Ännu en gång..

Hej!

Jag sitter här och funderar på om jag ska koka en kopp te och sätta mig med en bok ute, eller om jag ska se någon bra film eller se om det går något bra på tv:n ikväll.. Jag kan inte riktigt bestämma mig, så jag tänkte passa på att tipsa er om en bra sida under tiden jag tänker! :) Sidan är Gratisbio.se och om sidan kan ni läsa här eller så går ni in på kategorin Lovisa tycker & tipsar och sen läser ni inlägget som heter Bra bloggdag. Om ni vill gå med i Gratisbio.se så går ni antingen in på den här länken eller så går ni in på www.gratisbio.se och så skriver ni Lolovovisosa som värvare - då får ni 25 poäng extra i startpoäng! :)

Populärmusik från Vittula

Jag måste tipsa er om en film som hör till en av mina många favoriter - Populärmusik från Vittula. Om ni inte har sett den så har ni missat något - i alla fall om ni gillar en ärlig och rolig film! Den handlar om två små pojkar som växer upp till tonåringar.. Övergången är rätt dålig enligt mig, men annars är filmen bra! Man får sig några goda skratt, man kanske fäller en tår.. Den är i alla fall helt klart sevärd! :)



Ni som redan har sett filmen - på en skala 1 till 10, där 10 är bästa betyg, hur bra tycker ni att den är?


Gala och våfflor

Kom precis in, har varit ute med Amanda, ätit glass och våfflor! Det var inte lite gott! :)


Visst ser det smarrigt ut? :)

Nu sitter vi här och klunkar vatten - man vill ju inte få solsting..
Får se vad vi ska hitta på här näst. Skulle inte sitta fel med en film.

Vad har ni helst på era våfflor? :)


Äntligen napp!

Vet inte riktigt när jag kom hem från pappas jobb, men jag har i alla fall hunnit sitta lite här och jag har även solat i en timme! Härliga sol, men det blev riktigt svettigt.. Jag hade en sån där sprutmojäng som man kan använda om man vill spruta lite vatten på sina blommor.. Mycket användbar om man vill ha lite extrafärg och stå ut längre i hettan - men oj så härligt med värme! Den sprutmojängen rekommenderas varmt! (Och svalt!)

Har ringt runt och letat efter någon som har lust att hänga med ut i det fina vädret, men alla verkar planera sin helg tre år innan.. Ringde Amanda och beklagade mig lite, och om en timme är hon här och tröstar mig! Nej, skämt å sido. Vi ska ut i det härliga vädret! :)

Här kommer lite bilder både från igår och idag.













Vad har ni för er en solig dag som denna? :)

Kort uppdatering

Hej!

Jag får kanske be om ursäkt för att det inte blir så mycket skrivet? Min ursäkt är att jag var hos pappa igårkväll, och hans dator är lite seg och internet ville inte, så jag kom aldrig ut, men jag försökte i alla fall.. Men nu har jag kommit åt hans dator på jobbet en sväng, så tänkte uppdatera er lite nu.
Pappa och Krister kom runt niotiden igår, vi satte oss i köket och pratade i någon timme och sen såg vi klart Bondfilmen som gick på trean - Goldeneye. Någon som såg den?
I morses väckte pappa mig vid halv åtta, det blev frukost och kaffe och sen tog vi en promenad ner till pappas jobb, och det är här jag sitter nu.

Bilder från igår kommer senare, nu ska jag se om jag kan hjälpa till med någonting här..
Ha en bra dag så hörs vi senare! :)

Fredagsmys hos pappa

Nu har jag packat ihop en väska och lagt ner filmen - jag drar till pappa och tar med filmen dit. Nu saknas bara lite godis.

Ha en trevlig kväll allihopa! Det ska jag ha! :)

Sista köpet på länge..

Jag har varit hemma en stund, och fy så varmt det är! Solen lyser in och det är nästan för varmt för att sitta inne, men det är ju inte direkt svalare ute.. Kanske ska passa på att ligga och pressa lite ute, så man får lite färg på benen! :)

Idag har vi haft en kort fredag, som vanligt. På engelskan var det bara redovisningar, och så valde vi en film vi ska se.. Åh, vad störande - jag minns inte vad filmen heter!
Efter engelskan hade vi naturprov och det gick ganska bra, så ett VG blir det i alla fall, men jag hoppas såklart på MVG.
På matten löste vi sudokun och efter det skulle vi egentligen slutat, men det stod dans på schemat - inför skolavslutningen.. Så vi åt en snabbis och bytte sen om och dansade i lite mer än en timme! :) Har provat jeans jag ska ha nu också, så nu är det bara att öva på det man inte kan så jättebra.. Men jag känner mig rätt säker på alla steg i alla fall och det känns skönt.

Efter dansen åkte jag en snabbis ner till stan, hämtade ut kortet och skorna och mitt paket, sen hem.


Skorna! Årets nya på fötterna. Alla mina ballerina är från tidigare år.. Men det är ju bra om man inte sliter ut dom direkt, då sparar man ju pengar!


Bikinin - kostade bara 65:-!


Och väskan - 150:-!

Nu ska jag ut och sola lite! :) Vad ska ni göra idag?


Håll en tumme för mig vid niotiden

Godmorgon!

Idag vaknade jag riktigt tidigt.. Jag vaknade fem över fem och hörde mamma pyssla i köket.. Somnade om en stund och vaknade igen 20 över fem, då mamma var på väg att gå.. Jag gick upp och sa hejdå och kröp ner igen. Sov till tjugo i, sen hörde jag Toves väckning, tror jag, så jag gick upp.
Har gjort mig i ordning och druckit en kopp kaffe, ska snart fixa frukost. Vände lite på mina vanor nu på morgonen idag, men det är bra med lite förändring - allt måste inte ske i exakt samma ordning varje dag. Någonting jag behöver jobba med?

Idag är det naturprov då, ekologi. Jag är rätt lugn just nu, jag tror det kommer gå bra för mig. Runt tolv eller ett så blir det dans, öva inför skolavslutningen! :) Det börjar bli riktigt kul, nu när man kan alla danserna..

Jag får inte glömma att hämta ut det jag lagt undan på stan och heller inte mitt paket som ligger och väntar. Detta räknas inte till mitt förbud jag bestämde mig för igår, paketet beställdes tidigt i Maj och det är fortfarande Maj idag, förbudet träder i kraft i Juni! Om ni undrar vad jag har beställt så är det en bikini och en väska.. Det sista jag shoppar innan skolan drar igång - heja mig! Det var lite rea så jag fick bikinin för 65:- och väskan för ungefär 150:-, så det var riktigt bra kap! Bilder kommer senare idag!
Sen har jag ju lagt undan ett par skor, och så ska jag hämta ut ett kort.

Vad ska ni göra idag?

Kolla in tvåan!

Jag måste bara nämna en sak medan jag har det färskt i huvudet. Mamma satt och kollade på något program på tvåan när jag kom in i vardagsrummet, vi pratade om någonting, men om vad är inte relevant. Jag stannade och tittade lite på programmet. Jag kom in mitt i en operation, och det enda jag uppfattade var att det var benen man opererade och man borrade och skruvade fast något på benen.. Det var jättenkepigt. Sen när jag kollat ett tag började de prata om vad det var - det var förlängning! Och inte vilken förlängning som helst, det var asiater som ville bli längre! Det var en tjej som var med i programmet som hade legat på sjuhkus i ett halvår och hon hade vuxit från 150 cm till 162 cm - 12 cm! Och operationen kostade 65.000 svenska kronor - det är helt sjukt enligt mig. Det är väldigt få asiater som blir långa, man ska vara glad för den man är.. Men visst, ibland har man ju önskat sig både kortare och längre, men jag skulle aldrig vara beredd att gå igenom en så smärtsam operation för att bli längre/kortare - jag är nöjd med den jag är, och det borde alla vara. Livet är för kort för att gå och må dåligt för den man inte är eller så som man inte ser ut.
I alla fall - det jag tyckte var mest konstigt med förlängningen var att man gjorde den endast på vaderna.. Tänk er en asiat med kort överkropp, små lår och lååååånga vader? Hur kul kommer inte det se ut?
Jag är inte emot skönhetsoperationer - de som har råd och vill ändra på sig, go ahead. Inget mig emot, men det är någonting jag aldrig skulle göra..

Var det något som såg detta? Vad tycker ni om skönhetsoperationer?

Det är förbjudet!

Okej, jag har kommit överrens med mig själv om att jag inte får köpa några kläder i sommar! Jag har redan försökt med det här en gång, och då gick det åt skogen.. Men det var i början av året och då slutade ju vintern och våren började och man behövde byta ut trista färger mot lite gult och rosa! Men nu i sommar kommer jag inte behöva något nytt - därför ett förbud! Jag lär ju spara rätt mycket pengar också, eftersom det är kläderna som kostar mest..
När jag säger kläder så menar jag trosor, strumpor, BH:ar, jeans, shorts, klänningar, tunikor, linnen, t-shirtar och toppar - hela paketet!
Det är lika bra att skriva det här, så ni vet om det.. Ju fler som vet om det ju lättare blir det att hålla löftet. Jag ger ju löftet till mig själv, men om fler vet om det då känner jag mig mer peppad att klara av mitt mål! :)
Från och med Juni och fram till att skolan drar igång igen så får jag alltså inte köpa något plagg alls! Önska mig lycka till!

Skulle ni klara av att ha ett klädförbud?


Dålig uppdatering, jag vet

Hej!

Förlåt för en dålig uppdatering idag, men dagen har verkligen gått i ett och jag har bara inte hunnit sitta här.
Det var skola till tjugo över tre. Vi hade bland annat teater och två timmar dans! Gick även igenom det sista inför provet i ekologi imorgon.
Efter skolan åkte jag förbi Pressbyrån och hämtade ut en gratis Malaco Truly, sen vidare till Mathilda! Vi la oss ute på hennes tomt, solade, åt bullar, lyssnade på musik, klunkade både vatten och dricka och bara hade det skönt i solen! En del prat hann vi ju med också, såklart. Tack för en trevlig eftermiddag! :)









Åkte från Mathilda strax efter fem, så var hemma innan halv och då gjorde mamma varma mackor, vi såg på nyheterna och sen har jag pluggat till provet imorgon. Det känns rätt bra, så jag tror inte jag behöver kolla mer på det idag. Kollar en snabbis imorgon innan provet!
Har även hunnit ta en dusch och skölja av mig all stress och alla tankar. Jag skrev ett inlägg för någon dag sen om att man inte ska betygshetsa osv, och det gör jag inte, men när man vet att om man gör ett MVG på provet så kan man få MVG i kursen, då blir det ju lite extra press på en! Men jag tror på mig själv och jag hoppas verkligen att jag klarar det. Ni får hålla tummarna för mig imorgon! :)

Vad ska ni göra resten av kvällen? Själv ska jag snart hoppa ner i sängen och läsa en bit i mina två böcker - Skymningsbarn och Ett oskrivet blad. Någon som har läst dom böckerna?


Halvstressad

Idag har jag en del att göra, så jag ska försöka pussla ihop allting så gott det går så jag hinner med så mycket som möjligt.
Jag har skola, jag ska hämta ut en godispåse, jag ska hinna träffa Mathilda en sväng, jag ska försöka komma ut på en liten promenad/joggingrunda och jag ska även plugga inför provet vi har imorgon! Jag får se om jag hinner med allt.. Jag får eventuellt stryka joggingrundan.

Sitter här och har ätit två mackor med Bonjour på. Kaffet är kvar. Ska ta mig lite fil, annars blir jag inte mätt och idag är det rätt mycket aktivt i skolan. Vi har slått ihop tvåornas idrottslektion med våran idrottslektion, så det blir två timmar - och då ska vi dansa! Sen har vi teater det sista också.. Jag tror jag tar med mig en frukt och några Digestive så jag har något att knappra på ifall sockret sjunker.. :)

Ha en bra dag så hörs vi senare!


Jag är på väg..

..Mot sängen och sömnen! Är väldigt trött, så ska avsluta här nu och borsta tänderna. Och läsa, det får jag inte glömma innan jag somnar!
Imorgon är det bestämt att jag ska vara med Mathilda, men jag har inte tänkt på att höra av mig till henne idag.. Och hon har heller inte tänkt på det, har jag märkt. Ska se om hon är inne på msn, annars piper jag på henne innan jag kryper ner. :)

Godnatt och sov gott, så hörs vi imorgon!

Jag älskar när svetten rinner..

Kom in för kanske 20 minuter sen. Har varit ute och sprungit en lagom runda, fort gick det idag! Nu rinner svetten om mig så jag ska hoppa in i duschen och bli ren och fräsh igen. Det är inte så fräsht när svetten rinner, men det känns bra för då vet man att man har gjort bra ifrån sig och fy så härligt det är att springa!

Jag vet inte om ni har det som jag har det, men min träning har uppehåll över sommaren. Känner ni igen er? I så fall - hur tränar ni då? Tränar ni på gym eller tränar ni hemma med sit-ups, armhävningar och joggingrundor?


Gratis skor och kollage

Kom hem för en timme sen ungefär. Har stämt gitarren gång på gång, nya strängar har ju en tendens att stämma om sig nästan direkt.. Jag har även övat in alla ackord igen - I'm back! Och för er som inte känner mig så väl - jag lärde mig spela gitarr på ett konfirmationsläger jag var på sommaren 2006, sen dess har jag övat hemma.. Men sen i somras så har jag inte haft gitarren uppe.. Så det vet en del att ta igen, men vad gör man inte för musikbetyget?

Dagen har varit bra. På teatern fortsatte vi med dikterna och agerandet - alltid lika kul. På dansen gick vi igenom tvåornas dans, det vi kunde av den vill säga. Det gick väldigt bra :)
På bilden fick vi varsin sko av vår lärare - ja, vi FICK en sko - som vi skulle göra om, hur vi ville. Vissa sågade av klacken, vissa skar sönder skon och andra bara pyntade skon som den var. Jag hann även med att göra ett kollage! Bild på det kommer nästa vecka.. :)

Just nu sitter jag och dricker lite te, ska snart sätta mig i köket med ekologin och fixa lite mellanmål.. Nu ska här pluggas!


Äntligen medlem!

Efter många mejl, frågor och annat så är jag äntligen medlem i LUF (liberala ungdomsförbundet). Stort tack till er som hjälp mig med alla mina frågor :)
Nu är det bara att vänta på att få veta vad som är på gång, och jag måste hålla utkik efter en basliberal-kurs i mitt område. Det är lättare att ta sig till Göteborg än till Stockholm för mig.

Sitter här med dagens kopp. Rätt trött idag med, men efter en danslektion på morgonen så är man nog vaken sen!
Idag blir det att ta tag i lite naturfrågor igen, repetition inför fredagens prov. Jag är lugnare nu än jag varit på länge inför ett prov - jag kan det här.

Är det någon mer som är medlem i LUF? Kanske lite knasig fråga, det är ju självklart, jag är ju inte ensam. Men det vore kul att ha kontakt med några fler från LUF!



Konsten att acceptera

Det är någonting som jag har haft problem med fram och tillbaka - konsten att acceptera saker och ting. Att acceptera att man inte kan få MVG i alla ämnen eller att man inte kan bli vigare än alla de andra i ens dansgrupp, att man inte kan göra perfekt ifrån sig varenda gång. Jag hade alldeles för höga krav på mig själv i början av terminen och det mår man ju inte strålande av direkt, men det hjälpte mycket när jag bytte tillbaka till estetiska i stan. Att sitta på en buss två timmar om dagen, att ha tonvis och åter tonvis med läxor att göra, och det hann komma mer innan man blev klar med den första högen, det är inte bra för någon! Alla måste få tid att få rå om sig själv ibland, eller ganska ofta. Man måste må bra, annars klarar man ännu mindre.. Och mår man dåligt och vill prestera högsta betyg och då inte kan göra det, då mår man ännu sämre och så blir det en ond cirkel..
Har jag något tips då? Mja, jag vet inte.. Men det funkade för mig. Jag gick en tid hos en kurator på skolan och vi pratade inte bara om mina ''problem'' utan vi pratade om hur vardagen annars var, vilka jag umgicks med och hur det var hemma. Hon var suverän och hon har hjälpt mig mycket, men jag har även gjort en del själv. Jag slutade ställa så höga krav på mig - man kan bli väldigt mycket utan MVG i allt!
Nu när jag ska ha ett prov ser jag till att jag är väl förberedd (det gjorde jag förr också) och jag ser till att slappna av innan, att tänka ''jag kommer klara det här'' eller ''enligt mig så kan jag det jag behöver kunna och det är bara att hoppas på det bästa'' eller ''jag gör bara mitt bästa, mer kan jag inte göra''. Tro det eller ej, men mina betyg har skjutit i höjden sen jag började sluta betygsstressa och ha så stora krav på mig själv. Nu siktar jag på MVG bara i de ämnen jag vet att jag faktiskt kan få MVG i, och ibland lyckas jag, ibland inte. Jag siktar på en lagom nivå, ibland lägre för att sen kunna bli extra glad för att jag fick bättre än vad jag trott!
Så sluta betygsstressa och ha så höga krav på er - jag vet att det är svårt, men det mår ni själva bäst av i längden. Man måste inte bli en advokat eller en läkare. Alla yrken behövs och det finns ett jobb för alla, sen vill man ju åt olika håll och vissa når sina mål.. Andra når inte sina mål, men då kommer vi till det igen - konsten att acceptera.

''Gud vad velig hon är eller?''

Är det bara något jag fått för mig eller tänker ni så nu? När jag ändrar min blogg stup i kvarten? Visst, jag har haft svårt att bestämma mig. Jag är en människa som måste ha ordning och reda, som ska ha var sak på sin plats osv. Om jag ska göra något så ska jag göra det grunligt och bra redan från början, och den bruna bloggen var rena skämtet jämfört med resultatet nu!
Om ni undrar varför jag bytte bakgrund precis så beror det på att man såg bilderna så dåligt när bakgrunden lyste igenom överallt.. Och jag tycker det är synd om ni inte kan se alla mina bilder! :)
Men nu ska jag inte göra om här så mycket mer. Möjligtvis något pyttelitet som jag märker inte ''ser bra ut'', men annars kommer min blogg nu mera se ut så här!
Så, vad tycker ni om min design?


Hanna hjärta Johnny Depp

Hanna gick precis hem och jag ska snart fundera på vad jag vill ha till kvällsmat.
Jag och Hanna var säkert ute och gick i en timme och bara pratade - sånt är så härligt. Sen när vi kom in satte vi oss i Toves säng och såg på Chocolat. Man blir allt lite sugen på choklad när man ser den filmen! :)
Hanna pratade hela tiden om att hon ska gifta sig med Johnny Depp - man ska aldrig säga aldrig, men tyvärr Hanna, jag tror inte att din önskan kommer gå i uppfyllelse..


Nu ska jag ut i köket och fixa något till magen, sen blir det att kolla på naturen.


Plus, plus, plus

Jag måste bara börja med att säga att redovisningen av min Power Point gick strålande - speciellt på engelskan! Jag hakade upp mig någonstans, men det händer alla. Det viktigaste är att jag blev nöjd.
På danstimmen såg vi på ännu en film. Den här handlade om Margie Gillis, en mycket duktig dansare inom modern dans. Hon var från Kanada och var dotter till två OS-skidåkare. Häftigt att två skidåkare får en dansare!
Efter dansfilmen hann vi kolla på tvåornas danser som vi ska lära oss och det såg ganska bra ut, sen gick vi till engelskan och jag och Elin redovisade våra arbeten! :) Det gick rätt bra tycker jag.
På musiken, sista lektionen, pratade vi betyg och spelade i våra grupper.. Hur många plus kan en lärare sätta på ens betyg när det ändå inte står med några plus i slutbetyget? Jag ligger på VG +++ eller något i den stilen, så sa Gunilla i alla fall.. Imorgon ska jag ta med gitarren så hon från stränga och stämma den, sen ska det övas lite och så ska jag visa vad jag kan, så jag kanske kan höja betyget till ett MVG! Vi har verkligen ett störande betygssystem. I slutbetyg så kommer det stå ett VG, även fast jag har 5000 plus! Och om en person har ett svagt VG så står det fortfarande VG i betyget, och då ser det ut som att vi är lika duktiga i tex. musik - men det är vi ju inte? Hoppas det blir någon ändring på det!

Nu ska jag och Hanna ut och gå en sväng! :)
Vad ska ni göra i eftermiddag?


Redovisning

Alldeles strax börjar lektionen, men vi är bara tre här.. Önska mig lycka till i alla fall! :)

Jag vann!

Det trodde jag aldrig jag skulle göra, jag är väldigt tveksam till allas dessa tävlingar hit och dit på alla bloggar, eftersom det är så många som vill ha en viss goodie bag eller design.. Ibland känns det inte ens värt att anmäla sig - men det är det verkligen!
Minns ni att jag skrev ett inlägg om en bloggdesign som jag var med och tävlade om? Jag har vunnit den! :)
Tack så mycket till Ninna!


En ren Lovisa

Nybadad och fräsh, nu ska jag bara svara på lite kommentarer, läsa en snutt i Skymningsbarn, en snutt i Ett oskrivet blad och sen ska jag hoppa i säng. Det ska verkligen bli skönt att få sova! :)

Nu har jag en ny design - igen! Jag lovar, nu ska jag inte ändra så himla mycket mer. Jag är inte lite nöjd och jag har den här sidan att tacka, utan den hade jag inte fått min blogg så här snygg! Jag har ingen aning vem som har sidan, men stort tack i alla fall.

Har ni gjort era designer helt på egen hand eller har ni också tagit hjälp av någon liknande sida som jag gjort/någon vän?

Ha några riktigt bra sista timmar på det här dygnet, det ska jag ha!
Godnatt och sov gott!



Äntligen en riktig sol

Usch, vad dålig jag har varit på att uppdatera idag! Jag har inte tagit mig tid idag, men nu är jag här.
Dagen har varit bra. På idrotten spelade vi soft ball - roligt! Innan det hade jag en Excelgenomgång och det gick väldigt bra, så nu har jag prov i Excel nästa tisdag. Och imorgon är det redovisning i Power Point.
Naturen var inställd, så jag gick med Therese, Malin och Maria till skrivstugan och satt och svarade på lite kommenterar och bara fördrev tiden.
På teater gick vi igenom ännu en dikt, det blir bara roligare och roligare!

När jag kom hem la jag mig på balkongen med Mariekex och njöt av solen.
Har även börjat läsa i Ett oskrivet blad, en av två böcker som jag har valt på svenskan att läsa över sommaren. Ska försöka läsa lite varje dag, men det är jobbigt att läsa två böcker parallellt. Jag har i alla fall som mål att ha läst ut båda böckerna innan första Juli.


Har precis ätit kvällsmat. Var ute och sprang en runda förut med Tove - det var härligt, men väldigt varmt. Nu ska jag försöka mig på bloggdesignen, en gång för alla! Önska mig lycka till!

Hur har eran dag varit? Är det mycket nu innan sommarlovet?


Ännu en måndag

Godmorgon!

Idag är jag rätt seg.. Har väl sovit lite halvbra i helgen känner jag, men det är bara att bita ihop - och dricka kaffe!
Idag är det en lång skoldag, typiskt när jag är trött. Och så missar jag sovmorgonen för jag ska ha genomgång med Öystein i Excell. Det ska i alla fall bli skönt att få alla datorkunskapsprov överstökade! Håll tummarna för mig!

Läste i Mariestadstidningen nu på morgonen.. En mamma som hade skrivit en insändare som hade rubriken Vad händer på Vadsbo?, ja något i den stilen i alla fall. Det var en riktigt bra insändare, jag är inte ensam om att tycka att det är segt och slappt! Jag hoppas skolledningen läser tidningen och hajar till - jag vill förtjäna mina betyg och jag vill veta att jag kommer klara mig på högskolan och i resten av mitt liv!

Dags att dricka ur kaffet och packa väskan. Man kanske skulle ta på lite mascara? Då ser man nog lite piggare ut i alla fall.. :)

Ha en bra dag så hörs vi senare!
(Under tiden ska jag försöka vänja mig vid att ha en brun blogg..)


Under ombyggnad

Jag har försökt och försökt så gott jag kan att få bloggen snygg, enligt mig, men det är lättare sagt än gjort!
Jag har fått idétorka, och det beror nog lite på att jag inte har ätit kvällsmat än, så det ska jag prioritera nu.. Bloggen får väl se ut så här, men jag är inte nöjd. Med lite mat i magen, fantasi och en dator med photoshop så ska jag nog lösa det, men det kan ta ett tag innan jag kommer åt en dator med photoshop, så jag hoppas ni står ut.. Fast det är väl det jag skriver och inte designen ni kommer hit för, så varför ursäktar jag mig?
Jaja, det är så här bloggen kommer se ut ett tag framöver, men det är inte så den ska se ut i slutändan!

Ha en fortsatt bra kväll!


Dags att koppla av

Kom hem för lite mer än en timme sen. Har jobbat hela dagen så jag är rätt slut nu.
När jag kom hem blev det en välförtjänt godbit efter hårt slit!



Jag ska snart tappa upp ett varmt bad och koppla av en stund, sen blir det te och kolla över naturen en stund. Resten av kvällen tar jag som den kommer.. Jag ska verkligen njuta av helgens sista timmar!

Vad ska ni göra ikväll?


Ny design




Grattis Ryssland

Ett stort grattis till Dima Bilan och Ryssland som vann Eurovision Song Contest! Jag toppade dom bland mina topp-fem-favoriter igår, och Ryssland var verkligen bra! En värdig vinnare.
Gick in på Aftonbladet och läste lite, och det står mer om hur besviken Charlotte Perelli var än vem som vann, så jag fick leta runt lite innan jag hittade Dima Bilan. Jag ser inget konstigt i att Charlotte inte gick så långt. Hennes låt var bra, men bara för att hon är svensk är hon inte bäst, det finns nog de som blev mer besvikna igår. Och sen stod det någonting om att Norge svek oss? Norge röstar på de låtar de tycker om, dom är väl inte tvingade att rösta på oss i Sverige? Varför måste media göra allting så mycket större än det egentligen är? Hon får vara glad att hon vann i Sverige en gång till, fick åka utomlands och sjunga ute i Europa en gång till - det är rätt bra gjort tycker jag.

Nog om Eurovision Song Contest. Jag sitter här och har precis ätit upp min frukost, men kaffet är kvar till sist som vanligt. Idag vankas det jobb, det ser jag fram emot. Förutom att jobba så har jag ingenting inplanerat idag, eller ja, Emil ska ringa mig när jag har slutat jobba, men något bestämt har jag inte.

Vad tycker ni om att Dima Bilan vann?


Donnor i glitterkletiga ben

Vi insåg efter att ha hört alla bidrag att vi inte skulle orka hållas oss uppe hela natten, så alla är mer eller mindre på väg i säng vid det här laget. Huvudsaken är att ha hört alla bidragen. Det blir att söka på aftonbladet imorgon bitti och få veta vinnaren.

Lite åsikter om några av bidragen. Mammas vännina Lotta sa en hel del bra saker också, som jag har tagit med lite här och var.

Polen: Är det Disneydags? Trodde jag hade satt på ESC. Snälla, rara, lilla sjöjungfrun..
Island: Mycket söta sångare, klädda, men för mycket dunk.
Storbrittanien: En ny musikstil är född - gospeldisco! En rätt glad låt, men nej, det var för mycket dunk, jag hörde ju knappt vad killen sjöng!
Finland: Jag höll för öronen under hela låten! Fruktansvärt!
Turkiet: Bättre och mjukare än Finlands bidrag, men ingen vinnarlåt.
Portugal: En fin låt. Jag gillade speciellt sticket.
Tyskland: Är detta ett skämt?
Lettland: Låten började alldeles för häftigt, man ska bygga upp låten, inte börja på max. En blandning av Nicke och Nilla och Aqua.
Sverige: Mycket bättre när man hörde den efter alla dessa halv- och helkassa bidrag, men fortfarande ingen vinnare för mig, men självklart vill jag ju att Sverige vinner!
Danmark: En riktig bli-glad-låt! Den var riktigt bra, kul och naturlig. Hans röst överröstades inte av alla instrument - mycket bra!
Georgien: Den blinda tjejen.. Mycket känsla, låten var bra, sticket var ännu bättre och klädbytet var häftigt.
Ukraina: Typisk låt för tonårsdiscon.. Suck.
Albanien: Hon har råd med en mantel men inte med en tröja som täcker magen? Låten var annars helt okej.
Frankrike: Töntigt och oseriöst. Vad kan det ha tagit för dom att komma på det där, en kvart?
Azerbajdzjan: Ursäkta, men det finns faktiskt små barn som sitter och tittar på Eurovision Song Contest - på med kläderna!
Grekland: Söt tjej, söt klänning. En typisk yngre tonårsidol.
Spanien: Ketchupdansen för vuxna.
Serbien: Väldigt fin och mystisk låt, väldigt genomtänkt. Vackert slut.
Ryssland: Fint med fiol, låten var bra. Undrar lite vad de har betalt skridskoåkaren..
Norge: Den första artisten som såg ut som en helt vanlig tjej, så naturlig. Klännigen var fin, fint med brass i bakgrunden. Fler naturligare artister, tack!

Min topp-5-lista är (ingen speciell ordning): Israel, Serbien, Sverige, Norge, Ryssland!

Vem/vilka tycker ni var bäst? Ringde ni och röstade på någon?

Nu ska jag pallra mig till sängen och sova fem kvart i timmen! Godnatt!


Eurovision Song Contest


Ikväll sitter stora delar av Europa framför burkarna och äter chips och dricker gott och hejar på sitt land eller den låt de tycker är bäst! Det är härligt med traditioner som gör att länder samarbetar, även fast det har varit lite tjafs mellan Perelli och en tjej till.. Vad handlade grälet om? Samma outfit? Jag är inte så insatt, brukar inte läsa skvallertidningar, men jag har hört lite flyktigt om det.
I alla fall, det ska bli en mysig hemmakväll med i stort sett alla trängandes i soffan bland chips, popcorn och cola. Synd att det är så sällan man sitter så.

Har ni hört några av de andra ländernas bidrag?
Hejar ni på Perelli?
Tyckte ni Perelli var den rätta vinnaren av Sveriges tävlande, och om inte, vem hejade ni på?
Vem/vilka tror ni kan vara ett hot mot Perelli ikväll?

Även fast jag tyckte att Rongedal och Amy Diamond var mycket bättre än Perelli så hejar jag ju såklart på henne - jag vill att Sverige vinner!

Ha en mysig kväll!


Bloggdesign

Ja, varför inte vara med i ännu en tävling om en snygg bloggdesign? Så länge jag inte har Photoshop kommer jag inte kunna göra någon toppensnygg helt själv, så varför inte låta någon annan göra jobbet och bara ge mig den? Jag hoppas såklart att jag vinner! Det är Ninna som har tävlingen!
Här är den bloggdesignen jag vill ha, men det finns fler som lottas ut!



Håll tummarna för att jag vinner den!


En härlig promenad

Usch vad jag älskar solen och värmen, men alla småkryp får gärna försvinna!
Här kommer lite bilder från promenaden.















Nu ska jag ut i köket och ta mig lite fika!


Soljuice och för dyra gladiatorsandaler

Hej!
Har precis ätit lunch och nu sitter jag här med en kopp kaffe. Var på stan förut idag, först gick jag runt med mamma och hon hittade en jättefin topp, sen träffade jag Louise och vi tog en fika. Vi provade en chokladbakelse som var hur god som helst, och juice till det. Efter fikan strosade vi runt lite på stan och jag hittade lite småsaker.
Vi tittade bland annat in på Euro Sko och jag blev helt såld på ett par gladiatorsandaler, men för tillfället så har jag inte råd. Längtar tills studiebidraget kommer - hoppas dom finns kvar då!



Dagens handlat:
  • En morsdagpresent till mamma - ett ljus med rosor på.. Hon fick det idag för jag kunde inte hålla mig :)
  • Vaxstripes! Snart vet jag vad som verkligen fungerar bäst. Antar jag jag kommer säga aj..
  • Ett halsband från Guldfynd
  • En ansiktsmask




En närmare bild på halsbandet. Det var kärlek vid första ögonkastet! :)

Nu ska jag dricka upp kaffet och tvätta bort sminket, sen ska jag ut i solen!


En ledig lördag

Godmorgon!

Jag har varit vaken ett tag, ska snart ta mig lite frukost. Det är så skönt, för jag skulle egentligen ha jobbat idag, men eftersom Carro inte kunde förra lördagen så fick jag jobba för henne då och då fick hon min lördag - så jag är ledig! :)
Jag ska ner en sväng på stan senare, fika med Louise och kolla runt lite. Det känns som det här kommer bli en riktigt bra dag, och att solen skiner gör ju inte dagen sämre direkt! :)



Jag har klagat lite på folk som bara bloggar om vad de shoppar och sina outfits, för i längden blir sånt trist att läsa om/kolla på. Men någon gång går ju an, och jag skriver ju om annat också, så här har ni dagens outfit! Den första på flera månader.. :)

Nu ska jag kila iväg till köket och stoppa något i magen. Ha det bra så hörs vi senare!


En Lovisa i nöd

Jag sitter och ska göra om designen lite på bloggen. Har börjat tröttna på att bara ha det svart och vitt, så jag ska göra om den! Jag har en header och en bakgrund, men sen vill jag även ha samma färg som bakgrunden har på texten, men jag hittar ingen bra sida där det finns färgkoder? Någon som vet, någon som har lust att hjälpa en Lovisa i nöd?
Det vore verkligen jättesnällt!



Grattis igen!

Kom nyss hem. Har varit ute och firat pappa. Han fick paket och så bjöd han på god mat! Tack pappa för en trevlig kväll, och jag hoppas du får en fortsatt bra födelsedag! :)



Pappa sa en finurlig sak förut. Vi pratade om att få för lite sömn och ha saker i skolan som är obligatoriskt och att det kan bli jobbigt att gå upp tidigt när man knappt har fått sova. Då sa pappa ''sov fem kvart i timmen'' - väldigt smart! Det var inte första gången han sa så, det har han sagt fler gånger.. Men det var först nu det verkligen fastnade i mitt huvud.

Nu ska jag ta det lugnt resen av kvällen, det kanske går något bra på tv..

Vad gör ni ikväll?


Grattis och hurra till pappa!

Grattis på 52årsdagen! Hoppas du får en riktigt bra dag. Ikväll blir det god mat och presenter! :)




Dagens goda gärning


Köpte en pin idag och gav en liten slant så att fler hjärtan får klappa längre!

Det är någonting som alla borde göra någon gång - skänka pengar till behövande. Det måste inte vara fattiga människor runt om i världen, det kan vara till cancerforskning och liknande. Men visst är det bra att skänka pengar som arbetar mot fattigdom. Alla som lever i överflöd borde hjälpas åt. En del tycker kanske att det inte är vårat problem att de har det dåligt och vi har det bra - vi har snarare haft tur som har fått komma till i ett så pass bra land! Jag tror inte att de som föds i fattiga länder väljer det? Visst, alla fattiga kan inte leva på våra löner - men en liten slant tror jag nog att alla kan skänka någon gång ibland. Alla måste hjälpas åt för att världen ska bli en bättre plats att leva på och det kanske betyder att vi som är rikare måste ta första steget och hjälpa de fattiga att stå på egna ben, och när de kan det så kan alla hjälpas åt!

Skänker ni pengar till någon organisation?


Jag älskar min randiga t-shirt

Här kommer några bilder på det jag beställde från Ellos - fick det idag!




Det blev även ett par khakibeiga shorts och en film - Chocolat. Får se när jag får tid att se den! :)
Nu ska jag storstäda här hemma!

Vad ska ni göra ikväll? Mysa hemma eller ut och göra stan osäker?


Så härligt att få helg innan lunchtid



Slutade skolan vid elva. Åkte och hämtade ut kläderna och åkte sen hem och fixade en sallad till lunch!
Mamma har också slutat tidigt och Tove är lite krasslig - krya på dig!


Allt-möjligt-gott-kvällsmat



Mamma, du tajmar väldigt bra! Tapenadetortillas är så himla gott och smakade extra bra ikväll!

Vill ni testa så får ni ''receptet'' här: Två tortillasbröd. Lägg Tapenade och ost mellan bröden, in i micron i en minut på full effekt - voila!



Det är någonting med färgen grön

Vi var ute på naturlektionen idag och skulle kolla efter familjen ros, korgblommig och sen skulle vi försöka känna igen så många trädsorter som möjligt med hjälp av bladnyckeln - ett papper vi fick där det stod hur bladen på vissa träd såg ut osv.

Det är lite häftigt att en Asp har stora löv när den är ett litet träd på knappt ett år, och när den har blivit fullvuxen så har bladet också blivit fullvuxna, men de har blivit mycket mindre! Hur kan det komma sig? Någon som kan svara på det?





Här kommer några bilder på Jessicas hand - vi hade sårsminkning i onsdags igen! Det var frivilligt den här onsdagen, så jag gjorde annat, men jag måste beröma alla lite, vi har talang i vår klass!
Hennes sår är inte riktigt klart här. Hon tog till mer teaterblod senare och så målade Therese ett blåmärke på så att det såg mer ''verkligt'' ut.
Vad tycker ni?






En väldigt seg Lovisa

Ursäkta uppehållet idag, men jag har varit helt slut sen jag slutade skolan vid 15.20. Mesta tiden har gått åt till att svara på kommentarer.
Dagen har i alla fall varit bra och vi fick veta hur det hade gått på svenskaprovet - jag fick MVG! Har jag turen på min sida eller har jag turen på min sida den här veckan? Finns det någon hake med all tur? Jag tackar ju och tar emot, men det känns rätt overkligt till och från..

På teatern gick de sista krafterna ur mig. Vi hade Rogerring - vi sitter och pratar, klassen och teaterlärarna. Vad vi pratar om osv., det stannar inom de fyra väggarna, men det var verkligen skönt att få prata av sig!

Nu ska jag hjälpa till lite här hemma och hänga en tvätt. Får se vad det blir till kvällsmat.

Har ni några speciella uppgifter ni gör varje vecka hemma? Får ni betalt för att städa hemma eller ingår det i eran månadspeng?

Bekvämt och bra, eller?






Snart har jag mina chinos

Är det någon som har läst böckerna om systrar i jeans? Jag har första, andra och tredje sommaren hemma, men jag har inte läst någon av dom! Jag har sett filmen till första boken och den var sådär.. Är böckerna bättre?

Nu ska snart ta mig till skolan. Idag får vi veta hur svenskaprovet gick. Jag är inte lite pirrig! Jag hoppas att det gick så bra som jag tror att det gick! :)

Imorgon, äntligen!, får jag hämta ut mina och Toves kläder! Jag kan knappt bärga mig!



Vad ska ni hitta på idag?


Bra bloggdag

Idag har statistiken skjutit i höjden och det har jag er, kära läsare, att tacka för så stort tack till er som läser och kommenterar! :)

Jag vill tipsa om en sak som jag tipsade om tidigare i maj, men det kan aldrig sägas för mycket.
Jag blev medlem på en sida som heter gratisbio.se för kanske en vecka sedan och det går redan strålande! Själva sidan och medlemsskapet går ut på att samla poäng och när man har en viss summa poäng så kan man byta poängen mot biobiljetter eller presentkort - helt gratis! Man kan välja om man vill att det ska kosta att samla poäng eller inte. När man väl har blivit medlem, som är helt gratis, så gå man in på poäng i menyn och då kommer det upp en massa sidor som man kan besöka. Ibland behöver man bara besöka en sida för att få poäng, ibland måste man delta i undersökningar, ibland måste man bli medlem på sidorna och ibland måste man handla - men man väljer alltid själv om man vill betala eller inte och det står klart och tydligt om det är gratis att bli medlem osv.
Ett exempel på en sida man måste handla på för att få poäng är Ellos - men det är lättförtjänta poäng, speciellt nu när Ellos har upp till 70% på massor av varor!

Några sidor jag har använt för att samla poäng:
  • Ellos.se
  • Lindex.se
  • Strumpbutiken.com
  • Eniro.se
  • Sembo.se
  • CDON.COM
Gå in på www.gratisbio.se och bli medlem, ange Lolovovisosa som värvare eller gå in på den här länken.
Om ni väljer att bli medlem utan värvare får ni bara 50 poäng att börja med, men om ni blir värvade så får ni 75 poäng!

Lycka till!


Kitsch-kit



Jag är med och tävlar om ett kit från kitsch.se på Maries blogg!


Halsband med stjärntecken

Pannkakorna smakade mums! Det var länge sen jag åt lagad mat till kvällsmat. Det beror inte på att min mamma inte lagar mat utan att jag har sagt att hon behöver inte tänka på mig, för vi är tre stycken som ska ha mat + mamma och alla äter olika. Tove äter inte fisk och jag äter inte kött, och sen har via tre saker som vi inte gillar.
Det var gott i alla fall!
Nu ska jag ta tag i Skymningsbarn.

Förresten - jag är med och tävlar om ett halsband på Sofias blogg! Tävla ni också! :)

Roslund och Hellström

Jag har en ny bok som heter Flickan under gatan och den är skriven av Roslund och Hellström. Jag undrar om det är någon som har läst boken och har ni det - vad tyckte ni om boken? Var den bra/dålig?
Avslöja ingenting bara!




Nu blir det pannkakor!


Jag saknar Madeira!

I Januari i år var jag och mamma iväg till Madeira i en vecka. Det var underbart att få komma iväg lite från kalla Sverige och få njuta av sol och god mat och att bara få lata sig! :) Inte behöva jobba, inte behöva gå i skolan. Dock hade jag med lite läxor som behövdes göras, men det gjorde ingenting att sitta en timme eller två varje kväll när man fick vara med om så mycket spännande och kul under soltimmarna! :)
Jag hade ingen blogg när jag var iväg, men jag tänkte lägga upp lite bilder nu i efterhand. Bättre sent än aldrig.

Här kommer lite bilder från resan!
Bilder från planet, från solbadet där vi låg några av dagarna, för Madeira har nämligen inte någon strand. Det är en vulkanö - fast vi hittade sand en gång på en heldagsutflykt vi gjorde med fritidsresor, men då var sanden svart!
Vi åt Espadafisk, en slags ålliknande fisk som lever 1500 m ner i havet och som man fiskar upp genom att locka den med bläckfiskar och när den nappar så drar man upp den, och den dör av dykarsjukan upp. (Luftbubblor i blodet.)
På vår heldagsutflykt lyckades jag bli halvt genomblöt. Jag gick ner på en strand och skulle fotografera vågorna som var väldigt stora, men jag trodde aldrig att de skulle nå upp till mig, för jag stod en bra bit upp. Men jodå, jag fick en våg upp på låren. Det häftigaste var att jag sekunderna innan vågen kom hade lagt tillbaka kameran i sitt fodral och lagt den i fickan på regnjackan - vilken tur säger jag bara, annars hade den varit kaputt!
Vi tog många promenader ner mot centrum, och dit hade vi ungefär 2,5 km.
Vi var på besök i några kyrkor, vi shoppade och avslutade vår sista dag med en urgod pizza på en italiensk restaurang som låg precis vid hotellet.
Någonting jag tyckte var häftigt med Madeira var deras julfirande. De börjar fira när vi firar, men sen fortsätter de ända fram till den 5:e januari. Kvällen då vi kom så var det sista dagen de firade jul. Dagen efter när vi gick ner till centrum började de plocka ner allt julpynt och det var inte lite julpynt de hade!












Om ni aldrig har varit på Madeira - det är ett ställe (en ö) ni måste åka till innan ni dör! I Januari blommar det nästan som mest och det är ca 20°C varmt. Det finns risk för mycket regn, men jag och mamma hade turen på vår sida - det regnade endast några timmar under en dag och den dagen befann vi oss i bergen och märkte ingenting! :)

Om ni undrar någonting om Madeira eller om vår resa, vad vi gjorde för utflykter etc., så får ni jättegärna fråga! :)


Flyga drake

Måste bara tipsa er om en bra bok som även har blivit film! Den hade premiär i år och går fortfarande på bio. Flyga drake heter den och är skriven av Khaled Hossieni. Jag ska inte avslöja för mycket vad den handlar om, men det är två pojkar, en fattig och en rik, som växer upp i Afghanistan på 70-talet. En hemsk sak händer under en drakflygarturnering och vänskap förstörs..
En tid senare tvingas den rike pojken, Amir, fly tillsammans med sin pappa och till slut hamnar de i USA. När han är vuxen kommer ett erbjudande - det går att ställa allting till rätta igen..

Det är bäst att börja med boken så man har handlingen i färskt minne, annars kan det bli svårt att hänga med. Boken är också något mildare eftersom man läser det som händer och skapar då sina egna bilder av händelserna. Att se Flyga drake på bio var häftigt - filmen stämde överrens med de bilder jag hade fått när jag läste. Filmen blev väldigt rå till och från, men den är fortfarande sevärd!
Boken och filmen - de är båda lika bra, fast på olika sätt. Läs boken först, se filmen sen.




Hör mig, skogens ande

Idag på teatern tog vi tag i min och Jessicas dikt och gjorde ett drama till den. Det var jättekul, fast i början kändes det lite segt, men när vi väl kom igång var det hur kul som helst! Nu har vi gjort klart två dikter - hur många är det kvar?

Tog lite bilder på väg ner till teatern.






Har precis druckit upp en kopp kaffe och ätit ett äpple. Ska försöka läsa lite i Skymningsbarn senare, men först - två inlägg till! Håll utkik!


Burn the floor one more time

Godmorgon!
Gick upp vid sex som vanligt. Sitter nu med kaffet kvar och bara myser med att idag är det minsann ingen jobbig dag! Först på morgonen har vi dans och då ska vi se klart på Burn the Floor. Förutom ljudet så är filmen toppen!
På teatern ska vi antagligen jobba vidare med dikten vi gjorde ett litet drama till förra gången. På bilden har vi ingenting för oss på just nu, så det kanske blir lite betygssnack - skulle vara kul att veta hur man ligger till. Det dåliga med betyget i bild är att det kommer slås ihop med musikbetyget, alltså får man ett gemensamt betyg. Är det så smart? Tänk om man målar som en kratta och sjunger som en näktergal? Ska man få lägre betyg bara för att man inte kan det ena? Nu sjunger jag inte som en näktergal, men jag kan ju sjunga, och jag målar heller inte som en kratta. Jag hoppas jag får ett bra betyg i alla fall. Punkt.
Efter bilden har vi bara engelska kvar och Lars och jag ska prata om min bok.
Emil kunde inte fika i eftermiddag så jag har ingen aning vad jag ska hitta på, men det löser sig.




Äntligen tid i soffan

Kom precis upp ur ett skönt bad. Ska bara koka te och plocka fram till smått och gott, sen bänkar jag mig framför tv:n resten av kvällen!

18.00: America's Funniest Home videos (5:an)
18.35: Judys domstol (4 plus)
19.05: Dr Phil (4 plus)
20.00: Dr Phils bästa (4 plus)
21.00: Försvunna Madeleine McCann


Vad ska ni göra ikväll?


Nu kan jag inte må bättre!

Vet ni vad? Jag var precis inne och kollade min mejl, och där låg ett mejl från Öystein, min lärare i datorkunskap. Han hade skickat betyget på Wordprovet jag gjorde idag - jag fick MVG! Fy, så glad jag blev! Nu kan ingenting förstöra min dag! :)

Men åter till engelskaboken..


Yoghurtdoppade jordgubbar!

Det gick mycket bättre på musiken med låten än vad jag trodde att det skulle gå, speciellt eftersom det var första gången vi testade den i grupp. Vi har The reason med Hoobastank.
Jag spelar piano, jag och Therese sjunger, Stefan har gitarren och Lisen har basen. Det kan nog bli riktigt bra till slut!

Sitter och mumsar lite naturgodis, ska snart koka te. Behöver läsa klart boken, jag har bara 20 sidor kvar nu, om ens det.. Ska bli skönt att bli av med den!


Yoghurtdoppade jordgubbar är bland det bästa naturgodiset jag vet!



Jag har klämt en geting i mitt fönster! Stackarn, ja, det är faktiskt synd om den, sitter klämd.. Jag skulle öppna fönstret för att vädra lite och så hör jag surr så jag stänger igen fönstret, och märker sen när jag ska öppna igen att en geting sitter fast där, mellan ute och inne! Den får väl sitta fast där, för jag tänker då inte släppa ut den, då kanske den sticker mig!

Vattenkokaren nästa!

Dagens fråga

Australia - finished

Dagen har varit bra hittills. Wordprovet gick lagom bra, så jag tror att att jag får ett VG i alla fall. Jag kan ju göra bättre ifrån mig på Excell och Power Point.
På dansen bytte alla om och jag hoppades på lite fys, men icke sa Nicke. Vi skulle gå och se Burn the floor, inte mig emot. Lite surt bara när man är uppvärmd och taggad för fys och dans, och så ska man se film. Filmen var jättebra, bortsett från det dåliga ljudet. Hann inte se hela idag, så imorgon bitti ska vi se klart den!
Nu har vi engelska och jag har ingen aning vad jag ska göra. Ska kolla med Lars. Australien är ju klart, manuset är klart och min Power Point också.

Jag är svinhungrig - och det är världens äckligaste mat idag, så jag lär gå hem och äta..

Otroooligt nervös

Faktiskt så är jag väldigt nervös inför wordprovet som jag ska ha om 40 minuter! Jag hoppas verkligen det går bra. Jag kunde ju det mesta igår och jag har uppdaterat mig i snart en månad på word och allt som hör till, så jag borde vara rätt lugn. Aja, önska mig lycka till, det kan hända att jag behöver det!

Nu ska jag svepa kaffet, borsta tänderna och kila!

Om ni är nervösa inför ett prov eller för en uppvsning eller vad som helst - vad brukar ni göra för att lugna ner er själva?

Jonatan Blode

Är det någon mer än jag som tycker att Jonatan Blode som spelade Happy i Sthlm var snygg? (Avsnittet som gick idag, slutade alldeles nyss.)

Nu blir det dusch, äta något mer och sen sängen med engelskaboken! Nu har jag inte långt kvar..

Ettan halv nio

Pratade med pappa för en kvart sen. Jag uppdaterade honom lite om hur det går för mig i skolan och han berättade att en ny Indiana Jones-film snart har preimär, på torsdag om jag inte minns fel! Den vill han gå på, och jag med såklart! Får se om det kan bli av någon gång.. Det är rätt mycket nu för alla innan sommarlovet drar igång, och jag börjar mitt sommarlov med lite ledighet och sen ska jag vara ledare på ett läger, men mer om det när det det närmar sig.
Pappa tipsade mig om ett tv-program som han såg förra veckan - Stockholm tror jag det hette, det går på ettan ikväll, 20.30. Så det ska jag kolla in och se om det är något för mig. Det är nya avsnitt varje gång och de hänger inte ihop med varandra, så det gör ingenting om man inte kan se varje gång - skönt.

Jag har ju glömt det bästa..

Hur kan jag glömma det allra, allra bästa som hänt idag? Jag fick VG i A-kursen i matte! Det gjorde min dag, sen blev det lite plus här och var, men det var nog det bästa som hände mig idag! :) Jag har varit rätt rädd för att få ett G, men jag blev så himla glad när Bibbi sa det, så nu kan jag slappna av ännu lite mer! :)

Jag har ganska nyss gjort klart naturfrågorna, så nu gäller det bara att hålla sig uppdaterad på vad det handlar om fram tills på fredag nästa vecka - då har vi provet!
Jag åt lite smörgåsfika med te och knäckebröd förut när jag gjorde frågorna, men det känns som att jag kommer behöva något mer snart.. Men först ska jag fortsätta med engelskaboken! Bara 60 sidor kvar!

Jag längtar något så fruktansvärt tills jag får min lön så jag kan hämta ut paketet med kläder som jag och Tove beställde förra veckan! Min tunika jag beställde kommer bli perfekt (om den är tillräckligt lång) till mina gröna leggings! :)




Jobbig Pang Prego-röst

Stängde precis av radion - jag kan inte koncentrera mig på vad jag ska skriva när en av radiopratarna i Pang Prego låter som en gnällig besserwisse hela tiden! Inget illa mot Pang Prego, och jag tror det är en roll hon går in i när hon sänder, för så tror jag inte att hon låter annars, men jag har svårt att skriva något vettigt här om jag bara hör henne hela tiden, så jag stängde av.

Dagen har gått i ett, men det har varit en riktig toppendag! :)
Först hade jag genomgång med Öystein om Word på sovmorgonen, och jag förstod till och med saker bättre än vad han gjorde ibland - känns som att det kommer gå bra imorgon. Efter det hade vi idrott och vi skulle göra klart mångkampen. Jag hade spänsthopp, basket och bänkpress kvar - jag började med bänkpress. För att få hundra poäng (maxpoäng) på bänkpress för tjejer så måste man ta 70% av sin vikt, killar ska ta 100% av sin vikt. Jonas räknade ut att jag skulle ta 40 kg i bänkpress, så han hjälpte mig med vikterna och så stod han och var beredd ifall jag skulle tappa vikterna eller stången. Det gick bra, vi började med 25 och ökade stegvis. Jag var jättenöjd när jag hade klarat 40 kg! Då var det dags för spänsthopp - man skulle först mäta hur lång man var, sen skulle man kolla hur högt bommen satt och sen var det bara att hoppa. Det var lite klurigt att räkna ut poängen, men jag fick 96/100, så jag är nöjd! Hoppade och nuddade en bom som satt över 2,6 m i alla fall - så det får jag vara nöjd med.
Basketen gick sämre, fick kanske 45 poäng där, men allt kan man inte vara bra i.
Efter idrotten hade vi egentligen matte, men vi har en musikuppgift att bestämma en låt vi ska köra det sista nu och vi skulle inte hinna lyssna igenom i grupperna någon annan gång idag - så vi tog det på mattetimman. Vi har ju ändå inte mycket kvar nu, bara kolla lite på B-kursen.
Jag, Therese och Stefan lyssnade igenom lite låtar.. Det blir The Reason med Hoobastank för oss + Lisen och Elin.

Efter vi hade lyssnat igenom låtarna så åkte jag hem för jag hade glömt min almanacka hemma. Jag passade på att äta lite, för det skulle jag inte hinna i skolan..

På naturen pratade vi betyg och jag ligger på ett VG, men om jag gör MVG på provet vi har nästa fredag och sen gör om energin och får MVG på den så blir det ett MVG - så jag kommer jobba stenhårt nu för ett bra betyg! :)
Sista lektionen på skolan var svenska, vi hade prov och det gick kanon! Jag hoppas Ingrid håller med mig.
På teatern tog vi en av dikterna vi håller på med och agerade och gjorde ett drama till dikten. Det blev riktigt bra och man kände verkligen alla känslor som är invävda i den.

Nu sitter jag här och ska snart svara på lite kommentarer, sen ska jag plugga! Jag ska göra klart naturfrågorna en gång för alla och sen ska jag läsa så mycket jag kan i engelskaboken.. Jag kom rätt långt i den igårkväll! Satt säkert och läste en timme. Snart är den klar och det ska bli skönt - så jag kan få läsa klart de andra böckerna jag läser på fritiden.

Postade förresten ett brev till Cecilia idag, så Cecilia, om du läser här så är ett brev på väg till dig! Ursäkta att det tog ett tag att svara.
Jag tycker det är både roligt och mysigt att få och skriva brev! Det är liksom så retro. Håller ni med mig på någon punkt?

Har ni någon brevvän?


Rebecca!

Rebecca, du som precis har gjort om din blogg - jag försökte kommentera men det stod att jag var tvungen att vara inloggad för att få kommentera din blogg, men jag är ju inloggad! Kolla upp felet så fort du ser detta, för jag vill ju kunna kommentera! :)

Nu bär det av till skolan!

Ny vecka

Godmorgon!
Idag har morgonen inte riktigt blivit som jag planerat, men det har gått ändå. Jag sitter nu här med mitt kaffe och ska snart packa väskan. Den lär bli tung idag, alla svenskaböckerna ska med till skolan! Puh!

Lite saker att göra i veckan:
[ ] Svenskaprov
[ ] Wordprov
[ ] Läsa ut engelskaboken
[ ] Göra klart naturfrågorna
[ ] Fira pappa
[ ] Fika med Emil
[ ] Jobba
[ ] Hämta ut paket
[ ] Mejla Adam om LUF

Idag på idrotten så hoppas jag att vi gör klart mångkampen och kör bänkpress! Idag ska jag banne mig klara MVG-nivån.
Vi tjejer ska ta 70% av vår vikt och killarna ska ta 100% av sin vikt.
Sist klarade jag knappt 30 kg, och det skäms jag nästan för att säga, men jag har jobbat en del med armarna sen dess så mer borde jag klara nu! :) Vad tar ni i bänkpress?

Jag missar min sovmorgon även idag för att jag ska ha genomgång med Öystein om Word. Jag hoppas verkligen det går bra imorgon, så jag får mitt MVG i det och sen ska jag bara klara Excell, en Power Point har jag redan!


Tycker ni att man fortfarande kan kalla kaffe kaffe om man har mjölk i?


Skönt att ha någon man kan prata av sig med

La precis på med Matilda. Pratade av oss i en halvtimme, känns bra att få uppdatera varandra lite på vad som händer i våra liv.
Sitter just nu och mumsar på en muffins och hjälper Gabrielle med gratisbio.se.

Jag har läst på lite till på svenskaprovet och jag tror jag kan allt jag ska kunna tills imorgon, så det känns lugnt och bra. Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen, läsa lite i engelskaboken och svara på kommentarer!
Kollar igenom svenskan en sista gång i morgon bitti.

Smörgåsfika och Agamemnon

Jag kom nyss upp ur ett varmt bad! Det var härligt, och det behövde jag. Nu har jag nya krafter och dom ska jag lägga ner på att plugga inför provet vi har imorgon i svenskan. Jag hoppas verkligen jag kan skriva ett MVG imorgon! Skulle kännas så himla bra! Önska mig lycka till!

Har precis målat tånaglarna röda igen, jag hade visst skavt bort en del.
Förut när jag skulle hämta hoppa ner i badet insåg jag hur mycket produkter jag faktiskt använder, speciellt efter ett bad. Jag fick kånka med mig både raklödder, rakhyvel, duschcremé, hårinpackning, hårcremé som tas i torrt eller handdukstorkat hår som skyddar håret mot dagligt slitage, badsalt och hudlotion! Jag har nämligen allt mitt på en hylla i mitt rum, för om alla i vår familj skulle ha sina lotions och allt vad det är på badkarskanten, då skulle man inte våga röra sig i badkaret med rädsla att välta ner allting i badvattnet.



Nu ska jag göra i ordning lite smörgåsfika och te med honung och så ska jag sätta mig med svenskan! Nu ska allting in i skallen en gång för alla - och stanna där!

Vad tycker ni är smidigast och bäst - att råplugga dagen innan eller att ta lite varje dag i en vecka?


Recept på chokladmuffins

Fick en kommentar från Paulina som ville att jag skulle lägga ut receptet här på bloggen, så då gör jag det. Alla har ju rätt till goda muffins! :)

Receptet är hämtat från boken Sju sorters kakor. Receptet är till 15 st muffins, men jag gjorde en dubbel sats och gjorde dom lite större, så jag fick 22 st.

Ungstemperatur 200°C, varmluft 175°C
100 g margarin eller smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Ställ veckade papperformar i en långpanna eller på en plåt.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist i matfettet. Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än 3/4.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

När jag dubblade sattsen tog jag inte 5 dl socker, som de annars skulle vara, utan jag tog 4 dl för vi hade inte mer kvar, men det smakade inte mindre gott för det.
Jag fyllde inte 30 st formar utan 22 st - jag fick ha kvar plåten längre i ugnen så testa gärna med en provsticka innan ni tar ut dom så dom inte är för kladdiga inuti!

Lycka till!



Chokladmuffins

I mitt förra inlägg frågade jag om ni hade några tips på vad man kan göra en regning dag inomhus. Fick några tips från Sofie, bland annat om att baka - så jag plockade fram ingredienser och rörde ihop 22 chokladmuffins!
Här kommer några läskande bilder.. Smeten är ju nästan godast! Haha! :)



Dom ska avnjutas ihop med en kopp kaffe och lite läxor, men först ska det ätas lunch. Får se vad det blir..


Idag tackar jag mina fiender

Vaknade rätt nyss, och har precis fixat frukost. Blev två mackor av abc-brödet jag fick med hem igår, juice och te.
Idag när det är en regning och ruskig dag så vill man bara sitta inne och mysa, och då passar te bättre än kaffe! Men om man ska dricka te så ska man ha honung i - den enda bra sak getingar gör!

Jag fick inte tag i Matilda igår, så det blir att försöka lite senare. Hon var på fest, och då lär hon nog sova länge idag.
Men det är ingen höjdare, tror jag inte någon av oss tycker, att ge sig ut i regnet för att träffa den andre. Och det är svårast för mig att ta mig till henne, men vi får se. Jag uppdaterar mer om detta när jag har fått fatt i henne.

Har ni något bra tips på vad man kan hitta på en regning dag?


Något jag kan rekommendera

Jag måste verkligen rekommendera en sak! Jag blev medlem på gratis bio igår och hann under kvällen skrapa ihop 25 poäng! Idag så har det blivit lite fler poäng, men än är inte de poängen medräknade.
Gratis bio är en sida där alla är välkomna att bli medlemar och ta del av alla bra erbjudanden. Man blir medlem, och får 50 poäng i startpresent (eller 75 poäng om ni blir värvade av mig) och sen gäller det att vara aktiv. Man kan få poäng genom att besöka vissa internetsidor, bli medlem på vissa internetsidor eller ibland handla på vissa internetsidor.
Dessa poäng då, vad händer med dom? Jo, när man har skrapat ihop ett visst antal poäng så kan man byta poängen mot ett presentkort i någon av Sveriges många butiker eller biobiljetter!
Visst låter det bra? Vill ni bli medlemar - ange Lolovovisosa som värvare eller klicka här.

Lycka till!


Inte alltid glasklart

Sitter och tittar på Glasklart på ettan med mamma och Jorunn. Min favorit ikväll åkte precis ut - Gun! Hon var så himla rolig! Hon ville verkligen inte ha kategorien Arn, och Ola skojade till det och var rolig han med - man kan säga Arn på flera olika sätt á la Ola Lindholm!

Till kvällsmat blev det god sallad med caesardressing och potatisklyftor, och till efterrätt mammas bullar.




Nu ska jag tillbaka till tv:n och mys i soffan! Jag ska nog ringa Matilda en stund också. Vi pratade ju om att hitta på något imorgon, men det är ingenting bestämt än.. Hoppas det går - det var ett tag sen nu! :)

Ha en fortsatt bra kväll!


Kvällsmat på g

När som helst ska jag pallra mig ut i köket och fixa lite kvällsmat. Är rätt hungrig, men måste få uppdatera er om min dag först!
Jag började jobba vid tio och vid halv fem kom jag och Sofia ifrån jobbet! Det tar alltid lite extra tid när man aldrig har jobbat ihop förut, med de andra på jobbet vet jag hur vi brukar lägga upp arbetet och vem som gör vad - men det får ta lite extra tid, vi kom ju därifrån i skaplig tid och det gjorde inte mig någonting att dra över lite.. Men nu är jag trött!

Jag har läst ett kapitel, ungefär 10 sidor, i engelskaboken och det blir mer senare ikväll när jag har fått tillbaka energin. Ska även försöka titta lite på svenskan, men det ska nog inte behövas så mycket - jag känner mig rätt säker på det mesta.

Vilket sätt är det bästa sättet att spendera en helg på - gå på en massa fester eller ha myskvällar med familj/vänner?


Gäsp, ge mig koffein

Idag vaknade jag vid sju av mobilen, men jag orkade verkligen inte gå upp så jag snoozade till tjugo över, sen gick jag upp och gjorde mig i ordning inför jobbet, packade ner kläderna och svisch ut i köket - jag behöver kaffe!
Mamma och Jorunn kom upp (väckte jag dom av mitt skrammel?) och så åt vi frukost ihop, jag fixade kaffe och kokade ägg.

Nu sitter jag väl mest och väntar på att få börja, för ju fortare jag börjar desto fortare slutar jag och får komma hem igen! :) Men jag gillar mitt jobb, det gör jag. Det är bara det att är man riktigt trött och slö då känns det inte kul att åka ner och jobba, men väl på jobbet är det bara att jobba på. Allt går ju i ett så man hinner knappast tänka och vips så är dagen slut!
Nog om jobb och att jobba.

Jag tror jag ska ta tag i engelskaboken en sväng nu innan jobbet - den ska vara klar nästa vecka, men då tänker nog Lars fredag som sista dag, men jag tänker vara klar på måndag så nu har jag lite att göra.

Brukar ni vara bra på att planera hur ni ska hinna med alla läxor och prov eller sitter ni kvällen innan och gör allting då?


5 av 150?

Jag var nyss på bio med pappa - Flyga drake! Jag hade läst boken innan, men det var många detajler som jag hade tappat.. Så jag fick ett antal deja vus där i biosalongen.
Jag köpte en stor popcorn, jag tänkte att vi är ju två så det blir bäst med en stor så räcker det hela filmen - och räckte gjorde den verkligen! Vi åt inte ens halva under hela filmen, så Jorunn fick resten när jag kom hem.
Det var rätt lugnt och skönt i biosalongen, väldigt luftigt och gott om plats - vi var fem stycken i stora salongen som har platser för säkert 150 personer! Jag hoppas att det inte är så här tomt allt för ofta - man vill ju inte att bion ska stänga direkt!

Har precis svarat på lite kommentarer och ska snart krya ner i sängen. Jag är inte dåligt trött så det blir en tidig kväll ikväll. Jag ska ju upp och jobba imorgon bitti också, så jag behöver verkligen min sömn.

Godnatt!

Efter en härlig promenad

Vi var ute och gick i nästan två timmar med Disa och vi hade vädret på vår sida lagom tills vi kom hem. Min kamera dog precis när promenaden skulle börja, men jag hann med några bilder, så dom får ni här! Även lite andra bilder från dagen.







Ett par skor jag fyndade på mellandagsrean på Lindex i julas. Andra gången som jag använde dom idag - jag börjar gilla skor med klack!


Finns det någon i vårt avlånga land som inte tycker om Geisha?

Ska snart ta mig någonting att äta, sen ska jag ringa pappa och se om vi inte kan ta bilen i alla fall - jag vägrar cykla i busvädret!


Himalaya - Snöns boning

Var iväg en sväng med mamma till nya coop extra förut. Det blev lite av varje - godis och en av de nya lokorna för mig. Den här gången provade jag grön te och vit persika - den är bäst hittills!



Jag har hunnit göra några få naturfrågor, men jag fastnade med att radera bilder från kameran istället, men det kommer fler tillfällen.
Jag och mamma ska snart ut och gå en sväng med Disa. Det ska bli härligt!
Jag tar såklart med kameran ut. Hoppas på mer sol och bra fototillfällen! :)

Har ni sol idag?


Nu är det helg!

Kom nyss hem från skolan. Vi hade engelska och natur som vanligt, men matten var inställd. På engelskan hann jag klart med min Power Point så jag slapp stanna kvar extra i skolan!

Jag kom hem lagom för att få posten rakt i handen av brevbäraren - jag har turen på min sida idag! Fick bland annat en H&M-katalog som jag ska kika lite i nu, sen ska jag göra klart instuderingsfrågorna till naturen och göra lite annat skolarbete.

Vad tycker ni om att ha läxor - är det bra eller dåligt?


Det kan inte bli en dålig dag

Godmorgon!
Idag har jag vaknat på rätt sida och jag ser fram emot hela dagen och allt som kommer att hända! Jag har några tomma luckor då jag inte vet exakt vad jag ska göra och där kommer jag nog trycka in så mycket plugg jag bara kan, för på måndag är det svenskaprov på Iliaden och Odysséen och på tisdag är det Wordprov. Och så ska engelskaboken vara klar nästa vecka. Men det ska jag nog klara av! :)

Nu ska jag svepa kaffet, packa väskan och göra någonting åt mitt hår. Kommer antagligen uppdatera runt 11.00 när jag har kommit åt en dator i någon av datasalarna! Hoppas jag får med mig Jessica, hon ville ha lite hjälp med bloggen och jag ställer mer än gärna upp! :)

Vad händer i era liv idag?


Allt handlar om att våga

Någonting alla borde lägga en tanke på är hur vi faktiskt har det här i Sverige och i västvärlden jämfört med de mer fattiga länderna som tex. Afrika. Visst, vi har ju våra problem här i väst och vi måste ju också få leva, men vi klagar nästan på allting - hela tiden! Vi måste försöka stanna upp ibland och tänka på hur bra vi faktiskt har det.. Tänker man igenom vad man har så är man faktiskt riktigt lyckligt lottad. Det är inte alla i världen som har en frisk familj, vänner att umgås med, ett hem att gå till, mat på bordet och en chans att få gå i skolan och få en utbildning! Nu tycker ni kanske att det låter töntigt, men det är värt att tänka på.. Alla klagar på att skorna de ville ha tog slut efter en vecka eller att godispriset höjdes med två kronor. Vi lever i överflöd och vi har ju våra problem - men det finns så himla mycket större problem än ett par skor som tar slut!
Jag menar inte nu att vi ska leva som dom i Afrika - att bo i hyddor och leva på svältgränsen och dricka smutsigt vatten och inte äta medicin när vi blir sjuka - det menar jag absolut inte! Vi ska ju vara glada att vi har det så bra som vi har det, men eftersom vi lever på toppen så tycker jag att vi har en skyldighet att hjälpa de som inte har det lika bra som oss.. Det är inget av de barn som föds i Afrika som har valt att bli födda där, de har bara haft oturen, men då kan vi försöka hjälpa till! Det finns många olika fonder man kan stödja genom ett bidrag, det behöver inte vara flera tusen, men ett litet bidrag gör i alla fall något. Det tåls som sagt att tänka på..

Från fattigdom till självförtroende!
Det är väldigt vanligt att en person som får både ris och ros mest minns vad som var ris. Rosorna går bara förbi - och så ska det inte vara! Man ska ta åt sig så fort en person säger att man är duktig, att man har gjort bra på ett prov, att man har en söt klänning, fina ögon, att man är omtänksam - you name it! Våga ta till er all ros ni får, var stolta över er själva och det ni kan prestera! Sluta betygshetsa, alla kan inte vara bäst, alla är ämnade åt olika saker - alla kan inte ju inte bli advokater och läkare? Vi behöver förskolelärare, massörer, poliser, sekreterare, rektorer! Alla behövs och det finns jobb som passar alla.
En sak jag har tänkt mycket på är när man ger en komplimang till en kompis och säger något i stil med ''vad fin du är idag'' och syftar på håret, sminket, kläderna eller bara utstrålningen - då kan många inte ta åt sig det! De säger ''nej, usch jag är så ful'' eller något liknande. Visst, man kan känna sig mer eller mindre snygg beroende på hur man mår.. Men skulle jag må dåligt och någon sa så till mig skulle jag ta åt mig, säga tack! Om ni hela tiden nekar ros, då håller man till slut med och säger ''ja, du är ful och tjock och äcklig och alla i hela världen håller med mig''. Det stärker inte ett självförtroende som redan är kört i botten direkt, men ni måste våga säga tack och bli glada! Det vinner ni på i längden! Ni ska leva med er själva resten av livet, så det är lika bra att vänja sig direkt! VÅGA ÄLSKA ER SJÄLVA!

Jag vill jättegärna ha kommentarer - ris eller ros! Jag vill veta hur ni skulle göra/gör om en person nekar eran komplimang, eller kanske är det ni som nekar? Jag vill veta vad ni tycker om det jag skrev om fattigdomen i Afrika. Säg er åsikt!


Muffins lugnar sötsug

Jag ringde mamma förut när hon satt hos frissan och jag satt med läxorna. Jag var så himla sötsugen, så jag bad henne att köpa med någon kaka eller liknande hem. Jag fick plugga vidare utan socker tills mamma kom hem - då tog jag en paus och kollade vad som fanns i påsen.. Muffins! Ballerinamuffins med nougatfyllning och citronmuffins! Mamma - mitt i prick!



Dom satt väldigt fint, tog bort lite sötsug.
Nu ska jag strax bege mig till köket för att fixa någon slags kvällsmat, sen blir det mer plugg, kanske en stunds mys framför tv:n också. Det märker vi senare.
Vet ni något bra program på tv:n ikväll?
Jag tycker att det är synd att filmer som går på veckodagarna alltid ska börja vid niotiden - håller ni med mig?


Lacrosse och en rolig dikt

Dagen har varit väldigt bra, många roliga lektioner - roligare än vanligt. På naturen gick vi ut, över stora vägen och skulle leta efter växter på bottenskiktet och fältskiktet. Det gick lagom bra. Jesper och Jennifer hittade skelett från en fågel, så det blev mer intressant än alla mossor och kruståtel.
På matten fick vi göra uppgifter där det krävdes lite logik och att ha huvudet på skaft! Jag klarade den första och den andra klarade jag också, men fick inte exakt det svar som Bibbi sa var ''rätt'', men jag hade ju inte några fel, alltså hade jag rätt?
På svenskan läste vi Sapfo och pratade om olika ord som teatron och orchestran och på teatern så gjorde vi röstövningar och läste dikter. Först skulle man läsa en egen dikt och senare blev vi uppdelad i grupper om 2 och 3 och så fick vi en dikt att framföra. Jag och Jessica skulle jobba ihop och vi var rätt så trötta, så det blev lite fnittrigt. Vi tyckte dikten började så roligt, det lät som att det var en man som var vilse i skogen och så frågade han träden varför de inte ville prata med honom, men vi spårade inte ur och vi framförde dikten och jag tycker det gick väldigt bra!

Har varit hemma ett tag och bara tagit det lugnt. Har diskat, druckit en kopp kaffe och ätit mellanmål, så nu är jag redo att sätta mig med lite läxor.

Hur ser eran eftermiddag ut?

Frukost, check

Det är nu mera det första jag gör på morgonen, efter att ha pillat lite med håret och sminkat mig. Då lagar jag frukost, och det är verkligen lagar. Idag blev det rostmacka med ost, en banan och ett äpple, kaffe, juice och ett stekt ägg! Nu står jag mig nog ett bra tag, jag är mätt i alla fall!
Idag har vi en lång dag med fem lektioner. Jag undrar vad det blir på idrotten idag, vi kan ju inte springa idag igen? Fast inte mig emot, men nu vill jag göra något mer sportigt!
Teatern är sista lektionen och den ser jag fram emot, eftersom det gick bort en del av lektionen igår för mitt öra.

Jag har varit lite dålig på att läsa i min engelskabok, fast när jag har skrivit att jag har läst så har jag gjort det, men det känns som jag mest trampar på samma ställe - man läser ju inte lika fort på engelska som på svenska! Men nu ska jag sätta upp lite mål för mig själv om hur mycket jag ska läsa om dagen osv.
Idag ska jag läsa sidorna 125-140.

Jag har hittat en jättesöt bikini på H&Ms hemsida som jag funderar på. Det är surt att vi inte har H&M i stan, men det kanske blir en sväng till Skövde snart. God knows.


Bilden är från H&MS hemsida.

Idag stämmer mitt horoskop i TSL rätt bra. Det stod att jag inte skulle bli arg om saker och ting inte går i den takt jag vill. Något i den stilen var det - det stämmer ju! Det där horoskopet passar in på mig från måndag-fredag, haha!

Nu ska jag packa ihop mitt och dricka kaffet innan det kallnar för mycket.
Hur är torsdagar för er på jobbet/i skolan - stressiga eller lugna?


En jag-behöver-lista

Eller behöver och behöver, men saker jag tycker saknas just nu.. Kanske mer en jag-vill-ha-lista, men om jag känner att jag behöver det jag vill ha då? - Jag kör på en jag-behöver-lista!

  • Vaxstripes - jag har testat både sånt där lödder och hårborttagningscremé så jag vill göra ett upp till bevis och se vad som faktiskt fungerar bäst! Tänk om det fungerar jättebra med vaxstripes och så fortsätter jag på löddret bara för att jag inte vågar mig på något nytt? Det ska jag ändra på!
  • En bikini - okej, jag har redan två men de är båda från i fjol och jag känner för någonting nytt! Den ena bikinin är röd/svart och den känns inte så somrig och den andra är enfärgad och det känns så tråkigt - jag vill ha en bikini med ett orientalisk mönster!
  • Finnmedel - jag har en tub som jag tror är från Apoteket och det medlet fungerar utmärkt. Jag har inga stora finnar, men plitor får ju nästan var enda själ, men det är ju skönt om man kan slippa dom, eller hur?
  • Sandaler - ballerinaskor i all ära, men ett par fräsha sandaler är inte fel! Jag vet inte om ni håller med mig, men det är så himla skönt att få släppa fram tårna efter flera månader instängda i stövlar och andra skor!
  • Väska - jag har mest små väskor som fungerar om man ska gå en sväng på stan, men om jag ska resa lite längre än ner till stan, då måste jag ju också ha en väska? Mitt enda problem, som faktiskt jag är glad att jag har, är att jag tycker att alla väskor är för dyra, så jag brukar vänta och vänta tills det blir lite rea, då brukar det finnas några få godingar kvar av dom jag spanat in - men till bättre priser!
Det finns mer på min lista, tro mig. Men just nu så kommer jag inte på så mycket mer. Jag är trött och ska snart gå och lägga mig med boken. Ska bara vänta en stund till ifall pappa ringer.

Får ni era pengar att räcka till eller extraknäcker ni för att få det att gå ihop?


Bilder från sårsminkningen - varning alla känsliga

Här kommer lite bilder från sårsminkningen vi hade på bildlektionen idag. Fast vi får inte säga bild för Monica. Det heter teaterhantverk, men det är fortfarande bild för mig - vi målar ju mest. Idag var ett undantag eller vad man ska säga.
Det var jätteroligt att få göra något utöver det vanliga vi gör på bildlektionerna - men det var inte det lättaste!



Alla var väldigt duktiga idag, vissa sår såg riktigt verkliga ut! Det finns fler bilder, men jag orkar inte lägga upp alla här. Här är dom bästa bilderna - enligt mig!

Nu ska jag ta mig ett varmt bad.


Hejdå traguspiercingen

Jag har tagit ett svårt beslut - jag ska ta ur traguspiercingen. Det är väl inte hela världen, tänker kanske ni? Nja, jag kommer ju inte bli deprimerad, men det kommer kännas lite trist. Nu får jag börja använda mina vanliga örhängen igen, så jag inte blir helt naken!

Nu ska den alltså ur. Jag ska lägga mig på vardagsrumsgolvet. Ett, för att inte svimma. Två, om jag svimmar så finns mamma i närheten.
Önska mig lycka till!
Åh, så trist! :(




Beslutsångest över ett öra

Jag har världens ångest över hur jag ska göra med mitt öra! Jag har nämligen en piercing i tragus, i högra örat, och den har varit lite irriterad från och till, men det har gått över efter ett tag. Pärlan har skavt mot huden bakom så det har blivit en liten knöl, men den har varit så liten så jag har inte oroat mig, men igårkväll såg det inte alls kul ut.. Den var rätt hård, men jag tänkte mest att den kommer lägga sig ner om jag bara tvättar den och sen låter den vara.
Sen idag på teatern så körde vi katt och råtta, och så sprang jag in i ringen som råtta och skulle bestämma vem som skulle ut och då blev jag tillslagen på örat och det gjorde svinont, så jag sprang ut till spegeln utanför teatersalen och det rann blod från örat.. Så Embla fick springa iväg efter sprit att tvätta såret med och Elin stod och höll mig sällskap.. Örat ville först inte sluta blöda, men efter ett tag slutade det blöda och jag kunde vara med igen, men lite lugnare.
Nu till det jag har ångest för - jag är rädd att knölen inte kommer att försvinna om jag låter smycket sitta kvar, men jag betalade ju över 600:- för att pierca mig där och det var inte skönt, så det känns trist att behöva plocka ur örhänget. Fast jag vet ju att det bästa jag kan göra är att plocka ur pärlan så det får läka, för jag kan ju inte gå runt med en knöl där - det ser så äckligt ut!
Har ni varit med om någonting i stil med detta och hur agerade ni? Det lutar åt att jag kommer ta ur örhänget om det inte blivit lite bättre tills imorgon, men det känns inte kul..

Slutade skolan för snart en timme sen. Vi hade engelska det sista och jag blev nästan klar med min Power Point, så nu behöver jag bara skriva ett manus så är jag helt klar!
Sårsminkningen vi hade på bilden var kul, men det var allt lite pilligt. Först sminkade läraren Monica mig och sen fick vi sminka varandra, så Elin gjorde ett sår på min hand, men jag hann aldrig göra något på henne. Synd att vi bara fick en gång på oss..

Jag har precis beställt biobiljetter till mig och pappa. Det blir Flyga Drake på fredag! Äntligen får jag se den. Jag har läst boken och bara den var superbra, och Jessica i min klass var på bion när den var helt ny och hon tyckte om den om jag inte minns helt galet. Hoppas jag inte blir besviken! :)

Nu ska jag stoppa någonting i magen och åka och ta ut lite pengar. Behöver sätta mig med massa läxor efter det!

Sårsminkning

Godmorgon!
Här sitter jag med mitt kalla kaffe.. Jag gillar kallt kaffe. Jag värmde gårdagens kaffe i micron i morses, men det var för en timme sen!
Provar en av de nya topparna idag, den vita, och så blev det ett par gamla byxor som jag knappt har använt. Jag minns att jag och Emma var nere på JC och de reade ut en del byxor. Vi hittade ett par grå jeans, så vi köpte varsitt par.
Tänk när man var liten och såg lika dan ut som sina systrar eller sin bästis! Nu för tiden blir en del sura om man köper något som den personer råkar ha på sig. Big deal? Det är svårt när man bor i lilla Mariestad att hitta en tröja som ingen annan i stan redan har! Get used to it. Själv tycker jag bara det är roligt om jag ser att någon har ett plagg som även jag har!

Dagen börjar med dans, yes! Hoppas vi hjular idag också! Jag behöver verkligen lära mig på vänstra diagonalen, det gick verkligen skit på vänster igår, men superbra på höger! Konstigt att hjärnan inte fattar att det är samma sak jag vill göra, bara åt två olika håll..
Sen har vi teater, bild och engelska. Jag tror bilden kan bli riktigt kul idag - vi ska ha sårsminkning! Bara jag slipper få ett sår i ansiktet..

Nu ska jag svepa mitt kaffe, borsta tänderna (usch, vilken blandning av olika smaker det kommer bli) och sen pallra mig till skolan.

Vad ska ni göra idag?


Nu har jag varit lat igen

Mamma fick hem lite reklam från Ellos som hon gav till mig, så jag blev ju såklart nyfiken, öppnade posten och där stod det att mamma hade fått en rabattkod som gav henne rabatt på en del varor på Ellos hemsida, så jag gick in och kikade runt lite.. Som alltid när man kollar på klädsidor på internet så blir man ju sugen, och jag hittade lite smått och gott, för jag tänkte att det blir ju billigare för mig med mammas kod. Men där åkte jag på en snyting, för den koden var avsedd för endast mamma, så jag kunde inte använda den! Men jag ödslade ingen tid på att hänga läpp, jag hade ju ändå fått väldigt bra priser på det jag hade hittat.. Och Tove hittade en klänning som jag skickade med i mitt paket, så hon slipper portot! Visst är jag en snäll storasyster? :)
Leveranstiden är 7-9 dagar, så vecka 22 borde vi ha allting här! :) Härligt! Ibland får man vara lite lat och den här gången var det billigare att vara lat än att behöva betala för att åka till en större stad för att sen där shoppa kläder till ej rabatterade priser! Nej, jag gjorde något väldigt smart ikväll och jag är nöjd.
Jag skickade efter en film också, Chocolat. Den är så himla underbar den filmen! Jag har bara sett den en gång och det var över ett år sen, men jag minns hur bra den var! Jag såg den när jag låg på KSS efter att ha opererat bort halsmandlarna.

Det blev som sagt lite smått och gott, bland annat nya shorts och ett par chinos!



Nu ska jag borsta tänderna, pensla naglarna med honungsoljan och sen är det sängen som gäller, och I Can Jump Puddles ska det även läsas lite i!
Godnatt och sov gott!

Vad gör ni om ni inte kan somna en kväll.. Ligger ni kvar och väntar på att somna, går ni upp och äter eller dricker någonting, sätter ni er vid datorn eller kanske ser ni en film?



Vem är du?

Jag fick en kommentar av en anonym person och jag känner igen samtalsämnet, men min hjärna kan inte koppla. Om du som skrev denna kommentaren känner igen den, så skriv en kommentar att det är du, men glöm då inte namn och bloggadress så jag kan nå dig! :)

haha jaa jag har funderat på det men min sambo klagade högljutt på den iden. vad roligt att dansa, jag älskar också att dansa, spelade teater i höstas också! =) Mitt favvo program är pang prego och kvällspasset för programledaren är så bra på att intervjua! Du verkar ha mycket att göra i skolan. =) Jag har också det fast helt andra saker, läser idehistoria just nu och det är håååårt! måste åka nu! Hoppas dagen blir exelente!


Känner mig som en ouppblåst ballong

Dagen började med att göra nationellt i maA - det gick lagom bra, kunde gått bättre. Men jag får vara glad för det betyg jag får! Det finns värre saker än ett G!
Jag satt med matten i en timme, vi hade tid i två, sen gick jag till dansen med Therese och Sandra. Efter ett tag kom Jessica och Julie, men det var bara jag, Sandra och Julie som var med på själva lektionen. Vi gick en del på diagonalen, hjulade och stretchade!
Maten var verkligen tvi idag! Det var hamburgare för alla köttätare och jag (som är vegetarian) fick en burgare som bestod till mesta del av majs, och den var alldeles geggig! Fy, fick knappt ner den, åt en halv. Och grönsaker och bröd till det, men det mättade inte min mage - och den lilla energin jag fick av maten skulle jag ha till att springa 6,5 km! Hjälp! Gissa om jag var trött efter vårjoggen?
Vi hann med en lektion efter maten, innan vårjoggen - engelska. Jag och Therese hade den muntliga delen ihop. Jo, men det gick nog rätt bra, det kändes bra i alla fall!

Vårjoggen då. Jag sprang ihop med Evelina, inte någonting jag hade planerat, men vi peppade varandra väldigt bra, jag henne i början och hon mig i slutet! Stort tack! Jag är lagom nöjd med min insatts, man kan alltid vara bättre. Men jag försöker se på det från ett annat håll - de som kom i mål efter mig var fler i antal än de som kom före mig! Då känns det bra! :)

Efter vårjoggen slutade vi, så jag satt med Evelina, Malin och några till och pratade lite, sen bytte jag om och åkte ner en sväng på stan. Hade jag åkt hem innan stan, då hade jag inte orkat! Mina ben är gelé just nu och mitt huvud är tungt.
Väl nere på stan beställde jag ett av danskorten, det större, och sen gick jag in på gamla och köpte en juice! Sen gick jag runt, bland annat in på JC där jag hittade två söta toppar till bra priser. Det blev även en klänning och ett långt linne på Vero Moda, och en present till pappa hittade jag också! :)



Nu ska jag koka mig lite te, sätta mig med engelskaboken och bara vara! Det blir nog ett skumbad senare. Kroppen har knappt hunnit återhämta sig sen allt i helgen, och så var jag ju ute och sprang igår och så vårjoggen idag - och ett danspass på det! Inte konstigt att jag är seg..


Vad har ni för er idag?


13:e maj

Har varit vaken i en halvtimme. Jag har plattat håret och ska snart hoppa i kläderna och göra frukost. Jag är sugen på en omelett och lite grönt, så det är nog vad det blir också! :)
Nationellt i MaA, del 2 idag. Jag hoppas verkligen jag får ett VG nu, för då har jag VG i betyg för MaA sen och det vore ju inte helt fel! :)
Alla lektioner blir inställda idag, för det nationella provet är från 8-10 och sen ska vi väl hinna äta och byta om osv. och sen är det vårjoggen! Men hinner vi ha dans så sitter inte det fel, så jag tar nog med danskläderna för säkerhetsskull.

I eftermiddag ska jag ner på stan och beställa ett kort på jazzgruppen!

Har ni svårt att sova om det är fullmåne?


Kosta vad det kosta vill

Detta verkar vara en trend bland bloggar, så jag simmar med strömmen och gör som alla andra!


Var jag tolv år, gick i femman och lekte hela dagarna!


Var jag fjorton, omogen och osäker på vem jag egentligen var.


Höll jag på att spara ut mina ögonbryn och jag lät även håret växa ut, för jag ville ha tillbaka min vanliga färg! (Jag var så mörk i håret då att jag nästan var svart, men bara nästan.)


Bytte jag tillbaka till den första linjen jag gick, det blev för mycket med att åka två timmars buss varje dag och inte kunna göra vad man vill direkt efter skolan!


Var jag med på två föreställningar och åt tacos med Lina och familjen! :)


Är det nationellt prov i MaA, del 2. (Önska mig lycka till!)


Har jag nästan gått ut tvåan, jag har klarat av alla kurser vi får i tvåan och jag har ett sommarjobb!

Har precis ätit lite kvällsfika. Blev två crisps med pålägg och te!
Nu ska jag snart hoppa i säng, jag måste ladda inför imorgon. Då är det nationellt prov igen och jag måste vara taggad till max, för jag ska ha ett VG - kosta vad det kosta vill!


Bananas are not only for monkeys!

Jag hade egentligen tänkt att äta efter duschen, men eftersom lunchen endast bestod av en bulle och en macka som mest var luft, så var jag helt slut + att jag hade ju håll igång ett tag, så det blev en banan så jag inte skulle svimma.

Efter duschen och alla krämer man ska ha på sig så lagade jag kvällsmat. Det blev stekt ägg, knäckebröd med ost, paprika, kål och juice! Det satt fint i magen! :)



Jag har precis gjort i ordning honungsolja till naglarna. Jag tog bort det bruna från naglarna och målade röda tår. Eftersom jag ska jobba i helgen så blir det bara olja på handnaglarna i veckan, för vi får inte ha nagellack på jobbet, så vida det inte är laserbehandlat.

Nu ska jag koka mig lite te och sätta mig med engelskaboken!

Vad brukar ni äta efter träningen?


Heja mig!

Gjorde 20 naturfrågor förut och kollade även lite på svenskaprovet vi har på måndag, om jag inte missförstod er bak i bussen? Vi hade bestämt torsdag som provdag, men idag spred det sig i bussen på väg hem från Skara att provet var flyttat. Känns det inte lika bra att få det överstökat nu på torsdag istället? Så känner jag i alla fall!

Jag har precis stretchat lite. Har kört lite situps och armhävningar, lite övningar för ben och bak och jag har även varit ute en sväng så det känns jättebra! Håller på att tappa upp en skönt bad nu. Ska göra lite hårinpackning och sen ska det bli pedikyr och manikyr!

Död fisk sörplar kaffe


Här sitter jag och är alldeles mör. Jag är så trött, dåsig och ögonen värker, precis som igår. Jag sov inte superbra i natt, jag hade årets första mardröm och jag hade svårt att somna om efter att jag vaknade ur drömmen.
I morses så tog jag en Postafen för att slippa bli åksjuk på bussen, men det blev jag såklart ändå, men måttligt. Postafen gör även så att man blir ännu mer dåsig och trött, så den påverkade väl mig lite antar jag.
Väl framme i Skara såg vi halva föreställningen, sen fick vi 20 minuters paus och då bjöds det på smörgås och bullar! :) Sen var det andra halvan av föreställningen, den var något segare, men fortfarande bra! Eller så kändes den bara segare eftersom jag var seg.. Detta har verkligen inte varit min dag!
När allting var slut och vi hade applåderat så bar det av hem igen. Jag somnade någon gång efter Götene och sov hela vägen hem till skolan. Hur skönt som helst! Men nu är jag inte så pigg, men jag försöker vakna nu med en kopp kaffe! :)

Nu i eftermiddag ska jag bara ta det lugnt, göra lite på naturen, tänka igenom hur jag ska lägga upp min Power Point och läsa så mycket jag bara orkar i engelskaboken! Förresten; det var bara jag och Jessica på genomgången idag, men resten kanske redan kan Power Point.

Har ni mycket i skolan nu?


Godmorgon eller god morgon?

Hur skriver man det egentligen? Är det som ett ord eller särskrivet? Jag antar att det är särskrivet, men när man säger det så säger man ju godmorgon, inte god morgon! Ni som kan svaret på detta - tell me!

Sitter här med min frukost - kaffe, juice och knäckemackor med skagenost på. Jag funderar på om jag kommer behöva något mer i magen. Den här dagen kommer bli helt knasig. Om ungefär en timma är jag i skolan, ska ha Power Point-genomgång, sen ska alla esteter (antar jag) åka och kolla på Skara skolscens uppsättning Brott och Straff - det ser jag verkligen fram emot! Det dumma är bara att vi kommer inte tillbaka till stan förrän så sent att matsalen hinner stänga och vi får ingen mat i Skara. Så vi ska alltså stå oss på bara frukosten en hel dag? Jag har som tur lite cashewnötter kvar sen igår, men det är ju ingen mat! Jag ska nog klaga lite, så kan man ju inte ha det.. Och att vi fick veta allting igår - superdåligt!

Sitter och lyssnar på p3, som alla andra morgnar. Just nu är det Carolina Gynnings morgonvanor - haha! ''Jag tror inte mina grannar blir så glada när jag sätter igång mixern klockan åtta på morgonen och bara nnnnnnnn''!
Nu ska jag dricka mitt kaffe och bestämma vad jag faktiskt ska ha på mig. Just nu har jag mitt Nicke Nyfiken-linne, men jag känner mig inte bekväm i det, så jag ska iväg till garderoben och rota!

Brukar ni ha beslutsångest över vad ni ska ha på er och hur ofta har ni det?


Skärpning

Jag har fortfarande inte kommit i säng, jag har fortfarande inte kollat på naturen, jag har fortfarande inte läst något i engelskaboken.. Men duschat har jag gjort och jag är helt klar och redo för sängen! Jag kände bara att jag kunde inte gå och lägga mig innan jag hade kollat igenom alla dessa bilder som folk laddar upp stup i kvarten på bilddagboken, så jag fastnade där. Men nu ska jag vara klar.
Ja, naturen orkar jag ju inte kolla på nu ikväll, men eftersom vi slutar tidigare imorgon så får jag en extratimme att göra lite på! Och engelskaboken tar jag imorgon också. Jag är helt slut efter allt dansande, fötterna värker och hela kroppen känns som en geléklump.. Det är en rejäl sömn jag behöver, så jag ska pallra mig till sängen nu. Tur att vi bara snackar en och en halv meter dit! :)

Godnatt och sov gott! Eller ni kanske ska sitta uppe och uggla?


Slut för den här gången

Åh, vad jag kommer sakna att stå på scenen och att dansa! Ingen mer dans förrän i höst!
Dagens föreställningar gick jättebra, och idag var det inte lika stressigt eftersom jag bara hade baletten att hålla koll på. Det var varmare än igår och det var dåligt med luft, trångt och svettigt, men jag hörde knappt någon som klagade. Visst, det är klart man sa ''gud vad varmt det är'' men det var aldrig någon som sa något i stil med ''åh, jag dör, jag står inte ut här inne''. Bra att alla höll humöret på topp, och det var ju kul det vi gjorde! :) Längar till nästa års föreställning nu!

Kom ganska nyss hem. Det är tacos på g! Mums, det kommer sitta fint.

Här kommer lite bilder från dagen.





Lina åkte nyss hem. Vi har hunnit äta tacos och cornettostrutar! Jag har även visat Lina lite om blogg.se och det har varit en lugn och trevlig kväll.
Nu ska jag alldeles strax hoppa in i duschen, sen ska jag sikta in mig på naturen och engelskaboken.

Jessica skrev för ett tag sen och berättade att vi ska åka till Skara imorgon med programmet och se på någon teater. Det ska ju självklart bli roligt, men kunde vi inte ha fått veta det lite tidigare? Jag hade hört något om någon teater i Skara på Skara skolscen, men det var ett bra tag sen! Väldigt dåligt att ringa en i klassen på en söndagkväll och förvänta sig att den personen ska ringa runt till resten av klassen! Det är ju inte vårat jobb?
Jag hoppas alla kommer ihåg att vi även har genomgång för Power Point imorgon bitti, innan vi åker till Skara!

Vad ska ni göra resten av kvällen?

Jag får inte glömma..

Pappa ringde i morses och vi pratade lite och sa förlåt och så, så det känns bra igen! Jag vet ju att han inte menade något illa och han förstod oss.. Det är bra att man kan prata om sånt här och inte bara sitta och sura i varsitt hörn, då kommer man inte någonstans och det blir värre för varje dag som går om ingen hör av sig. Så det var skönt att pappa ringde! :)

Spegeln nästa!

Stekhett

Jag vaknade halv nio idag, hade ställt mobilen på nio precis som igår. Jag sov med masken för att slippa solen i ögonen, men vaknade innan solen ens hann titta in i mitt fönster. Det enda dumma med masken var att den åkte av ett antal gånger under natten, och varje gång den åkte av vaknade jag.. Men annars var det jätteskönt!

Åt frukost det första jag gjorde, sen tog jag en dusch. Har legat och pressat en halvtimme på balkongen, men jag gav upp ganska nyss. Det är så himla varmt!

Om en timme kommer Lina till oss och det blir en tidig lunch, sen ska vi ner och förbereda oss inför dagens föreställningar. Idag slipper jag stressa, jag har bara baletten att tänka på och det är himla skönt! :)
På sista föreställningen kommer mamma och Lina, sen ska vi hem och mysa, äta tacos och bara vara!

Nu ska jag göra mig i ordning, smink och så. Ska försöka läsa lite i engelskaboken också så jag har det gjort för idag.. Boken ska vara klar vecka 21, så nu ska jag försöka läsa lite varje dag så jag blir klar någon gång! Jag har inte svårt för engelska, men jag läser inte lika fort på engelska som jag gör på svenska.. Men det är ju inte så konstigt!

Vad ska ni göra idag?

Cans kom högst på pallen

Grattis Team Cans till segern i Körslaget!
Har väl följt programmet lite i vågor, jag slutade prioritera Körslaget då Team Linda åkte ut, men ikväll såg jag och Joacim är duktig med sin kör, så de var värdiga vinnare! Det som jag tyckte var grädden på moset var att de inte var medelmåttor, utan de stack ut lite och sånt är aldrig fel! Jag tycker dom var häftiga som vågade köra sitt race medan alla andra körer körde slager och glada, poppiga låtar! Det lönade sig! :) Men nu ger jag inte ris till resten av körerna, absolut inte! Alla var bra, men Cans var bättre!

Nu ska jag sova. Mina ögon värker.. Ska se om jag kan sova med min ''Do not disturb''-mask, så slipper jag bli väckt av solen imorgon bitti! Jag tänker försöka sova ut.

Godnatt och sov gott!


Bilder från logen

Här kommer några av de bilder jag tog idag! Tyvärr är det bara bilder från logen, men det får ni nöja er med så länge! Jag vet folk som fottade när dansare var igång på scenen, men dom har jag inte fått än. Men när jag får dom kommer jag såklart lägga ut dom här! Den som väntar på något gott..



Ett fågelbo som var precis utanför fönstret till vår loge.


Kostymer till huvudrollerna!


Ser ni mig? Jag är högst upp, näst längst till höger!


Här förvandlas vi sakta men säkert till farliga tigrar - lätt den roligaste dansen! :)

Nu ska jag sätta mig och mysa med mamma i soffan och se på tv! Jag är helt slut, mer slut än jag var igår! Det kommer bli en tidig kväll för mig, så jag är pigg och orkar två föreställningar imorgon också!

Det finns inget bättre än att stå på en scen och visa alla i pubilken vad man kan! :)


Jag har svårt för att visa min ilska = bra?

Kom nyss hem! Det har varit hur kul som helst idag och det har gått jättebra! Visst gjorde man något småfel då och då, men det märker ju inte publiken! :) Jag trivs verkligen på scenen och ser redan fram emot nästa års danssagan, fast först har jag ju imorgon kvar, men då är det bara balett! Det är skönt, man slipper stressa. Vi hade ju två nummer i rad idag, men det gick bra och alla hann! :)

På andra föreställningen kom mamma, Ulrika, Lydia, Josua, Hanna, Karro, Kamilla, pappa och Krister. Det gick bätre på andra, för då hade den mesta nervositeten lagt sig, men det är en grymt härlig känsla att stå bakom byxorna och veta ''om två sekunder ska jag in och visa vad jag går för''!
Efter andra föreställningen var slut var det applådtack och sen sprang alla för att byta om och sminka av sig! Utanför mötte jag upp mamma och senare kom Jorunn och Tove ut. Pappa och Krister hejade på Jorunn på scen, sen gick dom! Så himla dålig stil! Jag blev redigt besviken - jag stannar ju alltid när han har konserter osv!
Vi åkte iallafall hem när alla hade bytt om och väl hemma fick vi en present av mamma för att vi hade varit så duktiga! :) Tack mamma!
Vi fick en handduk av ekologisk bomull, en praktisk kasse och en burk med hjärtan på!


Presenterna från mamma!

Jag försökte ringa både pappa och Krister när vi stod och väntade på Tove utanför teatern, men bådas mobiler var av. När vi hade varit hemma ett tag ringde pappa mig på mobilen och det blev världen disskution om varför han inte hade stannat kvar och det slutade med att jag skrek på honom och slängde på luren! Jag vet att jag inte har gjort något fel, men jag har jättesvårt att bli arg och när jag väl har fått ur mig all ilska då får jag skuldkänslor för att jag har skrikit på honom, men jag vet att jag inte har gjort något fel.. Mamma säger att Tove ska lära mig lite om hur man är arg, haha!

Mamma lagar pizza, så snart är det mat! Ser fram emot imorgon då Lina och mamma kommer och kollar på sista föreställningen. Nu ska jag inte tänka för mycket utan bara njuta av en lugn kväll. Jag har ont i huvudet för att jag har gråtit så mycket.. En alvedon skulle nog sitta fint.

Hur har eran dag varit? Har ni gjort något speciellt?


Hästsvans och flätor

Jag läste i Veckorevyn tidigare i veckan och då var det en kille som hade skrivit vad killar tycker är attraktivt med oss tjejer. Bland annat så var det hästsvans, att man såg smart ut och att det var attraktivt. Det tror jag vi tjejer tycker om killar också, inte hästsvans kanske, men att de bryr sig om sitt yttre och att de bryr sig om skolan och sin framtid! Det är väldigt attraktivt!
Då kom jag att tänka lite, flätor kanske ser lite mer flickaktigt ut, men det kan nog funka också. En tjej med flätor är för mig en tjej som tar ansvar, som är duktig osv! Sen beror det ju på hur man själv vill bli uppfattad! En tjej som skolkar, men som fortfarande har flätor, det är ingen ansvarsfull tjej för mig. Men flätor och hästsvans - attraktivt och ser moget och ansvarsfullt ut!


Namn och mejl/bloggadress tack!

Snälla ni, jag vet att jag redan har nämnt det här förut, men det behövs visst nämnas igen! Ingen är perfekt, alla kan glömma, men om ni skriver frågor till mig i ett anonymt inlägg och inte ens lämnar eran mejl/bloggadress, hur hade ni tänkt er att jag ska kunna svara er då? :)

Idag är jag snäll, så jag svarar här!

Anonym skriver: God morgon! Ja faktiskt så älskar jag skolan just nu! Jag har bäta läraren i världen och har de bästa kompisarna man kan ha och slutar bra tider. Jag har mycket läxor de e de tråkiga:( 3 per dag! Fast de e ganska enkla o man får göra de på rasten i skolan om man inte hinner hemma. Hur e de med din skola då?

Svar: Jag skulle göra vad som helst för att få lite mer läxor, jag tycker vi har det så slappt nu, så lite avis blir jag på dig, fast tre om dagen känns kanske lite väl.. Men jag gillar att plugga nu för tiden!
Jag gillar min skola, jag har världens bästa klass, fast ibland orkar jag inte med vissa, men så känner nog de flesta! Vi har lärt känna varandra jättebra, så alla vet vad de andra tål och inte, och det är väldigt skönt!
Jag har några superbra lärare och några som är okej. Det enda jag är besviken på är att de inte säger ifrån om folk inte gör det dom ska eller sitter och stör, men frågar man lärarna varför de inte bryr sig så säger de att gymnasiet är frivilligt och att de behöver inte säga ifrån, men går man på gymnasiet så har man valt det och då ingår det, tycker jag, att lärarna säger ifrån och att eleverna tar sitt ansvar. Men jag kan bara se till att jag gör bra ifrån mig och tar ansvar för skolan!

Nu ska jag snart åka och jag är superpirrig! Mamma hade köpt väldigt bra saker - drickyoghurtar, ballerinakex, delicatobollar, nötter, bananer! Vi kommer inte gå hungriga, det är ett som är säkert!
Jag har säkert kollat igenom min packning femtioelva gånger! Jag får börja lita på mig själv och att jag inte har glömt något. Nu längtar jag tills premiären! :)

Fullt ös medvetslös

Nej, jag tänker verkligen inte bli medvetslös, men idag känns det som det mesta i eftermiddag kommer gå i ett, speciellt när man bara har två nummer och de ligger precis efter varandra, det kunde ju inte bli bättre? Haha, men det kommer nog gå bra, bara jag som är nervös!
Jag ska försöka att inte tänka för mycket nu innan jag drar ner, jag ska bara ta det lugnt. Jag har inte fjärilar i magen, jag har stora feta krokodiler som biter sönder min magsäck! Andas, Lovisa, det kommer jag få säga till mig ett flertal gånger idag, men jag ska försöka slappna av och göra det bästa jag kan! Mer kan jag inte göra.

Har precis ätit upp min frukost. Det blev grova mackor med cremé bonjour och ägg, juice, yoghurt och kaffe! Men kaffet har jag fortfarande kvar. Jag ska snart duscha, men först ska jag ut i köket och se om mamma har handlat något bra att ta med till teatern! :) Det ska ju bli kul också! :)

Nu kommer det vara tyst från mig ett tag här, men jag lovar att jag ska uppdatera med bilder och hur det har gått för mig och alla andra ikväll! :)

Vad ska ni göra idag?

Helt slut

Jag har suttit här ett tag. Kom hem från genrepet strax efter åtta. Jag har hunnit äta varma mackor och glasstårta! Mamma vet då hur vi fungerar! :)
Vi var nästan sist på genrepet så vi fick sitta och vänta och se alla andra nummer. Det var rätt kul, satt och pratade väldigt mycket med Louise som dansar balett med mig! Det var trevligt. Man hinner ju inte prata lika mycket på lektionerna och i skolan har vi bara setts hastigt och sagt hej, men nu fick vi prata lite.. Men vi pratade ju förstås mest om danserna och sagan, men det var ändå trevligt! :)
Balettnumret gick inte superbra för mig. Jag och Louise skulle hoppa mot och förbi varandra, men de som egentligen skulle hoppa innan var inte där, så vi missade när vi skulle ut och sen hann vi inte, men det ska vi klara imorgon! Annars gick det mesta rätt bra.
Jazzen gick desto bättre! Tack och lov!
Nu gäller det bara att hålla mina vänstra tummar inför imorgon och att allting ska gå så bra som möjligt - bättre än idag!
Nog om dansen, jag blir jättenervös att prata om det just nu. All press och stress kommer tillbaka lite när man står där bakom byxorna. Jag måste tänka positivt, tänka att det går som det går, jag kan bara göra mitt bästa! Jag vill aldrig mer stressa och pressa mig som jag har gjort!

Sitter och lyssnar på p3, låtarna är okej, men jag är helt slut. Jag somnar snart! Funderar på en dusch, men jag tror den får vänta. Jag tar ett varmt bad imorgon bitti istället, jag behöver sova, och med det säger jag godnatt!

Sömerskan Lovisa

Att sy är inte min starka sida. Jag är rädd för symaskinen och har inte haft syslöjd sen i sjuan. I åttan och nian hade jag träslöjd istället, men inte för att jag var rädd för symaskinen, det finns ju värre och större maskiner på träslöjden, nej. Jag kom inte överrens med syläraren, så då blev det trä.
Men i alla fall. Imorgon är det ju dansuppvisning och vi skulle helst ha ljusa skor på baletten, och jag har ett par svarta och ett par beige-rosa i skinn, men de i skinn har jag aldrig hunnit sy på banden på.. Men det har jag alltså gjort nu. Det var lite pilligt och det tog mig säkert 40 minuter, men nu är banden på och jag är nöjd med resultatet! :)



Vad ska ni göra ikväll?

Colaserien vs fimpserien





Jag sysselsatte mig lite på rasten. Halvnöjd med reslutatet. Blev mest nöjd med Colaserien!
Och bara så ni vet - jag röker inte!


Idag känner jag mig som en tolva

Idag är jag riktigt nöjd med mig själv! Vissa dagar känner jag bara för att gräva ner mig, men så känner nog alla till och från. Och vissa dagar är man inte 100% nöjd med kläderna, med hur man ser ut, hur håret blev osv. Men idag är en riktig toppendag och jag är snygg, snygg, snygg! Det gäller att ta vara på stunderna när man verkligen känner så! :)

Just nu sitter jag och äter lite godis, det som är kvar från det jag köpte igår.
Åt nyss lunch. Det blev omelett, tomat, lök och keso! Det blev riktigt mums!



Nu ska jag se om det är något bra på tv:n, jag känner för att slappa en stund, sen ska jag sätta igång med storstädet!

Det känns onödigt att redan vara nervös

Godmorgon!
Har precis gjort i ordning lite frukost, det blev lingongrova med skagenost, kaffe och juice!
Idag är det en kort skoldag, som alla andra fredagar, det är så skönt att sluta vid 11, sen ska jag hem och storstäda och ikväll är det genrep! Mellan storstädet och genrepet har jag ingenting bestämt, jag kanske tar mig en promenad.. :)

Idag kör jag på slappa byxor, linne och knut! Mamma sa att jag ser ut som Teskedsgumman.



Nu ska jag dricka upp kaffet och på med lite mascara, så är jag redo för skolan sen!

När slutar ni skolan på fredagar?

Jag har löst det

Hej!
Det har visst varit ett fel när man ska kommentera min blogg. I helgen fick jag väldigt många kommenterar, tycker jag, och sen i måndags så tog dom bara slut, och sen dess har jag inte fått en enda och jag har kommenterat friskt! Så jag gick in på mina egna kommentarer och försökte kommentera, och det gick inte, så ändra lite i kodmallen och nu ska allting fungera igen!
Hoppas det inte ska krångla mer i fortsättningen, jag vill ju veta vad ni har på hjärtat!

Från rosa till brunt

Tog ett bad förut och skrubbade mig lite, det behövdes. Jag slappnar av som bäst i ett badkar fullt med varmt vatten, helst med skum!

Har precis målat om naglarna. Tog bort det rosa och målade brunt istället. Zanzibar från Mavala - en av mina favoritfärger! Jag klippte och filade även ner naglarna, jag bara kände för kort och brunt! :)

Jag har alltså som mål nu att läsa ut engelskaboken innan tisdag, och det tror jag inte jag klarar, men jag ska försöka i alla fall och det betyder att nu ska jag läsa 10-15 sidor innan jag somnar! Bäst att jag sätter igång, för jag är snart dödens!

Godnatt!

Hands off, hands on

Hands off: Mitt godis som håller på att ta slut! Skärpning Lovisa!
Hands on: Min engelskabok som jag vill ha slut innan tisdag!

Önska mig lycka till!

Skagenost

Jag börjar bli kvällsmatshungrig. Mamma köpte jättegod yoghurt och skagenost förut som jag tänkte försöka mig på!
Jag förstår inte hur jag kan bli helt slut av 30 minuters stress?

Dagens låt är lätt The White Stripes med Seven Nation Army, som räddar mig ifrån att somna på tangentbordet! Nej, så farligt är det inte, men jag är trött..

Vad gör ni för någonting ikväll?

Stress-eftermiddag avslutad

Sitter här och pustar ut, väntar på att få tillbaka krafterna. Ända sen skolan slutade nere på teaterstudion så har det varit stressigt! Jag åkte hem, åt lite snabbt och bytte om, packade väskan och åkte ner till fotografering! Det var fullt av föräldrar, kostymer, svettiga människor som sprang runt och alldeles för lite syre! Först var det fotografering för baletten, och vi är sjömän! Sen var man tvungen att snabbt byta om och förvandlas till en jazztiger, och så fotografering igen!
Åkte hem tillsammans med Tove. Vi mötte mamma som hade handlat. Jag bytte om snabbt för att sen åka en sväng till gamla Prix som stänger imorgon. De har utförsäljning på godiset, så det kostar 50% av 4,90/hg! Jag köpte mig en del, men allt ska inte ta slut ikväll!



Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen. Jag behöver städa upp lite på mitt rum, men det är ingen brådska med det. Nu ska jag få tillbaka krafterna först och gotta mig lite!

Här kommer lite bilder från vår härliga, soliga rast!




Nytankad kista

Befinner mig just nu i en datorsal med Elin. Vi var nyss och åt, pastasallad och mackor, och nu väntar vi på nästa lektion som börjar 12.30.
Har varit ute i solen på rasten som vi fick för att idrotten var inställd, så bilder kommer senare! Jag hade ju bestämt mig för att springa på idrottstimmen, men jag blev väl för lockad av att bara sitta och gotta mig i solen, men det kommer fler tillfällen att ut och springa innan vårjoggen! Så otrimmad är jag inte så jag inte kommer klara av den!

Idag på matten gick jag och Elin och hämtade Öystein, för vi fick ett brev till klassen om hur Power Point-presentationen skulle gå till, men ingen förstod väl riktigt vad Öystein menade i brevet, så vi hämtade honom för att få det svart på vitt!
Vi har prov 27 maj, genomgång för Power Point 20 maj och så har jag flyttat Wordprovet till 21 maj, om jag inte minns helt fel. Jag skulle egentligen ha gjort Wordprovet nästa tisdag, men då har vi NP i MaA, så det krockar ju. Men, nu är det löst!

Måste bara visa er ett linne jag hittade på sidandsally.com för några dagar sen! Ursnyggt, men lite för dyrt för min smak.. Jag kan inte lägga 400:- på bara ett linne! Tyvärr? Ja, snygg är det i alla fall!




Vad har ni för er idag?

Jag saknar..

Godmorgon!
Eftersom det har varit segt med kommenterer det senaste dygnet så har jag ingenting för mig den här morgonen, så jag började kolla igenom lite bilder från i somras, från mitt konfirmationsläger med mera. Jag längtar så himla mycket efter sommaren nu! Visst, det är rätt skapligt varmt ute vissa dagar, men att få vara ledig, inte ha nån skolan, sommarjobba, bada, sola - hela paketet!
Tänkte lägga ut lite läskande bilder från i fjol och hoppas att sommaren kommer fortare då!



Idag har vi en vanlig skoldag, förutom att idrotten går bort. Den är frivillig så jag funderar på om jag ska ta mig en joggingrunda då eller inte, vi får se! Tar med kläder för säkerhetsskull!

Nu ska jag göra mig i ordning! Det blir ett kokt ägg, kaffe, keso och knäckebröd till frukost sen! Mm! :)

När brukar ni gå upp på morgnarna?

Årets tävling



(Långt ifrån allt som ingår syns på bilden, men här ser ni det mesta som ingår)
Maria har dragit i gång en helt galen goodiebag-tävling där värdet ligger på ca 15000:-! Här kan ni se vad goodiebagen innehåller. De som har sponsrat med priser till denna otroliga tävling är:

Korsetten, Bodystar, Textilboden, Softskin, Guam Cosmetics, Fannyhair, Lena Danielsson, Johanna Sohl, Ulla Landenmark och Mats Johansson via Landulla webshop, Solbrillor, Snyggunder, Hud och Kosmetik, Vuxensidan, Rosenserien, Fonnix, Rosagården, Presentkuriren, Aromia, Nagelshop, Kleio, Aromacreative, Lash, Pikmee ,Tid & Lust och Evince Cosmetics.

Ni bara måste vara med. Tävlingen pågår till och med den 31 maj. Här tävlar ni!

Snart är jag som visast

Träningen gick jättebra! Idag var sista gången, synd.. Men vi ses i alla fall i helgen på uppvisningen! :) Jag börjar bli lite nervös nu, men fy så kul det kommer att bli! Sen gäller det att hålla igång i sommar, ut och springa och stretcha, så man inte är som min syster utrryckte sig så fint ''smidig som ett kylskåp'' när allting drar igång igen!

Jag duschade för ett tag sen och sitter nu och mumsar glass. Åt även lite fil förut, men jag kände mig förtjänt av lite glass! :) Och jag får ju inte glömma oboypulvret på toppen! Haha!

Min visdomstand verkar aldrig vilja komma upp! Den började i början av april att tränga igenom och bara det gör så sjukt ont, men nu är den nästa helt uppe. Det som är jobbigast nu, och som gör ont när jag borstar tänderna, är att tandköttet som satt där innan tanden kom upp ligger kvar som en täcke över tanden, så varje gång jag borstar tänderna så river jag liksom loss tandköttet från tanden och det blöder.. Det läker i och för sig rätt fort, men det är jobbigt när det händer varje gång! Och såhär har det varit i snart tre veckor, men jag har ingen lust att gå till tandläkaren heller.. Jag hoppas på förbättring i alla fall för det här är inte kul!

Nu ska jag ta tag i engelskaboken. Svenskan får vänta tills imorgon bitti, jag har ju trots allt redan läst texten, så jag kan den som Ingrid sa att vi skulle, flyktigt.

När brukar ni gå och lägga er? Vad tycker ni är en rimlig tid?

För mig är en rimlig tid 21.00-22.00 och jag behöver sova 6-8 timmar, det beror på vad jag har gjort under dagen och vad som väntar dagen efter, men det är inte alltid att jag håller mig till 22.00, ibland blir det ju senare. Men jag försöker i alla fall, jag vill ha rytm i det hela, det mår i alla fall jag bättre av!
Godnatt!

Wokat

Oj, nu är jag så mätt att maten står mig upp i halsen! Jag ska alldeles strax åka iväg och träna, det ska bli jättehärligt!
Jag har inte läst mina 30 sidor som jag lovade förut, men jag läst ungefär 20. Jag ska ta tag i det när jag kommer hem och så ska jag kolla igenom svenskaläxan en gång till, men det är sen för nu ska jag iväg!

Vad brukar ni äta före och efter träningen?

Det bästa är att komma i mål

Det är en så härlig känsla, att veta att nu har jag klarat av det, och det gäller inte bara orientering, utan även prov. Det känns bara så skönt att kunna säga till sig själv ''nu har jag banne mig gjort det'' - och idag har jag både sprungit orientering och skrivit matteprov, så jag är helnöjd!
Jag och Jennifer fick börja lite tidigare än bestämt för klassen, men vi var bara två så. Vi stod och pratade lite med en som satt vid idrottsentrén och han sa att det var samma spår som orienterings-SM hade haft och att de hade klarat det på 12 minuter, så om vi klarade det på mindre än dubbla (24 minuter) så var det superbra! Mja, vi tvekade väl lite på om vi skulle klara det, men jag skojade lite med Jennifer och sa ''ja, bara vi bli bäst i klassen så'' och så gick vi till starten.
Det gick superbra, vi hittade alla kontrollerna, i rätt ordning också, och vi kom i mål på 22 minuter! Yes, vi var så himla nöjda! Det kunde inte blivit mycket bättre, så nu kan ingenting förstöra min dag! :)
Efter vi kom i mål gick vi och duschade, sen var skolan slut och jag åkte och köpte en juice.
Har suttit en stund på balkongen, druckit juice och läst lite i engelskaboken, men det kom en geting och störde mig så jag ska ut och sola sen när juicen är slut!

Ni som känner mig vet nog hur otroligt rädd jag är för getingar, humlor, bromsar och dylikt. Jag får alltid höra ''sitt still, annars sticker den dig'', men jag springer iväg och jag har då inte blivit stungen så ofta. Tre gånger kanske, sen jag var 10 år, och det är bra gjort för en som aldrig sitter still när dom kommer!
Jag älskar sommaren, men getingarna är ett stort minus!



Juicen tog precis slut. Nu ska jag läsa lite till, sen ska jag ut igen och sola! :)


Dagens fråga

Magkänslan säger bra

Jag var klar med det nationella i matten halv nio redan, så jag gick. Det känns som att det gick bra, så jag hoppas att magkänlsan är att lita på!
Just nu sitter jag med Sandra i en datasal och har världens hål. Vår dans försvann ju för provet och när jag kom till skolan idag fick jag veta att teatern var inställd också, för Embla var inte i stan. Surt. Så nu har vi rast tills vi ska orientera, och sen slutar vi.

Godmorgon

Det var precis nyheter i P3, så jag har hunnit höra i princip samma nyheter två gånger. Jag borde nog göra mig i ordning nu, jag börjar åtta som vanligt idag och vi har nationellt i MaA. Önska mig lycka till! Bibbi sa på utvecklingssamtalet i måndags att jag ligger och pendlar mellan G och VG, så idag har vi första delen och tisdag nästa vecka har vi andra delen, och resultatet jag gör avgör mitt betyg. Det känns lite pirrigt, men det är skönt att veta om det iallafall! Jag vill ju helst av allt få ett VG, men får jag inte det så får jag ta den smällen, jag blir ju i alla fall godkänd.
Orientering idag också. Jag och Jennifer ska bilda ett bra team och läsa kartan, springa en runda och få en bra plats! Ja, det är mitt mål och hon är säkert med på noterna, att försöka och göra vårt bästa, vi kan ju inte göra bättre! :)

Nu ska jag göra mig i ordning och äta frukost.

Vad ska ni göra idag?

Snälla ni

Alla som skickar kommentarer: Skriv antingen med eran mejl eller er egen bloggadress (om ni har någon) för annars blir det svårt för mig att komma ihåg vem som är vem om ni bara skriver erat namn! Vore så kul om jag kunde svara på alla kommentarer, men det blir lite krångligt om jag inte minns eran bloggadress, så skriv gärna den!


Sagt och gjort

Jag och Emil la precis på. Det är nedlagt och det kommer aldrig tas upp igen. Jag har gett för många chanser, jag har velat tro på att han bättrat sig, men icke sa Nicke. Men han är bra egentligen, bara en svår kombination med träning, vänner som alltid går först och flickvän på det. Jag har också träningar, jag har skolarbeten och läxor och vänner, och ändå gör jag plats och tid, men vi är alla olika och jag kan inte ändra på honom. Det kan bara han själv göra och han var glad för att jag hade öppnat hans ögon, så det känns bra och jag är inte arg på honom. Mest besviken på att jag inte insåg att det inte skulle funka, eftersom alla andra chanser han fick gick åt pipan.
Hädan efter ska jag gå efter mottot ''funkar det inte första gången, kommer det inte funka andra gången heller.'' (Bara när det gäller killfronten.)

Nu ska jag försöka få tag i Matilda och få lätta mitt hjärta ytterligare! Hennes mobil är av och ingen svarar hemma, än så länge, men jag tänker fortsätta ringa tills nån svarar!

Här kommer lite bilder jag tog tidigare ikväll!


Jag målade naglarna (rosa!) och myste framför Dr Phil.


Den gjorde susen, det kan jag lova! Så den rekommenderar jag!

Nu ska jag försöka ringa Matilda igen då, hoppas jag har turen på min sida nu. Oavsett om hon svarar så blir det sängen snart, så godnatt och sov gott!


Missuppfattning

Jag hade missuppfattat saken om när sista gången för träningen var, och den var visst i tisdags, så inte idag som jag trodde. Blev rätt besviken eftersom jag var rätt peppad för att träna, men jag fick snopet gå ut därifrån. Inte undra på varför det var så tomt på skor och cyklar!
Jag åkte en sväng till ICA igen för att se om de hade hårborttagningscremé, men de hade inte den jag ville ha, så det blev en runda till på stan innan jag hittade det jag var ute efter!

Nu ska jag måla naglarna, ta en dusch och testa den nya hårborttagningscremén! :)

Vad händer ikväll?

Currykeso

Sitter här nu igen. Har precis lagat mat, och hunnit äta upp den. Jag stekte två ägg och till det blev det en smörgås, lite keso med curry på (det är det bästa som finns!) och kålsallad. Enkelt, snabbt och mättande! Och nyttigt! Nu är jag redo för träning! :)

Det pratades precis om en vulkan nånstans i Asien (tror jag) som har fått ett utrbrott, den började spruta lava idag och det var över hundra år sen sist. De hade evakuerat de som bodde i närheten av vulkanen och en av städerna som låg i närheten var täckt av 13 cm aska. De sa även att utbrottet kan hålla på i flera månader. Hur kan det finnas så mycket kraft att en vulkan kan spruta lava och vara aktiv så pass länge? Det går bara inte att föreställa sig! Tänk vilken kraft.. Tur att Kinnekulle och Billingen inte kan spruta lava!


En bild från fikat förut! Mitt te var som sagt supergott! (Hallon/Lime)

Nu ska jag värma upp lite innan träningen!


Hallon/Lime

Kom nyss hem från stan. Tog en fika med Julia och Abbi efter skolan. Det blev en te för mig med hallon/lime-smak! Det var riktigt gott! :) Efter det åkte jag en sväng till ICA och köpte hårspray och ett frimärke.
Nu är jag hemma och har precis druckit ur mitt kaffe. Har även dammsugit och diskat, om ni ville veta. Jag stod inte ut.

Sitter och målar på en flagga som jag ska ha med på min redovisning, när det nu blir. Blev lite besviken på Lars idag, för han uttryckte sig så dåligt. Han frågade oss (klassen) om vi hade kommit på vad vi ville göra för arbete medan han har nationellt, muntligt. Lite mer än hälften visste vad de ville göra, och sen var det några som sa att de inte bara ville forska om ett land och då höll Lars med och sa ''det blir så tråkigt om man bara skriver om yta, invånarantal osv'' och det är ju precis det jag har gjort! Fast jag tänker inte bara berätta yta och hur många som bor i Sydney, utan jag har hittat en massa intressant fakta också, så jag blev lite putt. Jag sa det också, att jag tyckte det var dåligt uttryckt, för han visste ju på ett ungefär vad jag höll på med, så han bad om ursäkt.. Jaja! Jag tänker fortsätta, det är ju ändå det här jag vill göra! Jag gillar det arbete jag tagit till mig, så bara jag är nöjd och gör nåt vettigt så.
Och på musiken blev jag också lite irriterad. Vi har inte gjort så mycket mer under ett helt läsår än spelat i grupper. Vi har fått en eller två låtar och sen ska vi bara öva lite och sen spela upp den inför klassen. Nån på gitarr, nån på bas, nån på trummor, sångare, nån vid pianot. Samma visa varje gång! Jag var trött på det, ville göra nåt annat, så jag sa det och jag var inte helt ensam om min åsikt, men hon ville väl göra det så rättvist som möjligt, att alla skulle få som dom ville, men det går bara inte! Speciellt inte i vår klass där alla har så himla skilda intressen, åsikter, musikstil! Det slutade med att vi blev indelade i tre grupper på fem, fem, fyra och sen skulle vi i gruppen välja en låt som vi sen ska spela upp. Inte kul, så jag pratade med Gunilla och till slut så fick jag igenom att alla grupper i alla fall ska berätta lite om sin låt, vem som har skrivit den, vem artisten är och lite om bakgrunden till artisten, låten och vilken musikstil det är! Ja, jag får väl nöja mig med det, men vad är det för utmaning, att sjunga och spela låt på låt? Jag vill lära mig saker! Det är i alla fall därför jag går till skolan!

Nog om skolan nu. Jag är ju ledig nu! Om en timme är det träning, jag är inte så himla peppad och jag har inte ätit nåt än, så blir väl att ställa sig vid spisen nu och laga till nåt till magen så jag orkar! Jag märker att jag är väldigt trött och irriterad nu, inte bara på skolan.. Det behövs nåt i kistan!

Paket på väg

Fick nyss mejl från Ellos om att mitt paket var på väg. Jag tänkte ''va, jag fick ju mitt paket för inte så länge sen'', men sen visade det sig vara ett påslakanset som jag fick gratis då beställde just då, nåt i den stilen var det i alla fall. Då kom jag på det, men jag blev allt lite skraj att jag hade beställt något som jag inte kom ihåg.

Kaffet kallnar, har precis sminkat klart mig och ska bara packa väska så är jag klar. Måste kila nu!
Ha en bra dag!

Inga platta ägg i alla fall

Vaknade för exakt 26 minuter sen (06.00) och har hunnit dricka ett glas juice. Ska snart starta plattången och sen ska jag börja koka ett ägg!
Jag har funderat lite på varför det inte heter raktång istället för plattång. Håret blir ju mer rakt än platt, enligt mig. Platt låter ju som att det ligger slickat längs huvudet, och det gör det ju inte! Fast vissa skulle väl undra om man kunde använda raktången till att raka armhålan. Plattång är nog smartast ändå.

Vad ska jag ha på mig idag?!

Veckorevyn

Var och handlade med mamma för en stund sen. Jag var ju så sugen på ägg i morses, så vi åkte och handlade! Mamma var snäll och la ut pengar (eftersom jag inte tog med plånboken) till en pocket och Veckorevyn, men pengar får hon imorgon! :)
Pocketboken heter Jag går bara ut en stund, av Isobel Hadley-Kamptz. Den verkade bra, i alla fall det lilla som stod på baksidan och den kostade bara 20:- så det var ju ett kap!
Veckorevyn köpte jag mest för att se ifall Unni var med i deras street style, men jag kommer ju inte flyga i taket och gråta floder om hon inte är med i tidningen!
Och Lokan var god för er som undrar! :) Den är redan slut, och naturgodiset också!

Nu ska jag ta hand om disken, plocka undan lite på mitt rum och sen blir det nog att mysa på balkongen tills jag ska sova!
Så, om jag inte skriver mer, godnatt!

Är ni rädda att stå för det ni tycker?

Jag la upp en fråga i ett tidigare inlägg idag, och jag skrev nåt i stil med att ''en vegetarian kan äta fisk och fortfarande kalla sig vegetarian - eller vad tycker ni?''. Jag frågade efter era åsikter och alla har rätt att tycka och viktigast av allt - alla tycker olika! Men var inte rädda att stå för det ni tycker och tänker! Jag tänker iallafall inte döma er eller tycka illa om er för att ni inte har samma åsikt som jag. Det går ju bara inte!
Jag fick några kommentarer från anonyma personer som inte ens skrev nån länk, och då kan jag ju inte svara eller disskutera med personen varför den tycker si eller så. Ni kanske ville få ur er eran åsikt, men stå för det ni tycker! Jag blir iallafall lite besviken när jag får en kommentar av en person som inte står för sitt ord, jag står ju för mitt?
Det tåls att tänka på.

Sånna kommentarer tänker jag inte godkänna, för det är ju ingen mening med det! Och så tycker jag!

Nu är det mat! :)

Nonchalanta femtonåringar

Nu är jag helt slut! Är väl för att jag inte har ätit sen lunchen vid elva, men det har inte blivit tid!
Efter lunchen i skolan gick jag och Sandra en snabb sväng på stan och sen in på teatern, för vi tänkte få bra platser, och det fick vi till slut men jag blev väldigt besviken på hur det var upplagt. Tunas åttor skulle få gå in först för att de var flest. Det kan jag förstå. Men sen att hälften sitter och pratar, skriker, tjoar och är allmänt störiga för de som faktiskt vill se teatern, det var så nonchalant och oomtänksamt som det bara kan bli och jag kände för en sekund att slå dom i huvudet med min väska, men då hade ju även jag sänkt mig till en låg nivå. ''Lägre än Glocalnet'' - jo det kan man lugnt säga!
Annars var det bra, teatern alltså! Treorna var så himla duktiga, jag blev så imponerad! Speciellt på Jonna med 100% kroppskontroll! Jag vill så gärna se om den, för man missade ju några repliker och stämningen var inte den bästa med tanke på allt stök, men om det blir av det återstår att se.

Efter teatern var slut så stannade jag kvar för att hälsa på treorna och berömma dom, sen var jag kvar ute på trappan med Emil och Sandra i säkert 30 minuter och bara pratade. Trevligt! Vid tre var jag tvungen att åka iväg för utvecklingssamtal, och det gick väl bra. Jag blev glad för omdömena och hoppas på lika bra flyt som hittills! Och jag ska banne mig föra fram mina åsikter bättre!
Efter samtalet var slut åkte jag och pantade lite som min klass samlat ihop till mig, haha! Det låter inte riktigt klokt, men jag tjänar ju på det och värnar samtidigt om miljön! Iallafall, för pantpengarna köpte jag naturgodis och sen blev det även en av de nya lokorna! (Loka i singular.) Röd apelsin och citrongräs, hm. Jag uppdaterar här när jag har smakat! :)

Det blev ännu en sväng på stan, för jag hade lagt undan ett linne när jag och Sandra var på stan vid tolv, som jag nästan hade glömt bort, men jag var iallafall nere och provade linnet, som satt super, så jag köpte det! Det blev även ett par gröna leggings. Får se när jag vågar mig på dom!


Dagens köp!

Nu lagar mamma mat. Pommes och fisk! Nästan lite engelskt där - fish 'n chips, fast nyttigare!
Jag ska passa på att kolla över min ekonomi innan maten och sen ska jag prata med Carro om att byta en lördag. (Man kan säga att vi delar på helgjobbet, så varannan vecka blir det oftast, om det inte dyker upp nåt för nån av oss, som det har gjort nu.)

En midsommarnattsdröm

Nu sitter jag och Jessica i en datorsal, men Öystein är inte i skolan! Övningen jag tänkte försöka mig på behöver jag hjälp med, så den får vänta.. Och så tänkte jag ju fråga om det gick bra att jag gjorde provet imogron, men det blir svårt att fråga när han inte är här. Typiskt.

Efter lunch idag ska bland annat vår klass iväg till teatern och se på treornas slutproduktion. Det ser jag verkligen fram emot! Såg lite bilder igår på Filips bilddagbok, mest från när dom testsminkade sig, men det var spännande, som en förhandsvisning! Haha!

Nu tror jag vi struntar i datorkunskapen, Öystein är ju ändå inte här. Nu tar vi rast!

Det är bara jag tills jag är 25

Fick mig nåt att tänka lite på igår när vi åkte bilen till Skara. Annika berättade för oss att hjärnan är inte fullt utvecklad förrän man är 25 år, och bland det sista som växer till är empati. Det är mest jag mår, jag känner, jag tycker, tills man är 25 då. Det kan vara nåt att tänka på.
Jag tycker att jag kan känna med folk och förstå folk bra redan nu, tänk då hur bra jag kommer förstå folk när jag är 25 år! Jag kanske inte ska släppa drömmen om att gå på Stora Sköndal ändå. Men det ska jag inte bestämma nu. Jag ska göra tre bra år på gymnasiet och sen ska jag hålla alla tankar och vägar öppna!

Nu ska jag snart åka till skolan, försöka klara av så mycket som möjligt i datorkunskapen idag så vi kanske kan ha prov imorgon? Önska mig lycka till!

Vi har slut på ägg

Kaffet är kokat, jag har kläder på mig och jag har en boll av hår på huvudet.
Tänkte koka ägg till frukost, men vi hade inga ägg kvar! Synd! Jag som var så sugen. Och Keso är jag också sugen på, med curry, men det har vi inte heller! Det går nog lättare att hitta nåt ätbart om jag utgår från sortimentet vi har här hemma! Men jag ska önska ägg och Keso på nästa inköpslista!

Jag har fråga som jag tänkte ta upp här i min blogg. Jag är nyfiken hur alla ställer sig till detta. Inget jättestort och omtalat ämne, men jag tycker alla små ting också förtjänar att pratas och disskuteras om.
Jag har varit vegetarian sen 19 februari 2006 (att jag ens minns det exakta datumet!) och jag stormtrivs och tänker nog aldrig gå tillbaka till kött, men jag äter fortfarande fisk.

Jag vill jättegärna veta hur ni tycker och tänker!

Nu ska jag bege mig till spegeln igen och göra mig klar, sen blir det efterlängtat kaffe! :)


Iförd en kimono

Idag vaknade jag vid sex av alarmet. När mamma såg mig uppe frågade hon varför jag var uppe, för jag brukar inte gå upp förrän halv sju, men jag bara ryckte på axlarna. Hade jag sagt att jag ville ha god tid på mig att svara lite på bloggen så hade hon väl sagt nåt i stil med att jag håller på att bli beroende eller så hade hon ryckt på axlarna själv! Mja, det är svårt att säga eftersom jag inte är min mamma.

Jag ska väl snart göra mig i ordning, men håret orkar jag inte göra nånting med så det får väl vi en boll av nåt slag. Jag känner att jag behöver kaffe! Men kläder först, och smink! Jag känner att jag inte orkar nånting idag, inte göra i ordning håret, inte sminka mig. Visst, det är väl ingen som tvingar mig, förutom normerna då kanske. Men när det går över 1000 ungdomar på min skola så vill man ju se någorlunda fräsh ut! Nog om det, nu ska jag välja kläder!

Man ska passa på när det fortfarande är framme

Kom nyss hem från Skara. Annika var så snäll och både hämtade oss och skjutsade hem oss! Det tackar vi för!
Har precis duschat håret och ska snart krypa ner, tänkte bara skriva lite om eftermiddagen i Skara. Vi hann med lite av varje. Först fick vi ju såklart gå husesyn och hjälp vad stort det var! Och snygga tapeter i vart enda rum, jag blev kär i kökstapeten!
Väldigt fräsht och luftigt hus, men jag är nöjd med vår boyta.
Det blev lite födelsedagsfika för mamma med glasstårta från Klings, mammas vaniljbullar och kaffe såklart! :) Sen hoppade vi lite studsmatta och tog även kort. De hade precis varit och köpt en, så vi var nog med och invigde den lite..
Vi sextiden kom Johanna, så vi fick träffa henne också! Alla utom Amanda var hemma då och då. Synd. Det får bli en fika nån gång kanske? :)

Nu i veckan ska jag nytta till mig lite, för nu känns det att vi har haft långledigt! Jag ska sluta säga att man ska passa på när det fortfarande finns kakor framme. Det funkar nån gång, men inte i längden! Så några extra sit-ups lär det bli i veckan, och så blir det ju lite extra i helgen också!

Här kommer några bilder jag tog förut.


Ett armband jag hittade på Guldfynd för inte så länge sen.


Fika!


Tapeten!


Johanna, Tove och Jorunn!

Nu ska jag försöka med engelskaboken och sen ska jag sova!
Godnatt!


Det är livet - att lapa sol

Har precis hoppat i kläderna igen. Suttit en stund ute och solat. Det är så härligt väder! Tog mig tid att läsa lite i engelskaboken, så nu är jag på kapitel sex. Har även läst gårdagens GT och Aftonbladet, tror jag det var.
Mamma kom ut med lite Cola när jag fortfarande satt på balkongen. Det svalkade gott!

Nu går Airlåten på p3 - den är så bra! Den kan nog bli en av sommarplågorna! :)

Mamma bakar bullar, så det luktar underbart här hemma! Får hålla mig tills vi är i Skara, sen blir det fika! Åt ju inte för så länge sen. Det blev makaroner och quornfiléer. Ibland är det skönt att bara kunna plocka fram rester ur kylen och värma! Det smakar ju inte sämre och man sparar tid - vem vill stå inne vid spisen när solen gassar?!

Flera jätteskutt utan förvarning

Kom nyss ur duschen. Blev så varm när jag var ute och gick. Det blev en promenad i rask takt på en timme. Man får verkligen hålla ett bra tempo när man går med Disa, och flera gånger, utan förvarning, så dök hon ner med ett jätteskutt i ett dike för hon hade fått syn på en gräshoppa eller en groda. Man får vara beredd på det mesta! Haha! Men hon är så duktig, för hon lyder mig bra nu, så jag behöver inte upprepa samma sak ofta, utan det räcker med att säga vänster eller stanna en gång så lyder hon! :) Det känns jättebra!

Det är så att Disa är inte våran hund än, men vi ska få henne i juli nån gång. En familj vi känner ska ut i världen och då får vi ta över henne, så det ser jag verkligen fram emot!

Lite bilder från promenaden.




Nu ska jag göra mig i ordning. Börjar bli lite lunchhungrig, men det blir att vänta tills mamma kommer hem! Sen i eftermiddag blir det en sväng till Skara. Annika hämtar oss, vi ska se på deras nya hus och så blir det lite födelsedagsfika för mamma! :)

Hur ser eran dag ut?

Grattis mamma!

Idag gick jag upp kvart i åtta för att koka kaffe och göra i ordning frukost till mamma. Jorunn var redan uppe och Tove väckte vi innan vi gick in till mamma. Hon fick, förutom frukost på sängen, paket av Tove och Jorunn. Min present fick hon ju igår! Ett litet bidrag till en kamera, som hon senare köpte igår! :) Grattis mamma, hoppas du får en bra dag! :)

Nu ska jag snart ta mig lite frukost, kaffet är ett måste idag, och sen ska jag ut en sväng med Disa! :)

Det höll jag på att glömma

Jag måste ju bara nämna lite om Talang igår! Jag skrev ju om den utländska kvinnan som fick alla tre gröna och som alla stod upp för och applåderade osv! Men hon var inte den enda som fångade min uppmärksamhet, utan även tre killar som framförde en låt de gjort, och hjälp vad bra de var! De fick också alla tre gröna! Man kunde trott att de redan var artister! :)
Nu kanske ni tycker att jag överdriver lite, men det är iallafall så jag känner och tycker. Ni får gärna säga vad ni tycker om ni har andra åsikter! (Alla kan ju inte tycka som jag gör!)

Testade den nya hårinpackningen förut när jag badade, den funkade mycket bra!
Nu ska jag inta sängen! :) Godnatt!

Uppdatering inte långt efter

Unni loggade precis in när jag hade laddat upp mitt förra inlägg, så jag skickade bilden och frågade om det var hon på bilden. Icke sa Nicke, det var det inte. Hon hade visst blivit plåtad av Veckorevyns streetstyle, så jag hade fattat fel.

Jag funderar över vad jag ska göra av min kväll. Fick sms från Emil om att åka hem till honom, men han är inte hemma än på ett tag, så jag vet inte. Frågade om det var nån hemma hos honom, men fick inget svar så det återstår att se. Annars blir det väl ta det lugnt resten av kvällen, fast det är ju inte så lång tid kvar innan sängen börjar locka!

Funderar på ett varmt bad.. Det blir nog så!

Stockholm street style

Jag läste på Unnis bilddagboken för några dagar sen att hon blivit plåtad av Stockholm Street Style, tror det var så iallafall. Och nu idag så såg jag en blogg som hade lagt ut en bild från just Stockholm Street Style, och jag tycker jag skymtar Unni i mitten! Nån mer som känner Unni som kan identifiera henne? :)



Önska kostar ingenting

Sitter på lite olika sidor och drömmer lite. Men nästa gång jag handlar nåt plagg blir det inte på nätet. Jag erkänner att det var bekvämt att bara klicka hem kläder, och jag hade ju tur som hade rabatter och sånt, annars hade det blivit dyrt med porto och extra avgifter. Men nästa gång jag shoppar lovar jag att det är i en vanlig affär! Läs: Jag har lovat det nu!




Man får göra det bästa av situationen

Nästa gång ska jag tänka efter en extra gång, men idag gick jag på impuls.
Från början hade jag och Matilda planerat en tripp till Göteborg, sen planerade vi om och Skövde var målet, men vi kom inte ens utanför stan. Jaja, det var trevligt iallafall! Men jag var fortfarande sugen på att åka till Skövde, så jag ringde runt lite, men antingen var alla redan uppbokade eller så hann de inte. Jag gick och beklagade mig lite för mamma som sa att jag kunde ju alltid fråga Tove, så det gjorde jag och efter 25 minuter så var vi påväg till Skövde! Härligt! Mamma frågade om Skövde var öppet och jag sa ''jo, de har öppet till 19'', men jag hade fel. Fyra stänger stan på helgdagar och vi var där 12 minuter över, så vi såg H&M stänga precis när vi kom! Surt! Men vi gjorde det bästa av situationen och satte oss på Mc Donald's med milkshake och burgare för Toves del. Vi hann även en sväng in på Konsum där jag köpte en MySmoothie, hallon!
Vid halv sju var vi hemma och då var mamma klar med maten! Varma mackor - alltid gott!



Var nyss och pantade med Tove och köpte godis till mamma! Passade då på att kolla om de hade hårinpackning, och det slutade med att jag köpte en från Fructis sortiment. Den ska prövas imorgon bitti!

Nu ska jag koka te och bara njuta av ännu en lugn kväll hemma! :)

Big spender

Åkte ner på stan med mamma och Jorunn strax innan elva. Fick två par hotpants av mamma och hon fick sin födelsedagspresent en dag för tidigt! :) Grattis i förskott mamma! Tog även ut pengar till pappas present, så det är i stort sett tomt på mitt kort nu!
Matilda mötte upp mig på Lindex och vi köpte lite smått och gott, sen vidare till Åkes och köpte naturgodis! Efter det var jag bara tvungen att prova en tröja jag såg på väg ut från Lindex, men den blev det inte. Hittade istället en orange (!) BH, så den blev det!
Vi gick hem till mig och la oss i min säng och bara pratade och mumsade naturgodis, sen gjorde mamma lax till lunch! Efter lunch var det egentligen tänkt att vi skulle ha lite spa, men man vet aldrig med en tjej som nästan bor på en ö! :) Ja, tack för den stund vi fick! Lite är bättre än inget alls! :)

Dagens inköp:
Hudlotion som gör huden fastare!
Ett puder
En ansiktsmask
En orange BH
En tygpåse som jag blev helt såld på!



Nu ska jag ha lite spa och mys för mig själv! Det blir ångbad, ansiktsmask och så funderar jag på att måla tånaglarna i nån stark färg, men jag vet inte. Annars blir det bara vanligt lack!


Äntligen vaknar jag när jag ska

Jag har ju tjatat lite om att jag alltid vaknar en timme innan mitt mobilalarm, men idag vaknade jag faktiskt av alarmet! :) Skönt att få sova ut lite för en gångs skull!
Har precis ätit frukost. Te, juice och knäckebröd med ost blev det! Nu ska jag in i duschen och göra mig fräsh! :) Sen är det bara att vänta på att Matilda ringer.

Sent samtal

La precis på, har pratat en stund med Emil. Rett ut lite saker, inget stort eller så, men det känns ändå skönt! :)
Ska alldeles strax inta sängen med engelskaboken. Jag har aldrig varit så nära bokens slut som nu, och snart är jag ännu närmare mitt mål! Heja mig!

Tidigare ikväll såg jag på talang 2008 som, om jag inte fattade fel, befann sig i Stockholm. Den utländska kvinnan som knappt kunde svenska, fy så bra hon var! Jag, Tove och Jorunn satt och grät! Det var så vackert!
Till tv-stunden hade Jorunn poppat popcorn och jag lassade upp lite glass med oboypulver på, nånting jag kan rekommendera! Då kan man köpa vanlig vaniljglass och när man blir sugen på chokladglass så häller man på lite oboypulver och sim salabim så har man två olika sorters glass! :)

image100

Nej, fy vilken onyttig dag det har varit! Morgondagen blir väl behövlig - spadag med min Matilda! Men mer om det imorgon! :)
Nu ska jag sova! Godnatt!

Ärlighet varar längst

Jag är en vampyr - en urbra låt som precis gick på p3, som förövrigt sänder fredagsflörten. Det är faktiskt kul att lyssna på, fast jag skulle aldrig kunna tänka mig att skaffa en dejt med en helt okänd människa över radion!

Har precis målat naglarna med Depends lack, så nu skiner dom igen! :)
Ska nog laga mig lite kvällsmat nu, har inte ätit på ett tag så är rätt hungrig.

Pratade med min goding Matilda för några timmar sen! Tack för att du alltid peppar mig och för att du är så himla ärlig hela tiden! :) Det är en bra egenskap, för det är inte världens enklaste grej - att alltid vara 100% ärlig. Det är nånting alla borde jobba mer på, för det finns alldeles för mycket skitsnack överallt!

Mat var det ja! :)

Mindre sol - mer socker

Visst blir man lite extra sugen när det är trist väder och man har en hel innedag? Det blir iallafall jag, och det syns ju på mina matvanor idag.

image98
Oboy, bland annat, till frukost.

image99

Och en kanellängd till fika!

Vi kan bara hoppas på att resten av helgen får sol så man kan ut och röra på sig! :)

Teater i all ära

Har städat hela lägenheten! Har nog aldrig gått så fort som idag, men det är ju bara ett plus!
Jag vispade en pannkakssmet och medan jag dammsög så stekte Jorunn! Blev väldigt många spökpannkakor, men gott var det! :) (Spökpannkakor är nåt vi säger i familjen när pannkakorna går sönder!)
Satte mig med engelskan efter maten och skrev om Didgeridoon, gjorde även lite matte och läste svenskaläxan. Vi håller på med Iliaden och Odysséen. Läxan tills på torsdag handlade en del om teatern och hur den uppstod, och det var till guden Dionysus ära, man höll fester till honom och så utvecklades festspel till teater.
En sak som jag reagerade på när jag läste var det som stod om Dionysus: att han var lite udda jämfört med de andra gudarna, att han inte riktigt ''passade in''. Och Dionysus står för teatern, glädjen, vinet och festen! Och då kopplade jag det direkt till skolan, teatern, linjen jag går. Herregud, har teatern och estetiska saker alltid varit lite smutskastat? Men det är kul som attan, så jag tar ju inte åt mig av en bok, men det är värt att tänka på!

Nu ska jag trolla fram lite te, och en bit kanellängd kanske? :)

2:a maj

Inte så nyvaken längre. Vaknade vid åtta och gjorde varm choklad! Gott och behövligt! Har mest suttit vid datorn sen dess, så nu ska jag ta en paus. Ska ta mig ett bad och göra mig fräsh, sen blir det att städa hela lägenheten! Som vanligt på fredagar! :)

Hjälp mig gärna

Jag har suttit här ett bra tag och försökt förstora min bild som ni kan se till vänster i spalten där. Jag har letat överallt och har upptäckt vart man ändrar det mesta, förutom det med bilden då! Nu behöver jag nog lite hjälp så ifall ni vet hur jag ska bära mig åt så blir jag mer än tacksam om ni kan berätta det för mig! :)

Nu ska jag hänga en tvätt, precis som jag lovade mamma.

Udda kan vara bra

image92

För ett år sen så var jag på en shoppingtur i Skövde och hittade ett ganska udda armband på Gina Tricot. Jag tänkte först ''det är inte konstigt att dom har rea på det där armbandet'', men jag kunde ändå inte lämna det där när det var så billigt, så jag köpte det iallafall! Sen har det bara legat och tagit plats i en låda, tills idag! Jag kollade lite i lådan och fick syn på det och det matchade jättebra till jeanstyg! Så det armbandet kommer användas flitigt nu! :)

Chai te

Kom hem för typ en timme sen.
Mathilda kom hem till mig förut när jag satt och åt, sen när jag var klar så tog vi en promenad hem till henne och där blev det gott chai te och bullar! Mysigt! Sen förflyttade vi oss till hennes rum och där satt vi och pratade så mycket och så länge att jag till och med fick ont i käken! Haha, men det var det värt! :) Tack för en superbra dag!

Nu sitter jag och lägger in lite bilder. Funderar på vad jag är sugen på till kvällsmat.
Såg nyss på ett simpsonsavsnitt, mest för att fördriva tiden. Vi har två datorer hemma, en stationär som bor i mitt rum och en laptop, men internet krånglar allt för ofta på laptopen, så när jag kom hem från Mathilda var datorn ockuperad och jag fick snällt vänta! Men det var ju inte jordens undergång direkt, för jag lever fortfarande!

Lite bilder jag tog idag!

image89
Min kära Mathilda.

image90
Mathildas fötter.


Basilika och dill

Jag och mamma åkte en sväng till Karlssons och hittade lite smått och gott. Jag hittade en stor rosa t-shirt som får fungera som tunika och en vit t-shirt till dansen! Fick även med oss tejp hem.
Jorunn kom och gjorde oss sällskap till en handelsträdgård där vi köpte blommor, krukor, en tomatplanta och massa kryddor så nu har vi att greja med!

Mathilda ringde nyss och hon är klar. Jag ska värma lite mat och sen ska vi hem till henne och fika! :)

Första maj

Sommaren närmar sig med stormsteg känns det som! Speciellt nu när april är över och vi är en månad ifrån juni, första sommarmånaden!
Det hade vi en liten disskution om, nån dag i skolan, om när sommaren börjar. Jag sa att oavsett hur vackert vädret är i mars eller april, så börjar sommaren i juni! Alla höll inte riktigt med mig och sa att sommaren började när värmen kom, men tänk om flera år och värmen kanske dyker upp redan i november, ska ni kalla det sommar då? Nej, jag står fast vid mitt ord, det är juni som gäller!
Och som sagt så är det inte alls långt kvar dit nu! :)

Sitter här med mitt dagliga intag av hälften kaffe, hälften mjölk.
Smsade Mathilda för ett tag sen, så hon borde göra som jag skrev; att ringa mig när hon har vaknat så vi kan bestämma nåt om idag! :) Men jag har inte bråttom. Klockan är ju inte ens tio! Alla ligger väl och sover fortfarande, iallafall de som festade igår!
Och på tal om folk som festar. Jag fick ett samtal i natt som jag väntade halvt som halvt, trodde inte han skulle komma ihåg det, och när han ringer så vaknar ju jag, och det gjorde ingeting, för jag hade bara sovit i 45 minuter då, men då tryckte jag ju bort honom såklart! Ibland lyckas jag, haha!







bloglovin