Fredagens enda bild



Helgen

Fredag:
Underbar kväll! Blev förfest med Veronica, Petra, Emmy, Johanna, Liza och Andrea! Efter tio någon gång blev vi inskjutsade till stan och det blev en runda på stan med Liza, Andrea och senare Dennis innan jag och Dennis gick hem och sov :)

Lördag:
Vaknade rätt tidigt, väldigt bakis men det gick över fort. Fast tror mer på att det var magkatarren som drog igång, för jag var inget tung i huvudet :)
Åkte till huset och målade och jobbade några timmar, sen hem till Dennis och duscha av oss färgen. Blev Band of Brothers, chips och rött och sen somnade jag och Dennis med kläderna på vid halv tio! Jag som bara skulle vila ryggen och Dennis som bara skulle hålla mig sällskap.. Vaknade halv tolv av att Dennis hade krypit ner i sängen med täcke och allt och jag låg fortfarande där med kläderna på. Haha! Men vi sov gott :)

Söndag so far:

Vaknade tidigt även idag, runt åtta. Drog oss en stund innan vi gick upp och åt frukost, gjorde oss aningen i ordning, sen städades det, vi såg kanske halva Black Hawn Down och gick även ut en sväng för att hoppa studsmatta men den var alldeles fröig..

Nu är jag hemma. Har precis skrivit klart brott och straff-uppgiften och nu har jag endast geografiprovet kvar att plugga till! Jag känner lukten av sommarlov!
Ska nog ut en sväng sen, gå förbi hos Dennis och pussa lite på honom :)

Hur har eran helg varit?


It's partytime

Ska möta upp Veronica och comp nu, så inget mer bloggande för mig idag. Uppdaterar någon gång i helgen! Har planer på att måla imorgon, så kanske inte är tillbaka förrän imorgon kväll eller på söndag, men ni får stå ut ;) Solen skiner och det ska jag ta vara på!

Ha en bra kväll och en bra helg!

Snäckor och sand







...något omgjort, något gult




Nymålade naglar i Niveas 45 sec-ljusrosa och mitt alldeles nyss nygjorda halsband :)


Ny!

Jag längtar!



OM jag längtar till studenten när jag hör den här låten!

Snart dags för frissan

Kom precis in, har varit en sväng på stan, bokade klipptid, tog ut pengar och nu har jag precis gjort lunch. Riktigt smarrigt blev det!
Koka pasta, lägg sen den färdigkokade pastan i en stekpanna och knäck två ägg över och häll sen i de kryddor du vill ha. Voilá! Supergott!

Ska ut med Disa snart, sen ska jag börja göra i ordning allt som måste vara klart inför kvällen :)

Klarvaken vid sex, en stund

Godmorgon!

Först en puss till alla läsare - ni har legat på 65 i snart fem dagar, annars brukar det gå upp och ner i statistiken men nu snackar vi! Tack och puss!

Vaknade klarvaken vid sex, såg att jag hade somnat ifrån mobilen igår, hade några sms, så dom svarade jag på och somnade om direkt. Vaknade igen vid åtta, även då några sms att svara på och på den vägen är det.
Nu sitter jag med kaffe, ska kanske plocka lite på rummet, damma, vattna blommor etc. Kanske tvätta lite?
Ska ta en lugn dag, plugga endast det jag behöver, packa det jag behöver inför ikväll och sen kanske det blir en snabbis på stan bara för att det var länge sen :)

Ikväll blir det lite förfest med några av tjejerna och sen när dom ska ut ska jag till Dennis istället :)
Men mer om det senare..

Cyklar inte långt för billigt

Så, nu har jag inte bara gjort min redovisning idag utan även skrivit hela kladden till det som sen ska bli brott och straff-uppgiften. Känns så himla skönt! Och så har jag läst och antecknat några sidor om mänskligheten i geografin och det är fun fun så detta kommer gå riktigt bra, det känner jag på mig! Ingenting kan stoppa mig nu!
Okej, möjligtvis regnet.. Blir nog en snabbis till ICA med Dennis sen istället, ÖB får vi ta när vädret är fint, annars är det bara en plåga att cykla så långt för en billig lotion!

Dagens fråga


Bild från H&Ms fashion against aids

Snyggt eller vad?! :)

Jag vill bestämma om blött själv

Hemma från sjukhuset.
JAG HATAR REGN! Okej, inte hatar, men jag avskyr regn på dagar då man MÅSTE iväg på något, då jag MÅSTE cykla/gå till tex sjukhuset som idag. Blir lite småstressad när det blåser motvind, man inte kan sitta på sadeln för den är blöt och när det stänker regn i ansiktet och sen när man går in någonstans så börjar det rinna ner vatten från håret ner i ansiktet. Toppen!
Jag kanske inte borde klaga, det finns ju ställen på jorden där regnet inte faller alls och man kan inte odla något och allt är trist och torrt och brunt.. Men ändå, detta är mitt ''dagens i-landsproblem''!
Idag spelade det ju ingen roll om man tog på regnjackan eller inte, allt var ju blött ändå när man kom fram!!! Grr på vädret! En regnig dag ska man sitta inne och mysa, inte behöva ut i det blöta! Får jag däremot gå ut frivilligt i regnet och då njuta av det, då är det en annan sak, men jag bara kan inte njuta av regnet när det förstör smink, hår och blöter ner allt man har på sig!

På sjukhuset då, jag fick träffa en läkare och vi pratade, jag berättade om ryggen, hur jag har tränat och stretchat och han tittade på ryggen, klämde och kände och kollade reflexer så jag inte har någon nerv i kläm, men det hade jag inte. Sen pratade vi lite till, han sa att styrketräning går bra, men resten ska jag vara försiktig med, om det hugger till och gör ont ska jag sluta direkt, alltså kan jag inte träna alls nu! Det hugger ju tom. när jag bara är ute och går/cyklar!
Han skulle även fixa en tid till en sjukgymnast samt höra av sig till röntgen.. Känns lite läskigt när han drog in röntgen i detta med ryggen, men han vet nog vad han gör. Så nu är det väl bara att hålla tummarna för det bästa!
Han sa att mitt problem var lite krångligt att avgöra men ofta gäller det inte muskler och nerver utan skelettet, typ kotorna. Inte diskarna eller det som håller ihop allt utan alltså kotorna trodde han det var, SÅ HÅLL TUMMARNA!

Nu ska jag plugga vidare..

Sudan avklarat

Nu har jag gjort min redovisning om social hållbarhet i Sudan och Anette verkade nöjd med det jag framförde :) Vågar inte hoppas på MVG, känns inte som jag når dit med samhäll A tyvärr, men å andra sidan har jag försökt så gott jag kan läsa ikapp en kurs man annars gör på två terminer på mindre än en termin, en HALV termin! Så får jag bara VG är jag nöjd som om jag egentligen skulle fått ett MVG!

Nu ska jag göra klart brott och straff-uppgiften och bita i geografiboken, människa, befolkning och mänsklighet heter kapitlet. Låter ändå rätt intressant.

Planer annars för dagen är ett besök på sjukhuset för ryggen, köpa hudlotion ihop med Dennis när han kommer hem, blir väl ÖB för de har rätt billigt och resten av kvällen vill jag bara ta det lugnt och mysa!

Vad har ni för planer för dagen?

Mot Dennis

Drar till min bejbi och sover där i natt! Tar med plugget dit, kan inte koncentrera mig hemma, behöver få vara i en mysig famn och äta klyftpotatis, haha!
Ha en bra kväll, tar hand om resten av kommentarerna imorgon :)

Min spray spökar

Ni anar inte vad som just hände?! Satte upp en knut, skulle spreja lite småhår som stod åt alla håll så trycker på ''sprayknappen'' och sprayar men när jag släpper knappen fortsätter sprayflaskan att spruta ut det lilla spray jag har kvar! Fixade den till slut, men nu är det väääldigt lite kvar.. Låter jag snål? Vill ju att den ska räcka så länge som möjligt, men mest var det läskigt när den bara fortsatte.. !

Nu ska jag ut med Disa, sen ska jag fixa lunch och SEN ska jag plugga resten av dagen! Jippie..
Borde nog ringa Helen och boka ett nytt möte, det var ett bra tag sen vi sågs och nu med ryggen och allt, jag kan ju inte jobba hur som helst på mitt pass, need som help here!
Ha en bra dag!

Del 9

Lördag 23/5
Hemresedag. Bussen gick 07.45, så kvart över sju fick vi matsalen öppnad för oss så vi skulle få i oss frukost. Bussresan tog 45 minuter till Palma, det tog ett tag på flygplatsen med incheckning och säkerhetskontroll, sen köpte vi yoghurt, mackor, chips och vatten. Boarding blev ''försenat'', planet lyfte 11.20 istället för 10.50, ändå kom vi hem till Sverige 14.10 som beräknat. Skönt!
Pappa och Krister mötte oss på flygplatsen, vi åkte till Centralen, åt på Subway, Jorunn och Tove köpte nya mobiler och 17.12 gick tåget hem.
När vi satt och väntade på tåget på Centralen kom två killar fram till mig, eller en ställde sig bakom och en satte sig på en bänk mittemot, men det märkte jag inte först för jag läste och hade musik i öronen, men sen ser jag hur han framför mig riktar kameran mot mig och sen sneglar jag bakåt för att se vad han tar kort på och jag ser en annan kille bakom mig, men fattar inte riktigt vad dom gör. Sen småspringer dom därifrån och ler och jag frågar pappa, som suttit på samma bänk som killen mittemot vad de gjorde och pappa sa något om att den ena tog kort, jo, det såg jag, och den andra killen stod bakom mig och gjorde tummen upp. Haha, är jag SÅ snygg alltså? Patetiskt, men kul också..
När jag kom hem packade jag upp snabbt, duschade och åkte till Dennis! Han fick en present, örhängena jag köpte på marknaden, och lite bubbel som vi delade på. Mysig kväll!

Det var den resan..! :)

Del 8

Fredag 22/5
Mamma, jag och Jorunn tog en båttur ut från ''Alcudiaviken'' och åkte runt några uddar och hamnade vid en strand med ljust ljust turkost vatten, jättefint ställe! Där stannade vi i 1 timme och 20 minuter innan båten gick tillbaka. Under tiden var Tove och Lina och red, så sista heldagen på Mallis blev utflyktsdag!
På kvällen gick vi ut och åt på Ola's, det var en trevlig svensk som jobbade där. God mat hade dom! Senare under kvällen gick vi och strosade i affärer och gick tillbaka till Ola's på hemvägen för att ta kort, han, jag, Lina, Tove och Jorunn. Vi visste inte vad han hette men när vi pratade om att vi ville gå och ta kort med honom kallade vi honom ''Ola's'', men vi sa det aldrig till honom ;)
Ännu senare på kvällen, när det hade hunnit bli mörkt ute, firade vi vår sista dag på Mallis på ett glasscafé som låg precis vid hotellet. Riktigt mysigt ställe, trevlig personal och urgod glass! Annars gick kvällen åt till att packa den tiden vi inte var ute och åt eller gick i affärer eller var på stranden en sista gång!
Köpte förresten Britney Spears Fantasy-parfymen för ca 160 svenska kronor!
Innan glasscaféet tog förresten jag, Tove och Lina hoppkort vid vattnet och hade superkul! Och så plockade jag sand i en påse att ta hem till en burk och lägga snäckorna i sen. Har bild på det, kommer senare! Blev riktigt bra!














Jorunn på händer




Underbara värme!<3





Del 7

Torsdag 21/5
Tove, Jorunn och jag la oss vid poolen efter frukost. Mamma och Lina tänkte åka till gamla delar av Alcudia igen bara för att gå och ta kort, men bussarna var fulla så de kom inte iväg.
Jag och Tove tog kort med lekledarna på hotellet, en var utklädd i en björndräkt och björnen hade på sig indianfjädrar. De lite mindre barnen kollade lite kul på oss, men det var typ som att ta kort med Lisebergskaniner och det är ett måste! :)
Innan vi gick till havet hann jag se en kackerlacka på 4 cm klättra på en solstolsgrannes handduk, ingen härlig syn ALLS!
Varmaste dagen under hela veckan, 38,5 grader i skuggan! Varmaste dagen på Mallis i maj på över 45 år!
En man på stranden fick för sig att ta kort på mig, men mamma såg det och sjasade iväg honom.
Två britter låg nära oss på stranden under veckan med sin dotter på kanske 2-2,5 år. De lekte med henne och var hur fina som helst mot henne hela tiden, och jag kunde inte låta bli att ligga och le åt deras lekar med henne och det var nog den sötaste ungen jag sett! Så träffade på pappan i vattnet sen och jag frågade vad hon hette och han sa Catherine och då sa jag att hon var väldigt söt, och han tackade. Sen när de skulle gå från stranden stannade de vid min handduk och den lilla tjejen vinkade och sa bye, hur sött som helst! Hela familjen sa hejdå med och jag sa hejdå. Det gjorde min dag!
Vid tre gav jag upp stranden, det blev så himla varmt!
Efter kvällsmaten gick vi och strosade i affärer som alltid och jag köpte vitt vin till pappa och mousserande vitt till mig och Dennis och även två kepsar, en att ha på bygget när jag ska måla i sommar och en mer till vardags.






Kvällsmat och..


..kvällsmys!

Del 6

Onsdag 20/5
Hade en jätteknasig dröm om Kenza, vår hund, mormor och morfar och att jag kunde hoppa flera meter upp i luften, men jag landade alltid i en björk!

Första dagen utan minsta gnutta vind vid stranden, så det blev svettigt. Och varmaste dagen dittills på vår resa.
Nu har ''alla'' börjat säga att jag borde låsas in resten av resan, att jag är nog brun, inte borde få bli brunare osv ;)
Bytte ut 10an i ansiktet mot 6an. Dag 1 hade jag 10an överallt, sen dag två tog jag 10an på axlar och i ansiktet och 6an på resten av kroppen och nu har jag alltså vågat mig på 10an på axlar och 6an på resten av kroppen, och så körde jag veckan ut. Brände mig endast i hårbotten, pga flätorna.
Kvällsmaten blev på en italiensk restaurang, jag åt spaghetti marinara med räkor, bläckfisk mm. När vi bad om notan fick vi en shot med Tunel, smakade ruskigt äckligt!
Tog en kvällspromenad längs stranden med Jorunn, Lina och mamma, åt glass. Sen gick vi in och spelade kort, drack vin och åt ritter sport-choklad.


Enda bilden jag tog på onsdagen som blev bra och var på något jag ej tagit kort på tidigare.
Var bara tvungen - Jorunn och Lina fick sjukt stora colaglas!

Igång igen!



Statistiken gick upp så fort jag satte igång igen, känns härligt!

Del 5, marknad

Tisdag 19/5
Vi åkte ganska tidigt till gamla delar av Alcudia för att gå på en marknad. Det tog kanske en kvart med buss dit från hotellet.
På marknaden köpte jag och prutade ner en väska från 39 euro till 24, en klocka från 12 euro till halva priset, en fotlänk för 5 euro istället för 10 och ett par örhängen till Dennis ner till 2 euro! Allting skulle ha kostat närmare 70 euro men jag betalade snäppet under 40 för allt så jag var nöjd, första gången jag prutade så :) Köpte även ett halsband, men det var i en av butikerna i turistområdena vid hotellet.
Marknaden tog bara förmiddagen så vi hann med stranden efter lunch. Jag, Lina och Jorunn grävde och byggde lite, Tove låg vid poolen hela dagen för hon hade bränt sig en aning och en kille kom fram till oss på stranden och bjöd in oss till disco Bell's så Lina skrev upp oss på en lista, men vi gick aldrig dit.

Jag såg något riktigt hemskt under turen till gamla Alcudia. De körde häst och vagn i turistområdena och även där vi klev av vid marknaden och tog man en närmare titt på hästarnas hovar och skor så såg man att skorna var för små och hovarna hade vuxit över + att man såg revbenen på en del av hästarna! Ingen kul syn alls!

På kvällen gick vi till kinarestaurangen igen, som hade en svensk ägare, och åt buffé och något riktigt gott dom hade på buffén (men kanske inte så nyttigt?) var friterat sjögräs, så då har man ätit det med. Ja, det var nog allt den dagen :)














Klockan jag prutade ner till halva priset, love love!




Blåsan från springrudan..









Del 4

Måndag 18/5
Köpte ett armband och ett par örhängen till mig, åt trerätters kinesiskt för 4,95 euro på kvällen, lunchen bestod av en glass, skrev vykort till Sverige, drack gott vitt vin innan jag la mig och läste i Berlinerpopplarna (som jag fick av pappa i julas) och det var första gången under resan jag tog mig tid att läsa. Läser nämligen bäst på lov och semestrar.
Lagom värme under dagen, inte allt för svettigt, och Toves flätor hon gjorde på mig på söndagskvällen satt i hela måndagen, dock brände jag mig i hårbotten en aning..
Jag och Tove sprang ca 4 km som gav mig en stor blåsa på ena hälen + att mitt ryggont blev tusen gånger värre så jag gick på typ-alvedon nästan hela resan efter det. Surt!




Systerhotellet där vi åt frukost och hade reception








Letade snäckor











Plugga, plugga..

Jag pluggar och pluggar och njuter och har faktiskt kul för det går vägen, jag är väldigt intresserad och det är också hemskt hur det går till på vissa håll i världen och då är det väl lika bra att fördjupa sig i det för att sen förstå hur man ska göra något åt det? Det ska i alla fall bli riktigt intressant med redovisning på torsdag, för ja, imorgon har "klassen" svenskauppsatts i svenska A (som jag är klar med) så redovisningen är flyttad till torsdag vilket ger mig två extradagar att plugga och fördjupa mig ännu mer! TJOHO! Om jag inte sagt det tidigare så fördjupar jag mig i social hållbarhet i Sudan. Vi fick välja varsitt land och jag skulle helst ta ett i Afrika sa Anette, och sen fick vi välja om vi skulle fördjupa oss i social, ekonomisk eller ekologisk hållbarhet och jag tog social för det är det första jag tänker man borde rätta till i ett land som Sudan.
Intressant är också att i mars ställdes Sudans president inför rätta men släpptes fri, och det tänker jag ta upp. Kanske ger några pluspoäng ;)

Nu ska jag återgå till plugget och nu kom även Dennis, kanske jag ska ta en paus?

Ha en bra kväll!

Måndag so far

Vaknade hos Dennis halv sju, gjorde mig i ordning och åkte till skolan och träffade Arne vid åtta. Han godkände att jag pluggar på distans så länge jag har disciplinen att göra det hemifrån på egen hand och så skulle jag ha godkännande från Anette och Carolina, och det har jag redan fått men ska prata med Anette igen så hon vet vad jag och Arne sagt. Skönt, då har jag det grejat! Och något om att jag skulle missa mitt sista studiebidrag sa Arne inget om så det räknar jag med att få behålla :)

Har hunnit uppdatera lite från resan som ni säkert märkt och jag kommer ta lite varje dag så snart ligger hela Mallisveckan på bloggen! :)

Idag är planen att gå ut en sväng med Disa, plugga geografi och social hållbarhet i Sudan, förr och nu samt tankar om framtiden ifall man gör något åt problemen eller om man struntar i det - väldigt intressant och då blir det ju roligt! Jag ska även ringa sjukhuset för min rygg har bara blivit värre. Den var som värst i mitten av veckan, men det kan bero på springrundan jag tog med Tove en dag på Mallis, men jag får abstinens om jag inte får träna så behöver komma till en sjukgymnast så någon kan säga vad som är ''felet'' med min rygg (svanken)!

Nu ska jag fixa lite lunch.

Del 3

Söndag, 17/5
Tove flätade mitt hår, jag träffade Andrea, jag köpte ett par strandshorts, vi köpte vin till kvällen för 2 euro, vi hittade en kinarestaurang med trerätters för 4,95 euro (men där åt vi inte förrän dagen efter) och på kvällen åt mamma och jag Paella, deras nationalrätt, med skaldjur.
1 euro = 11 kr


Hotellfrukost






Träffade Andrea vid hennes hotell och hon var sjukt brun! Det var hennes nästsista soldag och min första, så det förklarar kanske en del..






Paella med skaldjur


En bläckfiskarm! Ni skulle sett mina ögon ibland när jag åt.. Stora som tallrikar, speciellt när jag fick upp den här! Men jag åt av allt.







Del 2

Lite onödiga fakta om resan dit och kvällen.
Vi fick info på en tvskärm under flygturen (då det inte visades film) om hur högt upp vi var, hur kallt det var utanför planet etc. Vi flög på 11 000 meters höjd vilket man brukar antar jag och utanför hade vi 60 minus! Går ju inte att föreställa sig hur kallt det måste vara!
Landade i Palma 09.40, åkte buss i 45 minuter till Alcudia, ställde in väskorna i bagagerummet och gick för att äta lunch. Blev kinarestaurang, en av de första restaurangerna vi såg. Det var helt okej mat där :)
På kvällen åt vi Burger King, vi hade inte mycket krafter till att leta efter något trevligt ställe och sitta och beställa och vänta, så Burger King smakade bra!
Fick färg redan under eftermiddagen då vi låg några timmar på den 14 km långa VITA stranden och bestämde träff med Andrea under kvällen, så vi sa söndag 15.00 på stranden vid en av bryggorna.

Det var dag 1! Dag 2 i ord och bild är på g!

Kommentarer?

Dom svarar jag på imorgon!

Del 1

Började resan i fredags 19.20, åkte buss, tåg och bil till Landvetter där vi sov fram till 04.30 då vi fick checka in. Tog en frukost direkt efter vi kom innanför säkerhetskontrollen. Sen var det bara att vänta till 06.30 då planet skulle lyfta.. Allt som allt reste vi i ca 16 timmar!!!






























Bra kvällsmat va? ;)

Det var första omgången bilder. Räkna med en bättre uppdate om fredag-lördag i ord imorgon och kanske fler bilder från andra dagar, men först har jag lite med skolan och så att ta itu med!

I'm back, I'm home!

Hej!

Äntligen är jag tillbaka, känns superskönt att vara hemma i Sverige igen, och även hemma hemma och hos Dennis!
Vår vecka var toppen, vädret var varmare än man mätt på över 45 år i maj på Mallis så det var ju tummen upp bara det :) Vi åt god hotellfrukost och det fanns mycket att välja på, god mat på kvällen, oftast en glass efteråt och så solade vi och latade oss hela dagarna!

Uppdaterar i omgångar, tror ingen orkar med allt som hänt under en vecka och alla mina 703 bilder jag tog i ett och samma inlägg ;)
Snart kommer bilder från dag ett, om något speciellt sen hände på dag ett kommer det i ett annat inlägg - jag skrev nämligen lite kladd-dagbok på kvällarna, man glömmer så lätt när man får tusen nya intryck varje dag.

Annars får ni ha en bra kväll! Efter nästa inlägg bär det av till Dennis! Parlamentet är ett måste ikväll! Jag saknar allt svenskt!!!

Bye bye Sweden

Det här är mitt sista inlägg innan vi drar. Har precis sagt hejdå till Dennis. Bölig som jag är fällde jag några tårar, såna där tårar som trillar ur ögonen och direkt ner utan att rulla på kinderna. Jag gråter egentligen för allting. Är jag arg gråter jag, är jag ledsen gråter jag, är jag irriterad, stressad, panikslagen, glad, kär - vad jag än är så gråter jag!
Jag vet ju att vi ses om en vecka, men vi är ju i stort sett hela tiden så när man plötsligt ska vara ifrån varandra i en vecka, och inte bara ifrån ifrån utan vi ska vara hundra och åter hundra mil ifrån varandra i varsin ände av Europa, så känns det extra mycket. Men det kommer vi klara, det blev bara lite extra känsligt att säga hejdå :')

Har precis ställt alla växter i köket så de inte står i stekande sol medan vi är borta och inte kan vattna dom. Och Jorunn har diskat, och jag hällde ut mjölken.. Är det något vi har glömt?

Ha en toppenvecka alla underbara läsare, prenumeranter, whatever! Även fast jag inte ser att ni sitter och läser min blogg så ser jag det indirekt i min statistik och bland alla kommentarer så flikar ni in ibland att ni gillar min blogg, att den är fin osv och det värmer något oerhört! Det är ni som får mig att vilja blogga vidare, göra bloggen bättre, större! PUSS till er!

Jag är KLAR!

Färdigpackat!

Mallis, som vi längtar!



Nej, jag kan inte sluta tjata om vår resa som vi snart är iväg på men jag längtar så sjukt mycket! Om mindre än ett dygn ligger jag på stranden och har säkert redan börjat få lite färg :) Hur härligt låter inte det?!
Och jag är inte ensam om att längta - smsar med Lina som bara vill iväg, och mamma har ett positivt pirr i magen och Tove pratade jag med i 35 minuter förut om allt och inget och hon längtar också, och jag och Jorunn fördriver tiden hemma bäst vi kan. Men nu börjar jag tröttna på alla dessa talk shows på tv! Jag vill iväg!

Nu ska jag platta håret så jag kan packa ner det sista sen, hårborsten, hårsprayen, plattången såklart.. Så väskan är redo för ikväll!
Börjar få ett godissug igen, säkert efter att jag åt godis igår. Funderar skarpt på att åka och fixa en liten påse, fast det fördriver ju inte tiden bättre men ändå :)


MAD igår var bra

Var tvungen att lägga till lite på min nedräkning för jag kommer sakna min Dennis så in i!<3

Teatern MAD igår med Liza var riktigt bra. Vi köpte godis innan vilket jag hann äta upp innan det ens började, men köpte bara för 13,50:- så.. Förklarar kanske en del? Teatern var bra, men jämfört med tidigare års slutproduktioner var det inte min favorit.. Men samtidigt ser jag allt slit bakom uppsättningen. Allt slit man går igenom på tre år. Jag vet ju vad man gör på bara ett år och hur mycket man utvecklas bara då, så att se slitet bakom gör att man förstår att det krävs en del att komma dit dom var igår, på scenen och levde ut sina roller otroligt bra! Så bra var den och skulle jag få chansen skulle jag gå igen!

This fly ain't flying anymore

















Blogguppehåll 15-24 maj

Nu har jag ändrat nedräknaren till hur många dagar det är kvar tills jag kommer hem istället för hur många dagar det är kvar till Mallis, för det är inga dagar kvar nu! Ikväll bär det av mot Göteborg och sen flyger vi imorgon! Åh, detta blir great! Och Dennis ska förbi här en sväng efter sin praktik innan vi åker, så jag får pussa lite extra på honom :)

Linnea och Niklas är hos oss just nu, utnyttjar vårt Skype och pratar med Otto och Ulrika i Thailand :) När dom är klara ska jag ut i köket och skramla fram till frukost, vad som nu finns kvar i den typ tomma kylen?
07.55 är det Top Model 6, sen ska jag plugga, packa och göra mig i ordning och bara slappa resten av dagen för snart lämnar jag Sverige, så ska ta det lugnt och suga in så mycket Sverigeluft jag bara orkar! Men jag kommer nog inte sakna Sverige allt för mycket, inte som vädret är just nu eller som skolan och allt krånglar. Det jag kommer sakna är såklart Dennis och Disa och vännerna! Och mina gratis sms, haha ;) För det kommer inte fungera där nere!

Mitt uppehåll är ju som ni kan se på rubriken till söndag nästa vecka, för vi åker ju ikväll och är på Mallis 16-23/5, men jag är inte säker på när vi flyger till Sverige och när vi landar, så räkna med mig tillbaka i bloggen på söndagen, den 24e maj. Ska träffa Dennis så fort jag kommer hem så lär inte tänka på bloggen det första jag gör! ;)

Ha en bra start på dagen så hörs vi senare!

Gripande och hemsk

Fy vilken ruskig film - Pojken i randig pyjamas! Den var hemsk, men även så bra så den rekommenderar jag. Den kändes verklig för liknande har ju hänt, (den handlar om andra världskriget) så den går verkligen rakt in i hjärtat och det gör ont!

Nu ska jag titta på samhällsuppgiften om hållbar utveckling. Jag har fördjupat mig i Sudan och social hållbarhet i just Sudan, så ska göra klart så mycket jag kan innan jag åker för redovisningen är 26/5, precis då vi kommit hem. Tar såklart med en del att plugga till Spanien men vem vill plugga när man tar semester just för att komma ifrån vardagen och få unna sig lite?!

Och just det, ikväll är det ju MAD med treorna på teatern! Det ska bli otroligt spännande att se hur dom har satt upp den! Jag har sett de senaste årens uppsättningar av treorna och alla har varit otroligt bra, genomtänkta - även de olika rollerna och vem som spelat vad, och varje år har jag skrattat så jag fått magont (fast så tyst det gått för att inte störa skådespelarna) och det vill jag göra ikväll igen!

Ska i alla fall göra mig i ordning nu, SEN plugga. Känner mig otroligt ofräsh nu.. Tar nog en dusch.

Ha en bra kväll, jag uppdaterar om teatern imorgon. Teatern tar säkert två timmar och efteråt ska Dennis hem till mig och det är vår sista kväll ihop innan jag åker så den ska vi ha ihop och bara ihop! :)

Filmdags igen



Efter filmen ska jag berätta för er vad som höll att gå galet galet fel med vår resa!
Har det någonsin krånglat för er med utomlandsresor?

Busväder!

Hemskt vad fort vädret ändrar sig idag. I morses var det duggregn, sen kom solen, sen var det mulet och blåste kallt, sen ösregnade det, sen kom solen igen och då passade jag på att ta ut Disa, men vi kom inte långt förrän himlen öppnade sig och det började hagla som jag vet inte vad! Skyndade mig in med Disa, som verkade gilla vädret?! Knäpp-hund och knäpp-väder!



Nej, hagel är inget jag njuter av direkt!

Svimfärdig igår

Igårkväll efter 60 minuters spinning och 30 minuters tuff step åkte jag hem till Dennis. Var helt slut och kände mig svimfärdig nästan hela kvällen så jag var ju inte på topp som ni fattar.
Vet inte när vi somnade, men jag vaknade av att Dennis stod och tittade på mig bredvid sängen. Mysis!
Gick hem samtidigt som duggregnet kom, jippie. Kom hem, Jorunn låg i soffan och såg på tv, och igår hyrde mamma två filmer åt henne så vi såg den hon inte hade sett än - Patrik 1,5. Sjukt kul och bra film, så den kan jag rekommendera!
Den andra filmen mamma hade hyrt var Pojken i randig pyjamas, så den ska jag se senare hade jag tänkt.
Efter Patrik 1,5 åkte jag och kollade in nyöppnade Ö&B. Kom dit precis efter tio och fick köa i 20 minuter om inte mer innan jag fick komma in. Tänkte inte mycket på hur det såg ut, lokal osv. Alla var stressade som höns runt mig, så jag gick in och köpte det jag var ute efter (visste sen jag läste tidningen i morses att dom hade Carte D'or för 10 kr) och så fick alla kunder idag en toffifeeask! Bra bra bra! Och Jorunn blev ju överlycklig när jag kom hem sen :)
Åkte och lämnade in Patrik 1,5 på väg hem från Ö&B. Filmen hade hackat till och från rätt mycket så jag bad att få hyra en ny film, så hyrde Twilight. Var ju tvungen att se om den är så bra som alla andra säger..
Jo, Twilight var bra. Bra handling, gripande, spännande, men den var inte SÅ märkvärdig. Den var sjukt bra, men det slutar där. Den slår i alla fall inte det jag känner för Harry Potter-filmerna!





NU ska jag ta disken, packa lite till inför Mallis, sen ska jag plugga. Och ikväll är det teater med Liza! :) Har två gratisbiljetter så :)


Jumpstyle





Kolla även in den här killen, han är riktigt bra!

Det ser så härligt och befriande ut att ''bara'' hoppa runt så där, och så är det riktigt snyggt när dom får till det och verkligen kan det!

Pluggar hållbar utveckling



Mitt sällskap :)

Mörk chokla skare va!

Ja, jag vet inte hur jag ska säga att mötet gick. Jag stod på mig, jag orkar inte gå till skolan och sitta i en klass där jag inte får ro, och det handlar inte bara om de runt omkring mig utan om hur mycket jag tar till mig min omgivning. Jag påverkas lätt utifrån och när jag sitter i grupp och jobbar så vill jag bli inspirerad att jobba, bli påverkad av andras engagemang. Men just nu känner jag inte att jag får ut det jag vill av skolan när jag är i just skolan, så just nu jobbar jag bäst hemma och jag tänker inte ge mig förrän jag får göra det som fungerar bäst för mig!

Efter mötet tog jag en sväng på stan, efter att ha träffat Alexandra snabbt för att få mina tior för leggingsen som fick några repor - men det är helt okej, Alex! :)
Så på stan hämtade jag ut mitt recept på Apoteket, köpte shampoo för slitet hår, en mörk chokladkaka till mig, tuggummin till resan och en dubbelnougat till sjukis-Jorunn. Gissa om hon blev glad?! :)


Nu ska jag fixa lunch, ta ut Disa, sen ska jag, ihop med plugget, njuta av en Lindt 70% med pistachnötter i!

Stressigt att inte veta - om skolan

I ordning och iväg!
Har en del att göra nu på förmiddagen, bland annat ett möte med Inge om hur jag ska göra med skolan sista tiden, allt var visst inte klappat och klart? Men jag ska kämpa för min rätt till studiero och det har jag som bäst hemma om man jämför med hur mitt alternativ i skolan ser ut just nu.
Behöver in en sväng på Apoteket och så ska jag växla de sista pengarna till resan, och ett shampoo för slitet och torrt hår behöver jag med. Kanske ska passa på att boka en klipptid när jag ändå är på stan så jag kan fixa alla kluvna toppar när jag kommer hem? Har tänkt på det ett tag, men att klippa mig innan resan då saltvatten, sol och vind sliter ännu mer lockar inte.. Då behöver jag ju snart dit igen!

Klockan springer iväg så nu måste jag springa! Tjingeling!

Halsfluss på g

Jaha, jag som var nervös till tusen förra veckan för att JAG var sjuk, men jag är ju frisk nu. Så nu har Jorunn gått och antagligen fått halsfluss istället och gör mig nervös för hur detta ska gå, men mamma ska fixa penicillin till henne idag så hoppas det går över fort så hon slipper vara sjuk utomlands.
Det är som om någon eller något vill testa mina nerver, men det är inget bra tillfälle precis innan en resa! Det är elakt!

Håll tummarna för oss så är ni söta!
Nu ska jag ut med Disa, sen har jag en fullproppad förmiddag. Hörs sen!

Bara TRE dagar kvar!!!


Dessa två godingar från H&M + en bandeau i ljus turkos från Gina ska med!

Åh jag vill iväg NU! Jag vill inte ifrån Dennis och jag vill inte hamna efter med plugg eller träningen, speciellt inte nu när ryggen är helt fucked up, men det ska bli så skönt med en veckas vila i solen, på stranden! Och jag ska bli bruuuun! :)
Och ännu en bra sak med resan - Andrea åkte ner idag! Hur ofta åker någon man känner till exakt samma ställe under samma vecka då man själv ska dit?! Vi bor på olika hotell men inte mer än 2 km ifrån varandra och vi är på samma strand så vi ska ses! :)
Och och och så ska det bli kul att Lina är med också! Vanligtvis åker man ju med familjen, men det ska bli riktigt kul att Lina följer med! :)
En toppenvecka väntar!!!


Pain! i ryggen

Åh det är något galet med min rygg, speciellt svanken!
Jag har inte tränat som jag brukade på en två-tre veckor, dels för att jag har prioriterat annat och dels för att jag var sjuk hela förra veckan, och så var det en resa till Stockholm och Valborg och Göteborg och det blev så himla mycket att jag bara inte fick eller tog mig tid! Jag hade inte ork!
Nu när jag var på gymmet idag var det droppen! Det är som om mina muskler och hela min kropp har dragit ihop sig på den tiden jag inte har tränat, och då menar jag dragit ihop sig rejält. Låret fick jag stretchhjälp med idag och det var nemas problemas, men ryggen gör så sjukt ont, det till och med hugger till när jag ska böja mig ner för att sätta på mig skorna!
Det är inte bra att gå från noll till max med träning och det (har jag märkt nu) är heller inte bra att gå från max till noll, så jag får väl skylla mig själv lite? Detta kunde jag räknat ut, men nu står jag inte ut!
Dennis är på g hit, så ska flörta lite med honom och se ifall han vill massera ryggen lite och se om det hjälper. Spänner mig ju hela tiden med för att det gör så sjukt ont.. Sen finns det väl bara en sak att göra och det är att fortsätta att träna, att trappa upp mer och mer och sen hålla en jämn träning från vecka till vecka så kommer nog det onda att släppa och kroppen kommer förhoppningsvis bli lika mjuk som innan för nu är jag otroligt stel!
Hur klarar sig människor egentligen?!


Bild från google

Smarrismaskens





Jag får känslan av att jag verkligen bryr mig om mig själv när jag har en ansiktsmask på. Den gör det där lilla extra. Mums!
Och på tal om mums, NEJ, jag har inte smakat på den, men den luktar verkligen som choklad! Typ varm choklad gjord på kakao och socker eller mörk lindt-choklad, så visst blir man lite sugen men masken ska vara PÅ ansiktet och ingen annan stans!

Ska tvätta av masken nu, sen ska jag sätta mig med samhällsuppgifterna. Den om brott och straff och den om hållbar utveckling. Efter jag gjort det är jag klar med samhäll A, tror jag? Då ska jag bara beta av det sista i geografin så är jag redo för tvåan sen!


Krångliga euro

Dubbelsuck för SEB i stan! Var där förut och skulle ta ut euro. Försökte ta ut 50, men det gick inte, så försökte med 40 och det fick jag ut, alltså två tjugor. Sen ville jag ha ut 10-15, men närmsta belopp var 20. Dåligt att man inte kan ta ut mer än i tjugor.. Men jag får väl gå dit och ta ut en tjuga till.. Om jag nu orkar det idag, vi får se.

G eller mer?

Provet gick helt okej. Blir godkänd i alla fall, det är jag mer än hundra på, men jag vill gärna ha mer än G. Hoppas hoppas!

Passade på att prata med Anette om uppgiften i hållbar utveckling, så fick hem ett papper på vad jag ska göra. Jag ska prata om ett afrikanskt land, valfritt, och den muntliga redovisningen är tisdagen efter jag kommit hem från Spanien så hela la familia och Lina kommer få stå ut med att lyssna på min redovisning på Mallis, men det ska nog gå bra ;) Ska ju inte sitta med den varje dag liksom.
Passade även på att prata med Carina om val av inriktning till tvåan.
Smsade med Julia igår, hon berättade att de hade valt inriktningar och undrade vad jag hade valt. Ekonomi, samhäll och språk fanns som val, så jag tog samhäll men jag valde redan för några veckor sen. Kultur finns också, men det var bara några enstaka tjejer som hade valt det så den inriktningen ströks. Synd. Det var kultur jag allra helst hade velat gå, men samhäll samhäll blir nog bra!
Frågade även Carina hur det skulle bli med klassen, om man skulle få gå med den klass som redan är eller om man skulle bli uppdelade i grupper, men jag ska alltså hoppa in i den klass som redan är, som det är tänkt att jag ska gå i och inga klasser splittras vilket känns skönt. Då kommer man bara ha en del olika lektioner, men ämnen som matte, svenska osv kommer man ha ihop. S K Ö N T!

Nu ska jag kolla bloglovin' innan jag och Disa ska ut. Och Hanna ringde precis, så hon ska också med ut!
Har velat ringa och prata med någon nu ett tag, men jag bara orkar inte, har inte ens vetat vem jag ska ringa, så det var perfekt att hon ringde! Som att hon kände på sig att jag behövde prata? :)

Snart prov..

Godmorgon!

Sitter med morgonkaffet idag igen. Har precis gjort mig i ordning. Ska snart iväg till skolan för geografiprovet, önska mig lycka till!

Var ute i 40 minuter med Disa på morgonen, kom in vid åtta och trodde jag var ensam eftersom ingen sa ''hallå'' när jag kom in. Går till mitt rum och precis då jag lägger in mobilen på bordet står syrran och plattar håret och säger ett tyst hej. Höll på att hoppa ur byxorna! Fy så hon skrämde mig! Hoppas du inte tog illa upp, söta du, men jag blev livrädd och lät kanske inte så värst trevlig.. Men jag blev verkligen skrämd.

Uppdaterar efter provet, ska kanske göra lite annat på skolan när jag ändå är där, men ni märker när jag är tillbaka :)

Bra statistik!

Statistiken går uppåt igen! Efter en dålig helg går det bra ändå :) Tur att man har läsare som inte ger upp så fort man inte bloggar minst fem gånger om dagen. Puss på er!
Igår låg ni över 60, idag över 70! Heja på! Nu kommer jag sova aaaaningen bättre :)

Step-pass

Helt slut! Kändes i kroppen att jag inte tränat på ett bra tag, men skönt var det! Step är bland det härligaste att träna! Dock gick stretchen inget vidare, hade ingen större motivation och så var jag uppriven och stressad för provet imorgon. Hann inte plugga det jag ville innan träningen, så var mest stressad under hela passet. Ville bara hem och göra klart allt, men nu har mamma förhört mig, jag har duschat, mamma gjorde fruktsallad och fil till mig så nu kan jag slappna av. Får inte in mer om kartor och vändkretsar i huvudet nu, så det säger väl sitt - att jag nog kan det jag behöver inför imorgon. Skönt att provet är 10.00, då hinner jag göra mig i ordning i lugn och ro och titta igenom allt en gång till om jag känner att jag måste.

Ska inte sitta här allt för länge, ska snart i säng. Försöka sova ikapp de timmar jag kanske missade i helgen. Känner mig otroligt trött, helt utsliten.. Behöver verkligen min sömn nu!
Hörs imorgon!

Sun lotion, check




Do not eat this masque ;)

Har varit på stan och köpt två sun lotions, en sexa och en tia, samt rakhyvlar och en ansiktsmask - vardagslyx! Den hette till och med Chocolate Masque! Mums!
Men det stod något så töntigt på en av maskerna! Stod och valde vilken jag skulle ha, vilken som passade min hy bäst, och då stod det på en (som skulle lukta som grädde och jordgubbar) ''även fast masken luktar och ser god ut så ska den inte ätas'' fast det stod på engelska. Men herregud, vem skulle komma på att äta en ansiktsmask?! Nu blir det nästan som alla rykten om USA, att man kan stämma en affär om de inte skriver ''do not put this t-shirt on fire'' på en lapp i tröjan. Stämmer det ens?
Aja, lite kul var det och bättre att vara för försiktig än inte försiktig alls! Nu ska masken på och ansiktet ska ångas - i vilken ordning? Sen ska jag göra mellis och plugga vidare :)

Såklart glömde jag växla pengar när jag var på stan.. Dubbelsuck! Jag tar det imorgon.

She did great!

(Bild - google)

Har fått upp ögonen mer och mer för Kenza, och tyvärr mindre för Blondinbella. Men hon känns så himla vuxen nu. Hennes blogg för ett år sen var mer som ''alla andra'', i alla fall kändes hon mer eller mindre som en vanlig tonåring, med lite extra cash och stor motivation. Jag tycker det är otroligt bra gjort att ha kommit så pass långt som hon gjort för sin ålder, men hennes blogg blir allt mer trist. Kenza är en ny favorit som jag gillar allt mer! Läser hellre hennes blogg än Blondinbellas, vilket jag inte gjort för ett år sen.

Vilken är eran favoritblogg av de större bloggarna?


Kenza i Vakna

Jag har tur! Kenza ska gästa Vakna med The Voice idag 8.30, det är om tre minuter nu, så det hinner jag nog se, SEN ska jag plugga, that's a promise ;)
Man måste ju få njuta lite av dagen :) Jag har massor av tid då jag kan plugga, det är en stor fördel med att plugga på distans.
Måste ringa Inge idag med, så han godkänner det hela men jag vägrar sätta mig i skolbänken igen förutom vid prov. Jag bara kan inte koncentrera mig just nu!

Underbara lavalimpa

Godmorgon!

Sitter med mitt kaffe, har precis ätit en riktigt stadig frukost vilket jag behövde efter min morgonpromenad med Disa :) Frukosten bestod av yoghurt, proviva och en skiva lavalimpa med ost. Lavalimpa är ett urgott bröd som säljs på Brödboden här i stan! Riktigt mörkt, saftigt bröd med russin och valnötter i.
Kokade även två ägg, men när dom hade kokat färdigt var jag redan mätt så dom tar jag till lunch istället.

Ska snart sätta igång med plugget så jag klarar VG på mitt prov imorgon. Sen måste jag växla pengar, köpa solskydd och städa lite här hemma. Disa fäller som aldrig förr.. Suck. Tur att det bara är två gånger om året hon fäller rejält!

Vad har ni för planer för dagen? :)

Typ sommar

Några grader till och vi har sommar ute! Smörblommor, Förgätmigej och syren redan! Det enda som hindrar mig från att hoppa i shorts och linne är den kalla vinden!



Eller vad säger ni? När är det sommar för er?
Första juni är ju årets första sommardag om man rättar sig efter årstiderna, men jag tror nog jag går efter värmen istället..


Måste fixa euro

Hemma nu. Har ätit lite kvällsmat, Dennis är nog på g hit snart :)
Det blev lite mindre än två timmars målande, sen drog jag mig hemåt, duschade av mig färgen, gick ut och gick en bra runda, och nu har jag skrivit ikapp om allt som hänt fram tills nu!
Nej, vilket hemskt myshumör jag är på! Nu får Dennis snabba sig hit, kom nu älskling!!!

Blir en lugn kväll. Och en lugn vecka, med en del vändor på stan för att fixa euro till resan, köpa solskydd 6 eller 8 och möjligtvis en tia. Med en del plugg, speciellt imorgon och tisdag morgon, då jag har prov i geografi - kartor och skit! Önska mig lycka till! Och så ska jag ta upp träningen, för den har jag lagt åt sidan alldeles för länge så ringde och bokade in fem pass förut idag :)

Nu ska jag ta tag i era kommentarer!
Ha en bra kväll!

Njuter av sista helgdagen

Sitter hos Dennis. Snart ska bli måla, idag igen. Det är faktiskt riktigt kul, när man ser hur snyggt det blir!

Annars är dagens planer att spinna ikväll, plugga lite inför geografiprovet på tisdag samt hinna med en promenad. Jag har slappat till en del och jag vill känna mig bekväm och snygg på stranden på Mallis, så den här veckan blir det ord och inga visor - jag ska komma i form så gott man kan komma i form på fem-sex dagar.. :)

Har ingen aning hur mycket tid jag får här mer idag, men be patient, imorgon är jag tillbaka mer :) Ska njuta av sista helgdagen nu, genom att arbeta som målare ;)

Springtimebilder



















Jobbat i sex timmar

Kom nyss ur duschen. Ska göra mig i ordning, packa väskan och sen bara vänta på att Dennis bio är slut så ska vi hem till honom och mysa! :)
Innan duschen åt jag yoghurt och makrill i tomatsås - inte blandat! Åt bara lite kex under arbetstimmarna.
Målade i sex timmar på ett av husen, kom rätt långt, riktigt kul att måla med! Pratade en del med Anette, och när hon och Dennis åkte iväg så blev det en del snack med Anders med. Trevlig familj har han allt, min Dennis!

Göra sig i ordning och packa var det ja. Och just det, bilderna är på g! Lägger upp dom snart!
Ha en skön kväll allihopa!

Springtime!

Har precis skickat iväg ett mejl till Emma om musiklägret i år. Det blir inte fem lägerdagar som annars, det blir tre. Det blir inte där vi brukar vara, men det blir nog bra ändå.
Har inte funderat så mycket på det, tänkte strunta i det i år. Och så var jag nere på stan förut, tittade på Springtime, och så sprang jag in i Patrik och hans nya tjej Sofia. Jättesöt tjej! I alla fall, pratade jättekort med Patrik och insåg sen när jag kom att tänka på musiklägret vad kul vi ledare har ihop. Har ingen aning om Patrik ska dit, men det är upp till honom. Åker inte dit för hans skull, men han fick mig att tänka på gemenskapen och allt skoj och bus, så kan jag fortfarande bli ledare så vet jag vad jag ska göra 14-18 juni!

Springtime? Ni kanske inte har en aning om vad det är. Det vet nog bara folket som bor i eller runt Mariestad. Det är ett lopp på 3,5 km för barn (ny sträcka för i år, annars har den varit 4,2 km - en minimara) och 1 mil för vuxna, de över 13 år som inte får springa barn-rundan. Det är folkfest, hela stan är ute och tittar på alla som springer och hejar! Var ute med mamma, tog lite kort, sen mötte vi Jorunn och Cassie för lunch. Blev en räksallad med currydressing. Mums!

Nu ska jag byta om, har ingen aning vad jag ska ha på mig.. Det blåser och är kallt. Jag som siktade på shorts och linne. Har ingen stor myströja som jag kan tänka mig få målarfärg på. Får kolla med Dennis hur jag ska göra.

Bilder från dagen kommer senare! Nu ska här målas!

Söta lilla mamma

''Vem av er är det som har fotlösa leggings?''
''Mamma, leggings har aldrig fötter, strumpbyxor har fötter.''


Blåsigt och soligt

Godmorgon!

Har precis städat rummet, dammsugit och lite så. Tänkte på det hela dagen igår men det blev aldrig av.
Vaknade hos Dennis, åt en snabb macka och sen skulle hans mamma och syster iväg så snabbt in i bilen.
Idag ska familjen som ska ta hand om Disa när vi är på Mallis hälsa på, vi ska ut och äta och så ska de såklart få bekanta sig med Disa, och jag får se vilka hon ska bo hos. En jobbarkompis till mamma, så hon vet ju redan.
Efter lunchen ska jag iväg till Dennis hus och måla lite :) Så ska inte vara med Disa och comp. hela dagen. Hoppas på liiite mer värme så man kan ha shorts och linne och samtidigt som man jobbar få lite färg!

Nu är det frukost och dusch, nästa! Ska bara svara på lite kommentarer och kolla in bloglovin' först ;)

Ha en bra dag så hörs vi mer senare!

Snart besök :)

Hej!

Vaknade hos Dennis idag, bäddade, diskade efter mig och plockade lite, såg på Coyote Ugly och Dirty Dancing innan jag gick hem för att gå ut en sväng med Disa.
Dennis kom förbi någon gång runt ett-två, då satt jag och såg på Glasblåsarens barn och hade precis ätit lunch. Han stannade till fyra innan hans mamma hämtade honom, men han ska snart hit igen.
Morbror Fredrik och hans sambo Carina kommer snart på besök, de stannar bara för kvällen men det är inte så bara! Vi ska äta gott och självklart prata en massa eftersom det inte är varje dag vi ses liksom! Ska bli kul, och så ska Dennis hit med då, så jag får presentera honom :) Känns så självklart att få göra det för släkt och vänner när det känns så bra mellan oss!

Nu ska jag vattna mina växter. Jag är hemsk på att sköta växter! Varför har inte jag fått gröna fingrar som min far?

Vad har ni för er ikväll?

Mariestad på nyheterna

Ska till Dennis nu. Tar med pluggböckerna, men inget mer bloggande idag.
Har kommit överrens med mina lärare att jag under den tid jag behöver och den tid som är kvar av terminen får plugga på distans, dvs hemma. Otroligt skönt! Känns som jag kommer få mer gjort. Jag har ändå bara tre-fyra timmar i skolan om dagen, och det är inte ens lektioner hela tiden, det är ju raster. Så jag kommer få mer gjort på hemmaplan, så ingen skola för mig imorgon men annars är jag nog frisk nog att gå dit imorgon, men det slipper jag alltså :)
På distans går nog bäst om man har några få ämnen bara, och jag har ju bara geografi och samhäll så. Tacka vet jag nutiden! Att man kan få forma sin skolgång som man vill. Skippa gymnasiet om man vill, går lärling om man vill, börja om om man vill, gå skola varvat med praktik om man vill, välja det program som passar en bäst (och det finns ju en del att välja på!) och även plugga på distans. Allt för att det ska bli så bra som möjligt för alla. Det är något vårt samhälle är rätt så bra på!

En sista grej för dagen - varför pratades det så himla mycket om Mariestad på Västnytt idag? Bor det flest skärande tjejer i Mariestad än i andra närliggande städer? Verkade som så. Skära sig = en sjukdom sa dom också. Det lät väldigt knasigt i mina öron, men det var bara korta nyheter så dom hade nog kunnat utveckla det lite längre..

Allt för mig! Ha en bra kväll så hörs vi imorgon!

Irritationsobjekt i Top Model

Har precis sett klart ett avsnitt av Top Model som går i repris på trean. Vet ingen vilken säsong dom kör nu, men vem minns inte Jade?! Vilket irritationsobjekt! Jag avskyr hennes attityd! Jag vet, inget att lägga energi på, men jag bara stör mig på henne. Låg och skrattade åt henne i soffan, åt hennes misslyckande i en reklamfilm med Cover Girl Cosmetics. Att Mollie Sue sen fick åka hem istället för Jade, det gjorde mig sur. Men Tyra och Twiggy vet ju bättre än vad jag gör, men vem störde sig inte på henne när den säsongen gick?!



Nu ska jag plugga vidare med min geografi..

Feberfri torsdag

Mår aningen bättre idag, riktigt skönt. Ingen feber nu i alla fall, men jag nyser stup i kvarten.
Dennis är här, sitter och plattar håret. Han ska hem snart, då ska jag ta tag i geografin, diska och plocka i ordning lite.

Funderar på att börja kolla igenom vad jag vill ha med mig till Mallis när vi åker nästa vecka. Det är ju trots allt bara 8 dagar kvar och är det något man vill ha tvättat så vill man ju inte komma på det kvällen innan liksom. Kollade igenom bikinihögen igår med Dennis, valde ut tre st jag vill ha med mig. Har ju två nya för i år + en jag köpte 2007 som jag fortfarande är kär i :)

Har förresten läst ut Bakom stängda dörrar nu. Gick upp vid sju i morses och läste ut den ihop med frukost. Vet inte vad jag ska börja med här näst, ska kolla igenom bokhyllan, efter geografin.. Suck.

Inte på topp idag

Ursäkta, men jag har inte mått speciellt bra idag, så har ingen ork kvar till bloggen. Den får vila för resten av dagen. Hoppas jag mår bättre imorgon!

Min pojkvän känner mig


Jag fick slicka skålen!

Svar till tjej utan bloggadress

Evelina, du skrev en kommentar om att pizzeriorna i stan har tacobuffé och jo, det vet jag. Och ja, som du skrev så smakar det som vanligt, som när man gör hemma, om inte bättre hemma!
Det speciella med Tacobar är att det verkligen smakar tacos som på restaurang, med det lilla extra. Och dom har inte bara vanlig tacos med tortillas eller de hårda skalen, de är mer uppfinningsrika. Just därför vill jag ha Tacobar i stan!

Greenwich mean time

Godmorgon på er!

Har precis pluggat lite samhäll - brott och straff samt geografi. Kollade precis upp vad GMT var för något. Har ett papper med instuderingsfrågor och en fråga löd ''vad är GMT?'' men inte står det någonstans i boken! Bra.. Tur att internet finns!

Gick upp vid åtta, åt frukost och läste i en timme i Bakom stängda dörrar, sen kom Dennis upp och jag har pluggat sen dess. Nu bakar han en kladdkaka, jag är inte så sugen men Jorunn lär bli glad när hon kommer hem :) Fast nu ska han baka i vår hjärtform så jag lovade att smaka lite bara för han är så himla söt min Dennis.

Dagen blir lugn. Ska plugga mer, läsa mer och bara ta det lugnt. Vi ska krya på oss bäst vi kan.

Vad har ni för er idag?

The Mentalist

Har precis ätit lite kvällsmat och sett på Navy CIS. Nu börjar The Mentalist. Hoppas Dennis kommer snart. Han är bara hemma och packar om, äter lite. Jag har lyckats smitta honom, så nu kan vi i alla fall umgås så mycket vi nu orkar när båda är sjuka, för ingen av oss kan bli sjukare. Vi måste bara se till att bli friskare nu :) Men med bra sällskap ska det nog gå :)
Har skurit upp en apelsin, ska äta den nu, lite C-vitamin är aldrig fel. Har ingen mer ork till bloggen eller datorn nu ikväll. Hörs mer imorgon!

Som besatt

Jag har kommit fram till att böcker bli så mycket mer intressanta och spännande att läsa om de är verklighetsbaserade. Är verkligen inne i Bakom stängda dörrar nu, har läst lite över 100 sidor och mer ska det bli! Behövde bara en liten paus för toa, blogg och lite lunch, men nu ska jag läsa vidare!

Har ni tips på fler hemska, verklighetsbaserade böcker så tell me!

Ännu ett tips till er, förutom de två böckerna jag redan har nämnt i bloggen, är Den tusende gången. Också en hemsk bok om en svensk tjej som blir utsatt för övergrepp av sin egen pappa. Sen finns Skymningsbarn av Torey Hayden. Handlar mer om barn som får terapi, barn som har svårt att tala av olika anledningar, och då menar jag inte talfel. En tjej har varit med om riktigt hemska saker och hon är nästan helt okontaktbar. Läs läs läs! Och ge mig boktips!

Bok nr två

Har precis läst ut 14 år till salu, ska ta mig an nästa bok nu. Bakom stängda dörrar heter den och handlar om en tjej i samma ålder som Tessan i 14 år till salu. Tjejen i den här boken blir utsatt för övergrepp av sin egen pappa..

Kul att jag fått upp läsandet igen. Det går i perioder. Har läst ut en bok på två dagar nu, inte ens det. Nu tar jag mig an nästa. Undrar hur många jag hinner läsa ut den här veckan? Fast det beror nog mycket på att jag är hemma, sjuk och inte har något bättre för mig.

10 dagar kvar



Om tio dagar är jag, mamma, Tove, Jorunn och Lina i solen! OM jag ska gotta mig! Jag ska ligga och pressa, jag ska bada och bara vara i en hel vecka och jag ska komma hem som en pepparkaka! Fy vad jag längtar nu!

Fortfarande inte frisk


Vaknade halv sju av att mamma ringde och skulle väcka syrran. Jag och Dennis pratade länge igår så somnade med telefonen hos mig, men det gjorde ingenting att vakna tidigt. Gick upp, fixade frukost (aptiten har jag kvar fast jag är sjuk) och satte mig i soffan med täcket och satte på tredje och sista filmen jag lånade av Dennis igår. Alice i Underlandet.

Har legat och läst ett tag nu, värmt om mitt kaffe två gånger men när jag väl börjar läsa försvinner jag in i boken och har inte en tanke på kaffet. Ska gå och värma det en tredje gång. Tur att jag inte är så finkänslig i munnen och känner skillnad på nybryggt och värmt för tredje gången i micron.
Men är det farligt att värma om något för mycket? Får jag i mig massor av något jag inte borde få i mig, bara för jag glömmer bort kaffet gång på gång?
Man har ju hört att microvågsugnar inte alltid är så bra.. Någon som vet - tell me!

Nu ska jag återgå till kaffet, boken och duntäcket i soffan :)


Underbara ni

Som väntat - statistiken steg ytterliggare under kvällen! Ni snuddade precis på 100 besökare!



Tzatziki

Kom precis in. Har ätit grekiskt för mamma fyller ju år idag. Riktigt mysigt, och gott!
Nu ska jag läsa vidare i 14 år till salu.

Kul, tack!

Åh, ni är så söta alla läsare! Jag har varit borta nästan helt sen i onsdags, statistiken dalade såklart men inte så mycket som jag trodde, ni har legat på 30-40 om dagen även fast jag inte har bloggat mer än något kort, och nu idag, ni är verkligen på bettet för ni är över 55 och det är lite mindre än sex timmar kvar på dygnet! Ibland är det riktigt riktigt kul att blogga! Jag får verkligen lust att skriva om vad som helst eller ingenting när ni fortsätter läsa och besöka!
Stort tack!


Favoritpartylåten just nu!



14 år till salu

Sitter i soffan med laptopen, lyssnar på gamla Pinklåtar och läser 14 år till salu. Frida skrev nyss om den boken och när jag var i Stockholm hade Tove den boken så jag lånade med mig den. Har kommit 26 sidor och den har redan fångat mig! Vill bara läsa mer och mer och mer!
Såna böcker är bäst, verklighetsbaserade, riktiga historier, hemska saker som hänt, böcker om prostituerade tjejer. Varför fastnar man så lätt för dom egentligen? Läste en bok som hette Såld för ett år sen eller så, riktigt gripande, riktigt hemsk och fruktansvärt vidrig men ändå så sjukt bra att jag inte kunde lägga den ifrån mig. Och redan som fjortonåring läste jag några rader i mammas bok Bakom stängda dörrar men orkade inte hela boken då men den ska jag läsa så fort jag är klar med 14 år till salu.


Vad läser ni helst?
Har ni läst Såld, Bakom stängda dörrar eller 14 år till salu?

Håret blev kanon

Glömde ju skriva hur det gick med mina slingor! Jag säger bara - Dennis är kung på att slinga hår! Det blev jättebra! Tack igen älskling för ditt tålamod!

Nu ska jag röra ihop något smarrigt och inta soffan med tre Disneyfilmer. Låter som bra medicin mot förkylning och feber, eller vad säger ni?

Lördag i Göteborg

Första maj blev en slapp dag. Vaknade hos Dennis, lite lagom trött efter gårdagen men inte alls så farligt bakis. Det blev en del mys, vi åt onyttigt och såg på film, hoppade studsmatta och solade även lite :) Sov sen hos mig på kvällen.

I lördags blev det en tripp till Göteborg med Dennis, Veronica och Daniel. Mycket trevligt :) Shoppade lite smått och gott, tjafsade med personalen på Mc Donald's och fick pengarna tillbaka, sen en seg resa både ner och hem, men med många härliga skratt så så farligt var det inte ändå, att resa alltså!

Men det måste jag berätta, personalen på Mc Donald's närmast Brunnsparken i Femmanhuset, dom måste haft flera nyanställda där, för dom förstörde min mat flera gånger. Först blev det ett missförstånd och en tjej gav mig en jordgubbsmilkshake när jag bad om choklad, sen köpte jag en Mc Bean, en kryddig bönburgare - supergod!, men den brände dom  brödet på första gången så det var hårt som knäcke, så jag sa till och fick nytt bröd över men det brödet under bytte dom inte + att dom tog min sallad som satt i det övre brödet och gav mig ingen ny! Sen hade dom bränt även det brödet, ännu värre än det första, så gick tillbaka ännu en gång och den här gången fick Dennis följa med, mest som stöd :) Jag gav dom min burgare, var rasande men sa lugnt att dom hade förstört burgare nr två för mig och att jag inte ville ha någon ny utan pengarna tillbaka och jag fick tillbaka 56 kr för hela menyn. Bra lösning, så blev en drickyoghurt som lunch på pressbyrån innan vi åkte hem.


Veronica och Danne :)


Älskling och jag :)


Vi roade oss bäst vi kunde :)


Vissa mer än andra ;) Busted!


Två linnen från H&M




Ett linne från Monki, satt ursnyggt! Speciellt i ryggen!




Ett par blå shorts från H&M, samma modell som de vita jag köpte i Stockholm så nu är jag redo för Mallis!


En bikini och ett set, båda från H&M.
Trosorna fick jag av Dennis :)


Tyckte om ringarna i bikinin




Till sist men inte minst, en lång tajt t-shirt från Monki med V-ring i fram och i ryggen!


Jag och Veronica var bara tvungna att ha varsitt ex :)
Passade på då man fick ett solpuder på köpet! Har gjort så två år i rad, så slipper köpa puder :) Lovisas budgetvariant!

Stockholm onsdag-torsdag

Åkte upp i onsdags på förmiddagen, hann med en runda på stan, shoppade lite, sen begav vi oss till Toves skola och kollade när ettor, tvåor och treor dansade. Ruskigt duktiga hela högen! Efter det åkte vi till Sköndal, såg hur Tove bodde, sen sov vi i ett dubbelrum som mamma hade hyrt.
Dagen efter var Tove hängig så mamma och Jorunn handlade lite åt henne på morgonen medan jag plockade i ordning det sista i rummet, låste och sen fikade vi hos Tove innan vi åkte in till Centralen för att åka hem.
Var i Mariestad strax efter tre, och då var det bara att göra sig i ordning, packa upp och packa om för att senare åka med Olivia, Rikard och Julia till Veronica för fest!











Riktigt fräsht och fint!




Hann såklart med lite shopping :) Det blev leggins, två träningslinnen, vita shorts och en svart lång tubtopp!


Åt i Kungshallen en kväll. Tacobar borde införas i Mariestad, så sjukt gott!

Genomförkyld

Måste börja med att säga GRATTIS TILL MIN MAMMA som fyller 48 år idag! :) Tusen grattiskramar från mig!

Jag har feber idag och är dessutom genomförkyld, så ingen skola för mig. Ska försöka piggna till och ta mig dit imorgon. Har två prov framför mig, ett innan Spanien och ett någon vecka efter så har en del jobb att göra, men som tur är har jag böckerna hemma så får kanske ork att göra lite senare :)
Har lånat tre Disneyfilmer av Dennis, så ska snart se en. Har lånat Peter Pan - Tillbaka till landet Ingenstans, Alice i Underlandet och Sjöjungfrun!

Bilder från i onsdags och från hela ledigheten kommer snart!

Slingor

Sitter med slingor i, dom ska vara i ett tag till. Dennis har varit underbar och haft en ängels tålamod som har stått ut med mina ''aj'' osv, men det är inget vidare skönt att ha en slags nål som river en i hårbotten. Men nu är färgen i alla fall i och snart är jag snygg, hoppas jag i alla fall så håll tummarna för mig och mitt hår!

Sorry my darlings!

Hej!

Ni får ursäkta det långa uppehållet men jag har haft så himla mycket för mig, det var Stockholm i två dagar, sen valborgsfirande på det och en resa med Veronica, Dennis och Danne idag till Göteborg för lite shopping. Bilder från alla dagar kommer, men nu är det mat! Lax och sallad och vin hos Dennis :)

Ni får ha det så bra tills jag bloggar igen ;)
Be patient!






bloglovin