig..
SVT, Melodifestivalen? Jag vet inte vem som håller i detta helt och hållet, vem som är ansvarig, anställer osv, men snälla.. Ni lär bara tappa tittare på detta.

Finns det någon där ute som tyckte Snälla, snälla var kvällens BÄSTA bidrag? Finns det någon där ute som tyckte programledaren var bra, som tyckte hon var rolig?


Deltävling ett - sammanfattning: PINSAMT DÅLIGT!

OMG!

Åh, jag måste bara få det ur mig, jag blir tokig på programledaren i Melodifestivalen! Det kan jag väl inte vara ensam om?
Alla i familjen brukar ofta ha olika åsikter om det mesta, men just ikväll är alla enade! Det kan väl ändå inte vara en slump?
HON SUGER, HON ÄR PINSAM! JAG SAKNAR BJÖRN OCH LUUK!

Vitvinssås igen

Hej!

Kom nyss in. Har varit ute och ätit med mamma ikväll! Supermysigt att få göra något bara mamma och jag!
Vi gick ut och åt, samma ställe vi åt på sist då det var helg och Tove var hemma. Och vi åt samma som sist, så för mig blev det alltså pasta med räkor, musslor och vitvinssås. Urgott!

Nu är vi hemma. Jag hinner sitta här en stund innan Melodifestivalen börjar.
Minns när jag bloggade förra året då det var Melodifestival och Amy Diamond gick vidare. Då var jag glad, gillade den låten - och det gör jag fortfarande i perioder.
Hoppas på bra låtar ikväll, som jag läste någonstans så håller jag med om att den har blivit lite nerskitad - Melodifestivalen. Men vi får väl hålla tummarna för att det är kvalité och bra låtar! Och pausunderhållningen, hoppas den är bra.. Men jag är väldigt tveksam på om den kan slå förra årets med Björn Gustafsson! ;)

Jag antar att ni också ska se på Melodifestivalen? :)
Ha en bra kväll i alla fall!



LOVELY SPAIN

Mamma, Lina, Tove, Jorunn och jag ska ut och resa i maj! Det blir Spanien, Mallorca! Guuuud vad härligt det ska bli! Nu har jag verkligen något att se fram emot!
Jag ska iväg till Frankrike i slutet av april och kommer hem på mammas födelsedag och hinner vara hemma i 12 dagar, sen drar vi! :)



Vem tackar nej till en 14 km lång VIT sandstrand?! Ingen ingen!

Fyndat





Fika och shopping



Tack Lina för en mysig dag!

Äntligen lördag!

Snaaart ska jag iväg och fika med Lina! :)
Hoppas att allt jag har att se fram emot nu gör att jag blir frisk fortare!

Har inte mer tid här nu, hörs senare!
Hoppas jag kan ta kort. Glömde ladda kameran igår så den har precis börjat ladda nu, men ja, några bilder blir det väl allt..

Sammanfattning

Sammanfattning av kvällen.
- Har hunnit prata en del med mamma vilket kändes skönt.
- Disa har varit så svartsjuk så fort man inte har tittat åt hennes håll eller pratat med någon annan i familjen än just henne. Hur kul är det att prata med en hund jämt? Hon förstår ju inte så mycket, förutom orden kissa och ut. Visst, hon kan ju vacker tass, hon fattar varsågod, hon kan ligg, hoppa osv. Men det blir ju ingen vidare konversation med henne, men jag har i alla fall gosat med henne en del ikväll och ''bakat bullar'' med henne vilket hon verkar gilla mycket. Hon ligger ner på sidan och så knådar och rullar jag henne fram och tillbaka som man gör med en bulldeg. ;)
- Kvällen avslutades med förra årets melodifestivalskiva, massage, djungelvrål och prat med Jorunn. Mysigt mysigt!

Nu ska jag sova gott. Kvällen slutade bra, jag har saker att se fram emot imorgon.
NU ska jag leta upp kameraladdaren och ladda kameran, för jag kommer få en del fototillfällen imorgon och bloggen (bloggar över huvud taget) blir tråkigare utan bilder och jag kan ju inte låna bilder på google varje gång..

Godnatt!

Klickeliklickat

Jag och syrran har nyss klickat hem lite nytt och fräsht till vårgarderoberna från H&M. Kul när man kan göra det ihop, då blir portot hälften så dyrt ;) Och så fick syrran använda min 25%-rabatt på sin vårjacka - en skinnjacka! Ska köpa mig en jag med, men jag ska önska mig pengar till min 18årsdag, så då kan jag köpa min jacka. Vinterjackan lär nog användas fltigt tills dess ändå.



Bokat biljetter



Bokat och klart! Jag och Elin ska på bio i nästa vecka! :)

HA HA HA

Detta är min humor de!



Men orka

Smart som jag är så har jag redan packat ner sladden mellan datorn och mobilen, och kameran har jag inte orkat ladda än.. Och så tar jag bilder med mobilen som jag såklart inte kan lägga in för jag vet inte vilken låda sladden ligger i och jag har inte ork att rota igenom alla lådor! Så typiskt..

Sitter och dricker den sista Colan. Har börjat se på Simpsonsfilmen. Tänkte egentligen se Dina, mina och våra men i det fodralet låg inte rätt skiva utan Simpsonsskivan, så det fick bli den filmen. Orkade inte leta reda på rätt skiva..
Jag orkar INGENTING idag.

Jo, en sak har jag orkat - göra i ordning håret någorlunda och sminka mig. Känner mig aningen piggare med smink på. När man är van att nästan varje dag se sig i smink och plötsligt så är man sminkfri OCH sjuk, då ser man hemsk ut! Fast det är väl bra om hyn får vila sig lite, men nu har jag gått utan smink i snart fyra dagar - och nu fick jag nog.

Det blir en lugn hemmakväll ikväll. Imorgon blir det en fika med Lina!
Och jag har en sån lust att gå på bio, men det blir ingen bio imorgon kväll med Frida som planerat, för hon ska till Åre. Ja, kul för henne! :)
Så nu får jag väl ringa runt till alla och se ifall någon vill se film i början av nästa vecka. Har två biobiljetter och två filmer jag vill se!





Mamma Mia

Godmorgon på er! Eller det kanske är lite sent för godmorgon..

Mindre feber, men fortfarande sjuk. Öronen gör inte lika ont idag, så jag avvaktar med sjukhuset.
Har precis tagit mig ett varmt bad, det var verkligen behövligt!
Har hunnit se på Mamma Mia idag. Vet inte vilken film jag tar här näst, men film och soffan blir det i alla fall! Och Cola! Mamma köpte ju hem igår. Det är väl det jag lever på idag..


Vad ska ni göra i helgen? :)

I soffan hela dagen

Jag har legat i soffan hela dagen, sett på Pirates ett och Harry Potter 2. Fast jag somnade någonstans i mitten av Harry Potter-filmen och vaknade vid fyra.
Jag har knappt orkat laga mat. Åt fiskpinnar till frukost, till lunch blev det som igår - potatis i ugn. Det enda jag orkar göra, sätta på ungen och in med potatisen. Men mamma köpte lite Cola och godis ikväll, så lite energi har jag fått i mig.
När man är sjuk kan man ju inte äta som vanligt för jag har ingen ork att varken laga, hacka, skära eller greja med mat. Jag vill bara kunna ta något, och idag så försvann matlusten mer än den gjort hittills.. Får se hur morgondagen blir.

Misstänker att jag har åkt på öroninflammation. Har inte bara feber ont i halsen och är snuvig och täppt emellanåt utan hela huvudet bankar och även runt öronen, och så fort jag rör alldeles för mycket vid käken så värker det som febervärk i öronen, men det är en värk som håller i sig. Ja, blir det inte bättre efter helgen får jag väl pallra mig till sjukhuset.

Nu ska jag få mig lite sömn.
Imorgon ska jag försöka om jag orkar hämta min cykel som är hel och snygg nu! Men det märker vi imorgon.
Nu blir det sängen!

Hoppas ni alla har det bra, att ni får vara friska, speciellt ni som har lov nu som jag nästa vecka. Då vill man ju inte vara sjuk direkt!
JAG VILL BLI FRISK!

Sovit ut

Godmorgon.

Jag vaknade för kanske 50 minuter sen, men jag har legat kvar och myst lite..
Febern är lugnare idag, men jag har den fortfarande. Halsen är värre, jag har torrhosta och kraxar när jag pratar, och så är jag igentäppt. Men jag lever, jag äter fortfarande (en del tappar ju aptiten när de är sjuka, och även jag om jag blir ''för'' sjuk), men än så länge har jag fått behålla aptiten.
Ska ut i köket och fixa frukost nu. Kanske se på en film? Går bara en massa dåliga serier och repriser nu på förmiddagen så..
Kanske Pirates ett eftersom jag såg tvåan igår? Och så har jag Harry 2 och 5 hemma, så jag har att göra om jag känner för att se film hela dagen.

Ingen dum idé

Varför kan inte alla skolor ha det så här?
Istället för att man ska slösa pengar i någon kafeteria!
Jag menar, när jag fortfarande gick i skolan gick jag till 17.10 på onsdagar, och lunchen var runt 12.. Så då skulle man alltså klara sig fem timmar utan mat, och om maten inte var god då? Den vegetariska maten var ingen höjdare, då det jämt var bönwok eller liknande. Vi vegisar vill ha varierad kost vi med, och det går alldeles utmärkt och lika lätt att laga samma mat till oss som alla andra, ersätt bara köttet med annat protein vi kan äta! Svårt?
Men mer till ämnet. Bara en macka och en frukt skulle göra susen, så slipper man ta med fikat hemifrån eller köpa det dyrt i skolan. Mackor blir det väl över vid lunch, tex. sopplunch? Och knäckebröd finns ju alltid.

- Vad tycker ni?
- Hur har ni det på era skolor?
- Är det dyrt i kafeterian?
- Får ni mellanmål serverat när ni går långa dagar?


ÄNTLIGEN

Min önskan har gått i uppfyllelse. Nu är jag sjuk, på riktigt. Jag är snuvig, ont i halsen, feber, ont i huvudet. Det är ingen höjdare, men jag hoppas att när jag fått vara sjuk den här gången kan få vara frisk sen utan minsta lilla halsont!

Sitter hemma. Försöker dricka så mycket varmt jag bara kan, fryser en hel del nu.
Har sett på Top Model, spelat lite, men nu har jag knappt någon ork.. Min mage kurrar, men jag är inte sugen på något just nu.
Ska leta fram mina filmer ur någon av flyttkartongerna, så jag kan fördriva lite tid. Ska nog ta några alvedon också, för nu vet jag att jag verkligen är sjuk, men jag orkar inte med febern, att sitta och frysa eller värken.. Både halsen, huvudet och febervärk.
Usch.

Hoppas ni har en bättre dag än mig, och att ni är friska..

Bra p3

Tusen tack p3 för att ni inte har spelat den här låten på ett tag - plötsligt är Umbrella-låten bra igen! Men det beror nog på att jag inte har hört den på över ett halvår.. :)
Yes, för Rihanna är både bra och snygg!


(Bild lånad av google)

Bra ''grej''

Okej, nu har min kamera precis lagt av, batteriet tog slut och jag orkar inte ladda den, så bild får jag väl fixa i den nya lägenheten. Blir nog bättre så än att ta kort på ''grejen'' i förpackningen nu. Ni kommer förstå om jag bara förklarar ändå..
Ja, vad ska jag förklara då? Jo, mamma kom hem idag med två av den här ''grejen'' och det är varsitt mini-tvätt-ställ som man kan hänga på tex. elementet. Så dom kommer vi kunna ha på våra rum, Jorunn och jag. Hur praktiskt som helst!
Jag tvättar ju mina träningskläder rätt ofta, för jag tränar ju nästan dagligen så det blir en del maskiner där bara mitt går och det finns inte alltid hängyta, men nu kommer jag ha det, när vi flyttat! Tänker inte packa upp den här hemma, den kan lika gärna få åka inplastad så klarar den sig bäst.
Tack mamma!

Stor nysning



Men det var faktiskt en rejäl nysning! Och dörren slog till samtidigt som jag nös, haha! (Fast inte av min nysning såklart!)

Bryt ut nu himla förkylning istället för att reta mig hela tiden! Har ju haft ont i halsen till och från sen nyår! Sick sick..

Till er som inte har något att göra

Visst har ni hört talas om rövarspråket? Då ska ni få något ännu svårare att bita i, för det går knappt att prata i början. Sjukt krångligt, men jag kan i alla fall säga mitt namn nu. :)
P-språket heter det och går ut på samma grej som rövarspråket.
Ska man skriva ordet ELD på rövarspråket låter man vokalerna vara som dom är men delar på konsonanterna och sätter ett O emellan. Då blir ELD ELOLDOD.
På P-språket gör man tvärtom - man låter konsonanterna vara och delar istället på vokalerna och sätter ett P emellan. Då blir ELD EPELD.

Nu har ni som sitter hemma, sjuka som jag, något att bita i ;) Det är svårare än jag kanske får det att se ut..
Jag hoppas ni kan skilja på vokaler och konsonanter, annars får ni det tufft!

Mitt förnamn på de två ''språken'' - Lolovovisosa och Lopovipisapa.

Någon som har stött på båda språken tidigare, eller något utav dom?

Feber :(

Febern smög sig på mig under förmiddagen, så är hemma nu. Hoppas allt kan bryta ut nu på RIKTIGT så kan jag få vara på praktiken, visa mig, visa vad jag går för utan att bli sjuk igen!
Ge mig influensan så jag kan få praktisera ifred sen!

Har vilat en stund. Sitter och ringer runt nu, har pratat med H&M. 50 spänn, är det allt ni har att komma med? Men vad hade jag förväntat mig av ett stort företag med massor av kunder som det går bra för? Ska nog dissa nätshoppen.
Har även hört av mig till unga uppfinnare, blir uppringd ikväll. Och så har jag kollat med Stadium om dom har inne Converse, och yes, det har dom! :)

Nu ska jag lägga mig i soffan med kaffe och dega.
Pratade med Magnus och Roger innan jag gick, sa att jag mådde dåligt över att behöva gå ännu en dag, sa att jag var seriös med praktiken, att jag bara hade otur med halsen och de förstod, så det känns mycket bättre nu.
Gör mig sjuk, gör mig frisk.

Soffan och kaffe nu, ha en bra dag allihopa!

Åtta pass kvar v.6

Godmorgon!

Sitter med mitt dagliga första intag av koffein. Har precis ätit frukost, fil och flingor.
Idag blir det nog ytterst lite tid vid bloggen, och så gäller även imorgon. Från måndag-torsdag den här veckan har jag 8 pass, och jag gjorde ett igår, alltså har jag sju pass kvar att träna på tre dagar, så det betyder härliga, roliga träningstimmar men lite tid här!
På torsdag kväll kan jag lova er uppdatering, om inte tidigare.
I helgen väntar en fika, kanske en bio med. Och ett pass! ;)
Men nästa vecka har jag sportlov och jag har inga större planer så då kommer jag garanterat ha mer tid här!
Be patient my darlings!

Koder helt plötsligt?

Varför måste jag plötsligt skriva i såna där koder för att kunna kommentera andras bloggar? Så har det aldrig varit förut, om jag möjligtvis inte kommenterat någon blogg när jag inte varit inloggad..
Någon mer som haft mitt ''problem'' nu ikväll?

Syskonmys

Hade en mysig stund med syrran förut med kaffe (för min del), brownies och pepparkakor!
Vi tog slut på resten av pepparkaksburken, och det var bara liiite mindre än halva kvar.. Tur att det blev träning efter det!







Det är skönt när man börjar växa ikapp varandra, så man kan börja umgås som vilka vänner som helst istället för att ''bara'' vara syskon.
Fler såna stunder!

Nyheter


Nytt träningslinne samt 3/4-mysbyxor som jag har tänkt som dansbyxor! :)


3 par steps, bra att ha när man dansar, och senare fram i vår i mina vårskor som påminner om ballerinas. Man vill ju helst inte ha strumpor som syns i skon när det blir lite varmare, i alla fall så vill inte jag ha det så, men skorna förstörs lättare (och luktar ju desto mer) om man kör helt utan strumpor. Tummen upp för steps!

Stort tack

Måste tacka Sofia som blev medlem på GratisBio via mig idag. Tack vare det fick jag fem poäng och kom upp i 401 så nu kan jag beställa ännu en biobiljett! (En är redan på väg.)

Hur funkar Gratisbio?
- Att bli medlem är gratis, och egentligen är allting gratis, om man inte väljer att handla på någon internetsida via Gratisbio.
- Varje gång du värvar någon får du fem poäng.
- Varje gång någon du värvat kommer upp i 100 poäng (exklusive de poängen personen fått som ''startpoäng'') får du 200 poäng.
- Hur man får poäng då - jo, på en del annonser behöver man bara klicka, så får man poäng men då handlar det om mindre poäng. Det finns även annonser där man måste köpa något eller vara med i en tävling, och tävlingarna brukar ofta sluta med att man ska skicka in ett sms, så där ligger kostnaden där.

Går ni in här får ni 50 poäng att börja med.
Går ni in här får ni 25 poäng extra att börja med.

Slut på vecka fem

Hej!

Sitter just nu och äter en sallad med salsasås, ost, vitlöksklyftor, vanlig sallad och paprika! Återhämtar mig efter träningen.
Har inte varit hemma så länge, men har hunnit duscha..
Det är fortfarande full rulle här hemma, alla sliter och jobbar för att flytten ska bli av och för att vi ska ha så mycket som möjligt gjort så vi de sista dagarna kan ägna oss åt storstädning istället.

Ska kolla till mina byar i Travian nu, får se när jag kommer i säng.
Praktik och vanlig vecka med start imorgon - och så blir det mycket dans!

Nr 5

Jag är väl inne på dagens femte kopp med kaffe nu! HJÄLP! Men det är helg, jag har städat och packat och gjort av med mycket krafter och inte tagit mig tiden att laga något riktigt mål mat, har mest tagit något litet då och då. Blev en av mammas brownies, frukosten då och tonfisken och äpplet!
Men nu ska jag få ner något mer matigt i magen, för snart är det träning och visst ger koffeinet en kick, men det finns ju ingen energi i kaffe som ger mig de krafterna jag kommer behöva under träningen!


En bild från i somras då jag och Patrik tog en härlig fika - i skuggan dock, men det var väl en varm dag.. :)

Nu får jag riktiga längta-efter-våren-och-sommaren-känslor!
Någon mer som längtar efter värmen?

Känns som jag inte äger någonting


Före


Första lådan nästan klar!


Nästan tomt överallt i mitt rum nu.. Känns inte så kul nu, känns som man inte äger något eftersom allt ligger i lådor, men fy så skönt det känns samtidigt att veta att man ska flytta! Nu är det inte långt kvar!


Packade ihop 3/4 av mitt rum på bara några timmar!

I veckan får vi hem fler lådor, så då ska jag packa ner allt jag har i kistan och så ska mina vinglas packas in i tidningspapper, men nu känns det inte värt att göra det när jag ändå inte har någon låda att lägga dom i.

Nu ska jag duscha!

Paus

Har tagit en paus från packandet. Städningen tar jag då jag packat allt jag orkar med. Jag har fyllt fyra bananlådor och slängt en del skräp som man alltid lyckas samla på sig.
Laddar om batterierna för nästa låda med äpplen och tonfisk! Ingen vidare blandning kanske, men som tur är äter jag var för sig. ;)

Nej, nu har nog vattnet kokat klart. Det är kaffe på g!

Städa och packa

Jag känner plötsligt för att storstäda mitt rum och påbörjan packningen inför flytten!
Tar antagligen lite före- och efterbilder, för mitt rum ser inte kul ut nu, och jag vill ju visa hur snyggt det blir när jag är klar! Och så ska vi se hur mycket jag får ner i mina lådor jag har.. På praktiken har Sandra samlat 10 bananlådor åt mig som vi ska ta hem i veckan. Det var nog meningen att jag skulle ha praktik där den här terminen, för bananlådorna, haha, eller vad tror ni? ;)

Frukost!



Vad brukar ni äta till frukost?

Tickar ner fort nu

Vad är det som det tickar ner fort till?
MIN DAG SÅKLART! :)
Idag är det 40 dagar kvar!




American Gangster och Arn

Godmorgon!

Det är världens tröttaste Lovisa som bloggar nu, det kan jag lova. Ögonen är tunga, och ändå har jag sovit hyfsat länge.
Jag var hemma hos Johan igår, såg först på någon pokerfilm och sen blev det några andra halva filmer, bland annat American Gangster och den första Arn-filmen.
Kom hem någon gång i natt och har sovit kanske sju timmar, men jag är ändå hur trött som helst..
Ska ut i köket och göra lite frukost och klunka kaffe så jag vaknar!
Hoppas någon mer är vaken och kan hålla mig sällskap, annars äter jag frukosten här.

Vi hörs när jag har vaknat och gjort mig i ordning!







bloglovin