Lunch på stan

Det blev en sväng på stan med mamma och syrrorna på förmiddagen, och så avslutade vi med lunch på en restaurang jag inte besökt sen jag var 13..
Det var i alla fall otrooooligt gott!


Här har ni min mat - pasta med vitvinssås, räkor och musslor samt sallad.




Puh! Fick i mig allt, men jag var mätt efter hälften men det var ju så gott, haha!




Passade på att fotta både det ena och det andra när jag ändå hade kameran i högsta hugg.. Det blir inte att jag plockar fram den lika ofta, men det är ju inte alltid fantasin är på topp.

Nu ska jag ta mig ett långt bad, det känner jag att jag behöver.
Efter lunchen blev det två timmars gym, så jag kom hem för en knapp timme sen.. Jag hade verkligen spagettiben på slutet och det var inte pga spagettin jag åt på restaurangen.. Dansade loss, körde lite rygglyft och armhävningar samt stretch. Stretchen var väl det som gick bäst idag, men efter den var jag skakis i benen men jag gick hem så gå kunde jag ju!
Men som sagt - badkaret, nu!

Nytt i träningsgarderoben



Hittade ett linne på Team Sportia-rean i veckan. Vad tycks? :)
Himla skönt att ha på, och det är en ''inbyggd'' sportbh i linnet som håller allting på plats, fast en sportbh behövs ändå annars känns det aningen naket..

Dagens fråga



Redan uppe

Godmorgon!

Jag är förvånad över mig själv som är uppe så tidigt med tanke på att jag somnade kanske runt två, men jag är inte supertrött och jag tror att lite kaffe (eller MYCKET) senare till frukost kommer göra susen!

Ni kan ju bara gissa vad jag redan har fastnat med idag? ;) Spelet såklart! Haha!

Det lönar sig

Åh, vet ni vad? Jag mejlade ju H&Ms kundservice om brevet om de 120 kronorna som jag var ''skyldig'' dom.. Jag fick svar ganska snabbt och de svarade något i stil med ''det ärendet är avslutat och vi kom överrens om ingen betalning'', så jag behöver inte oroa mig om fakturan.. Tack och lov! En sak mindre att tänka på och oroa mig över.

Nu kommer jag kunna sova riktigt bra!

Jag förvånar mig själv

Kvällen har varit helt underbart. Först var det kör, sen såg vi på Narnia 2 och så slutade kvällen med att jag och Sara tog sällskap hem! :)
Nu sitter jag här, har ätit upp naturgodiset jag fick av mamma förut.. Ska nog sova snart, men jag har fastnat i ett spel på internet, kan inte slita mig! ;) Någon mer som spelar eller har spelat Travian?
Vet inte varför det spelet tilltalar mig egentligen, tror inte många har den bilden av mig att det är mitt typ av spel - till och med jag blev förvånad när jag tyckte det var KUL! Men jag har hittat något att sysselsätta mig med rejält då jag inte har annat för mig.. :) Typ kvällar, helger..

Nej, jag behöver något att dricka innan jag lägger mig.. Blev så sött/salt av naturgodiset..
Hoppas ni har haft en bra dag och en bra kväll!

SÅÅ trött på det här!

Åh, jag som precis har fått ett bra besked från H&M, så får jag ett dåligt på det.. Jag blir så himla trött på sånt här krångel! Hur svårt kan det vara?! Jag har handlat på internet i över ett år och det brukar aldrig krångla för mig.. Men någon gång ska väl vara den första..?

För snart två veckor sen beställde jag bland annat ett par tygskor och en sportbh (och lite småplock) från H&M. När inte mitt paket kom förra veckan så mejlade jag H&M och fick veta att mitt paket hade kommit fram - men skickats tillbaka direkt.. Så jag höll uppe mejlkontakten och frågade om jag kunde få någon slags kompensation för att mina varor skickades tillbaka, för när jag gick ut i shoppen för att beställa hem varorna på nytt så fanns dom inte kvar! En del var ju reagrejer, så jag bad om kompensation och blev lovad ett presenkort, summa vet jag dock inte. Men jag blev glad för det, då kände jag ''det här är ett företag att lita på'' och ''dom tar sina kunder på största allvar''.
Så kände jag för H&M tills idag. Fick ett brev idag som jag öppnade för kanske två timmar sen och jag blev riktigt irriterad när jag läste det! Det står att jag för över fyra veckor sen beställde hem lite grejer som jag inte hämtade ut, så det skickades tillbaka till H&M, och nu kräver de 120:- av mig för ett paket jag inte ens vet om att jag beställt? Och så påstår de i brevet att jag har blivit påmind om att hämta ut paketet? Bullshit säger jag för det har jag visst inte blivit! Jag sparar alla brev jag får, vare sig det är från H&M, Swedbank eller farmor, och något sådant påminelsebrev har jag inte..
Åh, jag blir så irriterad! Så fort jag började känna förtroende osv. för H&M så gör dom så här, och jag tappar all respekt..

Någon som känner igen sig, som har varit i en liknande situation?

Jag kände mig riktigt liten

Hej hej hej!

Hur har ni haft det i veckan? :)
Även fast jag har haft dåligt med tid för bloggande, så har jag ändå hunnit svara på era kommentarer samt hunnit följa vissa av de bloggar jag annars följer dagligen. Men allt kan man inte ha tid med.

Nu ikväll har jag varit på bland det roligaste passen jag någonsin varit på! Ansträngande, kul, mycket hopp och flås! Jag har redan bokat in flera liknande pass! :) Äntligen är jag igång med träningen som jag var innan jul! Känns otroligt bra.

Åt en quornfärs-sallad med riven ost när jag kom hem, sen satte jag mig i soffan och såg på Generation Fett med mamma. Fy vad liten man känner sig då man ser 11åringar som väger DUBBLA min vikt! Och nyttig kände jag mig också, där jag satt med min sallad då barnen (och även de vuxna) åt friterad inlagd gurka och Mississippi Mud som var en paj som bestod av det mesta i onyttig väg. Nej, jag blev riktigt äcklad och fick en ny bild av mig själv, haha!
Någon mer som såg på Generation Fett?

Nu ska jag se på Lyxfällan!
Ha en bra kväll allihopa!

Klickat och klart

SÅ - nu har jag beställt klart. Tog ett tag, men jag ska alltid kolla en extra gång, och ännu en extra gång så jag verkligen får det jag vill ha, rätt färg och storlek. Det blir bara en massa extrajobb (och avgifter) om någon vara är fel och måste tillbaka!
Paketet ska komma nästa vecka, så nu hoppas jag verkligen jag får mitt då. Skor får jag leta i stan eller i Skövde i helgen kanske? För det fanns då inga skor i min storlek längre! Det är inte klokt vad sur jag är just nu.. Mina skor, rätt färg, rätt storlek.. Ska jag beställa dom nu får jag dom vecka 14! Det är i april! Hoppas jag får någon slags ersättning, för det är posten eller H&M som har gjort fel - inte jag!

Störande!

Jag hade beställt lite saker från H&M. Ett par tygskor och en sportbh bland annat, och nu har mitt paket av någon anledning kommit till utdelningsställe och sen skickats tillbaka direkt.. Så nu måste jag börja om från början och beställa om! Surt! Och jag tror bestämt sportbh:n var på rea, så finns den inte vill jag ha ersättning av något slag av H&M, för jag beställde ju varan och den fanns för mig! Tänk om den liksom inte finns nu, för att någon annan har beställt en sån och får MIN sportbh?!.. Nej, håll tummarna för att jag får mina beställda grejer nästa gång, andra gången gilt? Jag ska i alla fall beställa hem grejerna på nytt nu.

''Arbetar'' för studiebidraget

Hej, alla trogna läsare som följer min blogg trots att jag är lite frånvarande just nu! :) Ni är guld värda! Att jag får höra att min blogg är bra och att se i statistiken att ni fortfarande följer mig gör att det känns helt klart värt att fortsätta med bloggandet! :)

Dagen har varit bra. Jag har varit på praktiken, som vanligt. Det ska jag inte berätta så mycket mer om, hände inget speciellt idag så..
Åkte med Sandra hem. Skönt att slippa gå. Cykeln krånglade ju i morses, så mamma skjutsade mig till jobbet/praktiken. Vet faktiskt inte om jag ska kalla det jobb? Jag jobbar ju, men pengar tjänar jag inte - ja, det skulle vara studiebidraget då. För jag ''arbetar'' ju för att få studiebidraget. Skulle jag inte gå på praktik och inte gå i skolan så skulle jag ej få studiebidraget.. Hm.

Vid fem träffade jag Emma och vi lånade danssalen i en och en halv timme, jättetrevligt! :) Vi ses ju inte alls ofta, så vi hade lite att prata om.. I dansväg så blev det mest uppvärmning och stretch, men speciellt stretch kan man inte få för mycket av!
När Emma skulle hem åkte jag och tränade lite. Sprang, gymmade och stretchade även där. Och så bokade jag mig på lite pass i veckan. Jag är taggad så passar på att boka mig på pass då jag har ångan uppe! Brukar försöka att boka mig på så många pass som möjligt, för då känns det riktigt dumt (och så känner jag mig lat) om jag avbokar..

Nu är jag hemma. Har lite disk att ta hand om, sen ska jag väl försöka sova tidigare ikväll än igår.. Men jag har fortfarande svårt att somna, så ovasett om jag lägger mig tidigt eller senare så somnar jag inte förrän vid 23tiden.

Imorgon har jag praktik och träning och hela kalaset tar hela dagen, så jag lär nog inte ha mycket tid här! Skriver kanske en rad om det händer något speciellt, annars hörs vi på torsdag! :)

Skönt att dela allt med ''bara'' en vän

Hej!

Åh, ursäkta att jag bloggar så dåligt, men jag har haft fullt upp idag, ända fram till nu!
Vid tre var jag på sjukhuset för en tid hos en infektionsläkare, för jag har ju haft ont i halsen till och från utan att bli sjuk, men det var (som väntat) inte mycket det gick att göra åt mitt halsonda, och inga större goda råd hade hon heller. Jag kan alltså träna på som vanligt, för eftersom jag inte är sjuk så kan inget stoppa mig från att träna! :)
Var på gymmet idag, men tog det lilla lugna, blev rätt chockad efter gårdagen..
Igår var jag på ett spinningpass på kvällen och det var riktigt tufft (och härligt!). Jag cyklade och tog i som en tok och kände mig riktigt peppad, dels av mig själv men också av det spinningledaren sa. Man blir ju peppad när någon säger ''kom igen, lite till, ni är jätteduktiga'' osv.
Efter en stund, har ingen tidsuppfattning, så kändes det trångt och tjockt i halsen och det tog emot när jag svalde, så drack lite extra vatten och tänkte inte mer på det. Tänkte att det är trötthetstecken eller något, för så har det blivit förut, men nu tog jag verkligen ut mig och det började flimra svart framför ögonen och jag bröt passet. När jag kom ut till receptionen så bad jag om hjälp, för jag andades så häftigt för jag var ju rädd för så hade jag inte känt mig förut.. Så tjejen i receptionen la mig ner i en soffa och jag fick äta strösocker (usch och tvi!) och så höll hon koll på min puls. Det var ju inget farligt som hände, så kan det nog hända vem som helst, men läskigt var det.. Blev erbjuden skjuts hem av två som jobbade där, men jag tackade nej. Tänkte att frisk luft gör nog susen, och det gjorde det väl för jag kände inte av det så mycket senare under gårkvällen.

Nu idag så tog jag det alltså lugnt på gymmet, körde mest styrka och stretch. Imorgon ska jag dansa med Emma, det ska bli riktigt kul så det ser jag fram emot! Så det blir min träning imorgon!

Nu under kvällen så har jag och Hanna varit ute och gått med Disa och pratat en massa! Vi har ju inte setts på jättelänge. När båda har mycket och Hanna dessutom inte går i stan så blir det ju inte att man ses så ofta, men vi ska ändra på det nu har vi bestämt - och kanske gå ut och gå mer ihop på kvällarna för det är då vi båda kan som bäst, om vi vill ses ofta! :)
Hanna är en vän jag har haft sen hösten i sexan, så vi har varit med om mycket ihop. Hoppet till högstadiet, HELA högstadiet, gymnasieval och byten och jag har ju velat fram och tillbaka - och för att inte tala om alla vänner, ovänner och killar! Haha! ;) Men det är ju mellan Hanna och mig, men det känns häftigt att jag faktiskt delar så mycket gemensamma upplevelser ihop med en annan människa som ''bara'' är en vän. Jag menar, familjen delar man nog mest med, men att ha en vän man delar så mycket med i så många år (och fler ska det bli), det är häftigt!

NU ska jag snacka lite med syrran, sen måste jag tvätta håret och sova! Jag är trött, har ont i axeln och så är det ju ännu en praktikdag imorgon!

Hoppas ni står ut! Till helgen blir det bättre med uppdateringar igen, men det är svårt att hinna med allt man vill då man har hund, familj, vänner, träning, praktik.. You name it!
Ja ja, godnatt! :)

Ickebloggarsöndan

Idag har inte varit någon vidare bloggdag, men jag återkommer imorgon med uppdateringar om min söndag. Nu ska jag sova!
Godnatt på er! :)

Min lördag i bilder


Började dagen med en fika med Sofia, Frida och Sonia! :)




Vi hoppar snabbt till kvällen då det blev kladdkaksbak, te, massa prat och roligheter samt en film med ett härligt gäng på ca tio personer!






Och en sista bild - på armbandet jag köpte på H&Ms herravdelning idag! :)

Nu behöver jag min skönhetssömn, jag är dödens trött och jag ska upp ganska tidigt imorgon, så godnatt!

Covers får INTE förstöra orginalen

Hemma för länge sen från fikan! Har hunnit duscha av mig, ska iväg ikväll och träffa lite folk från gårdagen och se på film och äta kladdkaka, eller så var inbjudan i alla fall, men ingen kladdkaka för mig. :) Men film och trevligt folk - ja tack! :)

Fikan var mysig! Jag och Frida mötte Sonia på stan och där var hon med Sofia, som vi gick och fikade alla fyra! Kul att prata ''i kapp'' lite, vi har ju en del gemensamt ändå eftersom dom går i klassen jag gick i förut, även Sofia alltså. :)
Hittade även lite på stan sen, på rea såklart! Jag hade även 20% på rean på H&M, så det jag fick där fick jag för otroligt lite pengar, men bilder på fynden får ni se en annan dag, nu har jag inte mycket tid här innan jag ska iväg..

Åh, orka covers? Nu spelar dom en cover på Olas true colors.. Eller, Ola var väl den första som sjöng true colors? I alla fall så var han den första jag hörde sjunga den, och nu sjunger någon tjej den på p3 planet, och hon är ingen vanlig sångare, konstig röst (men dock inte falskt).. Lite besviken på att alla ska ''förstöra'' låtar? Eller är det jag som överreagerar?

Ha en bra lördagkväll!

Bye bye Bella

Jaha, då har alltså Blondinbella åkt ur Let's Dance. Jag är inte jätteöverraskad, för det är svårt att vara dansmaterial då man aldrig har dansat så mycket innan.. Hon var ingen höjdare, men det konstiga? är att jag, som många andra också kanske?, hejar på dom man gillar, inte dom som egentligen är bra i Let's Dance! Jag såg på programmet ENDAST för att Isabella var med, och nu är hon ute så jag lär inte kolla mer.. Programmet går ju ut på att dom ska bli bättre på att dansa och att det bästa paret ska vinna! Ändå hejade jag på Isabella! Men men, nu är hon ute.. tv 4 blir det nog inte mycket mer för mig nu i vår..
Någon mer som hejade på Bella som inte kommer fortsätta kolla?
Jag bojkottar inte programmet för att hon åkte ut för att jag tyckte det var fel, men hon var anledningen till att jag kollade!

Nu ska jag snart iväg och fika med två underbara tjejer, det kommer nog bli en toppendag, det känner jag på mig! :)

Hur gick Let's Dance?

Hur gick fredagens Let's Dance förresten?! Och hur gick det för Isabella och Jonathan? Ni som såg - berätta för mig!



Kvällens ''haha''

Jag måste nämna en kul sak med kvällen! Glömde ju det i förra inlägget och såg inte hur jag skulle få in det på ett snyggt sätt, på rätt ställe.. Så den roliga saken som hände får ett eget inlägg.

Det var så att när jag gick runt och frågade vad folk hette under kvällen så stannade jag vid ett bord där jag kände igen/kände alla förutom en tjej, så bad henne skriva sitt namn på min lapp.. Sen ville Joppe skriva på min lapp, men jag sa ''men dig känner jag ju'' men han ville ändå skriva på min lapp, så han skrev upp sitt, Joels och Valles nummer på lappens baksida! Haha! Så jag fick ihop, inte bara 30 namn, utan även tre mobilnummer! :)
Jag gick och frågade Lotta under kvällen, innan hon tog upp mig på scen såklart, om mobilnummer gav extrapoäng ;) men det fick jag inget svar på, men sen när hon stod på scen så sa hon något i stil med ''ja, vi har ju haft en tävling ikväll.. och jag undrar vem som har fått ihop flest namn'' och då började Sara och Ellinor? peka på mig.. Så då säger Lotta ''jaha, Lovisa? Hur många namn har du fått ihop då?'', så jag började räkna och sa 30 namn, och så tillägger någon (minns inte vem) att jag även hade fått tre mobilnummer, och vips så förklarades jag som vinnare. Hade någon kollat innan om det var någon annan som hade försökt samla namn..? Fast jag såg inte många som sprang runt så som jag och ''raggade'' namn vid alla bord. Men det lönade sig ju, riktigt god choklad! ;)

NU ska jag sova. Jag lyckas alltid skriva mer än jag har tänkt mig..

Super-duper-kväll

Jag är hemma från en trevlig ungdomsträffskväll! :) Det var god paj, många härliga skratt, bra prat och sång! :) Jag kunde inte haft en bättre kväll!
Nu är jag hemma och jag är riktigt trött. Har smakat på en av mammas brownies som hon bakade förut idag och dom var smaskens.. Och på tal om choklad så vann jag tre chokladkakor med fairtrade-anton berg-choklad idag. På allas stolar under kvällen så satt det post-it-lappar, och på dom skulle man skriva upp namn på folk man aldrig träffat förut.. Så man skulle alltså gå runt i lokalen och fråga vad folk hette som man aldrig träffat förut och jag vet inte hur många som gick in för tävlingen, men jag fick i alla fall ihop 30 namn och jag gick igenom kanske hälften av de jag ej kände igen - OCH JAG VANN! :) Så fick gå upp på den lilla scenen och Lotta presenterade mig för alla som ''detta är Lovisa, och hon är en social tjej'', haha! :) Men det var kul, och så vann jag tre chokladkakor då! En tog slut under kvällen, en har Tove och Ia fått att dela på och den tredje ska mamma och Jorunn få dela på imorgon.. Jag har fått i mig nog av godis ikväll. Simon var godissugen under kvällen, så han köpte världens påse som han sen bjöd på.. Och så helt plötsligt är Simon inte där - då hade han åkt hem, så jag, Joel och en kille till passade på att smaka lite extra.. Men nu gör magen ont, så jag ska sova bort det onda.
Imorgon ska jag fika med Frida och Sonia, det ska bli riktigt kul! :)

Så, nu ska jag sova, för jag är trött.
Jag hade tur att jag fick skjuts hem ikväll i alla fall, av Ellinors? pappa. Jag tror hon hette Ellinor i alla fall. Vi lär hur som helst ses nästa fredag, så då ska jag fråga vad hon heter - pinsamt att jag inte minns det! Men det var som sagt många jag frågade vad de hette idag.. :) Haha!

Hoppas ni har haft en bra fredagkväll! Ha en bra lördag också, så hörs vi imorgon efter jag har varit och fikat! :)

KÄRLEK!



Ikväll kommer min syster hem! Åh, vad härligt det ska bli att få ses igen! :) Och Ia har hon med sig också, en söt kompis till Tove som jag fick träffa då jag var uppe i storstaden på höstlovet! :)

Det kliar!

Mamma, Disa och jag kom in för en stund sen. Vi var ute i 1,5 timme vilket var skönt och Disa fick träffa några hundar som gärna lekte och nosade lite. Hon löper ju, så killarna var extra förtjusta i henne.
Hon lekte en stund med två små hanhundar som var väldigt förtjusta i henne, men hon kände sig nog bekväm för hon var mer än dubbelt så stor som de två små vovvarna.

Vi satte på te när vi kom in och nu har mamma precis toppat mitt hår - det blev bra.
Jag är alltid så nervös innan. Att lägga något jag inte kan göra själv helt i någon annans händer. Mamma har klippt mig många gånger och jag vet att hon kan det, men ändå känns det lite när jag ska sätta mig på stolen och mamma står bakom med saxen.. Jag menar, minsta lilla fel och det går inte att göra ogjort. Men nu gick det ju bra, som alla andra gånger! Får nog försöka tänka så.. :)

Nu när jag har fått håret klippt så ligger det istället på axlarna och kliar, så jag ska ta mig ett bad och få bort håren! Ett bad värmer nog upp mig lite också, känner mig frusen..

DUMMA hals

Förresten, godmorgon!

Har suttit och druckit kaffe, lyssnat på förra årets melodifestivalskiva och öppnat lite post - mest reklam, men även ett brev från farmor! Inte varje dag, så det var kul!

Nu ska jag in i duschen och skrubba mig ren. Och som ni märker så är jag inte på praktiken idag.. Jag har fått tillbaka det halsonda. Jag har känt av det i veckan när jag har jobbat, när jag tar i och jag känner liksom hur halsen svullnar då jag anstränger mig och det blir svårt att svälja och när jag väl tar i för att svälja så ''klickar'' halsen till varje gång och låter jättekonstigt. Pinsamt när det händer då man står bland folk i butiken. Men i alla fall, mamma har ringt sjukhuset och jag har fått en tid nästa vecka då vi ska träffa en infektionsläkare som ska kolla i min hals? och prata med mig om infektioner och kanske hur jag ska tänka och bete mig då jag faktiskt inte har några mandlar som tar emot och stoppar infektioner lättare.. För det är mandlarna som hindrar infektioner att nå resten av kroppen, men eftersom jag inte har några kanske jag borde var mer försiktig? Ja, jag vet inte.. Men det får jag veta i början på nästa vecka! :)

Så idag blir en hemmadag. Jag ska bland annat ut på en långpromenad med mamma och Disa, för jag får göra saker som får mig att må bra - jag är ju inte sjuk för övrigt. Ska även börja packa lite smått inför flytten och städa mitt rum.
Ikväll kommer syrran hem och har sin kompis Ia med sig, så det blir kul! :) Ia träffade jag då jag var hos Tove på höstlovet och vi var ute och åt med Ia, Sofi och Unni! :)

Nej, nu ska jag in i duschen! Hittade lite badsalt i en låda som jag tänkte använda.. :) Luktar så himla gott då!

Like a dream come true



Äntligen, äntligen! Som jag har drömt om att den här ska komma ut på bio..! Jag har läst boken om och om och om igen, garanterat mer än tio gånger och jag tröttnar aldrig på den! Den träffar rakt i hjärtat och den perioden då jag läste om boken gång på gång så visste jag exakt vilka sidor jag brukade gråta mest på, haha!
Ja, nu måste jag bara hitta någon att gå med, för den här tänker jag inte missa!

Någon mer som har planer att gå på den?

Riktigt bra!

Måste bara tipsa er om en bra film som jag såg igår! :)



Någon mer som har sett den?

Jag har något gemensamt med kineser

Mamma visade mig det här klippet alldeles nyss. Riktigt kul att se, eftersom den övningen gjorde jag hos Fay när jag var liten - till den musiken! Kul att se att barn i Kina gör de övningarna jag lärde mig som liten! :)
Övningen är (antar jag) från Royal Accademy, eftersom vi dansade så mycket annat från R.A!



Barndomsvänner i helgen

Hej hej!

Ursäkta att jag är dålig på att uppdatera den här veckan, men som jag skrev lite kort igår så har jag inget intressant att skriva.. Och så får jag inte lika mycket fritid när jag jobbar åtta timmar och så ska jag hinna ha egentid, träna, läsa och umgås med familjen.. Men jag gör mitt bästa! :)

I helgen händer det i alla fall lite skoj, så det kommer jag ju skriva om. Bland annat så ska jag fika med två barndomskompisar. En som jag dansade ihop med från att jag var fyra år och en som jag känner genom våra föräldrar som umgicks då vi var små - och vi gick alla tre i samma klass ett tag då jag gick i Skara, så det ska bli kul att ses och uppdatera varandra lite! :)
Sen ska mamma klippa mig på söndag - bara toppa dock. Skönt att ha en mamma som kan sånt - jag sparar 300 kr på det!
Ja, ni lär märka vad min helg kommer bestå av! :) Jag kanske också blir överraskad? Ibland händer det ju saker man absolut inte har planerat in..

Ikväll ska jag iväg och köpa en cykel av en arbetskamrat, för min blev ju stulen och jag har gett upp hoppet på att hitta den, men skulle jag hitta den så ska jag såklart ta tillbaka den (men först  får jag då gå till polisen, annars räknas det som stöld!)

Nu ropar magen efter något ätbart! Ha en bra kväll hörrni! :)

50 dagar kvar idag!



Åh, det börjar verkligen närma sig nu! :)
Och jag har redan planer för MIN KVÄLL! så det är något jag inte behöver lägga en tanke på - hur skönt som helst!

Idétorka!

Nej, det blir inte mycket bloggande idag heller tyvärr.. Men jag har lite idétorka just nu, jag kan ju inte skriva varje dag vad jag gör - eftersom jag gör samma sak varje dag! Praktiken!
Men jag lovar att till helgen blir det lite mer bloggande - för då händer en del roligare saker! :) Men mer om det då!

Nu ska jag njuta av en lugn kväll. Njuter nästan varje kväll av att jag inte har en enda läxa att göra! Bara jag inte vänjer mig allt för mycket vid att inte behöva plugga..

Fråga

Var det någon som såg på barnet med två ansikten på femman 21.00?

Det känns konstigt att tänka att när jag, föra året, nyss fyllt 17 år så kämpade ett barn i Indien för sitt liv, med två ansikten.

I slutet av dokumentären kunde jag inte titta, för bilderna blev rätt hemska.. Inte äckliga, men bara för hemska! Sista fem minutrarna rann tårarna..
Och man ser hur långt efter oss de lägre stående i Indien är.. Och det är inte bara i Indien!

Inte ofta vid spisen..

Förresten, tog kort igår då jag lagade dagens lunch.. Blev supergott!



För att inte vara någon mästerkock som står och lagar mat så väldans ofta så blev jag riktigt nöjd!
Quornfärs, vanlig classic-wok och tacokryddor!

Helt slut i hela kroppen

Jag är HELT slut i var enda del av kroppen! Sitter som en hösäck gör jag med, men jag har fått ganska ont i ryggen av alla tunga lådor som jag lyfter, men jag frågade efter lättare saker idag. :) Det tunga kan ju killarna få ta! Eller, starka personer över huvud taget!

Jag kom inte iväg till gymmet idag som jag hade planer på, men tre promenader på 30 minuter vardera har det blivit, och det är ju inte fy skam! :)
Har två pass bokade i veckan, men annars tror jag inte jag orkar med så mycket gym.. Mina arbetsdagar är ju som lättare pass måste jag säga - jag lyfter och drar och springer runt och klättrar!

Kvällsmaten blev keso och fruktsallad på banan, apelsin och äpple! Fy vad mätt man blir på tre frukter! Fast det var väl inte mycket energi i min mat precis, men jag åt på jobbet så! :)

Nu kommer snart några hit och ska kolla på hur vi bor, vi ska ju flytta så några ska ju in här..
När dom har gått ska jag se bänka mig framför trean och se på 2½ män, SATC och Top Model!

TOPPENSLUT

Nej, nu hände något då jag kollade på en av alla mina sidor som jag bara måste berätta! Ännu en av mina värvade på Gratisbio hade fått ihop sina 100 poäng (eller hur mycket ska dom värvade få ihop?) så nu har jag snart 800 poäng! Kanske får ihop till ett presentkort lagom till födelsedagen? Vore bra - någon snygg partytopp lagom till jag ska göra min debut på krogen! 200 poäng kvar med andra ord.. :) Ja, vi får se om jag får ihop till det.

Ni som inte är medlemar på Gratisbio men som vill bli det - antingen går ni in här och blir medlemar och får 50 poäng att börja med, eller så går ni in här och får 25 poäng extra! Glöm inte att skriva Lolovovisosa som värvare! :)

NU ska jag sova! :)


En sista gång för idag

Jag kollar runt en sista gång på internet, på alla mina sidor, innan jag ska lägga mig. Måste nog lägga en handduk på kudden i natt, jag har precis duschat så har fuktigt hår. Lägg märke till fuktigt - mitt hår torkar faktiskt ganska fort, vilket är bra!

Nej, jag gäspar stooort.. Jag behöver sova!
Ni får ha en bra natt och en bra början på dagen imorgon så hörs vi någon gång imorgon kväll - om jag inte tränar då? Jag har inte så stor koll på min dag imorgon förutom praktiken..
Jag kanske kan lära mig att njuta av att inte alltid veta vad jag ska göra alla dagar?.. Nej, nu kan jag inte tänka mig det - inte när jag är trött. Men jag kanske kan sova på saken..
Godnatt!

SVAR

Jag måste först tacka alla som har deltagit och ställt frågor! Det här lär jag göra om fler gånger! :)
Den fråga jag fick flest av var vilka mina favoritbloggar är, eller vilka bloggar jag läser..
Ja, här kommer i alla fall svaren! :)

Vilka bloggar läser du?
Oj! Jag läser rätt många bloggar.. Säkert 20 stycken (om inte fler!) så ofta jag kan! :)
Har ni tips på bloggar ni läser och tycker är bra - säg till! Bra läsning kan man inte få för mycket av!

Vilka bloggar läser du DAGLIGEN?
Av dom mer kända är det Blondinbellas, Kissies, Kenzas och Stina-Lees. Säkert 10-20 bloggar dagligen.

Har du några husdjur?
Ja, jag har ett husdjur och det är vår hund - fast jag ser henne mer som en medlem i familjen är ett husdjur. Husdjur för mig är när jag som liten hade marsvin, hamstrar och råttor.

Har du pojkvän?

Nej, jag har ju inte det, men jag lever ändå och njuter av att inte ha någon! :) Men visst är det mysigt när man väl har en!

Favoritbloggar? Och varför?

Absoluta favoriter är Blondinbellas, Kenzas och Jeannys!

Vilken är din favoritsmak när det gäller B&J?
(B&J är glass - för er som inte vet.)
Jag har faktiskt aldrig smakat på någon B&Jglass, men jag skulle gärna prova! Tycker dock dom är lite för dyra..

Har du haft någon allvarligare skada?
Nej! Jag har aldrig varit riktigt, riktigt sjuk och jag har aldrig brutit något ben i hela kroppen - jag har inte ens stukat ett finger!
Dock har jag sträckt mig x antal gånger, men sånt läker ju rätt snabbt.
Just nu är det bara hålfoten som krånglar, för där har jag lyckats sträcka mig så går jag längre sträckor i fel skor så gör det svinont, som om senorna drar ihop sig! Men svar på frågan blir NEJ, jag har aldrig haft någon allvarligare skada. (Tack för det!)

Vad fick dig att börja blogga?
Oj, det var nog för att min kompis och ''kusin'' Amanda bloggade. Hon hjälpte mig starta min första blogg i juli 2007, men den la jag ner i februari förra året då jag startade den här! Och blogg ett var även lösenskyddad, så bara jag kom åt den, och några få kompisar. Det var en blogg där jag mest skrev av mig - här är jag mer öppen på sättet att jag skriver till er - men jag var mycket mer privat i den första bloggen.

Har du några saker du vill göra i livet? Alltså, som du absolut inte får missa innan du dör.
Jag vill klara tre år på gymnasiet utan avbrott och få ta studenten, jag vill gå på en danshögskola, ta körkort, åka tillbaka till Madeira och lata mig..
Att säga bestiga något högt berg eller besöka alla huvudstäder värda att besöka vore ju häftigt, men det säger jag inte för det vet jag inte om jag kommer göra, någonsin. Bättre att sätta upp rimliga mål, sen får resten bli överraskningar! :)

Favoritfrukt?

Kiwi och juläpplen.

Vilket är ditt favoritland av de du varit i?

Madeira, en ö i Atlanten som tillhör Portugal. Underbar ö! Inga stränder, men en otroligt vacker ö. Det finns mycket att se och på vintern blommar det mycket! Det finns en botanisk trädgård, världens näst högsta havsklippa och levador. En väldigt unik ö skulle jag vilja säga. Alla semestrar måste inte gå till stränder eller uteliv - en lugn ö med mycket sol och vacker natur är underbart på sitt sätt! :)

Vilka är dina favoritaffärer?

H&M är en stor favorit! Bra baskläder. Gillar även Gina Tricot och så är Vero Moda en favorit - när det gäller jeans!

Vad gör du om 10 år?

Oj.. Om 10 år har jag förhoppningsvis bra boende, bra ekonomi och jobb, utbildning såklart och kanske en familj? Jag ser i alla fall inte någon kändis-Lovisa i en lyxlägenhet på Manhattan.. Tack för det!

Vad ska man göra om man inte kommer på någon bra fråga?
Bara fråga på - vad som helst! Känner jag att jag inte vill svara på frågan, så gör jag ju bara inte det.. :) Fråga om min skostorlek, hur många hårfärger jag har haft, om det finns någon maträtt jag absolut inte äter eller min favoritmat! Hur många gånger jag har flyttat och hur många husdjur jag har haft.. :)

Hoppas ni fick veta det ni ville!

Svart snö över halva mig!

Jag kom precis hem och ska snart ta mig an frågorna från frågestunden, men först måste jag uppdatera lite kort om dagen. Eller rättare sagt - om när jag gick hem idag. Jag blev så himla arg, och jag hade bara gått en 50 meter kanske, så kör en bil in nära mig så det stänker svart snö över hela benen och jackan! Aaa! Blev så himla arg, och så kollar jag bak och ser att han/hon då är ute i rätt del av körfältet. Var det hans/hennes mening att stänka ner mig i smutssnön?!

Nej, jag ska inte älta - men om personen gjorde det med flit så var det lägre än LÅGT!

Åh, vad jag är trött! Ser fram emot att få laga lite mat efter frågestunden. Ska nog göra wok med quornfärs, och tacokryddor! :) Hur gott låter inte det?

Hoppas ni har haft en bra dag och att ni inte har blivit nedstänkta av elaka bilister..

Frågestunden snart slut

Jag har ju sagt att min frågestund ska sluta idag, 00.00 hade jag tänkt - men om någon absolut har missat min frågestund om vill fråga på efter tolvslaget så går det alldeles utmärkt! :)

Jag svarar imorgon så fort jag är hemma från praktiken!

Sanndrömmar?

Nu när jag varit borta, i Göteborg, under helgen så har jag inte drömt någon mardröm.. Jag har istället börjat drömma sanndrömmar? Eller, det kan jag ju inte veta, det tror jag inte.. Min hjärna blandar ju allt möjligt just nu. Kände igen en kille i min dröm - han var den 20årige som Sarah Jessica Parker strulade med i ett av veckans avsnitt av SATC! Det var rena kalabaliken i min dröm, men ändå ingen mardröm! - Jag var inlåst i ett hus, jag var på semester och jag fick hjälp av en femårig liten kille att ta mig ut, men jag tog mig ut typ fem gånger - så alltså blev jag fångad igen. I alla fall - i slutet av drömmen, precis innan jag vaknar så skriver SATC-killen sitt mobilnummer på min arm och jag minns numret! Och så kom jag på i samma veva i morses att jag en annan dag för någon vecka sen drömde ett telefonnummer, så nu sitter jag på eniro och ska kolla upp dessa nummer..

Okej, det första som jag drömde för någon vecka sen går till en bowlinghall i Töreboda, haha! Och det andra numret.. Ja, jag har bara nio siffror - sista siffran fattas! Han hann aldrig skriva den i drömmen - så typiskt..
Jag hörde på radio någon gång förra året om en kille som drömt ett nummer och så hade han tagit kontakt med personen som hade det numret - och nu är dom gifta! Hur coolt är inte det?!
Men jag räknar inte med att jag ska få någon som helst kontakt eller något förhållande med personen vars nummer jag drömde om - men det känns ändå ganska coolt att jag har drömt om nummer som finns. Och jag minns inte att jag någon gång har kollat upp vad Törebodas bowlinghall har för nummer!

Har ni drömt sanndrömmar någon gång? Känner ni igen er?

Övriga bilder från helgen










Jag och Frida - på rätt tåg mot Falköping och Göteborg!


Tåget hem.






Fredagskvällsmat - te, keso, soltorkade tomater och massa annat gott!


Årets andra semla. :)


Jag kanske får mardrömmar efter att ha läst detta, men jag vet att i så fall får jag skylla mig själv - men jag bara kunde inte lägga ner tidningen! Tur i alla fall att det gick bra för alla 155 ombord!

Marstrand








Tänk att bo så nära havet..






Pappa försökte fånga mig i luften - men det var lättare sagt än gjort!






Vi stannade vid herrarnas nakenbad för lite nötter och choklad innan vi gick tillbaka över ön mot färjan.

Hemma vid Vänern

Nu är jag hemma igen - har varit det ett tag.
Hjälp vad bra ni är på att kommentera hörrni! :) Jag har suttit här ett bra tag för att ta mig igenom alla, och någon liten fråga till hade jag fått! :) Ser fram emot att få publicera svaren till er imorgon! :) Känns faktiskt skönt med inte allt för personliga frågor första frågestunden, ni har frågat sånt jag typ ''ville'' bli frågad!
Man får såklart fråga VAD man vill, men för personliga frågor svarar jag inte på - privatliv och blogg går inte ihop!

Jag behöver något i magen, sen ska jag ladda upp bilder från helgen!


Talande katt?



Jag vet inte om ni har samma (dåliga?) humor som jag, men jag tycker i alla fall att det här klippet är riktigt kul!
Pratar verkligen katten?! Och om den gör det så kan den väl ändå inte fatta vad den säger?..

Marstrand

Hemma från dagens utflykt som blev Marstrand! Riktigt fint, mysigt och BLÅSIGT!
Det blev en hel del bra bilder, men dom kommer upp efter helgen! Nu ska jag ut i köket, se om vi kan fixa lite te och fika - och så ska pappa och jag spela Mah Jong!

Hoppas ni har en bra lördag!

Och glöm nu inte att ställa lite frågor till frågestunden - imorgon är sista dagen! :)

''Vi åker ju åt fel håll!''

Förresten - godmorgon!

Sitter ungefär två mil utanför Göteborg, har ätit frukost och är inne på min andra kopp kaffe. Pappa ska snart hämta upp syrran och sen blir det väl lunch, så ska snart duscha och göra mig i ordning. Men det hinner jag nog då han är iväg och hämtar upp Jorunn.

Gårdagen blev riktigt spännande.. Träffade Frida på resecentrum i Skövde, så vi bestämde att ta samma tåg - hon skulle till Falköping så hon kunde åka med mitt tåg. Då vi satte oss på tåget, och det började åka, märkte vi att tåget gick åt FEL HÅLL! Vi var på väg mot Stockholm - galet fel med andra ord! Men så fort konduktören gick förbi oss så frågade vi vad vi skulle göra och hon sa att smartast var nog att hoppa av på nästa station, Töreboda, och ta tåget därifrån till Göteborg. Och vi hade tur - tåget till Göteborg var åtta minuter sent - annars hade vi missat det! Väl på tåget andades jag ut. Hade inte Frida varit med hade jag nog fått panik.. Men nu slapp jag ju det. :) Vi pratade och hade kul hela resan till Falköping - därifrån åkte jag resten av resan själv.
Väl i Göteborg mötte pappa mig och vi åkte hem, åt en god kvällsmat och jag fick min firar-semla till efterrätt, sen såg vi Harry Potter 3 och början på Gudarna måste vara tokiga, sen var klockan halv ett - sömn, ja tack!

Jag som kollade igenom packningen flera gånger igår glömde ändå en av de viktigaste sakerna - min kamera! Den låg på laddning och den glömde jag totalt när jag skulle åka, men som tur är så får jag låna Kristers kamera så efter helgen någon gång får jag bilderna skickade till mig - då ska ni få se vad jag har gjort i helgen!

Dagens plan för eftermiddagen kommer nog ge många fina fotostunder, men vad vi ska göra - det får ni veta när vi är tillbaka! ;) Nyfikna?

Nu ska jag dricka ur kaffet och in i duschen!
Ha en bra dag!

Hur gick Let's Dance?

Någon som vet hur det gick för Isabella och Jonathan i Let's Dance igår?
Jag vet så mycket som att dom är kvar - men hur de blev bedömda osv. vill jag gärna veta! Så ni som vet - let me know!

Jag ska fira!

Gissa vad som väntar mig efter kvällsmaten ikväll när jag är framme hos pappa i Göteborg? :) En semla!
Jag pratade ju med pappa förut på förmiddagen då mitt kort hade försvunnit, så när jag hade hittat det och ringde honom så sa jag att jag ville fira med semlor ikväll, så han skulle iväg och köpa en till mig! Vissa har det bra! :) Men det är värt att fira - vi sparar 550:-!



Nothing to do

Sitter och lägger över lite ny musik till mobilen. Kände att jag spelat sönder de få låtarna som jag haft på mobilen ett tag, så behövde lite nytt! :) Men dom gamla är kvar ifall de jag lägger in nu inte är så bra som jag tror!
Det ska bli skönt att få komma bort över helgen, få träffa pappa och se på film, äta semlor och mysa! Det blir nog en kanonhelg!
Och imorgon kommer ju syrran ner också! :)

Jag ska nog kolla igenom packningen igen, bara ''för att'', så jag har med mig allting!

Ni får ha en bra helg, jag uppdaterar säkert något litet från Göteborg!
Och glöm inte min frågestund - svaren kommer upp på bloggen på måndag kväll!

Jag har fått en utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse av Rebecca! :)

Någon som kan förklara vad det står på bilden..? :) Det är inget språk jag förstår mig på!



''Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!''

Kopiera in texten och bilden i din blogg - skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare! :)
Skriv även till bloggarna att dom har fått en utmärkelse!

Jag ger mina åtta utmärkelser till Jeanny, Angelica, Frida, Filippa, Tobias, Rebecca, Sarah och Beatrice!

Jag hittade kortet!



Fatta att jag är glad nu!!! :)

Har badskum bäst före?

Hej!

Åh, den här dagen har verkligen inte blivit som jag tänkt mig. Mitt fritidskort är spårlöst försvunnet, så nu måste jag lägga ut pengar på ett nytt, fast pappa hjälper mig ju, men det känns ändå så surt.. Vi kom fram till att det blev billigare så än att lösa enkelbiljetter fram och tillbaka.
Så nu har jag spenderat nästan en timme med att prata med Västtrafik, SJ och pappa i telefon och äntligen har vi löst det, fast jag hade hellre sett att mitt fritidskort fanns på hittegodset! Nu kan folk alltså åka runt både på min cykel OCH mitt fritidskort! Pyttsan!

Har precis druckit en Varma koppen, ska snart ut en sväng med Disa, sen ska jag på möte på skolan med Bengt-Inge och Inge.

Den här dagen har verkligen inte börjat bra.. Jag skulle väntat med att bada tills nu, för jag hade behövt det nu - få slappna av och rensa tankarna och tänka att jag sköljer ner alla dåliga tankar med badvattnet.. Men tar jag mig ett bad till då blir jag nog bara torr..


Söt va? Hittade den i min badrumskorg!
Fast jag undrar hur länge den har legat där.. Men skit samma - det är väl inte datum på badskum.. eller?

Jag börjar bli trött..



Ett säkert tecken på att jag börjar bli riktigt trött.. Jag frågar min syster om hon sitter med datorn - via msn!
Hon ville ha låttips av mig och jag tänkte ''sitter hon med laptopen så kan hon ju gå in på youtube''.. Hon är då piggare än mig, för hon verkar inte alls trött!
När jag insåg mitt misstag så började jag skratta och så hör jag var hon befinner sig - i sitt rum och svarar på mitt skratt med mer skratt!
Det här kommer jag väl få höra i alla fall resten av helgen..

Några inlägg ner

Nu har jag hunnit blogga en del idag, så min frågestund som jag snabbt la upp har kanat ner och jag hoppas ni inte har missat den - här är den!
Jag har valt att ha en fyra dagars-frågestund för att så många som möjligt ska få chansen att fråga - om ni undrar över något? Vad som helst!
På måndag kväll räknar jag med att lägga upp svar på era frågor! :)

Ensam en hel dag med tv:n

Usch vad jag känner mig ofräsh när jag är hemma och bara är, inte gör så mycket vettigt.. Jag duschar ju och gör mig i ordning som vanligt, men vem orkar fixa håret och sminka sig när man ändå ska spendera stora delar av dagen ensam framför tv:n?
Men nu ska jag pyssla om mig själv och fräsha upp mig lite - med att ånga ansiktet!
Får dock koka om vattnet, för jag hamnade här längre än jag planerat. Som vanligt då..

Så ung!



Klicka här för att komma till klippet..
Det är första delen av sju delar om Dana, en åttaårig anorektisk tjej.
Det är hemskt att det går ner så i åldrarna! Alla klippen är på engelska, utan text.. I något av klippen säger en vuxen, som jobbar på hemmet där Dana bor med flera andra tonårstjejer, att det kommer in fler och fler unga tjejer runt 9-10 år till sjukhus eller liknande med ätstörningar och att många tjejer runt 11-14 har ''ätstörningstankar''! Det är hemskt.. Så unga..

En riktig upp-piggar-låt!



Jag blir så glad och pigg av den här låten!
Passar bra en dag då man sitter hemma med halsont som ej vill gå över..

Frågestund

Jag tänkte ha en frågestund, men jag kommer inte svara på era frågor ikväll utan jag tänkte låta er fråga på fram till söndag kväll, och så tar jag tag i era frågor och publicerar svaren senast måndag kväll!
Jag räknar inte med att alla mina läsare ska vara inne och blogga osv. varje dag. Alla har ju annat för sig med skola, träning, vänner, pojkvänner osv. Så nu har ni fyra dagar på er att komma på bra frågor till mig! :)
Det är ju roligare om man får en stort gäng frågor, än bara fem, att svara på!..

Besviken..

Fick precis ett mejl angående månadslinserna som jag skulle få gratis.. Ja, blir dom gratis nu? Nu ska man få dra bort en summa pengar, tänk om linserna kostar över summan? Och porto lär jag ju få betala.. Och så följer ingen linsvätska eller linsbehållare med?
Jag hade nästan räknat med att det inte skulle vara gratis - sånt låter ju för bra för att vara sant, men står det gratis så förväntar man sig ju ändå att företaget ska hålla vad dom lovar!

Någon mer som känner sig lite... Lurad?

Gymnasiekvalitet

Godmorgon!

Just nu sitter jag och jämför skolor. Jag jämför de estetiska programmen i Skara och Mariestad, för det är i Skara jag har tänkt söka estet dans till hösten och det är i Mariestad jag hoppade av, och det var estet teater.
Nu har jag alltså jämfört programmen på gymnasiekvalitet.se, en jättebra sida för alla som ska söka gymnasiet och vill ha kvalitet! Jag gick i Skara ett tag, så jag vet vad som väntar mig och det är verkligen kvalitet där! Och jag minns mina anledningar till varför jag hoppade av teaterlinjen, alla rörde inte programmet i sig, men många gjorde.. Och gymnasiekvalitet.se visar ungefär de resultat som jag hade förväntat mig se, men det är skönt när man får se det så - när det är uträknat och någon faktiskt har jämfört skolorna!

När jag skulle lägga in hela bilden på jämförningen så blev den alldeles för liten för ett att se, så jag ska berätta vad de olika uträkningarna står för!

Skaras 16,7 och Mariestads 15,4 står för: Slutbetyg.
95% och 88% står för: Andel högskolebehöriga.
90% och 87% står för: Andel elever klara inom fyra år.
Vad 1 och 2 står för på nedersta raden, det vet jag faktiskt inte.. :) Men jag har fått bevis nog på vilken skola som faktiskt är bättre än den andre!



Allt kommer allt tidigare

Varför kan inte högtiderna vi har, alla speciella händelser på året, bara få vara just då dom ska vara? I början av hösten fanns redan vissa julsaker i en del butiker och ja, alla ''högtidssaker'' kommer långt innan högtiden ens äger rum!
Nu säljs redan semlor på nästan alla fik, och i många mataffärer! Ja, visst, dom är goda och man ser dom så sällan (eller, gör man det?) så de som älskar semlor klagar säkert inte, men tänk om man skulle fråga alla barn när den riktiga fettisdagen är.. Jag tror inte de vet det?
''Ja, vart vill hon komma nu då? Det spelar väl ingen roll om barn och vuxna ej har koll på när man egentligen ska äta semlor, när dom finns i över en månad..'' Men en sak som jag stör mig på varje år är när barnen går ut och påskar eller kör bus eller godis.. Går de på fel dag så finns de faktiskt de som reagerar och kanske tar illa upp. På allhelgons dag sitter många och sörjer och tänker på de som dom känner har dött, och så kommer en unge och ska köra bus eller godis, och så har man inget godis hemma för den dagen redan är förbi, och så får ungen för sig att göra något elakt bus.. Jag tror inte man mår bättre av det? Eller när kristna vill fira sin påsk ''som den ska firas'' och så kommer några barn, glada, och vill påska och ha godis på långfredagen!

Jag är en perfektionist, pedant.. Jag vill att allting ska vara i ordning och reda, att allt ska vara på samma sätt hela tiden - jag avskyr förändringar som gör att jag måste börja om något från början, något jag inte är van vid och det jag var van vid inte finns längre.. Ja, sånna saker. Sånt irriterar mig och det är något jag får jobba med.. Men jag vill i alla fall inte sitta som gammal och sörja någon nära vän på allhelgons dag och få en snorunge vid dörren som kastar ägg på min dörr!



Fast visst, fettisdagsbullen spelar det kanske ingen roll just när den säljs och inte och hur länge.. Men det handlar om precis samma sak, som med påsken och halloween.. Bara inte lika allvarligt.

JA till fler mindre smala modeller

Är det bara jag, eller är det fler som tycker att modellerna i Top Model ser allt mer ''mänskliga'' ut? De Top Model-modellerna som är tatuerade i mitt minne från tidigare säsonger är de gängliga, riktigt smala tjejerna. Och i säsongen som sänds nu ser jag ytterst få sånna smala, vilket är positivt! Sen är ju alla ändå smala, men inte FÖR smala som vissa faktiskt varit i tidigare säsonger. Fast Nikeisha som åkte ut igår kväll var alldeles för mager, men hon är ju ute nu så!
Är det fler som tänkt på detta?

Jag tycker i alla fall att det är bra att de har modeller som det är lättare att relatera till, kroppsligt - vi har nog med ''negativ utseendefixering'' här i världen!

Soffan 20.00



Vem mer tänker ockupera soffan klockan åtta ikväll? :)
Och förresten - vilken säsong är dom inne på nu?

Okej, eller inte?

Var nyss inne och kollade min mejl på passagen och då såg jag en rubrik som löd ''kompisens kille''. Läste inte allt som stod, bara inledningen. Det handlade om om det var okej att dejta kompisens ex eller inte.
A! Dessa ''förbjudna'' ex, killar osv. Och allt detta om att om ens kompis är osams eller tycker illa om någon, och man ej tycker samma så är man en dålig kompis? Ja, nu påstår jag inte att det är så med alla mina vänner, och heller inte att det hänt på senare tid, men jag har varit med om det. Att man haft olika åsikter om en person, men om kompisen då är osams med personen så är man en ''dålig'' person om man inte tycker samma? Ja, den känslan får man ju i alla fall om man disskuterar ett sånt hett ämne, och har olika åsikter. Kan ibland kännas som man ska bli osams bara för man inte tycker exakt lika hela tiden?! Såå störande.
Men till ämnet jag tänkte ta upp - kompisars ex. Ja, jag kan medge att skulle någon av mina vänner bli ihop med ett ex jag ganska nyss gjort slut med, ja, det skulle ju kännas.. Men jag kan inte binda varken mitt ex eller min kompis? Alla kan vi bara leva våra egna liv, inte någon annans. Kompisen, tycker jag, har rätt att bli ihop med mitt ex om de båda är kära, då är det meningen att det ska hända - jag menar, hur ofta går man och blir riktigt riktigt kär i någon? Man kan inte styra sina känslor. Sen kanske man skulle bli sur på kompisen, men bara i huvudet, för man tycker dom ska ta hänsyn.. Ja, har man precis gjort slut med sin kille och det här händer så kan man ju tycka att de ska lugna sig lite? Men är det ett ex från ett halvår sen, ja, då är det fritt fram!
Jag menar, tänk om alla ex skulle vara förbjudna för kompisar och kompisars kompisar, hur många killar skulle det egentligen finnas kvar som var okej att sattsa på? Väldigt få skulle jag tro..
Hoppas ni förstår vad jag menar..

Hur ställer ni er till det här?

Dragningskraft till datorn

Haha, jag som bara skulle gå in i mitt rum och hämta en pläd och Harry Potter-boken för att sen hämta te i köket och sätta mig i vardagsrummet för att mysa och läsa? Jag hamnade HÄR!
Det kanske har bildats en konstig dragningskraft mellan mig och datorn? Och eftersom den är orörlig, bara står där, så är det jag som dras till den.. Men den kallar på mig med sina vibbar i luften!
Nej, så är det nog inte. Kan inte vara möjligt. Men det är så otroligt lätt att jag hamnar här och så tänker jag ''bara kolla bloggen lite snabbt'' och så ''passar jag på'' att kolla igenom alla bilder på bilddagboken, om någon har skrivit något nytt på facebook eller om jag har några nya mejl.. Jag är hopplös! :)

NU ska jag hämta mitt te och mysa!

Hemma idag

Godmorgon!

Idag är jag hemma från praktiken, för jag vaknade med sjukt ont i halsen. Ända sen nyår har jag vaknat med ont i halsen, men så har det gått över under dagen. Men i morses gjorde det ondare än det gjort på ett tag, så valde att stanna hemma. Har varit så nu under mina första dagar på praktiken att när jag framåt eftermiddagen anstränger mig så kommer det halsonda tillbaka, jag menar, jag anstränger mig rätt mycket när det är tunga saker som ska in i hyllor osv. Men jag klagar inte, det är kul, men inte när man går runt och har ont samtidigt! Hoppas det kan lägga sig nu idag, så jag kan gå tillbaka imorgon utan något som helst ont!

Nu ska jag koka te, sätta mig med Harry Potter och läsa lite. Har ansvar för Disa sen, men det blir nog bara ut en snabbis. Ska ta hand om min hals idag.

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör - och om inte, krya på er! Aldrig kul att vara dålig!

Inte alls aerobics

Hej!

Kom hem för en stund sen. Efter praktiken åkte jag med Sandra hem och när jag kom innanför dörren var det bara att snabbt packa en träningsväska för att sen iväg och träna. Det var inte som jag tänkt mig, träningspasset jag valde att gå på. Det var en nyhet och det var inga inslag av aerobics alls, så lite besviken måste jag säga att jag blev.. Man har ju alltid förväntningar och förhoppningar om hur saker och ting ska vara. Men men, jag kommer inte kunna träna så mycket på tisdagar framöver ändå, för snart drar dansen igång igen! :) Ska bli härligt! Skönt att man har hållit igång någorlunda under uppehållet, så man inte latar sig allt för mycket och tappar vigheten framförallt! Vigare har jag varit, måste jag medge, men jag är fortfarande smidig.

Annars har dagen varit bra. Det gick bra (och fort!) att jobba på praktiken. Inte lika mycket att göra som igår, men då fick jag tid att fronta en den istället - det vi säger att vi gör när vi plockar om varor som redan står i hyllorna, ställer det snyggt, skjuter fram varor som står bakom osv. Det var det jag gjorde mest sista timmen.. Och så har jag lyckats få flera skärsår idag! Usch och aj säger jag bara! Först skärde jag två fingrar på en papplåda (!) när jag plockade bland kaffet och sen lyckades jag komma åt ett nagelband med ''kniven'' vi har och skär upp lådor och plast osv med. Men jag lever och har plåster på, och det gör ju inte ett dugg ont nu! :)

Har precis tryckt i mig några pannkakor. Om tio minuter är det Top Model, så det ska jag se. Sen blir det väl sängen!

By the way - jag har infört en ny grej när jag ska sova - jag spelar klassisk musik och så somnar jag till musiken.. Skivan tar ju slut förr eller senare, men det behövdes nästan hela skivan innan jag somnade, men jag sov bättre i natt än jag gjort på länge - ett PLUS! Så det ska jag fortsätta med framöver. Och så är det ju vackert och lugnande att lyssna på.

Har ni något knep ni tar till om ni har oroliga nätter, sover dåligt och drömmer för många mardrömmar?

Jag hoppas jag kan uppdatera lite mer resten av veckan! Annars får ni stå ut - i helgen kommer jag blogga från Göteborg!

Början av veckan - lite bloggtid

Idag är ingen bloggdag för mig inte! Jag är helt slut efter dag två på praktiken. Jag lyfter, jag bär, jag drar och sliter, men kul är det! :)

Jag har ätit kvällsmat med mamma och syrran och ska sätta mig med Harry-boken och mysa lite nu.. Och te har jag också gjort.. Just det ja! Det är nog kallt nu, får värma det lite.. Attans. Jag lyckas alltid hamna här längre än jag planerar.. Varför ska jag vara medlem på så många sidor?!

Hoppas ni har haft en bra dag!
Imorgon har jag först praktik och sen vankas det träning på kvällen (äntligen är jag igång igen, som innan jullovet!), så jag lär nog inte ha mycket bloggtid. Men jag ska göra mitt bästa - förstaprioritet på era kommentarer när jag får tid vid datorn!

Snudd på 3 m

Måste berätta lite kort om lägenheten.. Det är två grejer bara som jag ser fram emot riktigt mycket! Det första är de härliga fönstren vi kommer få - djupa, normalstora fönster som man kan krypa upp i! Hur mysigt kommer inte det vara, att en sommarkväll krypa upp med te och en bra bok i fönstret och mysa?! Det ser jag fram emot..
Sen är det högt i tak. Detta var andra gången vi såg lägenheten och i mitt minne hade allting förstorats, medan mamma och Jorunn trodde lägenheten var mindre.. Ja, nu har vi nog en mer realistisk bild av hur allt kommer bli osv. Jag bad i alla fall de som bodde där nu mäta hur högt det var i tak och det var snudd på 3 m - 292 cm! Härligt! I vanliga lägenheten är det ju 240 cm, så det är lite skillnad. Jag hade föreställt mig högre, men nära på 3 m är riktigt mycket! Duger gott och väl!
Jag ser verkligen fram emot att få flytta in! Nu får jag nog lite extra pepp att packa när jag tänker på vart vi faktiskt ska.

Nu ska jag mot badrummet, borsta tänderna och sen ska jag krypa ner och läsa! Har kommit kanske 30 sidor idag, och mer ska det bli! Jag vill så gärna veta hur allting slutar!

Godnatt! Vi hörs imorgon efter min andra dag på praktiken!

Bra?

Någon som vet om det här shampoot fungerar bra?



Jag bestämmer

Jag som har ett träningpass bokat 18.00 ikväll - jag ska nog ringa och avboka det snarast, ifall någon annan är träningssugen och vill ha min plats!
Man ska ju träna för att man vill, för att hålla sig i form och hålla kondisen uppe, men framförallt ska man göra det för att man tycker det är kul! Och idag är jag inte alls motiverad. Visst, ibland så kan man bli lite peppad då man kliver in på ett gym eller i danssalen/träningssalen, men jag vill ha orken och motivationen helst innan jag tar mig utanför dörren. Ja, och idag känner jag bara inte för att träna.. Alltså SKA jag INTE träna.

Tänk vad skönt att man ändå kan bestämma sånt själv, utifrån hur man mår för stunden, hur mycket ork och vilja man har. Tänk om någon stod bakom en och sa åt en vad man måste göra och att man aldrig fick bestämma själv? Nej, usch, så borde ingen människa få ha det! Föräldrar har kanske ett och annat att säga till om innan 18, och efter 18 om vissa saker om man fortfarande bor hemma då..
Det är något jag tror inte många njuter av, att kunna styra över sina egna liv.. Det finns ju folk som inte har något val ibland, folk som andra styr och ställer med.. Så man kanske man säga att få bestämma över sig själv och sina handlingar osv är vardagslyx?

Jag vet inte vart jag vill komma, mest skönt att få skriva av sig det som rör sig i mitt huvud för stunden.
Nu ska jag leta reda på telefonen och boka av passet! Jag har flera pass bokade i veckan som kommer så jag kommer få träning ändå! :)

Men man borde nog tänka ibland på vad man har och vad man kan göra, för även om det är vardag för oss så finns det tusen och åter tusen människor som inte alls har det så bra som vi har det.

Lite brådis

Ska ut i köket och hjälpa till med lunchen. Om mindre än en timme ska vi vara och kolla på en lägenhet, så lite stressat är det, men vi hinner nog. :)
Tar tag i era kommentarer när vi är tillbaka!

Ha en bra sista dag på helgen!

2749 dog

Jag vet inte när filmen började, men den slutade i alla fall precis. En film om World Trade Center som hette just så också. I början av filmen var jag beredd på starka scener som skulle stärkas av tanken ''detta har faktiskt hänt på riktigt'', men någon gång under filmens gång tänkte jag inte så, i alla fall inte hela tiden.. Men i slutet, innan eftertexterna så stod det en massa info om WTC och om hur många som dog, hur många av dom som var poliser osv. 2749 personer omkom allt som allt. Sjukt att något sånt verkligen har hänt, och hemskt!!

Jag hoppas på en lugn natt nu, utan mardrömmar om vare sig fallande torn eller blodiga människor.. Jag lär förhoppningsvis somna fort i alla fall för jag är helt slut. Ögonen faller ihop när som helst! Så trött är jag.

Var det någon mer som såg WTC-filmen? Vad tyckte ni?

Godnatt på er!

Yrke - Blondinbella?



Okej, hur har dom tänkt här? Det står yrken i de flesta paragraferna, på någon står det Big Brother-deltagare eller världens starkaste man, men Blondinbella? Kunde dom inte skrivit bloggare eller bloggaren Blondinbella? Ja, vem vet inte idag vem Blondinbella är? Men hon är ju en bloggare, det hon är känd för.. Jag tyckte i alla fall det lät konstigt då det stod yrken eller dylikt i dom andra paragraferna..

Javisst, ''släpp det'', ''spela roll''.. Men jag undrar lite om dom bara slängde ihop något.. Jag reagerade i alla fall direkt då jag såg detta, men det är absolut inget jag är upprörd över, bara lite fundersam..
Är det fler som håller med mig?

Självfall



Varför kan inte håret hålla sig så här vackert även när det har torkat och man har borstat igenom det? Då skulle jag lätt lägga undan plattången!

Franskt



Vad tycks? Målade utan tejp eller något att gå efter! Inte supersvårt, men det är ett pilljobb som tar sin tid!

Jag har jobbat klart!





Köpte med mig lite godis på vägen hem, har läst ett kapitel och även tagit mig ett härligt bad.
Nu ska jag koka te!

1 år sen

För exakt ett år sen var jag och mamma på Madeira och njöt av ledighet, sol, värme, promenader, god mat, shopping och lugnet som var trots turisterna! (Det är inte högsäsong på Madeira i januari.)


Lidobadet där vi höll till en del. Fin utsikt var det! Där satt vi och njöt av solen, läste och åt glass. Gick även in på själva bad- och solområdet några gånger.

















Härliga Madeira, dit vill jag tillbaka fler gånger!

Men nu ska jag sluta drömma mig bort, nu är det verkligheten och jobbet som kallar!


Feet fight?

Godmorgon!

Började morgonen med att snooza i 30 minuter, skönt. Sen en minut i åtta, innan mitt alarm skulle ringa, fick jag ett sms av mamma där det stod ''vaken?''. Och precis därefter ringde alarmet, så jag gick upp och bara öppnade mammas dörr så hon förstod att jag var vaken, sen blev det frukost och så gick jag även ut en snabbis med Disa.

Sitter i ordning, har ringt jobbet för jag hade glömt vilket tid jag skulle börja. Fick för mig att det var antingen tio eller elva, men det var HALV elva. Haha! Tur att jag ringde!
Ska snart börja dra mig mot jobbet. Har bestämt mig att jag ska försöka mig på hemmagjord fransk manikyr när jag kommer hem. Har fått ganska långa naglar nu, så på den fronten lär det funka i alla fall. Nu ska jag bara lyckas få det någorlunda snyggt också..

Förresten - förut när jag skulle ta frukost så hände något.. För två dagar sen tappade jag ett glas i köket, men jag dammsög och fick upp det mesta och synliga, förutom en liten bit som jag i morses gjorde mig bekant med. Jag fick något under ena foten och det gjorde inte ont så jag gjorde som jag alltid gör om jag går barfota hemma.. Jag skrapar av smutsen mot den andra fotens ovansida för då brukar det ju trilla bort, så är det säkert fler än jag som gör? I alla fall.. Den lilla glasbiten som jag hade under foten hade satt sig fast utan att göra mig illa, men när jag drog foten mot den andra så gjorde jag ett jack och det sved till men gjorde förövrigt inte ont, men fy så det rann! Så fick ropa på mamma som kom med papper och plåster. Tur att det slutade ganska fort, men jag gjorde allt ett litet jack..
Ja, spännande morgnar jag har va? En eloge till er som orkade läsa igenom detta, haha!

Nu måste jag kila, gör mig i ordning det sista! Ha en bra dag!

Let's Dance

Måste bara få in här att Let's Dance aldrig har varit något jag gärna bänkat mig framför en fredagkväll. Det hade nog inte spelat någon roll förut vilken dag eller tid det gick, jag hade ändå aldrig valt att se på det.. Men nu kommer jag nog bänka mig varje fredag 20.00 i soffan, om jag inte får andra planer såklart! Men då kommer jag se till att jag kan se någon repris av något slag..



Såg ni på Let's Dance?
Om ni inte ser vad jag har gjort med bilden så får jag väl skriva att mina favoriter är såklart Isabella och Jonathan!
Juryn dömer utifrån dansteknik, takt, rörelser osv., medan alla vi hemma i sofforna dömer på våra sätt - alltså jag på MITT. Jag tyckte Bella var duktig ikväll för att inte vara någon dansartyp annars (vad jag vet), men det spelar ingen roll om hon inte dansar bäst av alla, det är henne och Jonathan jag kommer hålla mina tummarna för!

Har ni några favoriter av paren än?

Puh!

Nu är jag hemma från första praktikdagen och jag kan säga att jag trivs, riktigt bra! Men det har varit jobbigt. Vecken på fingrarnas ovansida har spruckit, ett nagelband har gått sönder, jag har flera blåmärken och rivmärken.. Men jag trivs så det är det värt!
Nu har jag bara jobbet imorgon, sen är jag ledig tills på måndag! Det ska bli skönt! :)

Nu ska jag ta ur tekulan ur koppen och sätta mig med Harry-boken. Det brusar i hela benen och fötterna.. Det var länge sen jag stod och gick så mycket på en dag..
Men jag kunde inte fått en bättre praktikplats!

Första praktikdagen

Godmorgon!

Inte alla gånger jag bloggar från laptopen, fast ni märker ju ingen skillnad.
Sitter i vardagsrummet och dricker kaffe, lyssnar på Bob Sinclars ''wonderful world'' och har nyss ätit frukost. Och dagens lunch har jag också fixat - PANNKAKOR! Det är inte ofta jag känner för det längre, men det kändes lätt att göra, ta med och så går det utmärkt att äta kallt!

Hur sa ni pannkakor som små? Sa ni också, som jag, PANGkakor?
Pangkakor, pannkakor.. Men det låter ju faktiskt som PANG och inte PANN när man säger det!

Ni får ha en bra dag så hörs vi när jag är hemma från praktiken! Önska mig lycka till! :)

Hjälp mig!



Åh, är det någon som vet vad låten i början av den här mixen heter? Jag blir galen! Har ju dansat till den, men jag kan bara inte komma på det! Ni måste tyvärr gå in på youtube och kolla.. Ni kan gå in här, för det fanns ingen adress så man kunde lägga upp klippet i bloggen tyvärr.

Tack blonda Bella

Blondinbella sa verkligen det jag behövde höra, det sista bra för dagen! Hennes punkt fyra i dagens tv-dagbok stärkte mig otroligt mycket. Jag visste ju om det innan, men det kändes nästan lite som ödet när hon sa det, att det passade in så bra på just den här dagen för mig.
Hon sa något i stil med att misslyckanden inte är som att förlora, utan man blir starkare av att misslyckas för man lär sig och får erfarenhet av de misslyckanden eller fel man gör. Det kändes bra, jag associerade direkt till detta med alla skolhopp och byten jag har gjort. Det är inte misslyckanden, att jag kanske valde fel program, bytte och sen bytte tillbaka.. Och sen till slut hoppade av. Jag har lärt mig av detta, ett slags flyktbeteende har jag haft.. Men det ska bli skärpning nu. Jag ska försöka möta saker, kanske med rädsla, men jag ska ta tag i saker och ting mer.. Och jag kommer få en utmaning till hösten, då jag som 18 år och 5 månader ska börja ettan igen, för andra gången! Men då har jag erfarenhet av hur krångligt och tufft gymnasiet kan kännas och vara, jag har läst bitar av de ämnen som kommer i ettan, och det blir ju bara en fördel för mig! :)
Det här hade jag såklart kunnat komma på själv, sagt till mig själv.. Men ibland behöver man höra det från andra, eller se det eller som i detta fallet kolla på en stor bloggares tv-dagbok. Jag får väl säga tack Blondinbella för tipsen. De passade mig perfekt idag!
Nu kommer jag nog sova gott.

Jag ska spela igenom några favoritlåtar på laptopen nu innan jag ska lägga mig och läsa i sjunde Harry-boken innan jag somnar. Jag börjar bli trött, men jag får sovmorgon till 10 imorgon! Lyx! Först en ledig dag och sen sovmorgon! Och helg i övermorgon - kan det bli bättre?!

Sweet 16

Mormor ringde nyss och då blev jag påmind om att jag ska jobba idag, men jag mår inget vidare så jag fick ringa och sjukskriva mig för dagen, men på lördag ska jag jobba!
Nu ska jag ta mig ett varmt bad med en stor badbomb och bara vara.. Jag ska samla krafter inför morgondagen, första dagen på praktiken, och inför helgen då det vankas jobb och träning.

Ikväll är det My super sweet 16! MTV halv nio, det tänker jag inte missa!
Jag vet att jag har sett det någon gång tidigare, då tyckte jag inte det var något vidare.. Men jag ger det en andra chans.

En sak innan jag drar

Jag vet inte om någon av er som följer mig nu har varit med från start? Jag började den här bloggen 14 februari 2008, och ett av mina inlägg jag skrev de första dagarna handlade om årets mode.. Om att vida ben på byxorna var inne och ''vem vet, jag kanske har ett par i garderoben innan året är slut.'' Ja, för så var det med hög midja också! Jag var väldigt skeptisk i början, ville inte ens tänka tanken och nu har jag flera par med lite högre midja (eller mycket).

Men nej, jag har inga byxor med vida ben i garderoben och det tänker jag inte heller skaffa mig. Det är inte min stil, the end. Men man kan ju aldrig så noga veta.. Då var jag skeptisk, och det är jag fortfarande.

Har ni också varit skeptiska till någon trend?
Något ni först inte ens kunde tänka er, som ni senare ''hakade'' på?
Kände/känner ni som jag med vida ben?
Någon som har vågat sig på ett par?


De som passar i det och kan bära upp byxorna snyggt, de passar otroligt bra i det. Jag tänker mest långa personer med smala, långa ben.. Nej, jag kan inte se mig i sånna byxor, någonsin!

Här har ni inlägget jag skrev om vida ben.

Nu är det köket nästa!

Jag måste söka som förr i tiden

Kom nyss in från en promenad med Disa. Det var ett tag sen vi var ute ihop, så det var mysigt och jag tror vi båda uppskattade det. Lekte gjorde vi såklart, träffa en annan hund, vattenhund, som vi hejade lite på. Disa brukar inte vara så förtjust i valpar, men det gick bra.

Nu ska jag få mig något i magen, sen ska jag till skolan och fixa med papper! Kanske passar på att söka till gymnasiet när jag ändå är där? Vet ju vad jag vill söka.. Det krångliga är bara att jag inte får någon kod som alla andra nior som ska söka får, utan jag måste söka på papper som man gjorde förr.. Haha! Men men, det går ju det med.

Inspiration av J-Lo

Den här låten vill jag komma på en kombination till, den är så härlig och ger inspiration direkt! Jag ser i alla fall att jag kan få ihop en bra inledning till låten.




Håller ni med mig om att låten är underbar?!

Tid för film

Då har man hört av sig till skolan, och ett papper ska jag antagligen hämta ut i eftermiddag, men det var inget jag behövde skriva på.. Fick prata med Carina för Inge fanns inte på plats. Jaja, det spelar ju ingen roll.
Mitt nästa mål för dagen är att höra av mig till förskoleklassen och fråga ifall de kan skriva ett omdöme om mig, för det fanns inga speciella lappar man skrev sånt på.

Något som kanske intresserar er läsare mer är att jag har skickat iväg ett mejl till Gratisbio angående H&M.. Förstår ju om ingen av er vet varför H&M ej finns med på deras sida, men jag vill veta om de bara inte tänkt på H&M eller om H&M har tackat nej.. Så nu hoppas jag på svar. Då kommer jag ha en sak mindre i huvudet.. Man kan ju välja att bara sluta tänka på saker och ting, men ibland naglar sig saker fast, som detta med H&M!

Jaha, nu kanske man ska se på film då.. Jag har ju inte mycket mer jag kan göra just nu ändå.. Vad skönt, haha! :)

När tid ges

Men åh, jag kom på en sak till jag ska göra idag, när jag får tid över.. Se klart Pirates-filmen jag inte såg klart igårkväll! :)



Är det så för er också, att när ni fastnar för vissa filmer så kan ni se dom om och om igen utan att tröttna?

Jag kanske var en pirat eller en häxa i ett tidigare liv.. Jag är ju som förälskad i både Pirates of the Caribbean och Harry Potter!

Ingen skola för mig

Godmorgon!

Har tryckt i mig två mackor, jobbar på kaffet nu. Idag blir en ganska speciellt dag. Alla börjar skolan idag, alla förutom JAG. Min praktik börjar imorgon, men jag har ändå lite jag måste fixa med idag.

- Jag måste få tag i min förra praktikplats och be dom skriva ett omdöme om mig, hur jag jobbade, var med barnen etc.
- Jag måste ta kontakt Inge på skolan och skriva på lite papper om min nya praktikplats, samt få min nya plats att skriva på dom också.
- Jag har ansvaret för Disa under lunchen.
- Jag ska
jobba 3,5 timmar ikväll.

Lite så ser min dag ut. Det är ganska slappt ändå om man jämför med dom som går tillbaka till skolan, som ska sitta på massa lektioner i typ sex-sju timmar. Nej, jag är nöjd med hur min dag ser ut! :) Och det ska bli kul att få börja på praktiken imorgon!
Nu ska jag sminka mig!

Naturellt och fräsht



Ser jag brunare ut utan nagellack? Ja, svart gör ju så man bleknar lite så..
Skönt att ha naturella och fräsha naglar i alla fall! :)

Nu blir det te och Pirates of the Caribbean 2 med Jorunn! Vi ska inte lägga oss i tid och vara pigga imorgon inte, sista dagen på lovet ju, det säger allt!

Men godnatt till er och bloggen säger jag i alla fall nu!

Två ansiktsmasker räcker åt tre



Just nu har både jag, syrran och mamma ansiktsmask här hemma. Hur skönt som helst! Apotekets egna tror jag det var? Den är i alla fall jätteskön, stelnar inte vilket jag avskyr när masker gör så det är ett plus bara där, och så luktar den otroligt gott.. Och så känns det att den funkar, så den ska jag köra på i fortsättningen!

Nej, nu ska jag ta bort nagellacket, ska ju jobba imorgon. En fördel med att bara vara på inringning är att jag kommer kunna ha nagellack oftare nu. Dock kommer jag få ta bort det snabbt innan jobbet, när de ringer, eller så får jag jobba med handskar, men det känns inte lika viktigt att hålla mig borta från nagellacket när jag faktiskt inte vet när jag ska jobba nästa gång!

Och så blev detta inlägget mycket längre än jag hade tänkt mig..

Någon som vet?



Ännu mera mys



Kan man få en mysigare stund med sin syster? Tror inte det!

Morgonmys



Så här mysigt hade jag det i morses!

Jag ska snart mysa till det igen, denna gången med ansiktsmask och en bra bok - sjunde och sista Harry Potter-boken!
Varför slutar det vid sju böcker? Jag vill ha fler!

Åh, jag bara älskar den här



Mer festbilder

Här kommer lite bilder som morfar tog på festen!










Vår present till mormor var att dansa och det var mycket uppskattat!



Sista lovdagen

Hej hej hej!

Åh, vilken dag det blev - sista lediga dagen innan allt drar igång igen och blir som vanligt.
Jag började dagen med frukost, film och ett långt härligt bad på det. Sen när jag var klar var jag ute i säkert två timmar och letade efter min stulna cykel. Har dock ej hittat den, men jag vet att den finns någonstans.
Den försvann för ungefär en månad sen, i början av december och sen dess har jag ej sett den.. Men mamma och syrrorna fick syn på min cykel när de skulle ta bussen till Falköping, så de ringde polisen men när polisen kom till platsen och skulle ta den med sig så hade såklart min cykels nya ägare cyklat iväg på den. Åh, jag blev så arg när jag fick höra det! Så typiskt! Men så idag så åkte jag ut och letade runt i områden i närheten, mest vid lägenheter och busshållplatser. Jag ger inte upp förrän jag har cykeln. Fast just nu ser jag hellre cykeln i ån för då vet jag var jag har den, än i händerna på någon snåljåp som inte har råd eller orkar skaffa sig en egen! Skäms på ALLA som snor och förstör andras ägodelar! Kan man inte bara få ha sitt ifred?!

Jaja, nog om det. Åkte och köpte godis efter min långa tur ute på jakt efter cykeln och då hade jag i alla fall lite tur.. Det var godis för 39kr/kg! Wieho! Fick mycket godis för knappt inga pengar, och efter det åkte jag hem och såg klart på en film jag började på igår kväll. Jag tror inte ni blir förvånade om jag säger att jag har sett på Harry Potter fem va? :) Haha! Men den är ju så bra!

Nu har jag rensat min garderob, igen.. Det är ganska ofta jag gör det nu mera, men det behövdes! Hittade några plagg som ska gå till second hand, några som Tove ska få prova nästa gång hon kommer hem och så fick Jorunn några plagg hon med. :)
Jag ska prova klart jeanshögen och se ifall några ska iväg till second hand eller ifall jag kan ha alla, sen ska jag spela spel och dricka te och mysa med Jorunn! :)

Och just det, morfar har skickat ännu fler festbilder så lägger upp några till lite senare!

Frost

Jag kände att de här bilderna behövde ett eget inlägg.
Jag tog en del bilder på frosten när vi var ute (jag, Jorunn och Oscar) och rörde på benen under festen.
Blev otroligt nöjd med bilderna! Bästa bilderna hittills i år - och fler fotosessioner hoppas jag på!





















Mormors 70årsfest

Nu har jag äntligen fixat klart med bilderna, så här kommer en del av dom jag tog. Ska fixa med dom som morfar tog senare, nu behöver jag snart något i magen.
Men in med bilderna först! :)






Jag, Tove, Jorunn och Oscar - festfina!










Gillade den spegeln! Kanske inget som skulle passa på väggen hemma, men riktigt läcker var den!


Det ordnades fiskdamm åt barnen, inkl. oss lite större! Kul! :)
De vuxna fick trisslotter till fikat sen istället.

Mormor är allt bra rolig som ska ge bort saker till alla på sin födelsedag, men som hon sa - det är ju roligare att ge. Men självklart fick mormor presenter hon med!


Jag, Jorunn och Oscar gick ut en sväng för att röra på benen lite.


Bara några sekunder efter att den här bilden togs så trillade Oscar ner i anddammen, men som tur var bottnade han och Jorunn var snabbt fram och drog upp honom. Jag bar honom upp till Kurorten där festen hölls och vi fixade snabbt fram torra kläder, så det gick bra alltihop.
Och idag (dagen efter) så gick han på isen och var inte alls skraj för att trilla ner igen. Ja, bättre det än att bli rädd för vatten!

Det var en otroligt bra, rolig, mysig - ja, allt man kan komma på - fest! Kul att få träffa släkten, för det händer så sällan! :)
Så tack alla som var med och gjorde mormors fest lyckad!

Nyårsmusik!

Jag har sett något smart, när folk ''märker'' sina bilder med sitt bloggnamn så man ser vem som äger bilderna. Jag tänkte göra det med festbilderna, men det är ett par bilder.. Och nu tänker jag bara på mina. Jag har bilder på mejlen från morfar också. Puh! Jag har att göra ett tag.

Tänkte lägga in några av låtarna vi spelade på nyår, och hos Frida i söndags.
Det är kanske inte musik man lyssnar på dagligen, men på fest passar låtarna bra!




Den här låten hörde nog både jag och Frida för första gången på nyår. Bra partymusik!

Även SMK (Slagsmålsklubben) spelade vi någon låt av på förfesten på nyår. Låtarna är bra i början, men man tröttnar lätt på dom och man kan inte köra för många SMK's i rad! Men dom är dansvänliga! :) (Om man kan dansa snabbt!)

4 januari



Jag var bara tvungen att fotta fönstret hos Frida när jag var där, det såg så mysigt ut. Inte världens bästa kvalité på bilden - tog med mobilen - men det duger.
Jag var hos Frida strax innan mamma och syrrorna kom till stationen och vi skulle till Vandrarhemmet. Ja, vi bodde där dagarna då jag haft bloggpaus för att vi var så många som behövde sova över och alla får ju inte plats hos mormor och morfar. Vi firade mormor igår, men behövde både en dag innan och en efter.

I alla fall. Det var riktigt mysigt hos Frida. Vi spelade låtar somäven spelades på nyår, mest för att minnas. Det blev ett lyckat nyår! Men låtarna var ju bra också! Och så åt vi smörgås och drack flera koppar te, och jag pratade nog mest, men sån är jag! Men Frida klagade nog inte, vi hade det riktigt mysigt och det får inte dröja så länge tills nästa gång! :)

Bilder från momors fest kommer snart!

Dagens I-landsproblem

Varför ska det jämt bli så? Så fort man åker bort, om bara någon/några dagar, så får man fullt upp så fort man kommer hem och slår på datorn. Nu när jag kom hem hade säkert 50 personer uppdaterat med i genomsnitt 5 bilder var på bilddagboken, jag hade 16 nya händelser på Facebook och en vänförfrågan. Jag har 120 olästa inlägg på bloglovin' och så hade jag ca 30 kommentarer på bloggen! Och just det, 19 olästa mejl också (fast de flesta var ju från Facebook om att saker hade hänt där, men ändå).
Ja, nu har jag snart plöjt igenom allting, och det är ju aldrig något MÅSTE så med internet. Men jag känner pressen, så fort jag inte tittar på alla bilder, läser alla mejl eller gör det jag ''ska''. Kanske fler som tänker så?
Men hinner jag inte så gör jag inte det, och det är ju inget som händer om jag väntar med mejlen!

Någon som känner igen sig?

Från Falköping

Hej!

Just nu sitter jag hos mormor och morfar. Snart är det mat och sen blir det hemfärd.
Jag har haft några bra dagar här i Falköping med födelsedagsfirande för mormor som fyllde 70 år igår, många härliga sysslingar, kusiner och övriga släktingar! :) Synd att man ses så sällan, men man kan alltid hoppas på att det inte går 2,5 år innan alla samlas igen.. :) Vore kul att kanske hälsa på några i sommar tex.!

Nu vill Jorunn åt morfars dator och så är det ju mat snart, så jag ska väl avsluta här. Bilder och mer uppdatering blir det när vi har landat hemma!

Glöggen

Jag bara måste lägga in ännu ett klipp som jag kan skratta hur mycket som helst till - Björn Gustafsson och glöggen i Melodifestivalen. Jodå, han gjorde succé i våras!



Nu ska jag kolla igenom packningen, så jag har fått med mig allting, sen bär det av mot barndomsstaden! :)
Hej på några dagar!

Lovisahumor

Grevinnan och betjänten, som jag har missat två år i rad nu. Det har alltid varit årets höjdpunkt, med nyår i alla fall. Kom på idag att allt (i stort sett) finns att hitta på internet, även min nyårsfavorit. Så här får ni något att skratta åt, ifall ni har samma humor som mig, medan jag
är borta.



Bloggpaus till 6/1

Oj, vad jag är dålig på att uppdatera, men det är ju lov!
Jag har haft en ganska lugn dag. Var och lämnade presenten till Linda förut, runt fem. Linda är vår danslärare och hon fick presenten (blommorna) som tack för att vi fick låna danssalen och öva samt låna en skiva. Det var en genomskinlig kruka med många pärlhyacinter och silverpinnar. Riktigt fin var den och hon blev jättenöjd. Sa att det behövdes verkligen inte, men glad blev hon och hon var extra förtjust i pärlhyacinter så det var väl tur att jag valde just det! :)

Vid sex mötte jag Tobbe och vi tog en promenad på en timme, pratade lite. Det var trevligt.

Har ätit lite fruktsallad ikväll. Det är dåligt med matvanor på lovet. Jag äter ju några gånger om dagen, men det är inga fasta tider som det blir när det är skola, jobb, träning osv. Man tar sig något enkelt när man är hungrig. Det är svårt ibland att få alla samlade vid samma tid och äta när alla sover olika länge.

Nu kom mamma in med pepparkakor och kaffe till mig. Ska ta med fikat ut i köket och sätta mig med mamma och Jorunn. Mysigare att sitta där än här!

Imorgon ska jag packa, sen vid tre ska jag vara i Falköping och träffa Frida. Vi ska väl ta en promenad och sen ska vi hem till Frida och fika lite. Vid fem kommer mamma och syrrorna efter och så ska vi ut och äta med Fredrik och Co! Kommer bli en riktigt bra dag imorgon. Dess värre hinner jag inte med bloggen förrän på tisdag är jag rädd. Ska fira mormor som fyller 70 år, så vi ska bo över två nätter i Falköping, umgås med släkten och resa. Men jag är tillbaka på tisdag kväll, om inte tidigare!
Tills dess, ha det bra!

Tjockisdag

Hej!

Två dagar sent har jag pizzadag. Det pratades det om på p3 den första januari, att det var bakis- och pizzadagen. Äh, spela roll när man äter pizza? Mamma bjöd i alla fall mig och Jorunn på pizza idag, riktigt gott. Det blir gott när man äter det så sällan. Var säkert fem-sex veckor sen jag åt pizza senast, då var det med Louise minns jag, då jag sov hos henne.
Har även tryckt i mig en påse med surt och choklad, så nu är jag lagom mätt. Känner hur magen sväller, haha, usch! Ska ta mig ett bad hade jag tänkt och dricka massor av vatten för jag känner mig tung i huvudet..

Har varit en sväng på stan idag, och förutom pizzalunchen och godiset så har jag köpt en present till _____ som jag ska överlämna senare idag. Vad det är och vem som ska få presenten får ni veta senare! :)

Nej, nu ska jag bada och slappna av en stund.
Jag lyckas alltid slappna av så pass mycket att jag precis är på väg att somna.. Men somnar man så lär man ju vakna om man sjunker ner, fast det är nog riktigt obehagligt. Nej, jag ska inte somna, bara nästan!

Har ni somnat i badkaret någon gång?

Ganska lugn dag

Jodå, dagen blev nästan som jag tänkt mig. Jag tog det rätt lugnt på förmiddagen. Pappa och Krister kom förbi, vi fikade med kaffe och sockerkaka, sen åkte de vidare och jag tog det lugnt. Vid ett fick jag ett sms av Emil som ville ta en fika, så vi sågs vid halv tre och drack sammanlagt fyra koppar kaffe och han prata en del. Trevligt. :)
Har även ringt och pratat med Frida och Louise idag. Jag och Louise uppdaterade varandra lite, jag och Frida planerade mest för söndagen då vi ska ses, Frida, jag och Sandra, och antagligen ta en fika. Frågan är bara vilka fik som är öppna på en söndag? Annars blir det väl hem till Frida? Eller Mc Donald's? Dom har ju i alla fall god glass för en tia, haha!

Ikväll har jag, Tove och Jorunn dansat av oss, övat lite och lånat en skiva. Har även planerat och fixat klädsel idag, så nu har vi och kan allt vi behöver!

Nu ska jag snart hoppa i säng, bara lägga in några bilder först, svara på lite kommentarer.. Och så måste jag se vad som är nytt på bloglovin'..
Jodå, 79 inlägg - och det är bara favoritbloggarna! Puh! Det tar nog ett tag innan jag kommer i säng..

2009

Hej!

Har ni haft ett bra nyår? Jag hade det riktigt bra, firade med många bra vänner och hade ett bra tolvslag! :)
Igår sov jag riktigt länge. Kom hem någon gång mellan sex och sju.

Jag har inte hunnit göra mycket idag. Duschade precis, sitter med en kopp te och snart kommer pappa och Krister förbi. Dom ska hämta våra julklappar till farmor och farfar, ta en snabb fika och sen ska de vidare till Dalarna. Vi skulle egentligen åkt med alla tre, men det blev för tajt och stressigt för oss för vi har lite att stå i innan mormors 70årsfest! :)

Nej, nu ska jag vädra lite på rummet. Städa måste jag också göra, men det får vänta ett tag till. Idag tänker jag göra så lite som möjligt, bara vara.







bloglovin