Jag sliter mycket på telefonen



Jag har varit riktigt duktig ikväll. Har börjat på bokrecensionerna till Ett oskrivet blad och Rosario är död. Det är lika bra att få det gjort nu i veckan, så jag kan släppa alla tankar på dom böckerna sen. Det blir bara värre om jag skjuter på det hela tiden, för man tappar ju böckernas handling rätt fort när man läser andra böcker.

Har pratat i säkert två timmar sammanlagt med Josephine idag. Vi träffades för första gången i måndags, på lägret, och vi klickade direkt! Båda älskar att disskutera och prata, och vi har ungefär samma humor. Vi har planerat lite när vi ska ses igen och det blir nog i slutet av v.28. Vi ska planera mer imorgon, när båda har jobbat klart!

Pratade med Emil precis i telefon. Jag är så glad att jag har hittat Emil och att även vi har klickat så bra! Jag har lätt att prata med honom, och jag hoppas han känner detsamma för mig. Nu är han i storstaden denna veckan, men vi lever ändå. Tur att telefoner finns! :)

Nu ska jag hoppa ner i sängen och läsa lite i Harry Potter-sexan. Jag tror jag minns handlingen rätt så bra. Annars får jag väl hoppa tillbaka någon kapitel..

Ha en fortsatt bra kväll! Godnatt!


Facet mår prima

Kom upp ur ett skönt bad för ett tag sen. Har även hunnit peela och ånga ansiktet. Känns mycket fräshare nu!
Till en sen lunch blev det mammas goda sallad hon gjorde igår. Ni anar inte hur gott den smakar! :)
Och just det, min första Veckorevyn har kommit nu, så ikväll har jag något att läsa. Ska även läsa en bit i Harry Potter-sexan. Har inte blivit av på över en vecka, men jag hann helt enkelt inte på lägret. Jag ska även påbörja bokrecensionerna av Ett oskrivet blad och Rosario är död. Önska mig lycka till!


Mammas sallad!




Presenten vi ledare fick som tack för att vi ställde upp - en biobiljett! :)


Lägerbilder


Jag och Josephine.


Vi två igen..


Jag städade i ordning ledarrummet. Ni vill inte veta hur det såg ut innan jag var klar..




Josephine och jag tog på oss ansvaret att städa köket, aulan och ledarrummet..




Karls mästerverk.


Buspatrullen! Emma, Josephine och jag.




Ledare kan också busa!


Sista juni

Hej!

Ni anar inte hur gott jag har sovit i natt! Jag åkte nämligen hem till Emil igår någon gång mellan sex och sju. Hans mamma lagade god fisk och vi åt på deras altan. Sen hade Emil hyrt Beck skarpt läge, så den såg vi på. Han gjorde i ordning allting så mysigt. Tände en massa ljus, fixade oss något att dricka och hans mamma hade bakat kakor som vi provsmakade. Det är en riktigt romantisk kille jag har fått på kroken, haha! :)
När vi skulle sova sköt vi ihop två soffor i deras mysstuga som jag kallar det och så sov vi där. Jag somnade verkligen direkt och sov till halv tolv i morses.

Nu är jag hemma och Emil är på väg mot Stockholm. Lyx. Vi byter roller nu. När jag var på läger och hade kul jobbade han och nu ska han iväg en vecka till storstaden och jag ska jobba. Var förbi på mitt jobb förut och kollade schemat. Jag jobbar i stort sett hela månaden nu. Känns bra, och tungt, men det är bara att bita ihop.

Nu ska jag nog ta mig en dusch och pyssla om mig själv lite. Måste ta bort nagellacket och ånga ansiktet. Sen ska jag hänga och tvätta tvätt, städa och dona lite här hemma.. Nu har jag en dag att hämta mig lite efter lägerveckan med alldeles för lite sömn.

Behöver ni mycket sömn för att orka med eller klarar ni er på några få timmar per natt?


Lägerbilder


Detta var då min säng i en hel vecka! När jag väl sov sov jag rätt bra..


Mitt och Edvins rum.


Vi planerar och förbereder för kiosken.






Ohoj!


Björns syster var snäll och gav oss ledare en massa godis!




Elina hittade en nyckelpiga.


Alla barnen fick små gosedjur som man kunde sätta på fingrarna.


Jag och Josephine.




På nätterna satt vi i köket eller ledarrummet och sydde nattmössor, åt mackor och godis eller bara slöpratade. Vi fick oss även några riktigt goa skratt! :)


''Gå ej nära nedfallen ledare''..


Back in buisiness

Hej!

Äntligen är jag hemma igen! Jag har varit på läger sen i måndags, alltså i en hel vecka. Det har varit en spännande, rolig och dunderbra vecka! Jag hade gärna stannat kvar en vecka till.. Men det är samtidigt skönt att vara hemma igen. Att få allting tvättat, att få andas ut och sova ut! Ni anar inte hur trött jag är.. Ögonen känns helt svullna och jag gäspar gång på gång..

Jag kommer lägga upp bilder från lägret lite pö om pö, för jag tog 300 egna bilder och sen tog Josephine en hel del bilder ihop med mig också med sin kamera, så där har jag säkert en 150 bilder till, minst! Så alla bilder kommer inte på en och samma gång.

Om ni inte redan vet det så är det ett musikläger jag har varit på. Först och främst är det körsång, men även några instrument brukar komma med.
En vanlig dag kan börja med uppstigning vid sju för dom som duschar, halv åtta för resten. Frukost vid åtta och morgonbön och musikpass på det. Lunchen låg runt 12.00 och sen var det musikpass eller workshop, då vi sydde nattmössor, och sen var det kiosk, bad och fritidsaktiviteter. Vid fem var det middag och sen sjöng vi lite till, hade lekar och annat på kvällarna, sagostund kvar i tio och sen var det läggdags.

På lördagskvällen vid 18.00 hade vi avslutning i kyrkan då vi sjöng och spelade det vi hade övat på under veckan. Det blev riktigt bra, och mitt solo gick kanon! Jag var inte dåligt nervös innan, men när jag väl stod där med micken i handen så var det som att alla bara försvann.. Att jag stod där själv och då kändes det lätt som en plätt! :)

Nu ska jag ge mamma all min smutstvätt, packa upp det jag orkar och sen ska jag ta mig ett varmt, långt bad!

Vad har ni för er idag?


Sista inlägget på en hel vecka!

Okej, nu är det så här.. Jag ska iväg på läger, om ni inte redan har läst om det i mina tidigare inlägg. Jag har nämnt det lite här och var. Men jag ska i alla fall iväg på ett läger och är borta måndag-söndag, alltså hela veckan! Jag kommer inte ha tillgång till någon dator, och även ifall det skulle finnas någon så skulle jag nog inte få tid eller ta mig tid till det! Jag ska njuta av sju härliga dagar med sång, skratt och härliga människor!
Jag är tillbaka den 29:e juni, Hannas födelsedag, och då blir det en hel del uppdateringar från min lägervecka! Vänta er en massa härliga bilder och några goa skratt!
Ha en bra vecka, svik mig inte, så hörs vi igen på söndag nästa vecka! :)


Sill och potäter

Hej!

Nu har vi precis ätit kvällsmat här hemma. Pappa och Jorunn kom för någon timme sen. Det blev lite småplock, bland annat sill och potatis, knäckebröd och gräslök. Mums! Och nu är kaffe på gång också! :)

Idag har det verkligen varit en slapp dag. Det blev ingenting med Sandra idag, för båda var så inställda på att gå ut och gå lite i hamnen, och vem vill det när det regnar? Att sitta och uggla hemma hos någon annan i genomdränkta kläder är ännu tråkigare än att uggla själv hemma. Så vi bestämde oss för att ses när jag är hemma från lägret.


Värmde lite paj förut, det var riktigt gott!


Tog mig även ett bad med badsalt vi fått från pappa. Jag var rätt frusen..

Nu ska jag spela spel med Jorunn! :)


Lovisas topp 5

Nu när jag drar iväg en hel vecka så kommer jag inte kunna uppdatera här, men då passar det väl bra att jag visar er vilka mina topp 5-favoriter i bloggvärlden är så ni har annat trevligt att läsa medan jag är borta?

Det är ingen speciellt ordning bland bloggarna på listan. Nr ett är alltså inte den blogg jag tycker bäst om, utan jag har lottat fram listans ordning. Men bra, det tycker jag alla fem bloggarna är!

1.
Peters blogg
har jag fastnat lite för! Han skriver rätt vardagligt, men det är ändå kul att läsa. Han har verkligen koll på modet och han verkar vara riktigt trevlig!

2.
Isabellas blogg,
såklart! Jag gillar hennes sätt att skriva, hon trollbinder läsarna och hon har vettiga saker att komma med varje dag. Jag läser hennes blogg dagligen och jag bara älskar den. Det är nog så, antingen älskar man den, eller så hatar man den..

3.
Lovisas blogg,
hennes blogg gillar jag också! Jag vet inte vad det är som gör att jag läser den, men den är vardaglig, bra och jag gillar hennes bilder!

4.
Benitas blogg.
Jag gillar hennes små, korta inlägg! Det är mycket lättare och roligare att läsa andras bloggar när man känner att man orkar sig igenom alla inläggen. Gillar även hennes design.

5.
Antons blogg.
Han var en av de första bloggmänniskorna, förutom mina vänner som bloggar, som jag kom i kontakt med. Han är supertrevlig och han har verkligen smak för livets goda!

Det finns såklart fler bloggar som är bra och som är intressanta att läsa, men dessa fem bloggarna är mina favoriter just NU. Jag gillar att läsa lite av varje.
Har ni några favoritbloggar ni följer varje dag?


Hur får man bäst bort hår?

För ett bra tag sen så köpte jag waxstrips och hårborttagningsmedel och så lovade jag er att jag skulle redovisa vad jag tyckte fungerade bäst osv. Så det ska jag göra nu.
Jag har testat vanligt raklödder från Gilette, hårborttagningsmedel från Veet och waxstrips från Veet.

Raklödder.

Tid: Det går fort att ta på löddret och det är bara att raka direkt när löddret är på. Tar inte alls mycket tid.
Hållbarhet: Man behöver raka sig i alla fall en gång i veckan. Så det håller inte speciellt länge..
Övrigt: Den enda nackdelen jag ser med att raka benen är att man kan skära sig. Det senaste året har jag inte lyckats skära mig, men för ett år sen i juni så skar jag mig riktigt ordentligt på fotknölen..
Betyg: 3 av 5.

Hårborttagningsmedel.
Tid: Det är inga problem att ta på krämen, men när den väl är på så ska den verka i 3 minuter, absolut inte mer än 6 minuter, innan man ''rakar'' benen. När man köper hårborttagningsmedel så medföljer en skrapa som ska användas istället för rakhyvel.
Hållbarhet: Ungefär lika länge som en vanlig rakning med lödder, så inte så länge som jag hade hoppats..
Övrigt: Är man lätt överkänslig mot starka medel så ska man akta sig, för det är väldigt starkt, luktar inte speciellt gott och det känns strävt på händerna efteråt.. Men det är bara att tvätta av sig med tvål och vatten så försvinner det. Det som är bra är att man inte skär sig!
Betyg: 3 av 5.

Waxstrips.

Tid: Det går på nolltid. Man ska bara värma upp waxstripen och sen lägger man på den medhårs och drar bort den snabbt mothårs.
Hållbarhet: Jag har provat två gånger på benen och jag tycker inte det håller längre än en vanlig rakning..
Övrigt: Det gör inte alls så ont som många säger. Visst, det känns, men så farligt ont gör det inte.
Betyg: 2 av 5.

Jag har testat de tre olika några gånger nu och har kommit fram till att det billigaste och mest effektiva sättet är nog ändå rakning. Vaxning görs bra hemma, men ännu bättre på salong där det finns experter.

Vad säger ni? Har ni provat alla tre produkterna? Håller ni med mig?


Packat och klart



Nu har jag precis packat klart. Eller i alla fall nästan helt klart. Det enda som inte är nerpackat är kameran, men den kanske jag behöver idag? Och tandborste och hårprylar, men det lägger jag ner imorgon. Nu längtar jag så jag nästan spricker! Efter varje läger är slut fäller man några tårar och väntar på att ett helt år ska gå så man får åka tillbaka, och nu har ett år gått sen sist och jag får äntligen återvända! Och i år får jag spendera sju dagar där, istället för fem. Ledarna ska vara där en dag innan och en dag efter deltagarna. Man ska planera, förbereda och städa efter.

Nu ska jag fixa lite lunch, sen ska jag ringa Sandra. Just nu vill jag inte gå ut, det regnar. Men jag hoppas verkligen det slutar, för lite regn ska inte hindra mig från att träffa Sandra! :)


88:an






En av mina favoriter från GB. En gammal goding som fortfarande hänger i!

Vad är era favoriter bland glassarna?


Linas kvällsbok

Hej!

Sitter hos Julia och vi har fortfarande inte lagt oss. Det är väl så, när man sover över hos kompisar.. Man blir uppe länge, pratar och sitter vid datorn, lyssnar på musik och ser film.
På tal om film, det ska vi se en nu. Vi ska se Linas kvällsbok. Jag har sett den en gång förut, det var nog i höstas. Jag tyckte den var sisådär då, men nu får den alltså en chans till.
Förresten, imorgon är min sista dag på bloggen på en hel vecka! Jag vet inte hur jag ska klara mig, men jag hoppas ni gör det i alla fall.. :) Det kommer klia i fingrarna när jag kommer hem på söndag nästa vecka. Då kommer jag verkligen skriva av mig. Tror jag får föra lite vanlig dagbok på lägret så jag kommer ihåg allt roligt som händer i detajl.



Nu blir det filmmys!

Ha en bra natt, ni som sitter uppe och ugglar..


Det är vi två nu

Hej!

Ursäkta den dåliga uppdateringen, men jag har inte varit hemma sen runt lunchtid idag. Jag packade lite på förmiddagen inför måndag då jag drar på läger i en vecka. Vid två drog jag till Emil. Jag fick träffa hans familj, förutom hans bror, och hans kanin Doris. Vi satt ute på hans altan och pratade lite, sen gick vi in och såg lite på Ringaren i Notre Dame. Det är faktiskt riktigt mysigt med tecknat!
Vid fem sa vi hejdå och jag drog ut för att möta Julia. Vi åkte ner mot stan och köpte rejält med godis, sen gick vi hem till henne och här har vi nu suttit ett tag och mumsat och pratat.. Riktigt trevligt.
Jag ska vara här resten av kvällen och sova över. Det var snart ett år sen vi sov över. Det blir inte att man gör det så ofta nu för tiden, när man har blivit lite äldre.. Det var något man gjorde oftare när man var 13-14 år, men nu blir det aldrig av förutom när man ska iväg på fest och inte kan ta sig hem..

Som ni vet, och som jag har skrivit tidigare, så ska jag vara på läger hela nästa vecka och kommer inte ha tillgång till någon dator, och då förstår ni ju vad det betyder.. Inga uppdateringar från mig på en vecka! Men jag lovar att när jag kommer hem den 29:e så ska ni få en hel veckas uppdatering, och bilder!

Det som känns jobbigast med att åka iväg på läger nu är att vara ifrån Emil en hel vecka, nu när vi har träffats och allt. Vi sa förresten idag att vi är ihop, och det känns riktigt bra det här. Han förstår mig, jag förstår honom, vi kan prata om det mesta redan och vi ligger på samma nivå. Jag hoppas jag överlever kommande vecka! :) Jag fick låna hans tröja så jag har något att lukta på om kvällarna, och han fick låna min.. Jo, vi kommer ju överleva den här veckan, men visst känns det i hjärtat när man har hittat en så bra person?

Nu ska jag återgå till Julia. Vi ska bara ha en myskväll med massa snack och så ska vi nog hinna med en film senare när vi börjar bli riktigt trötta och slöa. 


Ha en bra kväll!

Årets största bakisdag?

Godmorgon!

Fy vad skönt jag har sovit i natt. Jag somnade runt tio igår efter att ha läst några sidor i Harry Potter, och idag vaknade jag halv tio. Nästan 12 timmar!
När jag vaknade låg jag och tänkte på alla som festade igår, alla som inte somnade förrän långt in på morgonen.. Alla som kommer bara bakfulla idag, alla som kommer sova bort halva dagen och spendera resten av dagen i sängen med pizza och film. Jag hör inte till den kategorin och det är bara skönt! Sveriges mest utvilade tjej är redo för dagens äventyr!

Jag har inte hunnit göra så mycket än, mer än att svara på Cecilias brev och även skriva ett kort till farmor och farfar som jag ska posta senare idag.
Annars är väl planen idag att jag och Julia ska ses, men när är inte bestämt. Jag ska ringa henne runt 12-13. Det blir även att sova hos henne ikväll!

Nu ska jag ta mig lite frukost och sen hoppa in i duschen!

Vad har ni för planer för idag?


20 dagar avklarade

Hej!

Kom nyss från Hanna. Vi har solat lite, och fy vad skönt det var! Lite färg fick man allt.
Nu sitter jag och dricker Fun Light. Ska snart sätta mig med boken och mysa lite.

Idag har jag klarat 20 dagar i sträck utan shopping! Jag har sagt att från 1/6 tills dess att skolan börjar så har jag shoppingförbud. Sen, om jag klarar mer så ska jag helst hålla mig till 1/9, men det är inget måste.
Jag tror höstterminen börjar den 22/8. Det betyder att jag har 63 dagar kvar.
Tror ni jag klarar mig så länge?


Ingen återbäring

Godmorgon!

Jag vaknade för inte så länge sen och nu sitter jag och äter frukost, stekta ägg. Kaffet står fortfarande och drar.

Igår när jag satt vid datorn och klockan var efter 00.00 passade jag på att kolla min internetbank, och som jag trodde så har jag fortfarande inte fått min återbäring! När jag skrev om det igår så var det en av er läsare som sa att förra året skulle den personen få tillbaka också under 200 kr och det fick den personen sen veta var en för liten summa att betala ut.. Ursäkta? Borde man inte bli informerad om det? Eller stod det så på deklarationslappen, och så råkade jag missa det? Åh, vad detta ska vara rörigt då!

Jag ska snart hoppa in i duschen, så fort mamma är klar. Sen ska Hanna ringa mig när hon har vaknat.

Vad ska ni göra idag?


Jag var galen!

När Emil skulle gå hem förut igår/idag så tog det oss nästan en timme att säga hejdå, få med sig mobilen och nycklarna och tjocktröjan. Att det kan vara så svårt att säga hejdå. Man vet ju om att man kommer ses igen, och ändå är det så svårt? Vi pratade om det.. Det är knasigt vad man kan göra när man tycker om någon.

Så, på tal om vad man gör för knasigt när man tycker om någon - har ni någonsin gjort nåt helt sjukt galet bara för att ni har tyckt om en person?
Jag kan ju säga att jag, för lite mer än två år sen, cyklade 3,5 mil för en kille jag gillade just DÅ.. Känner ni igen er?


Sytt och sett

Hej!

Emil gick hem för en bra stund sen, men jag har inte kommit i säng än.. Vi såg på filmen Två ägg i högklackat. Det är verkligen min humor, och han skrattade allt lite han med! :) Efter filmen låg vi och myste och pratade.. Kan det bli bättre?

När jag kom hem från stan idag blev det datorn en sväng, sen sydde jag en del av en dräkt till Gabrielle som även jag ska ha på lägret nästa vecka. Jag säger inte vad vi ska vara, men vi kommer lätt ha dom snyggaste dräkterna! :)

Nu ska jag göra mig i ordning och hoppa i säng.
Ha en bra natt/morgon! Vi hörs om några timmar..

Mathilda och Mumma

Hej!

Kom hem för snart en timme sen. Har inte hunnit sitta här än, blev att jag fastnade i telefon med Patrik om måndag och lägret. Men nu ska ni få en kort uppdatering.
Mathilda kom förbi mig, jag bytte om och vi tog oss ner till stan där vi mest gick runt.. Tittade i lite affärer, men jag har ju shoppingförbud, så för mig blev det ingenting handlat, förutom en hårspray på Ica. Sen tog vi oss till Mumma och tog en fika där! Det blev en te för mig, rabarber/grädde. Riktigt gott. Sen gick vi en sväng till på stan, innan vi åkte åt varsitt håll i regnet. Usch! Det är mysigt när det regnar, om man är inomhus! Men att cykla i regn och bli en dränkt katt, det är ingen höjdare!
Tack för en mysig stund Mathilda. Skönt att du förstår mig! Det är väl så, att man kan bara säga vissa saker till vissa personer..



Nu ska jag koka mig mer te och sätta mig med en bok eller en film..

Vad gör ni i busvädret?


Nu mår facet bra

Tog mig ett bad förut, och efter det ångade jag ansiktet och la en ansiktsmask efter det. Så nu mår ansiktet bra! Gjorde även i ordning honungsolja till naglarna, som jag sen penslade på. Det blir även en kur för naglarna ikväll. Jag brukar jämt göra i ordning sån olja något dygn innan jag tänker måla naglarna, för det stärker naglarna så att de inte tar stryk av nagellacket och borttagningsmedel osv. Här har ni ''receptet''.

Mathilda ringde mig precis när jag kommit ut ur badrummet och hon ringer nog snart igen. Det blir antagligen en sväng på stan. Jag behöver köpa hårspray.
En film senare framåt kvällen vore inte fel! Man blir så myssugen när vädret inte är på topp..

Ha en bra dag, så hörs vi senare!


Excuse me?

Godmorgon!

Ända sen jag fick veta att mamma hade fått sin återbäring så har jag dagligen hållt utkik hos min internetbank för att se när mina pengar trillar ner. Innan midsommar, var löftet att jag skulle få pengarna. Och nu sitter jag här, dagen innan midsommar och har fortfarande inte fått min återbäring! När är innan midsommar? Är det natten mellan torsdag och fredag? Har jag inte fått mina pengar 00.00 i natt kommer jag få ett utbrott och så fort jag har sovit och vaknat, kommer jag ringa upp .. skatteverket? och fråga varför dom har problem med att sätta in mindre än 200:- på mitt konto? Det är ju en så fjuttig summa, så den syns väl knappt för dom..
Någon mer som väntar på återbäring innan midsommar som heller inte fått sin än?

Nu ska jag följa Blondinbellas exempel och hoppa ner i ett varmt bad och ånga ansiktet, för det behöver jag efter chokladen jag åt igår.. Jag har fuskat lite, kan jag erkänna, med mitt GI-ätande, men idag börjar jag om och nu kör jag tills på måndag i alla fall. Sen får vi se, det kan bli svårt att hålla en så strikt kost när man åker iväg på läger. Där får man äta det som serveras, men det finns ju alltid några alternativ.. Det löser jag då.

Badrummet nästa!

Sverige, seriöst?

Hej!

Emil åkte hem för ett tag sen. Det har verkligen varit en bra kväll! Vi såg matchen Sverige-Ryssland, fy så dåligt Sverige spelade! Inte konstigt att ryssarna vann.. Det syntes att de ville vinna.
Efter matchen blev det en del prat, även lite mys. :)

Såg slutet på NCIS, ska se ännu en match nu.. Grekland och Spanien spelar. Kan bli spännande.

Hoppas ni har haft en bra kväll!
Vet inte när det blir sängen.. Lär inte orka läsa något ikväll, men det kommer fler dagar till det.
Godnatt!


Hos Hanna

Hej!

Hoppas ni har haft en bra. Det har i alla fall jag haft hittills.
Just nu sitter jag hos Hanna. Egentligen tänkte jag gå ut och gå, men det är inte så kul att gå ut själv, så jag åkte förbi Hanna en sväng istället. Hon ska snart iväg på något kalas. Får se vad jag hittar på då. Just nu sitter vi och slötittar på femman. Det är egentligen inte någon höjdare till serie som går, men det är bättre än ingenting.
Ikväll kommer Emil förbi och vi ska se Sverige-Ryssland! Hela Sverige - håll tummarna! Det får inte bli som matchen mot Spanien.

Ha en bra kväll!


Detta är lycka!

Godmorgon!

Idag vaknade jag runt sju, somnade om och vaknade vid åtta.. Jag trodde klockan var närmare tio, så jag var rätt stolt, för jag brukar inte kunna sova länge. Kollade mobilen, jaha.. Klockan var åtta. Låg kvar en timme i sängen, sen gick jag upp.
Fick för mig att jag skulle köra lite egen träning hemma, med situps och sånt, och sen blev det att jag plockade fram en skiva med låtar vi har haft på dansen, körde lite isolations och uppvärmningsövningar. När jag var riktigt varm så blev det stretch, så vigheten inte försvinner över sommaren. Och nej, den hade inte försvunnit än! Jag är närmare nu än jag var sist jag testade! Wieho, snart kan jag spagat. Sätter upp ett mål för mig själv nu att jag ska kunna spagat innan sommaren är slut! Håll tummarna för mig!



Vad har ni för planer för dagen?


Borta hela nästa vecka



Det är lika bra att jag förvarnar er redan nu, så ni vet om det. Jag ska vara på ett läger 24-28 juni plus några extradagar för oss ledare, med förberedelser osv. Så jag kommer tyvärr inte komma åt någon dator under hela nästa vecka. Jag hoppas att ni finns kvar när jag kommer tillbaka, och när jag är tillbaka (den sista juni), då lär ni få en hel del att läsa! Uppdatering från veckan som gått, massa bilder och ni kanske får er ett och annat gott skratt.
Så ifall ni undrar varför jag inte skriver under hela nästa vecka så är det för att jag är på läger. Hoppas ni inte försvinner bara för att jag gör det!


Glader svarade

Hej!

Smsade Patrik att han skulle ringa mig så vi kunde planera lite inför måndag, då vi drar på läger i en vecka. Han ska samåka med mig, och pappa ska köra oss. Han ringde mig och när jag svarade var det en riktigt glad och smålullig Patrik som befann sig i andra änden. Han hade precis muckat och satt nu på någon fest/krog och hade trevligt med alla befäl och allt vad det heter. Jag uppdatera honom i alla fall, vi planerade lite, men jag ska nog ringa honom imorgon eller så.. Man kan nog inte räkna med att man minns allting från en trevlig utekväll! :)

Nu ska jag se klart en film, läsa en bit i den sjätte Harry Potter-boken och sen blir det tidig sömn för mig! Har varit alldeles för trött och slö idag.

Ha en fortsatt bra kväll!


Bjuda eller bli bjuden

Hej!

Kom nyss hem. Har varit nere vid hamnen en sväng med Emil. Det var jättetrevligt, och han bjöd på glass! Vi tog även en sväng förbi hans båt och satt och pratade lite också. En båt är aldrig fel, speciellt inte om man bor i en sjöstad! Tack till Emil för en trevlig eftermiddag! :)

Nu sitter jag och dricker Fun Light. Funderar på vad jag ska göra resten av dagen..

Tjejer, vad tycker ni om att killar ska bjuda? Tackar ni och tar emot eller säger ni ifrån och vill bjuda ni också någon gång?
Själv tycker jag bara det är charmigt att saker från förr hänger i, men någon gång ska vi tjejer också bjuda och betala för oss själva, men ibland är det bara mysigt att bli bjuden!


Först nu inser jag hur mycket jag kommer sakna dig

Det har inte varit något jag har tänkt så mycket på, att du ska flytta. Det har mest varit något jag bara vetat om. Kommer Tove in i Stockholm så flyttar hon. Inte ens när du och mamma var i Stockholm och fixade boende till dig förstod jag att du ska faktiskt flytta. När jag läste din blogg idag så var det som ett slag i ansiktet, men inte från dig. Från mig själv. Jag insåg att du ska flytta, på riktigt. Du flyttar om inte ens två månader! Först nu inser jag hur mycket jag kommer sakna dig.. Du ser inte hur jag ser ut eller vad jag känner när jag skriver det här.. Jag ler, jag gråter.. Jag vet att du kommer få det bra i Stockholm, det här är ju din dröm! Och jag tror på dig och att du kommer kunna gå hur långt du vill, bara du vill. Och viljan och envisheten har du verkligen. Det är nog två av dina starkaste egenskaper och det kommer jag alltid avundas dig. Du har nästan alltid vunnit alla våra tjafs och bråk, och även fast det är bättre att våga vara den som ger sig, som slutar tjafsa, så har jag alltid varit avundsjuk och undrat hur du egentligen bär dig åt? Men du är ju ingen bråkig tjej. Du har så mycket att ge, du vill mycket och du klarar allt du kastar dig in i. Även fast jag är äldre så ser jag upp till dig. En lillasyster kan vara en storasyster ibland. Och tvärtom såklart.
Jag försöker väl säga att det kommer bli tomt utan dig och att jag älskar dig.




Skaga del 3

Nu kommer den tredje och sista delen av Skaga. Jag har i två dagar laddat upp utvalda bilder från mitt konfirmationsläger. Det är bland det bästa jag har varit med om hittills i mitt liv. Vänner för livet och fyra helt underbara veckor!


Här sitter vi och planerar hur vår avslutning ska gå till..


Här är gänget som jag bjöd in! Vi fick bjuda in x antal personer var, för att maten skulle räcka osv. Det var mina faddrar Annica och Reibjörn och deras tre barn och pappas bror och hans ''tjej'' och mammas kompis Lotta och mamma, pappa och mina två systrar. Glömde jag någon nu?!


Det blev som en vanlig konfirmation med psalmer och läsningar.. Sen gjorde vi vår redovsning. Vi sjöng, vi hade några dramer.. Jag kommer fortfarande ihåg mina repliker!


Ett kort drama.


Vi spelade en hel del volleyboll under lägret!


Det blev ett gemensamt dopp första veckan. Det är ju så himla snyggt att ta på sig kläder direkt efter ett bad..


Midsommardans!


Vi körde kortleken.


Vi körde stolrace i våra grupper..


..och här är vi Fransiscaner på väg in i mål!


Vi hissar Billy som fyllde 50 år!


Vi firade både påsk, fasta, lucia och jul.. På mindre än fyra veckor!


Jag och Hanna lagar mat.


Det var så vackert..


Världens bästa ledare!


Jag och Frida ler lite busigt mot varandra. (Jag är andra från vänster på nedre raden.)

Those were the days..


Inte ens hundra år sen så jag förstår er

Hej!

Jag lägger upp Skaga del 3, sista delen, imorgon. Ikväll är jag trött, ska hinna med att läsa några kapitel och så behöver jag min skönhetssömn! Imorgon ska jag för första gången på år och dar vistas ute bland folk och då ska jag vara pigg och fräsh! :)

Jag försökte mig på en fotbollsmatch på tv:n som började 20.35. Det var Tyskland-Österrike, men den matchen var det inget kul alls att titta på. Det blev gult kort rätt fort, frispark på frispark, alla glidtacklades och tjafsade på plan. Visst, jag förstår ju Österrike hur tufft det känns att möta Tyskland på plan. Det var ju inge länge sen andra världskriget var för dom.. Jag förstår dom, men man kan väl sköta sig på planen för det? Jag stängde i alla fall av och satte mig här.

Nu ska jag hoppa i säng med den sjätte Harry-boken!

Vad ska ni göra resten av kvällen?

Mysigt smatter

Visst är det mysigt att sitta inne med en varm kopp och en bra bok när regnet smattrar mot rutan? Jag bara älskar det!
Sen är det synd att det ska vara så på sommaren, då man helst vill ligga ute i solen och bli brun.. Men man får göra det bästa av dagarna när solen inte vill fram!

Vad gör ni av regniga dagar? Surar ni och längtar efter sol eller tar ni tag dagen och gör något kul?


Skaga del 2

Igår la jag upp Skaga del 1 med lite bilder från lägret, 2006. Nu kommer lite fler bilder..


Här provar Tomaserna ut paddlar. (Vi var tre grupper - Tomas, Birgitta och Fransiscus.)


Vi fick lära oss hur man vänder rätt en kanot som har vält i vattnet.


Och vi fick öva på att välta med kanot - hur det var, vad man skulle göra osv. Riktigt roligt, faktiskt! Tur att vi aldrig behövde vara med om det sen på riktigt..


Vi hade en dagbok som vi skickade runt mellan de olika rummen vi sov i. En dagbok som ledarna sen kopierade så när lägret var slut så fick vi med oss en dagbok hem, så nu kan man kolla tillbaka och se vad man gjorde från dag till dag.


Verkligen ett smultronställe!


Här badar jag och Malin. Även Jasmine och Frida var med!


Blue får avsluta bilderna för den här gången!

Skaga del 3, sista delen, kommer inom kort!


Grattis Amanda, igen!



Idag säger jag alltså Grattis igen till Amanda, för idag fyller hon 19 år! Hoppas du får en bra dag, Amanda. Inte för att jag tror du läser min blogg när du är i skogen, men man kan ju alltid hoppas att du ser det någon gång! :)

Jag vaknade verkligen på rätt sida idag, av att mamma fönade håret. Och pigg var jag. Tog mig lite kaffe och har precis svarat lite här på bloggen. Nu ska jag läsa vidare i Harry Potter-sexan.
Idag har jag inga planer alls, det är så skönt att bara vara och ha lov! Jag ska ringa Gabrielle i eftermiddag, och Nils lika så. Annars ska jag ha ännu en hemmadag, pyssla om mig själv och njuta av ledigheten.

Har ni ett fullspäckat sommarlov eller har ni också en massa dagar då ni bara tar det lugnt och myser hemma?


Harry Potter-freak?



Jag måste nog erkänna för mig själv att jag är ett Harry Potter-freak. Jag kan de flesta formlerna de använder i filmerna för att öppna låsta dörrar, spränga väggar och få saker att sväva.. Jag kan även nästan alla repliker i tredje filmen! När jag är sjuk eller inte har något att göra så brukar jag sätta på en Harry Potter-film, så jag har sett alla minst 20 gånger var. Jag tycker filmerna är lika bra varje gång och jag längtar tills nästa film, den sjätte, släpps på bioduken!

Någon som känner igen sig?


Nu biter jag i en ny

Idag har jag äntligen läst ut Rosario är död och nu ger jag mig på nästa bok! Jag har en riktigt stor sommarlovs-läsa-bok-hög, och överst ligger Harry Potter och halvblodsprinsen - på engelska!
Jag är helt galen i Harry Potter. Eller, inte helt kanske.. Men jag har sett alla filmerna säkert 20 gånger var - minst! Pappa läste de tre första böckerna för mig och den fjärde läste jag själv när vi var i Tunisien sommaren 2005. Femman har jag inte läst, men jag har sett filmen så den har inte så hög prioritet just nu. Jag har fått låna sexan och sjuan av pappa på engelska, så dom ska jag sluka i sommar!

Skaga del 1

Idag börjar Skagas konfaläger för i år och Amanda som jag uppvaktade på studenten i fredags är ledare. För två år sen var jag deltagare. Jag minns det som igår, och jag saknar det något enormt mycket! Det var inget dåligt läger. Bo i skogen (i hus) i fyra veckor, paddla på Vänern i regn och blåst, sova i vindskydd i ösregn. Myggen och knotten försvann inte ens i ösregnet! Lekar och skratt, tårar, gitarrspel och sång. Otroligt bra ledare, vänner för livet.. Sammanfattning - oförglömligt!







Del 2 kommer snart!

Har ni konfirmerat er? Och i så fall, hur?


Hjärtslitande

''Vad gör man?
Vad gör man när man är instängd i ett skjul utan mat och vatten?
Vad gör man när man torteras av spöken och pinas av ett barn?
Vad gör man när man inte har en enda vän i hela världen?''

Ur Rosario är död, av Majgull Axelsson.

Jag mår illa när jag läser boken, ändå kan jag inte lägga den ifrån mig. Jag mår dåligt när jag läser vad alla i boken får vara med om, ändå kan jag inte lägga den ifrån mig. Jag äcklas och ett hat mot de som orsakar sånt här växer i mig, ändå kan jag inte lägga den ifrån mig. Det är väl för att få vetskap om vad som sker.. För det är det värsta med boken - den är sann!


Krångligt med design?

Jag har fått en hel del kommentarer där det står att jag har en fin bloggdesign. En del frågar även om jag har gjort den helt själv och mitt svar brukar bli JA. Det är ju jag som har gjort den, men jag har tagit lite hjälp av en jättebra sida. Designadinblogg.se är sidan, och där finns alla möjliga tips och hjälp för er som vill göra om eran blogg! Det står tex. hur man kan lägga in en andra meny, hur man får fast bakgrund (som jag har) och hur man får allting att bli genomskinligt (som jag har).

Lycka till och hoppas jag har hjälpt er en bit på vägen! :)


Studentrester

Har precis ätit lite lunch. Rester från Amandas student. Maten var god och går fortfarande att äta. Skönt att man slipper ställa sig och laga mat! :)

Jag har läst en bit till i boken, så nu är det inte långt kvar. Rosario är död, som boken heter. Och nu är Rosario död.

Är det någon som har läst Aprilhäxan? Majgull Axelsson som skrivit den, och boken jag läser. Hon skriver ju bra, så funderar på om jag ska läsa den med.. Vad säger ni?


Jag vill bli en pepparkaka

Godmorgon!

Sitter här med lite kaffe, men än har jag inte ätit någon frukost. Får se vad jag gör. Kanske äggröra, jag ska ju dra igång med GI igen. Jag kom av mig lite under veckan, för det kom festligheter, skolavslutning och student ivägen för mitt GI-ätande, men man kan ju inte tacka nej till en bit tårta och god mat när man är på fest inte! Men nu kör jag alltså igen.

Sitter och kikar ut.. Jag som var sugen på att ligga på stranden idag.. Vädret ser inte så lovande ut. Det blir väl ännu en hemmadag, men det är ju plus på andra håll - jag kan försöka läsa klart boken! Men först vill jag duscha..
Jag hoppas verkligen det kommer lite värme nu i veckan när jag ändå är ledig, sen ska jag ju jobba resten av sommaren och kommer värmen först då så blir jag galen! Alla har rätt till sommar och sol, bad och pepparkaksfärg!

Man måste inte vara en shoppaholic

Jag tänkte tipsa er lite om några sidor på Gratisbio som jag har samlat in poäng ifrån.

Ellos.se - Brukar man handla kläder på nätet så är Ellos ett bra tips. Även sidor som Nelly, Lindex och Halens finns på Gratisbio.

Eniro Köp & Sälj - Har du något plagg, en servis eller en hårfön du inte använder längre? Lägg upp en annons på Eniro helt gratis och tjäna pengar på sånt du inte längre har användning av!

Veckorevyn - Jag beställde hem en prenumeration för inte så länge sen med Veckorevyn. Det blir billigare än att springa till affären varje gång ett nytt nummer kommer ut, man får allt några extra premier och det är ju så himla skönt när en tidning dimper ner i brevlådan en dag man kanske inte orkar ta sig ut..

CDON.COM
- Mamma skulle beställa hem några skivor som hon skulle ge bort i presenter och då passade jag på att be henne beställa det genom Gratisbio och så fick jag poäng på det mamma handlade.

Parlino - Jag fick hela 150 poäng genom att bara byta operatör till Parlino. Med Parlino ringer man gratis till nästan alla andra operatörer. Det kostade ingenting att byta till Parlino och vill man flytta med sitt nummer (som jag gjorde) så är det fortfarande gratis. Laddar man sen mobilen med 299:- så får man en mobil för 99:-.

Det är helt gratis att vara medlem på Gratisbio. När man blir medlem får man 50 poäng att börja med, och blir ni värvade av mig får ni 25 poäng extra!
Det finns sidor man bara behöver besöka för att få poäng. På andra sidor måste man bli medlem eller handla. Det står alltid klart och tydligt om det kostar någonting.

Har ni några frågor - fråga på!


Sverige-Spanien

Hej!

Såg precis matchen Sverige-Spanien. En väldigt spännande match, många målchanser som det slarvades lite med.. Matchen slutade 2-1 till Spanien. Himla skit! Spanien gjorde sista målet när det bara var 1-2 minuter kvar.. Men Sverige kämpade väl.

Peelade ansiktet nyss och sitter nu med en ansiktsmask på. Fick den av mamma förut, så tack så mycket! Den kom fort till användning.


Ska nog koka mig lite mer te när jag har tvättat av masken. Och så ska jag läsa vidare. Sitter även och funderar på om jag är nöjd med möbleringen. Det känns inte riktigt bra, så jag funderar starkt på om jag ska göra något åt det.. Vi får se vad jag hittar på.

Såg ni matchen?


Lovisa läser vidare

Trist att solen försvinner. Jag som hade hoppats på en strandvänlig dag, men icke sa Nicke.
Jag har kommit en bit till i Rosario är död. Det har gått några dagar utan att jag har läst, för jag har bara inte hunnit. Nu har jag kommit igång igen och boken är fortfarande lika hemsk, men ändå bra. Mitt mål att boken skulle vara utläst innan sommarlovet uppnådde jag inte. Nu sätter jag ett nytt mål och det är att boken ska vara klar innan nästa vecka är slut, och det borde jag kunna klara av. Jag har så många böcker jag vill läsa nu, så jag måste sätta lite press på mig så jag blir färdig någon gång! Jag läser faktiskt bättre under lite press.

Vad har ni för er idag?


Hela jag har tagit sommarlov

Hej!

Oj, vilken bra dag det var igår och fy så trött jag är idag!
Mamma kikade in till mig vid nio, så då gick jag upp. Pappa och Krister kom vid tio och jag fick äntligen upp min lampa som jag hittade på second hand för ett tag sen..
Idag har jag hunnit med en storrengöring av mig själv, dock ingen ansiktsmask än. Den tar jag nog framåt kvällen.
Vi åt nyss lunch - mamma, Jorunn, Lotta, Tove och jag. Och tårta på det. Nu ska jag nog hoppa på GI igen, det har blivit en del mumsande de senaste dagarna, men man måste ju unna sig lite ibland! :)

Jag har ingen aning vad jag ska göra idag. Har för mig att jag bestämde med någon igår att vi skulle ses idag, men jag är inte säker.. Och har jag det, då blir det pinsamt för mig för jag kan verkligen inte komma ihåg vem i så fall. Känner ni mig och vet att vi ska ses idag - hör av er för min hjärna har verkligen tagit sommarlov!

Grattis Amanda!

Hej!

Ursäkta att jag inte har hunnit uppdatera så mycket idag, men det beror på att jag har varit i Skara från 11 till 22. Åkte dit med mamma och Lotta för att uppvakta Amanda på studenten. Det har varit jätteroligt på alla möjliga sätt! Dels för att jag fick vara med och uppvakta Amanda på hennes student, men även för att jag träffade en hel del kompisar som jag inte har träffat sen jag slutade i Skara..
Jag har såklart tagit kort, så ett litet smakprov lägger jag upp här. Tog nära på 230 bilder!

Jag kan inte beskriva känslan att återvända till Skara. Det känns ibland som att jag har en minneslucka i mitt liv mellan oktober och februari 2007/2008. Det var då jag gick i Skara och hade mitt liv där i princip. Det känns så konstigt att jag bytte dit och sen tillbaka, för nu har jag mest kontakt med dom som bor där via msn. Det har varit prat om en fika på ett lov eller att man ska ses och sova över, men det blir aldrig av. Vi får skärpa oss från båda hållen, för det vore trist att tappa all kontakt. Det var ju en del av mitt liv, så det vore trist om en del av mitt liv bara försvann..
Anledningen till att jag ens bytte till Skara var att jag inte trivdes i stan och anledningen till att jag bytte tillbaka var att det var för mycket pendlande. En timmes bussresa dit och en timmes bussresa hem och så tusen läxor på det.. Egentligen var det lagom med läxor, men om man ska spendera 2 timmar om dagen bara på en buss, då hinner man inte - och orkar inte.
Det var i alla fall blandade känslor när jag såg Skara igen. Och när jag träffade så pass många som jag gjorde, då blev det ännu mer blandade känslor! Först träffade jag Frida och Malin när studenterna skulle springa ut från Katedral. Då såg jag även Gunnar, Oscar och Westerholm, men jag vet inte riktigt om dom såg mig.. Senare träffade jag Hedil, Felicia, Linnea och Hanna. Och så såg jag Vickan, men vi hälsade aldrig. Väl hemma hos Amanda träffade jag Lisen som gick danstvåan då jag gick på Katedral. Vi fick en trevlig pratstund!
Efter att studenterna hade sprungit ut så gick vi till Botan och mötte studenterna och Amanda bytte skor. Mamma, jag och Lotta gick hem till Amanda och började fixa i ordning maten och bålen.
Senare hängde jag med Amandas kusin Hanna ner mot domkyrkan för att se kortegen. Det tog ett tag innan vi hittade Amanda och hennes klass på ett flak. Sen åkte dom runt och en kille från MV fick syn på mig och ropade ''nemen, där är ju du!'', men han måste ha misstagit sig? Jag kände igen han, men jag har aldrig träffat han så.. Ja, kul var det i alla fall!
Efter kortegen gick jag och Hanna hemåt och senare kom gästerna lite pö om pö och Amanda kom även hon. Maten och tårtan var jättegod! :) Nu behöver jag inte äta på resten av veckan, haha!
Efter att alla hade fått något i magen så började Amanda öppna presenterna och hon blev jätteglad för min! :) Det var den första presenten hon öpnnade. Ni minns väl att jag la ut en bild på ett paket? Det var presenten till Amanda och hon fick ett grönt må-bra-te och en aloe vera-tvål! Rättvisemärkt och allt, så hon var nöjd.

Lite senare på kvällen gick jag och Amanda upp till henne och satte oss på hennes rum och bara slöpratade. Det var så himla skönt. Jag var rätt seg vid det laget. Alltid skönt att kunna dra sig undan lite.






Katedralskolans manskör MV sjunger.


Första klassen springer ut!


Nästa klass ut var ES3b som gjorde en otroligt bra slutproduktion som hette I skuggan av Broadway!


Man längtar ju som bara attans till sin egen student när man ser alla glada springa ut!


Här kommer Amandas klass MP3!


En superglad Amanda med massor av saker runt halsen! :)


Amandas syster Johanna och jag kramar om Amanda!


Här tågar studenterna med MV i spetsen mot Botan.


Jag ser lagom glad ut när jag posar med Amandas skylt och diverse saker hon haft runt halsen.


Efter Botan gick vi in för att fixa bålen och göra i ordning all mat. Visst var jag duktig som skar alla vindruvorna?! :)


Här har jag och Amandas kusin Hanna precis hittat MP3:s flak.


ES3b:s kortegevagn.


Maten!




Tårtan som min mormor gjorde till Amandas student. Den var verkligen supergod!


Förlåt, men jag älskar den här bilden! :)

Nu är jag hemma och ska snart hoppa i säng. Ska försöka svara på alla era kommentarer först bara! Det är så kul att ni läser min blogg och jag blir så glad av alla kommentarer där ni skriver att ni gillar min blogg.

Hoppas ni har haft en bra dag! Och ett grattis till alla som jag känner som tog studenten idag som jag tyvärr inte hann uppvakta! Jag hoppas ni fick rosor och nallar runt halsen av andra!


Fredag den 13:e

Godmorgon!

Igår kväll var jag inte på topp, så jag ringde Hanna för att prata av mig lite och när vi hade pratat en stund så sa hon ''jag kommer hem till dig'', och det gjorde hon. På ungefär 5 minuter var hon hemma hos mig och vi pratade och hon kramade om mig. Det är så en riktig vän gör! Tack för att du finns, Hanna.
Mamma kom in med lite godis till oss, som vi åt upp nästan direkt. Sen bestämde jag mig för att hänga med Hanna hem till henne och sova över. Packade ner bland annat kläder inför idag och sen stack vi. Väl hos Hanna kollade vi igenom några musikvideor och sen somnade jag nästan direkt..

Nu sitter jag här, fortfarande hos Hanna, och har precis gjort mig i ordning. Hanna är fortfarande kvar i sängen.
Jag ska iväg på student i Skara om typ en timme, det ska bli riktigt roligt! :) Amanda som tar studenten!

Nu ska jag nog försöka få i mig lite frukost.

Ni får ha en bra fredag den 13:e så hörs vi senare!
Ska ni göra något speciellt eller ska ni sitta inne och trycka för att inte råka ut för någonting hemskt?


Sommarlovspresent



Pappa kom förbi en sväng med en sommarlovspresent! En bok av Catharina Ingelman-Sundberg och 150:-! Pengarna kommer väl till pass, för mina sista slantar för månaden gjorde jag slut på igår!
Tack så mycket, pappa och Krister! :)


Ananassplit

Träffade Lisa i hamnen för en glass. Det blev en ananassplit för mig.
Det var riktigt trevligt, så tack Lisa för en mysig pratstund! :)





Nu ska jag koka te och sätta mig med Rosario är död. Jag vill att boken ska ta slut så jag verkligen kan få ha sommarlov!


Onsdagsbilder




Jag och Sandra gjorde pastasallad igår!


Vem älskar inte att dansa loss? (Jag har vatten i mitt glas!)

Tack för en jättebra kväll ännu en gång. Jag hade jättekul! :)


Sommarlov!

Hej!

Ursäkta den dåliga uppdateringen, men jag har inte varit hemma sen igår morse, förutom när jag och Sandra hämtade min väska.
Jag hade en supertrevlig dag, kväll och natt igår! Tack alla som bidrog till det! :) Extra stort tack till Sandra som bara är så otroligt bra!

Idag gick jag och Sandra upp strax innan åtta och åt frukost, gjorde oss i ordning och åkte sen till skolan för genrep. Det gick bra, uppträdandet gick ännu bättre! Jag var riktigt nervös innan, men det är jag alltid. Huvudsaken är att det var kul och att det gick så bra som det gjorde! Jag är nöjd. :)

Nu har man fått sommarlov då! Skolavslutnigen var helt okej. Vi esteter dansade och det gjorde även en I-valsgrupp, Robin var riktigt grym på gitarr och kören sjöng. Sen skulle några rektorer prata.. Till slut fick vi springa ut och byta om och möta Bibbi för betyg. Jag blev rätt nöjd! Två MVG skrapade jag ihop - musik och bild och datorkunskap.

Kom hem för ett tag sen. Har hunnit packa upp och städa lite på rummet.. Nu ska jag bara ta det lugnt och dricka vatten i värmen. Lite senare ska jag träffa Lisa Fim! :)

Vad ska ni göra idag? När slutar/slutade ni skolan?


Överraskande solsken

Hej!

Dagen har gått rätt fort. Engelskan blev ''inställd'', för Lars skulle på begravning och han hade skrivit lite till oss på tavlan om att vi skulle ha lektionen vid 14.15 istället, men när man slutar 13.50 och har en del att fixa, då sitter man inte gärna kvar i skolan och väntar på en lektion. Speciellt inte när man ändå bara ska se på film..

Just nu sitter jag hos Sandra. Vi var och köpte godis förut, jag fyllde på mobilen och så har vi fikat lite. Även gjort i ordning en pastasallad vi ska äta senare ikväll.

Förresten, vädret är ju kanon! Jag som trodde det skulle bli regn och blåst, och så blev det strålande solsken! Glad över vädret är bara förnamnet.

Hoppas ni får en bra dag. Det kommer i alla fall jag få! :)

Fult-ord-byxor

Är detta ett skämt, eller?! Fittbyxor? Ursäkta att jag använder ett osnyggt ord, men det är precis så dom ska heta, ett par nya byxor som några håller på att designa. Så tolkade jag det i alla fall. En tjej som pratar just nu i P3 om ett par byxor som man som tjej ska kunna stå och kissa ur. Visst, en bra och smart tanke, men jag tror seriöst inte att det kommer fungera. Hon sa att vi tjejer får väl öva lite i duschen innan så vi kan ''styra'' kisset så vi inte stänker ner byxorna. ''Killarna har ju övat sen do var tre''.. Men killarna har ju det lite lättare ändå? Om ni förstår hur jag menar.
Smart idé, skulle vara bra om det fungerade, men jag tror inte på det. Tyvärr.

Någon som hörde om fittbyxorna? Vad tycker ni? Låter det ens tänkbart?


Nu ''behöver'' vi sol

Godmorgon!

Sitter här med mitt kaffe och väntar på att tiden ska gå. Har sovmorgon idag, men ändå är jag uppe tidigt. Fast idag sov jag till halv sju. Jag brukar ju gå upp 5.45.
Jag har packat lite inför skolan och en annan väska som jag ska ta med till Sandra i eftermiddag. Jag hoppas verkligen vädret blir bättre tills ikväll, vi kan ju inte ha regn!

Jag försöker lägga in en bild i inlägget, men blogg.se är knäppt just nu och vägrar lyda mig.. Typiskt. Jag får testa senare då.

Nu ska jag klunka klart och borsta tänderna.

Vad ska ni göra idag?


Kvällsfika


Sitter och äter lite kvällsfika - fil med jordgubbar! Så himla gott!


Den flög av vägen

När jag var ute och övningskörde förut med pappa så berättade han innan jag satte mig bakom ratten att jag skulle vara beredd på att vinden kunde ta tag lite i bilen. Det har ju verkligen varit storm idag! Jag kände att vinden manade på bilen lite ibland, men det var inte obehagligt. Jag tog det bara lugnt och det gick bra. Körde som mest 65km/h idag och det är mitt nya rekord! Nu kanske ni tänker ''vad är hon för en mes'' men jag gillar inte att köra fort, för jag vet att minsta fel och allting kan vara över. Men så kan man ju inte alltid tänka heller, men jag är hellre för mesig än för ''dårig''.

Pappa berättade en så knasig sak för mig förut när vi var ute och åkte, jag kunde knappt tro mina öron. Jag blev riktigt chockad av att en storm kan ha sånna krafter. Tänk då vad en tornado kan orsaka.. Det går nog inte att föreställa sig något sånt om man inte varit med om det förstås..
Pappas kompis Anders skulle för några år sen åka hem och det blåste rejält. Han åkte bakom en långtradare i en lång bilkö, och han var längst fram i bilkön. Plötsligt är långtradaren borta och Anders frågar sin son är med i bilen ''hade vi inte en långtradare framför oss?!''. Jo, svarar sonen och säger att långtradaren flög ner i diket! Vinden hade alltså tagit tag i långtradarens släpp och tvingat långtradaren av vägen. Naturen har inga dåliga krafter..

Nu ska jag koka mig en kopp te och läsa en bit i Rosario är död.

Ha en bra kväll!


Förändringarnas vindar..

Det som pratades om regn och kyla idag, det blev ju riktigt fint ändå! Visst, det blåser riktigt mycket, men solen skiner och det är fortfarande shorts-varmt. Det duger för mig.
Dagen har varit bra. Vi började 9.15 och fikade i cafeterian, sen hade vi två timmars dans och lunch på det. Nu kan man ju inte glömma ett steg efter att ha gått igenom allting så grundligt!
Efter lunchen gick vi ner mot teatern och körde lite uppvärmning och raketen innan tvåor fick komma in, och så visade vi vad vi har jobbat med i tre veckor. Det gick superbra, och efteråt bjöd Roger på tårta! :)


En bild jag tog förut idag, på morgonen i skolan, som jag blev riktigt nöjd med.


Det bjöds på lite fika i cafeterian!


Efter vi hade visat vårt arbete så bjöd Roger på tårta!




En trött, men nöjd Lovisa!

Jag ringde pappa för ett tag sen. Han kommer väl snart förbi. Då ska vi ut med bilen lite.

Vad ska ni göra idag?


Sitta inne och mysa-väder

Godmorgon!

Idag har vi en rätt skön dag i skolan. Inte allt för mycket att göra. Vi ska fika med klassen, sen ska vi ha två timmar dans och sist på dagen runt två-tre så ska vi redovisa några dikter som vi har jobbat med för tvåorna och treorna på programmet. Det ska bli spännande. Vi ska ju inte bara stå och läsa upp dikterna, utan vi ska ju agera, dansa och sjunga också! :) Det ska bli riktigt roligt så det ser jag fram emot!

I eftermiddag har jag ingen aning än vad som händer. Vädret har ju blivit sämre, så man kan ju inte ligga ute och sola på stranden idag inte.. Då lär man blåsa bort!
Det blir nog en hel del tid till boken, och det är bra för jag hann bara läsa några få sidor igårkväll. Höll på att somna med boken i handen, så trött var jag!
Jag hoppas jag vaknar till snart av kaffet. Det blev väldigt sent igår.

Hur är vädret hos er idag? Har solen gått i moln hos er också?


Dagen har gått i ett

Hej!

Ursäkta den dåliga uppdateringen. Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig, den blev mycket bättre och därför fick jag helt enkelt inte tid att sitta här! :)
När jag slutade skolan väntade Matilda på mig utanför teatern. Vi tog ut pengar och åkte till Mc Donald's och åt glass! Sen åkte vi hem till mig och bara slappade, drack te och gjorde sallad. Hon flätade hela mitt hår och jag plattade hennes. En riktigt trevlig dag med massa skitsnack! Min Matilda är den bästa! :)


Nu har jag plockat i ordning lite på mitt rum. Ska snart ta en disk som väntar i köket, sen blir det nog läsa en trudilutt och sen sova! Jag är riktigt trött..

Har ni haft en bra dag?


En åh så härlig känsla

Godmorgon!

Idag gick jag upp kvart i sex för att duscha. Gjorde mig sen i ordning och idag har jag smink för första gången på en hel vecka. Känns annorlunda.
Har precis ätit frukost - två solrosmackor med stark mjukost och fruktsallad. Mums! Har även packat väskan, så nu har jag ingenting att göra förrän skolan börjar.

Jag har en konstig magkänsla idag, ska det hända något speciellt idag? Ja, vi ska ju dansa typ två timmar idag, och det är kul. Men det är något annat också. Jag tror jag bubblar över snart, behöver skratta och skrika av mig. Jag är gladare än jag varit på länge och jag vet väl delvis varför.. Men jag förstår mig ändå inte riktigt på mig själv idag.
Bra att jag är på bra humör i alla fall! :)

Vad ska  ni göra idag?


Snart klar

Idag har jag varit riktigt flitig med boken. Jag har läst över 100 sidor, och mer blir det för än är kvällen inte slut!

Vi fick i läxa över sommarlovet att läsa två böcker i svenskan, så jag valde Ett oskrivet blad och Rosario är död. Ett oskrivet blad läste jag ut för några dagar sen och jag har kommit halvvägs med Rosario är död. Som det ser ut nu kommer jag bli klar innan sommarlovet ens har börjat!

Dagen har varit riktigt slapp. Jag har hängt en tvätt, diskat lite.. Annars har jag ägnat nästan all min tid åt boken. Jag är helt fast! Den är riktigt grym och äcklig, nästan hela tiden. Men ändå är den bra, och jag vet inte hur jag ska förklara på vilket sätt den är bra.. Den är väl bra skriven, för jag är helt fast i den, så nu ska jag återgå till den!

Ha en fortsatt bra kväll!


En känsla av att vara utomlands





Vi hade i vindruvor, gailamelon och persika!
Visst ser det läckert ut?


''Lunch''

Sitter här och mumsar äpplen med grädde! Så himla gott! Och Tove håller på att göra en fruktsallad, så den ska ätas sen också! Det får bli min lunch idag.




Veckorevyn


Jag har ju mitt shoppingförbud i sommar, så jag får alltså inte köpa skor, väskor, kläder osv. Men jag har inte sagt att jag inte får läsa om det! Så jag har beställt en prenumeration på Veckorevyn. Först får jag tre nummer och några premier, sen kan jag avsluta prenumerationen när jag vill, efter jag fått mina tre första nummer.. Det blir ju billigare med tidningen när man får den i brevlådan, istället för att ta sig till affären varje gång. Men jag tror inte jag kommer fortsätta prenumerera efter mina tre nummer. Det är bara lite onödig lyx jag unnar mig i sommar.
Jag brukar inte läsa så mycket tidningar under resten av året, men på sommaren när man ligger ute i solen, på stranden eller reser, då blir det ju många dötimmar i bilen eller på tåget och då sitter det aldrig fel med en tidning! :)

Passade på att beställa prenumerationen genom Gratisbio, så där fick jag 40 poäng!


Stockholmsgruppen

Jag är så glad för Unni, en tjej jag träffade när jag gick i Skara ett tag. Hon bodde då i Götene, så det var inte så lätt att ses på helgerna, men vi hann ses några gånger. Sov över både hos mig och hos henne. Vi var på fest ihop, umgicks en del i skolan och lärde känna varandra ganska bra.
Första februari bytte jag tillbaka till gymnasiet i stan och hon flyttade senare till Stockholm.

Vi pratade på msn igår tror jag, eller om det var i förrgår, jag minns inte riktigt. Hon hette LYCKA och jag frågade om det var något speciellt som hänt, och det kunde man lugnt säga! En kille som jobbar på Stockholmsgruppen, han som hittade Caroline Wiberg, hade gått fram till Unni och pratat lite och sagt att hon skulle kunna gå riktigt långt. Så nu ska Unni skicka in bilder och prata med dom osv. Jag hoppas ju såklart att hon blir signad!



Så var med och håll tummarna för Unni!


Skönhetssömn

Idag vaknade jag verkligen på rätt sida. Har sovit så himla gott i natt!
Jag vaknade av mig själv, eller av att mamma fönade håret, minns inte vilket. Det var i alla fall dags att gå upp. Hoppade i kläder och gick ut och gick i 30-40 minuter. Vädret var alldeles lagom, man blev ju lite svettig men det var inte så varmt att det rann svett överallt!
När jag kom in tog jag en dusch, rakade benen och gjorde hårinpackning så nu känner jag mig riktigt fräsh. Och min hy känns också riktigt fräsh efter en ansiktsmask jag la igårkväll.

Har precis ätit frukost. Det blev bland annat äggröra.
Jag har ingen aning vad dagen har att bjuda på idag. Jag tänker bara ta det lugnt, ta dagen som den kommer. Alltid händer det något! :)

Vad ska ni göra idag?


Kvällens sallad

Mamma fixade världens godaste mat ikväll - igen! Mammas mat är alltid världens godaste för mig, och det säger jag inte för att hon är min mamma. Hon gör faktiskt riktigt god mat!



Ni kan ju inte annat än att hålla med om att det ser gott ut?! :)


Var alla försökskaniner på 80-talet?

Mamma rotar runt lite överallt här hemma och städar och rensar. När hon gick igenom sin garderob dök en vårkappa upp som hon hade för ungefär 20 år sen! Hon frågade varför hon hade haft kvar den så länge, och ja, det svaret hade varken hon eller jag.

På den tiden var kappan säkert snygg och modern, men nu ser den ut som en labbrock till försökskaniner i mina ögon, eftersom den går ända ner till tårna. Och axelvaddar hade den också. En riktigt diss. Varför försöka få större axlar?
En snygg sak är i alla fall det blommiga tyget på insidan! Blått och blommigt är en bra kombination.
Det blåa i kappan har nog sett blåare dagar, men kappan är ju som sagt 20 år gammal..



Vad tycker ni?


Kvällsdopp

Sitter och njuter av att det inte är stekhett längre och dricker te. Kom hem för ett tag sen. Har varit och badat lite med Sandra. Det var varmare i vattnet igår, men det var skönt idag med.

Ska nog läsa en bit i boken ikväll. Man tappar det man läst dagen innan så lätt om man inte uppdaterar sig med att läsa en snutt varje dag.. Eller, håller ni med mig?

Pustar ut

Kom nyss hem från jobbet. Det har varit riktigt svettigt att jobba idag, men kul! Lagom mycket folk och så. Perfekt.
Pappa tittade in en sväng också, så vi hann byta några ord om övningskörningen. Det har inte blivit så mycket det senaste, och jag vill ju övningsköra till lägret jag ska på i sommar och då är det stora vägen som gäller, så nu ska vi öva lite i veckan! :)

Nu ska jag bara slappa, och en dusch vore inte helt fel! Vi får se hur jag lägger upp resten av dagen.


Vem ska få paketet tro? ;)


Brommö

Jag saknar Brommö - dit vi åkte med klassen några dagar innan vi slutade nian! Så himla härligt var det. Ett helt dygn av sol och grill och mycket bad! Enda nackdelen med ön var alla j-vla getingar. Vi blev faktiskt jagade av tre stycken, jag och Tommy på väg mot färjan för att åka hem. I 3 km sprang vi med packningen för att bli kvitt getingarna, och stod vi still (som alla sa åt oss att göra) då satte dom sig på oss, surrade runt i ansiktet på oss och ja, det var riktigt läskigt. Jag har svårt att se mig själv i framtiden utan min getingfobi. Jag är inte stolt över att ha den, men jag förstår inte hur jag ska kunna bli vän med något så onödigt och hemskt.




Tittar man riktigt noga så kan man se Kinnekulle långt bort vid horisonten!


Vi simmade över till den lilla klippön och badade där och vi tjejer passade ju såklart på att sola topless!


Det var tider de!

Nu ska jag göra mig i ordning det sista, sen blir det att jobba några timmar!


0:-

Jag skrev ju om Gratisbio igår och om att jag samlade ihop lite poäng på Parlinoerbjudandet! Det stod att man skulle få 30 poäng när man beställde ett gratis kontantkort och startpaket, och sen kunde man även få 150 poäng till om man laddade på mobilen.. Jag har redan fått mina 150 poäng, så in och gör det samma! Busenkelt!

Jag blir en mes när jag ser en mås

Godmorgon!

Sitter här med kaffet kvar, frukosten slank ner för någon timme sen. GI går bra för mig, idag har jag börjat med de långsamma kolhydraterna, så det blev solrosbröd till frukost. Och sötsuget är nästan som bortblåst, så härligt!

Sitter här och lyssnar på måsarna som skriker utanför. Det irriterar inte mig. Det är så det ska låta när man bor i en sjöstad. Det enda jag inte gillar med dom är att dom flyger så nära ibland och råkar man vara i närheten av en unge så dyker dom ju mot en! Men skrika får dom gärna för mig, för det hör till.

Hur ser eran dag ut?


Passa på

Jag har inte varit så aktiv på Gratisbio på ett tag, dels för att jag har shoppingförbud. Men alldeles nyss flyttade jag mitt nummer till Parlino, så om ungefär tre veckor får jag mitt SIM-kort och resten av startpaketet. Jag beställde hem det helt gratis! När jag väl får Parlino kommer jag ringa gratis till i stort sett alla mina vänner - endast 99 öre i uppkopplingsavgift!
Ni som inte är medlemmar på Gratisbio, bli det! Antingen går ni in på den här länken eller så går ni in på Gratisbio och skriver Lolovovisosa som värvare. Ni får 50 poäng om ni blir medlemmar och 25 poäng extra om ni blir värvade av mig!
Ni som redan är medlemmar, gå in på Poäng och sen klickar ni på Mobil och där som nummer två på listan ligger Parlinoerbjudandet. Man får 30 poäng om man beställer ett startpaket med kontantkort hos Parlino och sen får man ytterligare 150 poäng om man laddar på pengar på mobilen. Det låter väl bra? Jag tyckte i alla fall att det lät väldigt bra! :)




Räksås med sting



Mamma lagade världens godaste räksås till kvällsmat idag! Lite Sambal Olek, lätt créme fraiche och någon chilisås, och räkor då. Ni måste bara prova - det är supergott! Gillar ni lite sting i maten så är det definitivt en rätt ni ska prova!


I, Robot


Jag och Jorunn såg på Reaper igårkväll, och sen när det var slut så zappade vi runt lite efter något att se på. Först hamnade vi på trean där 2 Fast 2 Furious gick, men den har jag redan försökt mig på en gång och den var inte alls kul så vi letade vidare. Hamnade på sexan där I, Robot gick. Vi missade början av filmen, men även fast vi inte fick se hela filmen så kände jag nästan direkt att NEJ, det här är ingen film för mig. Jag förstod handlingen, men jag gillade den bara inte. Det såg inte ens verkligt ut, alla robotar och effekter.

Har ni sett den? Vad tycker ni om den?


Årets första dopp

Det var riktigt mycket folk på stranden när jag och Hanna kom, men vi hittade en liten plats på gräset och där låg vi en stund och solade. Hanna ville bada direkt, men jag som hade med lite av varje av värde ville inte bara lämna allt där - men min räddning kom! Koppen, som jag inte träffat på år känns det som, kom till stranden lite efter oss, så jag frågade om han kunde vakta min väska medan vi badade, och han ställde upp. Så, ett tack till Koppen! :)
Efter årets första dopp i sjön la vi oss och solade en bra stund. Klockan var lite efter fyra när vi bestämde oss för att åka hem.
Tack Hanna för strandstunden! Du vet vad det betyder för mig.












Nu ska jag städa klart på mitt rum. Hann inte det innan stranden. Och så ska jag tänka ut hur jag måste möblera för att få in pappas keyboard i mitt rum. Den skulle han inte flytta med ner, så jag får låna den och ha den att klinka på! Gunilla har ju lärt mig ackord nu, så någonting borde jag ju kunna spela! :)

Har ni badat än i år?


6:e juni

Hej!

Ursäkta den dåliga uppdateringen idag, men dagen (hittills) har verkligen gått i ett!
Gick upp vid sjutiden, gjorde mig i ordning, sen tog mamma, jag, Jorunn och Disa en promenad upp till pappa. Han ska ju flytta så vi fick kolla igenom de saker han inte ville ha kvar. Vi fick med oss en del hem.







Sen vi kom hem från pappa har jag mest städat.
När som helst nu så kommer Hanna hit och då ska vi ut och gotta oss i solen!

Vad har ni för er idag? Hur firar ni Sveriges nationaldag?

Gratis är aldrig fel

Gratis presentkort, gratis biobiljetter.. Låter inte helt fel va? Det är inte omöjligt - på Gratisbio kan man samla ihop poäng som sen kan bytas mot presentkort eller biobiljetter. För att bli medlem klickar du antingen här eller så går du in på www.gratisbio.se och skriver Lolovovisosa som värvare. När du blir medlem på Gratisbio får du 50 poäng att börja med, men om du blir värvad av mig får du ytterligare 25 poäng - alltså hela 75 poäng.

När man väl är medlem finns det några olika sätt att samla poäng på.

Ett: När du är medlem och inloggad på Gratisbio så finns det ett antal sidor du bara behöver besöka för att få ihop poäng. Ett klick och så får du poäng. Det finns över 25 poäng att samla ihop bara genom att klicka! Det låter väl inte helt fel?

Två: På vissa sidor på Gratisbio måste man bli medlem för att få poäng och ibland finns det sidor med tävlingar, och deltar man så får man också poäng. Ibland är det medlemsavgift eller ett sms + ev. trafikavgift, men då står det tydligt att det kostar.
Det är en av de saker jag tycker är så bra med Gratisbio - man behöver inte handla och betala om man inte vill! Man kan alltså samla poäng och få presentkort och biobiljetter utan att betala.

Tre: Det finns ett antal sidor på Gratisbio där man behöver handla för att få poäng. Om man tex. ska handla från Ellos, Lindex eller Nelly så kan man få poäng för det på Gratisbio, men då ska man vara inloggad och gå via sin Gratisbio-sida. I en del internetbutiker får man en viss procent av summan man handlat för i poäng och i andra internetbutiker får man en bestämd poäng när man har avslutat ett köp, oavsett hur mycket man har handlat för.

Fyra: Man kan även få poäng för om man värvar någon - men då måste den personen vara aktiv och samla ihop 100 poäng utöver de 50/75 poäng man får från början.

Så, nu är mitt råd att ni testar. Att testa skadar ingen, och tänk om ni känner ''det här är en toppensida för mig för jag handlar ju ändå mycket på nätet'', ja, då var det ju inte fy skam att ni provade. Så testa och bli medlemmar, och är det ingenting för er, ja, då vet ni det. Men hur kan man veta någonting helt säkert om man aldrig har provat?

Ett sista tips: Även om ni kanske inte nätshoppar så mycket så kanske ni har en mormor som älskar att köpa smycken via internet eller så kanske någon i familjen brukar handla krämer och parfym från Yves Rocher - ja, då kan du ju utnyttja tillfället när de handlar på internet och be dom att de handlar via din Gratisbio-sida - så får du poäng för att de handlar! (Och det kostar såklart ingenting extra för att man handlar via Gratisbio - det enda som händer är att du får poäng!)
Jag gjorde så när mamma skulle handla någon skiva, då bad jag henne gå igenom min Gratisbio-sida och så fick jag poäng för att hon handlade.

Om det är någonting jag inte nämnt här som ni undrar över så är det bara att fråga!


Grattis ännu en gång

Jag bara måste säga (skriva) grattis ännu en gång till Matilda som fyller 18 idag! Så - grattis!
Jag längtar inte allt för mycket efter min artonårsdag - allt har sin tid. Men visst ska det bli kul när det händer, men jag ska ha kul åt massa annat innan dess. Mitt sista sommarlov som barn. Mitt näst sista sommarlov. Mitt sista år innan myndig och ansvar. Inte för att jag inte tar ansvar nu, men ni förstår nog hur jag menar. Mitt sista år innan rösträtt. Jag kan hålla på såhär i evigheter! :)
I alla fall. Jag hoppas du har haft en underbart bra dag!




Reaper



Kom nyss hem. Varit ute, gått och haft en mysig stund med delar av familjen.
Nu ska jag och Jorunn se på något program på femman. Får se om det är något att ha. Reaper heter serien i alla fall och första delen går idag! Den har hunnit börja, så nu springer jag!
Ha en fortsatt bra kväll!


Snart Cecilia

Jag har precis ätit kvällsmat och nu är jag proppmätt!
Jag har skrivit klart brevet till Cecilia, så imorgon postar jag det, så det borde ju vara framme innan helgen är slut. :)

Nu blir det Rosario är död.

Brukar ni skriva brev? Har ni någon brevvän ni skriver brev med regelbundet?
Om inte - jag kan verkligen rekommendera det! Jag och Cecilia gick på samma dagis som små, men då umgicks vi inte. Jag minns att hon jämt var med Sofie och att de alltid skulle plocka blommor. Jag lekte hellre! När vi började nollan så gick vi i samma klass och vi var nog bästisar ett tag. Jag flyttade från Falköping när jag var nästan 10 år, och då bestämde vi oss för att brevväxla och det höll väl i ett tag, men sen tappade vi kontakten.. På något sätt hittade vi varandra på internet, bytte msn och så - det minns jag ej hur det gick till. När vi var 14-15 år träffades vi på ett disco i Falköping, jag var och hälsade på en annan gammal klasskompis och vi pratade väl lite då. Efter det pratade vi inte med varandra eller skrev några brev. Möjligtvis något gästboksinlägg på lunarstorm, men den tog jag bort ett år senare.
När jag i höstas bytte från Vadsbo till Katedral i Skara så stötte jag på en bekant tjej - Cecilia! Jag hade alltså kommit till gymnasiet där hon gick, så vi bytte lite adresser och sen slutade jag på Katedral och då gav jag henne förslaget att vi skulle börja brevväxla.. Jag menar, det är mysigt att få post, det är kul att skriva brev. Och det som känns mest kul med att få ett brev är att personen har verkligen lagt ner tid på att skriva det, även om man kanske inte alltid skriver millånga brev, så tar man sig tid att sitta ner, skriva, tänka efter, svara på frågor i det förra brevet osv. Det är så retro and I love it!
Nu har vi snart brevväxlat i fyra månader, tror jag. Det är ju ett sätt att hålla varandra uppdaterade på sina liv. Jag har inte alltid tid att sitta vid datorn, och Cecilia (tror jag) har ännu mindre tid vid datorn, och telefon orkar man inte alltid med så det är ett bra sätt att hålla kontakt. Något jag rekommenderar varmt!

Nu ska vi ut en sväng. Ha en bra kväll!


Men - det är ju låst

Dansen gick bra, men vi dansade inte riktigt två timmar. Tvåorna hade något de var tvunga att dra iväg på och jag var tvungen att få ut Disa en sväng, men jag hann tillbaka och fick se klassen köra igenom alla danserna. Jag kan inte säga det för många gånger - åh, så kul det är och så bra det kommer bli!

På svenskan pratade vi betyg med Ingrid. Halva klassen hann hon med, så andra halvan (dit jag hör) får veta våra betyg på måndag.
Efter svenskan skulle vi egentligen ha teater, fast utan lärare. Men ingen kom och låste upp teaterstudion åt oss, så det blev en sväng med Sandra på stan istället! Vi kollade mest - jag har ju köpförbud fram till skolstarten, men det gäller bara kläder, skor, väskor och dylikt.. Men två ansiktsmasker fick jag med mig hem! :) Ska nog ta en ikväll.


Var ute på en långpromenad förut med Disa. Det är så härligt med hund - man blir liksom tvungen att gå ut och röra på sig. Visst, man går väl ut själv ibland eller joggar, men det är alltid trevligare om man är två! Och en hund måste man ju inte prata med när man är ute och går. Det är även lite terapi att gå ut och gå med en hund.

Nu har jag precis ätit lax och wok. Ska sätta mig med Rosario är död och läsa en bit. Började läsa på svenskan och den börjar nästan för hemskt, men det är även intressant att läsa. Man förstår då när man läser sånna böcker att man är j-vligt lyckligt lottad! Tänk om man själv varit född i ett fattigt land, fått gå på gatan och tigga för att få ihop till lite mat eller lim att sniffa?
Efter att ha läst några kapitel i en sån bok så kan man ju inte börja med att klaga på sitt eget liv direkt.

Vad har ni för er idag?


Brev och finslip

Godmorgon!

Fick ett brev från Cecilia igår som jag tänkte svara på idag när jag får tid. Kanske att jag hinner nu innan skolan börjar, så jag kan få det postat idag.

Idag har vi en tvåtimmars danslektion - härligt! Det blir bara roligare och roligare, speciellt roligt är det när man känner att man kan vartenda steg och bara behöver finslipa lite. Och så ser det ju så bra ut när alla kör dansen ihop.

Jag undrar när jag får tillbaka på skatten. Mamma och jag skickade in med inte så många dagars mellanrum och hon har fått sitt, så jag hoppas mitt kommer snart. Det är inte så himla mycket jag får tillbaka, typ 200:-, men det är alltid något! :)

Och jag får ju inte glömma - jag läste ut boken igår, Ett oskrivet blad. Slutet är bra, Marie knyter ihop allting på ett bra sätt. Nu ska jag inte längre tjata om den boken i bloggen. Rosario är död blir nästa bok jag slukar! Den är tjockare, så den kommer jag tjata dessto mer om. Någon som har läst den?

Vad har ni för planer för dagen?


Uppskattad

Kom precis ut ur duschen. Har varit ute med Disa en sväng och innan det sprang jag och Jorunn lite. Härligt väder, precis lagom för att ut och röra på sig - man blev inte onödigt svettig.

Var och handlade förut och träffade Jennifer i affären. Rätt kul tycker jag, eftersom hon bor i skogen.. Inte ofta man stöter på varandra i stan.
En annan rätt kul grej som hände var när vi stod i kassan. En kille satt i kassan och han kollade på mig med jämna mellanrum. Jag hade annat i huvudet, så jag märkte honom inte, men mamma såg hur han tittade och sa det till mig. Han kollade x antal gånger åt mitt håll, och även när mamma fått sitt kvitto så fortsatte han kolla på när jag packade varorna samtidigt som han hade en ny kund. Det är skönt, att känna sig uppskattad. Att en kille tittar på en på ett behagligt sätt, bara tittar. Vill inget med blicken förutom att just titta.
Jag tror jag vet vem han var, för jag kände igen namnet och tror han är storebror till någon gammal klasskompis. Men detta betyder inte att jag kommer följa upp det - men det är verkligen kul att få känna sig uppskattad ibland.

Jag har snart läst ut boken, så jag kommer alltså hinna läsa ut den innan sommarlovet. Känns skönt. Då har jag bara en bok över sommarlovet som jag MÅSTE läsa ut. Det betyder att jag kommer få tid att läsa något valfritt också! :)

Snart blir det sängen och boken! Ha en fortsatt bra kväll!

Marie Hermansson är otroligt bra

Jag måste bara få berätta lite för er om boken jag läser just nu. Den heter Ett oskrivet blad och är skriven av Marie Hermansson. Den har tagit mig med storm, och det är det inte många böcker som gör.
Den handlar om en ensam man och en ensam kvinna. Ingen av dom passar särskilt bra in i samhället, men de försöker bygga upp ett liv ihop. Ser man allting utifrån ser det ut att vara en helt vanligt Svenssonfamilj, men ser man det ur deras perspektiv är det helt annorlunda. Och en dag förändras allting..

Marie skriver så bra, för man blir förvånad hela tiden av hur historien byggs upp, händelserna är väldigt oförutsägbara till viss del.. I vissa böcker man läser kan man ana vad som kommer hända på nästa sida, men i den här boken kan man inte det och det är det som gör den extra spännande att läsa - man vet aldrig vad som kommer att ske!

Den är ganska lättläst, ingen svår svenska. Den är rolig att läsa, och spännande som sagt! :)



Är det någon som har läst boken? Vad tycker ni om den?


Skoredovisning

Kom ganska nyss hem från skolan. Sitter just nu med en skål med fil och russin! Det finns inget så gott som just fil och russin!

Idag på teaterhantverket så redovisade vi våra skor vi hade gjort om. Det var riktigt intressant när alla förklarade hur de hade tänkt om den design de hade gett skon.
Jag passade på att ta med mitt kollage hem som jag gjorde förra veckan på teaterhantverket. Ni som har frågat efter kollaget jag nämnde - här kommer en bild!


Jag blev rätt nöjd med det!

På engelskan såg vi ännu en snutt av Fracture. Den är rätt förvirrande ibland, tycker jag, men den är bra! Lagom spännande just nu för att vara en Thriller.

Jag träffade Öystein i matsalen så jag frågade hur mitt Excelprov hade gått, och jag hade fått MVG! Alltså får jag MVG i hela datakunskapskursen. Det gjorde min dag! :)

Nu ska jag sätta mig i solen med Ett oskrivet blad. Åh, den är så bra!

Vad har ni för er i värmen?


Nu kör jag!

Godmorgon!

Igårkväll pratade jag lite med mamma och från och med frukost idag så ska jag köra GI ett tag fram över. Jag pratade med mamma för att hon ska veta om det, kunna peppa mig lite, för de första dagarna är de värsta när man ska bli av med sötsuget.


Frukosten! Omelett är så gott, för man kan variera smaken.

Nu undrar ni kanske VARFÖR jag gör det? Det är inte för att gå ner i vikt.. Jag är nöjd med min vikt, jag vill inte väga mindre, jag tycker heller inte att jag är tjock, så jag gör det inte för att bli smalare heller. Jag känner bara att jag vill komma in i en bra vana för över sommaren är det träning på egen hand, jag blir lätt frestad på jobbet och det blir automatiskt en massa glass! Jag vill kunna tänka rätt, kunna välja bort sockret och det onödiga fetterna.

Har ni testat GImetoden någon gång? Vad tycker ni om den?


Jennifer löste det!

Ni vet uppgiften jag och Jennifer hade i matten som jag berättade för er om? Jennifer skrev precis till mig och berättade att hon hade hittat ett facit. NOBAY blev Kivik! Det förstod jag inte riktigt, men det var rätt svar i alla fall.
Här har ni länken ifall ni skulle hamna i samma sits någon gång, eller om ni vill göra något riktigt kul med mormor och faster på midsommar! Skriv ut och dela ut på midsommar eller kräftskivan eller när ni nu träffar släkten och se om de kan klura ut vad för städer man söker! :)

Och jag får inte glömma - ett stort tack till Matilda som står ut med mig i ur och skur. Du är dunderbra!

Nu ska jag krya ner i sängen med Ett oskrivet blad och läsa en truddelutt.
Ha en fortsatt bra kväll! Godnatt!


Dålig uppdatering

Hej!

Jag ber om ursäkt för att det ännu inte blivit något skrivet idag. Hann inte i morses, la tiden på att svara på kommentarer, men nu ska ni äntligen få veta vad jag har haft för mig idag!

Dagen började med att gå upp och allt det där, äta frukost, dricka kaffe och åka till skolan. Dagens klädsel var enkel - ett svart linne och jeansshorts.
Hade terminens sista prov idag - Excel. Det gick väldigt bra, så nu är det bara att hoppas på det bästa! Ett VG har jag gjort i alla fall. Hoppas kursen går bättre än naturen.
Sen fortsatte skoldagen som vanligt med matte. Jag och Jennifer satte oss med några kluriga uppgifter och sudokun!
På dansen var tvåorna med oss och vi övade inför skolavslutningen. Börjar se fram emot det nu! :)
På engelskan var Lars inte där, så en annan lärare kom och startade filmen Fracture åt oss - någon som sett den? Hittills är den bra i alla fall, och vi har kanske sett 40 minuter av den..
Som sista lektion var det musik och vi övade en sista gång innan vi spelade upp för klassen. Vår grupp spelade låten The Reason med Hoobastank. Det gick hyfsat bra i alla fall. Och efter det spelade jag gitarr och sjöng för Gunilla, så nu har hon lite mer kött på benen när hon ska sätta mitt betyg ihop med Monica! (Bild och musik får vi ett gemensamt betyg i.)

Efter skolan gick jag och Jorunn ut och gick en runda. Svettigt och härligt på samma gång! När vi kom in åt jag lite fil, solade och så har jag läst ut Skymningsbarn. Har även kommit en bra bit i Ett oskrivet blad. Den kan nog ta slut innan sommarlovet börjar! :)

Ni skulle kunna få hjälpa mig med en av uppgifterna vi fick i matten, men det är inte så mycket matte, mer geografi. Det är bara en extrauppgift jag och Jennifer fick för att vi inte har något mer att göra på A-kursen, så ni hjälper inte mig till bättre betyg osv.
Vi fick ett papper där man skulle hitta staden. Det stod till exempel Rivergoal och så skulle man lista ut vilken svensk stad det är - och det är ju Åmål. Vi klarade alla utom en, så om ni förstår er på den och kan hjälpa mig (och Jennifer) så vore det jättebra!
Det står NOBAY och det ska vara en ort i Skåne. Vi slog upp odet Bay för att vara helt säkra på vad det handlade om och det betyder vik, bukt, bås.
Om ni kan svaret så skulle jag uppskatta det väldigt mycket!

Vad har ni annars haft för er idag?


Ris eller ros

Vad tycker ni om vårt betygssystem i Sverige?
Borde vi ändra så att vi får fler nivåer eller är det bra som det är just NU?

Ris eller ros?


Jag kan sätta bock efter bock

Nu har jag fått en hel del avklarat ikväll. Jag har en lista i mitt huvud av saker jag ska göra, och nu har jag fått bocka av en hel del!
  • Jag har lagt in nya bilder på USB-minnet, så nu ligger de säkert där ifall dator någon gång i framtiden skulle få för sig att kapsejsa.
  • Jag har kört lite styrka hemma, armhävningar, situps och dylikt. Det behövs göras emellanåt då träningen har uppehåll nu och fram till skolstarten.
  • Jag har accepterat mitt VG i naturkunskap och laddar nu för Excelprovet imorgon!
Nu ska jag ta mig en dusch, läsa lite i de två böcker jag läser parallellt, och sen ska jag hitta något mer till magen - den kurrar och har sig!

Vad har ni för er ikväll?


Det ligger något i att lätt och svett rimmar

Har varit ute och gått en sväng med Jorunn. Disa fick hänga med en stund också. Härliga sol, fick lite färg, men väldigt vad varmt det ska vara. Jag ska inte klaga, men när man börjar svettas så fort man tar ett steg utanför dörren, då är det nästan för varmt. Eller vad tycker ni? När är det för varmt och när är det för kallt? Tycker ni att vi har det bra i Sverige eller skulle ni hellre bo på Grönland/i Afrika?

Tack mamma för din kommentar. Det värmer. Jag vet att jag kan inte vara bättre än vad jag är, men siktar man på något man tror man kan nå och misslyckas blir man lite nere, men jag ska inte älta det. Jag får nöja mig, för det är ett VG jag kommer få. Men stort tack!

Ska sätta mig med massa vatten och frukt och svettas framför tv:n en stund! Det är jag värd!

''Bara'' ett VG+


Mellanmål!



Gick hem lite tidigare från skolan, mådde inte toppen. Skolmaten var god och jag åt, men jag hade noll energi när det var dags för teater, så jag gick hem.
Nu mår jag aningen bättre och ska försöka få lite sol i ansiktet.

Vi fick reda på hur ekologiprovet gick, och till min besvikelse så fick jag bara VG+. Ja, jag säger bara! Jag sattsade på MVG, men det går inte att ändra på det nu. Jag pratade med Ulf efter lektionen och han sa att det spelar ingen roll hur mitt prov på torsdag går för jag kommer ändå inte kunna få MVG i kursen, så vi struntar i provet. Känns inte jättekul.. Men jag lever.

Någonting jag tycker är dåligt är betygssystemet. Jag ligger på gränsen till MVG, hade två poäng ifrån MVG-gränsen på provet, så jag är ju bättre än ett stabilt VG, bättre än ett svagt VG.. Jag är ett VG+, men i betyget kommer det stå VG för alla som har både svagt och stabilt och plus. Är det verkligen rättvist?

Hur brukar ni pigga upp er själva efter ett prov ni inte blev nöjda med?


Nästan som i en bastu

Godmorgon!

Idag när jag vaknade var det kokhett i mitt rum - usch! Min grej som man fäster i fönstret så det inte ska flyga upp har gått sönder, alltså vågar jag inte sova med öppet fönster ifall det skulle blåsa till under natten, då flyger ju allt i fönstret ner på golvet osv. Men nu har jag vädrat och nu går det att vara här inne igen! :)

Jag har ingen aning hur många gånger jag har bytt kläder idag. Först tog jag på mig ett par jeans och ett tajt linne, men sen insåg jag att det skulle bli för varmt med jeans, så då bytte jag jeans och då var jag tvungen att byta överdel. Tog på en annan vit top, men då kom jag inte på vad jag skulle ha nertill så det sket sig. Jag tog på en vit klänning, men den satt inte snyggt just idag, så den rök den med.. Efter många ''hm'' i garderoben så valde jag gårdagens klänning, den blommiga!

Sitter med juice och kaffe och tänker över dagen lite. Jag har bland annat genomgång med Öystein i Excel - imorgon är det prov! Och så hoppas jag på att få tillbaka mitt ekologiprov idag. Jag hoppas på det bästa!

Vad ska ni göra idag?


Skymningsbarn i sängen

Nu ska jag snart hoppa ner i sängen med boken och försöka läsa ut den. Jag börjar ändå bli rätt trött, har varit mycket i helgen, så jag kommer somna tidigt känner jag.

Hoppas ni har haft en bra helg, det har i alla fall jag haft! Nu är det slut här för mig idag - godnatt!


Lovisa tävlar igen

Nu har Debbie en tävling på sin blogg, och priset är ett presentkort på 300 kr i valfri butik! Gå in på presentkortstorget.se för att se vilka affärer man kan välja mellan. Kan det bli bättre?

Jag hoppas ju såklart att jag vinner, vem vill inte ha ett presentkort? :)
Håll tummarna för mig i tävlingen! Jag ska banne mig vinna!


Inte mycket kvar av Skymningsbarn

Jag låg och solade kanske i en halvtimme förut, sen blev det för varmt, så jag tog ett stort glas vatten och satte mig med en bok i stället - Skymningsbarn.

Nu har jag precis slagit igen boken för stunden, är rätt slut i huvudet efter att ha läst nästan 80 sidor!
Ska fixa lite mat så jag får tillbaka energin.
Får se vad jag gör resten av kvällen..

Brukar ni sluka en bok på några få dagar eller tar ni längre tid på er?


Gladiatorskor och glasstårta

Kom hem för ett tag sen. Har varit på pappas avslutning - han ska ju flytta, så de tackade av honom på jobbet och så. God mat, mycket sång och skratt, blommor och paket och såklart glasstårta! Kul att det blev så bra! :)

Jag har ingen aning vad jag ska hitta på här näst. Funderar på att lägga mig ute och pressa lite.. Jag orkar inte stranden idag heller. Jag fick helgens umgängesdos igår när jag var med Amanda, så jag dör inte av att pressa ensam.

Jag har fått lite frågor om vart jag har köpt mina gladiatorskor, så jag skriver det här så alla som ännu inte har frågat slipper fråga. Jag har köpt dom på Euro Sko och dom kostade 350:-.



Vad ska ni göra idag? Är gräset lika gult ochär solen lika varm hos er som det hos mig?


Årets första sommardag

Vädret har ju sagt sommar ett bra tag nu, men i idag är det årets första riktiga sommardag. Känns härlig att äntligen ha sommar på riktigt, och det är mindre än två veckor kvar i skolan - så himla härligt! :)

Sitter just nu och dricker kaffe. Frukosten är slut - den bestod av två grova mackor med smulost, och med smulost menar jag en riktigt stark ost som smular sönder när man försöker skära av den.. Dom är krångliga, men oj, så goda! :)

Här kommer en dagens - det var ett tag sen.


Vad ska ni hitta på idag?








bloglovin