Jag är inte alltid så pigg och på topp

Jag har fått några härliga kommentarer om att det är kul att jag är så pigg som jag är. Ja, det är jag inte jämt ska ni veta, men mitt nyckelord till att hålla lågan uppe hela dagen är rutiner! Rutiner, rutiner, rutiner.. Vad för några då?
Min dag ser ungefär lika dan ut varje dag, med några skillnader såklart. Jag tänkte att ni skulle få några tips av mig! :)

1 - Jag försöker hålla ungefär samma tider då jag vaknar och somnar - dock gör jag ofta undantag på helgerna! Kroppen kommer till slut lära sig att ungefär 22.00, då är det dags att sova och 06.00 ska jag gå upp.
Jag varvar även ner innan jag ska somna och jag börjar ofta dagen med en lätt promenad, då vaknar jag till bäst!

2 - Jag försöker hålla mig till bra matvanor och försöker även äta vid ungefär samma tider varje dag. Där kan helger vara undantag också, eftersom man ofta vill sova ut då - om man är ledig vill säga! Och så får vi ju inte glömma lördagspåsen med det onyttiga och goda! :)

3
- Jag försöker motionera på ett eller annat sätt varje dag. Det behöver inte vara världens tuffaste pass med spinning eller aerobics, ett hårt pass i gymmet eller liknande. En promenad på minst 30 minuter är jättebra det också, i rask takt! Efter 30 minuter sätter kroppen igång på riktigt och förbränner mer, så man ska inte bara gå kvarteret runt, utan ta en längre men lagom sträcka.

4 - Gå inte från max till vila på två röda! Se till att inte sitta vid datorn och bli matad av allting som finns i vår stora internetvärld och sen direkt hoppa i säng - då lär det ta ett tag innan ni somnar. Så är det i alla fall för mig. Varva istället ner ordentligt innan ni ska sova. Det är samma som med träning när man värmer upp - vi måste förbereda kroppen på arbete och vi måste även förbereda kroppen på vila. Som vi värmer upp ska vi ''värma ner'' - det lät knasigt, men ni förstår nog vad jag menar.
Mina tips på det då? Läs en bok, låt hjärnan slappna av.. Ta en liten pratstund med ett syskon eller en förälder.. Lyssna på lite lugn musik och slappna av innan ni lägger er ner och släcker, så ni hinner känna hur trötta ni är.

5 - Jag vet inte hur galet det låter för er, men för mig låter det alldeles utmärkt! Jag försöker se till att ha en upp-och-ner-vänd dag en gång i veckan, tex. lördag. Strunta i vad eller när ni äter, sov länge, strunta i träningspasset ni egentligen skulle gå på, ha kul med vännerna och dansa natten lång! Rutiner är bra och det ska man ha, men man behöver inte alltid följa dom strikt och göra exakt samma saker varje dag!

Från mig till er!
(Och såklart - jag är ingen expert på ämnet utan jag utgår ifrån vad som fungerar bäst för mig, men jag kan inte vara den enda människan i världens som fungerar bäst efter mina tips, så något vettigt har jag nog allt skrivit!)Postat av: Noomie

hon va den första ja gjorde detta med, så får se vad det blir för folk i framtiden. har man nåt kul att berätta om är det bara att säga det så gör jag gärna en intervju :)

2008-11-17 @ 21:02:34
URL: http://noomies.blogg.se/
Postat av: sofie

svar: hehe två små yorkisar och en schäffer:D har du några djur?:)

2008-11-17 @ 21:06:35
URL: http://thenoteboook.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv. okej, jo jag ska på de :)

2008-11-17 @ 21:16:19
URL: http://lindblommalin.blogg.se/
Postat av: Erika

Vilka bra tips =)

2008-11-17 @ 21:23:10
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Louize

Ah okej, men då får vi bestämma en dag när jag har kommit hem då :) ah, ska åka till lanzarote, med mamma. Hon har tyvärr fått ryggskott nu, men hoppas på att vi kmr iväg iafl !

Aha, vad härligt. Vart har du din praktik då ?

2008-11-17 @ 21:46:15
URL: http://louizeleijon.blogg.se/
Postat av: Malin

bra tips det där :)

2008-11-17 @ 22:09:16
URL: http://selmalin.blogg.se/
Postat av: Johanna

sv: jaha okeej :) Jo jag ska nog se den också, måste ju se hur det går för alla nu! hihi ;) sjdå?

2008-11-17 @ 22:46:35
URL: http://jossehannaa.blogg.se/
Postat av: Liene

sv: Vi åt lite fika, partade, såg på fil. Sen åkte vi hem:)Bra tips. Jag tycker att det med att gå lägag sig i samma id och vakna i samma tid varje dag funkar och hjälper.

Och det emd datorn att sitat länge, min mam atjajar på mig ofta. Men jag somnar bättre om jag får sitat vid datyorn enda tils då jag får gå lägga mig, så där fanns en skillnad:)

Men som du säger så kan det va olika för alla.

2008-11-17 @ 22:48:48
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: alexandra

nej jag har inte det, finns nog ganska mkt att se :P hihi

2008-11-17 @ 23:08:08
URL: http://dependence.blogg.se/
Postat av: jojjo

Hejsan. Jag har verkligen inte hunnit att skriva något nytt blogg inlägg än på skitlänge. Det är ju så mycket med skolan och så.

Men annars är det bra med mig och med klassen. Vi är lite utkörda efter öppet hus nu, men det knallar på. Lucia går även framåt och jag ska ha mitt första framträdande på lördag :) Du får gärna komma till torget den 29/11 då det är jultorg. Jag ska vara med då, då kan du ju lyssna på mig :D

Kram<3

2008-11-18 @ 06:01:10
URL: http://jojesossosicoca.blogg.se/
Postat av: Linda

Bra tips!

2008-11-18 @ 09:40:16
URL: http://lindassblogg.blogg.se/
Att tänka på innan du kommenterar i min blogg.
Jag godkänner inte inlägg om reklam eller liknande i min blogg.
Kommentarer som jag anser stötande mot mig eller någon annan tas bort.Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Gratis5.se


bloglovin